- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoro12
tag
-
Grave_444
nagyúr
Ki beszélt táp nélküli 10 portos hubról?
Úgy értettem ha esetleg nem külön tápcsatlakozós az elosztó a maximális áramerőssgére kell figyelni. Újabb lapokon simán lehet több 2A-es is, amiről a pumpa üzemelhet.
Alapból vannak 4-5 x3/4pin elosztók tápcsatlakozó nélkül, egy 2A-es aljzat az én esetemben ha a 6 ventilátorral maxon van járatva is csak 1,8A, félgőzzel pedig 1A körül lehetnek, ami simán vállalható.Ugyanezt egy fapadosabb alaplappal nyilván nem lehetne eljátszani, sima 1A-re.
A közkedvelt P12 Max a maga 0,29A áramfelvételével max fordulaton gondot okozhat, ha 4 van bekötve egy helyre. -
Köszi!
Gondoltam, javítom kicsit a hűtést. A sárga a jelenlegi légáram, a zöld, amit tervezek hozzáadni.
Ebbe a Corsair 4000D airflow házba a 280-as vizet csak előre tudtam beszerelni, mivel - mint kiderült - rálógna a ramokra, azok viszont túl magasak, így most melegebb levegő jön be.
Közben bekerült egy 7900xt vga, ami egyébként is elég meleget tud csinálni odabent.
Így terveim szerint felülre raknék még egy ventilátort, illetve a gpu alá egy beszerelő kerettel 2 db-ot, hogy felfele nyomja a levegőt -
Vigneau
félisten
Mindegyik független, 4 pines csatlakozón volt.
Egyesével természetesen kevesebb a morgás zaja. De ha mind megy, akkor már szépen összeadódik a hangjuk.
Némi motormorgása van a P12 Max-nak is, ahogy az NF-P12 redux-1300-nak szintén. Persze, hogy halld, ahhoz azért közel kell hajolni, ahogy más is írta.
Ami piszok csendes valóban, az az NF-S12B redux-1200. Viszont alacsony a statikus nyomása.
-
spleenszuru
őstag
Túl vagyok a darabonkénti "teszten". Ez a pár perces művelet/db nyilván nem adja ki, ha valami gond van, no de morgás/csörgés, stb. nincs, szóval megnyugodtam.
Páran írták a csapágy morgását. Sejtem, mire gondolhatnak, viszont ha az az a hang, amit én csak >3 cm-re a fülemtől hallok, akkor nyugodt vagyok, mert számomra az jelentéktelen.
Megnéztem az amúgy általam alapon használt PWM értékeken is (35-80%), teljesen elfogadható, hát még ha a házon belül lesznek.
Ha hűtési képessége megengedi a ventiknek, ezt a tartományt bővíteni is fogom, pl. 25-70-re.100% PWM-en szépen csavarja azért a kezet.
-
Pakmara
őstag
Nem tudom ismered-e: Bár régi oldal, de szerintem az egyik legjobb teszteket csinálták venti témában. Lehet érdemes ránézni, már csak a metódus miatt.
Szerintem nem igazán lehet kiindulni a gyártó saját adataiból (kb olyan mint az autók gyári fogyasztása), még ha nem is csalnak vele (nem gondolom, hogy nem kozmetikáznák) akkor sem ugyanolyan körülmények között méri minden gyártó, így meg kb összehasonlíthatatlanok az eredmények.
Másik szerintem jelentős probléma, hogy a maximum értékek vannak megadva a gyártóknál. Tök jó hogy 2200-as fordulaton kijön, hogy az egyik venti jobb a másiknál, csak az életbe nem fog abban a tartományban üzemelni. Akkor meg mit kezdek az adattal.
-
-Fluctus 120mm teszt :
[SilentiumPC Fluctus 120 PWM: “Miracle” fan from the Fera 5]
-Akasák mentek 400 rpmet is nálam .(Apachok biztos, a Viper-re már nem emlékszem )
-Kaze Flex házventinek kiváló ,de radin is megállja a helyét.
saját teszt :
[szabadon]
[radin] -
xtremist
őstag
-
Egyértelmű ,hogy az Arctic P széria az ár/teljesítmény bajnok , igazából mindegy is melyik modell . Mindegyiknek van hibája amivel együtt lehet élni ,de ennyiért és még a duplájáért sincs jobb (sima P-knél a harmonikus rezonancia bizonyos fordulaton , CO /Max -nál meg a golyóscsapágy ). Az RGB verziók szerintem a legjobbak : folyadék csapágy + a rezonancia nagy része kijavítva az egybe öntött lapát miatt)
-
-
14cm ventiket keres .
A BQ SW4 pro teljesen megegyezik az olcsóbb BQ SW4 / SW4 HS -el . Annyiban tud többet a PRO ,hogy tud 2400rpmet amit soha az életben nem fog senki használni ,ha a csendet preferálja .(140mm pwm 1100rpm /140mm HS 1900rpm / Pro 2400rpm) Meg jobb minőségű a 4pines kábel rajta.
-
spleenszuru
őstag
-
ezoro12
tag
Megvettem én is az ajánlatodra ezt az 5 darabos packot, köszi az ötletet. Van rajta 4 , illetve 3 pines rész.
Ha sorba kötöm, akkor ugye a 4 pinest illesztem a 3 pin-be, itt elveszik 1 pin a csatlakozásnál. Ez megy több ventilátoron keresztül.
A vége, hogy a 4 pines csatlakozik az alaplaphoz.
De a 4 pin csak az utolsó ventire lesz hatással a 4. pinnél, mert a többihez csak 3 vezet már. Továbbításnál elveszik az az 1 pin.
A fordulatszámszabályozás ilyenkor csak azon az 1 ventin működik, ami 4 pinnel csatlakozik (mert a többihez ugye 3 megy) ?Vagy kell olyan elosztó hozzájuk, ami 4-4 pines mindkét oldalon és abba menne bele minden ventilátor ha az egészet szinkronba szeretném használni?
-
pilipi
aktív tag
Nem próbáltam.
Szerettem volna gyári megoldást, az mindig szebben mutat
Elvileg a dobozban kellett volna lennie plusz 2 db felfogatónak az esetleges push-pull használat miatt, de újracsomagolt lehetett amit vásároltam, mert csak 2 felfogató volt benne a 4 helyett és a paszta is hiányzott belőle. -
spleenszuru
őstag
-
spleenszuru
őstag
Nálam már annyira nem sürgős szerencsére, a vga újrapasztázása csodákat tett.
Szerintem akkor veszek majd új ventiket, amikor új házat is.Akkor is majd a vga alá akarok minőségibb darabokat, hogy kicsit pusholjam a limitjeit, ha már ilyen sokat segített a pasztázás rajta.
-
wyzard
tag
-
-
ezoro12
tag
corsair 5000d airflow.
Ami mindenképpen kell venti, elölről a 3 szív, hátul egy fúj, 3 fenti szintén fújja ki a meleget. Az oldalsó 3 kérdéses, hogy legyen-e.. Hasonló elrendezéssel van 2 gép itthon. Az egyik egy sharkoon, a másik egy Aopen h700B. Mindkettő elég jó hűvös. Az Aopen régi ház, még csak 8 centis hűtők vannak benne. Az lesz cserélve komolyabbra a fiamnak. Most 15 éves, megoldóképessége ugye ilyenkor még nem a legjobb és mivel suli után egyedül van otthon, nem kéne, hogy füstölögjön a gépe a meleg miatt. És vagy 4-5 évre tervezve. -
ezoro12
tag
ezeknél a 13. generációs prociknál az intel szerint ugye 100fok is üzemi hőmérséklet.
Megnéztem a fórumtárs hozzászólásait, de nem nagyon tudta levinni a hőmnérsékletet. A CBR23 viszont nagyon megdolgoztatja a rendszert, és ott egy 85 fok szinte jónak is számít. Nem? Játékban elvileg alacsonyabban lenne a hőmérséklet. -
ezoro12
tag
Pedig pont azért néztem ki ezt, mert a tesztek, meg az ajánlottak között remekelt. Olvasgattam véleményeket róla, a 13700K-t is lehűti. (13600K lenne nálam).
Sok esetben biost állítottak, aztán jó lett, vagy keretet tettek a cpu-hoz. (azt nem tennék)
AIO-t igazából nem merek rátenni, arról is sok rosszat írnak. Pl. mivel könnyebb, mint az AIR, nagyobb a deformálódásra az esélye a cpu-nál. Macerásabb, utána kell tölteni, ha kevés benne a folyadés (bár zárt rendszer).
Noctua nh-d15 kicsit jobb csak a teszteken, de jóval nagyobb és nehezebb.
Az utolsó 2 évben megint rossz felé ment a hardver rész. Forró proci, rossz VGA csatik a 40.. szériához.
Gyerek meg ebben az időszakban ballag, bezzeg, ha bukott volna, akkor jövőre talán javítottak volna valamit ezekenHa a be queit ennyire szar, akkor szerintem a coolermaster 212 2 ventisem is hozná azt a szintet.
Milyen hűtőt ajánlasz, ami kb. 80 fok alatt tudná tartani a procit?
-
turho
addikt
Alaplapról vezérlem, kapott 2 dedikált fan headert.
Nem is tudok róla, hogy lehetne beszerezni átalakítót. Tulajdonképpen 100 százalékon járatom a ventik gyengesége miatt.
Amit még néztem a P14 ellenében, az Arctic Bionix. Drágább, de jobbnak írja kicsit.
Régebben valami Phanteks ventit ia olvastam, hogy a P14-nél is jobb, de nem találom a tesztet/linket -
Vigneau
félisten
Jelenleg az összes 20%-on pörög, ami nálam 900-1000RPM-et jelent HWiNFO64 szerint.
A sok gyerekzenétől jelenleg nem hallom még teljesen tisztán a P12 MAX kvartettet. Az viszont bizonyos, hogy egyelőre nincs eLoop féle pulzálás, se Apache féle berregés és még rendesen tolnak is.
Egyelőre csak a nyugalmi értékekről tudok beszélni, ami a CPU esetében 3, míg a GPU-nál 1°C-kal alacsonyabb. De ne feledjük, a 3 eLoop és az 1 Apache 6-700RPM-en forgott.
Szerintem ez a felállás bőven elegendő, nem kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest