-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #34028 üzenetére
Itt low noise meg ultra low noise adapterekről ír a Noctua ami csak egy beforrasztott ellenállás, szóval végül is feszültség alapú szabályzás. Ha jól tudom ezek a redux cuccok régebbi Noctua "csúcs" ventik, ott meg még adták is ezeket az adaptereket hozzá. Ez szerintem arra utalna hogy oké a feszültség alapon szabályzás, persze ezt nem tudom mondani 100%-ig biztosra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
R1200GS #34028 üzenetére
Operating voltage 12 V
Nos, ezzel a döntéssel élvezheted a nagyobb teljesítményt állandóan, mert senki sem fogja megmondani előre látatlanban, hogyan viselkedik átmenetileg vagy tartósan a ventilátor, ha nem a gyártói specifikációnak megfelelően üzemelteted, ami szerint a ventilátor fixen 12 V-ot vár, azaz feszültséggel nem szabályozható, kizárólag PWM-mel.
Start/nominal voltage: 5.0 V / 12.0 V
Így néz ki egy feszültséggel is szabályozható PWM-es ventilátor adatlapja egy másik gyártótól. -
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #33980 üzenetére
Nem kell egy rakat elosztó, 5v adapter, ellenállás, szabályzó stb. Csak bedugod az alaplapra, megadod szoftveresen hogy mekkora fordulaton menjen, és azt is be tudod állítani hogy terhelésre változzon automatikusan a fordulat. Ha a lap és a venti is támogatja még le is tudod állítani a ventiket.
Ezt a decibelt szerintem inkább hagyjuk, de az itt természetesen max fordulatra van megadva.
De ha bevásároltál egy rakat 3pin ventit akkor tényleg súlyos összeg lenne PWM-re váltani.
-
HollyBoni
veterán
válasz
R1200GS #33976 üzenetére
Ez a 4x3 pin érdekes, itt 2db 3pin 12v-ot kap, a másik kettő 5v-ot. Sárga 12v, piros 5v.
2x3 pin kábelnél max fordulaton kéne mennie a ventiknek, HA 12v-os forrásra dugod, arra vigyázz ha sima alapapi 3pin csatira kötsz sok ventit.
Ha egyedi elosztó igényeid vannak én javaslom hogy csináld meg magad, ha van forrasztópáka.
Vezeték, csati, zsugorcső olcsón beszerezhető. Veszel fekete csatlakozót, tolsz rá kábelharisnyát és még jól is fog kinézni.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
R1200GS #33972 üzenetére
A 4*3 elosztónak a fekete piros ága gyengébb, csak abban lassabbak a ventik. A fekete sárga ágán teljes fordulaton megy.
Kis érdekesség. Ma szétszedtem utolsó csavarig a gépet, szépen kitakarítottam az egészet, tisztább lett mint újkorában.
Gondoltam egyet, ha már levettem a hűtőt(Nh-U12P) felpolírozom az alját.
800,1200, 2000-es vízpapírokat használtam, a végén meg egy polírozó géppel is rámentem. Nagyon szép lett, borotválkozni lehetett volna benne.
Sajnos nem figyeltem meg előtte a hőmérséklet adatokat, de azt hiszem 25-50 között mozgott. Ilyen téli időszakban mutat néha 15-16 fokot is. Ez mondjuk kicsit furcsa, azért ennél melegebb van a lakásban.
Polírozás után játék közben nem érte el a 40 fokot, inkább 30-35 között mozgott.
Kipróbáltam úgy is, hogy az összes ventilátort lehúztam. Még így sem ment 45 fölé. Ez nem igazi teszt volt, csak kb. 30 percet játszottam így.
Pár napig a gyári hűtő volt fent, azzal játék közben 60-65-ig is elment. Egy Q9550-ről van szó, 3,7 GHz-en. -
Puma K
nagyúr
válasz
R1200GS #33949 üzenetére
Nem tudom, hogy fogja-e tudni vezérelni a 3 pin-es ventiket az amit linkeltem.
Már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi idő volt a szállítás.
Csak az maradt meg, hogy nem jött meg akkor amikor kellett volna. Így jelezve lett az eladónak aki küldött még egyet plusz fizetség nélkül, erre jött egyidőben 2 ugyan ilyen szabályzó... tehát akár 20 db ventilátort is tudnék vezérelni
-
Puma K
nagyúr
válasz
R1200GS #33945 üzenetére
A CoolerMaster 690 III-ba nem jó egyik 20-as Noctua sem: [link]
A probléma valószínűleg a te házadnál is ez lesz:
Ennek a ventilátornak nagyobb a kerete mint a többi 200-asnak alapból.
Konkrét példa egy Thermaltake Pure 20:Nálam a pirossal bekeretezett részekre lógott rá. Ugyan feltudtam fogatni a házra azzal nem volt gond, de a előlap amiben a porszűrő is van már nem ment fel:
Nem hittem el, hogy a full tower házamba nem fér el az említett 200-as Noctua ventilátor.
Persze a TT 200-asa gond nélkül elfért, mivel alapból 3db ilyen volt a házban. Más gyártónak a hasonló kialakítású ventilátora gond nélkül elfér, de nekem a Noctua kellett
Végül csak azért is befaragtam a 200-as Noctuát a házba egy rezgőfűrésszel. Így már befért, de még mindig volt egy hely ahová nem úgy tudtam volna elhelyezni mint az én elképzeltem... így feladtam a 4db 200-as ventilátor projektet...
Inkább az összes házban lévő ventilátort cseréltem 9db Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black-re amit egy 10 ágú PWM-es ventilátorvezérlővel vezérlek egyszerre a CPU ágáról úgy hogy a SpeedFan-al a GPU hőmérséklete is be van állítva, hogy szempont legyen.
Így nyertem -4°C-ot a GPU-n és halkabb is lett a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Acer notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Xbox Ultimate előfizetések
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest