- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
A P-s szériánál ismert az 1000 fordulat körüli hang, alá/felé célszerű lépcsőzéssel beállítani a hűtés görbjét, ennyi.
Szintén az Arcticnak van a P12 Max ventije, ami komoly statikusban és légszállításban is 2500-2600 Ft, a drágábbak minimum dupla áron vannak, de nem feltétlenül jobbak. Ennél jobb ventik 4-5 szörös áron a BQ SW4 Pro és Phanteks T30...
Itt egy kis összesítő: -
xtremist
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy attól függ, mi van mögötte. Ahol házventinek raktam be rács nélkül, ott nem volt extra hangja. Ahol volt mögötte akadály, ott viszont jelentkezett ez a hang, ami olyan mintha rezonálna valami, de csak egy kis tartományban jelentkezik. Amikor hézagoltam a ventiket, tettem 6-7mm távtartót a rögzítő csavarok alá, megszűnt a jelenség. Kérdés hogy nálad lenne e hely ilyesmire. Vagy megoldás ha fix fordulaton vagy lépcsőzetes ventilátorgörbével használod, és elkerülöd a problémás tartományt.
-
Zamma
őstag
Ja, léteznek, sőt itt a fórumon is van aki csinál rendelésre átalakítót.
Viszont annak akkor van értelme ha nem hangos ventik kerülnek fel és még úgy is van komoly statikus nyomása és a fordulatszáma közel azonos a 3000-et pörgő gyáriéval.
Én mondjuk nem ezt javaslom, hanem azt hogy alaplapi csatira legyen csatlakoztatva a vga ventije és FanControl-ban legyen vezérelve, beállítva a venti görbéje - és egy komolyan jó statikusan nyomó (Noctua, BQ SW4 PRO, P12 MAX, Phanteks T30) ventivel.
A Phantels T30 120 mm-es, nem 140-es és nem 25 mm széles, hanem 30 mm - mindezt potom 30 eiró/dolcsiért!
Ami megfizethető az a P12 MAX, de az is 120 mm-es.Ha 4-5-szörös áron vesz valaki esetleg egy Silent Wings Pro 4-et [link], az 11 600 Ft/db ez viszont 140 mm!
A Bionixoknak bár van ereje, de hangosak, azt ne eröltesd. -
Zamma
őstag
A BQ ezen a téren nagyon de nagyon gyengécske...
A P14 simán veri! 5 db sima 10 ezer [link], sorba fűzhető 12,5 [link].
A P14-et a Silent Wings Pro 4 veri, de ötszörös áron 11,6 [link] .Van nekem is kérdésem, remélem nem túl off még:
Hogy oldottad meg a kártya csatolójának átalakítását PWM-re? Te magad csináltad/csináltattad/vetted? Vagy alaplapról vezérled? -
Zamma
őstag
Szerintem a P14-nél jobbat nem fogsz találni, max. hangosabbat / magasabb frekvencián járót / „brummogósabbat”... legalábbis a hasonló ártartományban. A komolyabb versenyzők minimum tripla/négyszeres áron vannak.
Amúgy beszéljünk konrétabban. Most bordára kell, vagy radiátorra. Ugyanis az sem mindegy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- War Thunder - MMO Combat Game
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Noctua ventik 6db
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged