Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Takax12

csendes tag

Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni a következő probléma megoldásában?
    Kaptam 4 darab Gamdias 200mm-es ventit. [kép]
    A mérete alapján Gamdias Apolló, vagy Gamdias Athena házakból szerelték ki őket, vadi újak, nem porosak, látszik rajtuk, hogy nem voltak használva.
    Kettőn, [kép] nevezzük őket "fő ventiknek" sok csatlakozó van, többek között tápcsati (1), három tűs csati (2), olyan csati, amivel a másik ventit lehet hozzá csatlakoztatni, (3), és még két csati, amit nem tudom micsodák, és hová kell csatlakoztatni őket.
    A másik kettő ventin [kép] "másodlagos ventik" viszont csak olyan csatik vannak, amikkel sorba lehet őket kötni a fő ventikkel.
    Kipróbáltam őket több esetben is:
    1. csak a fő ventit kapcsoltam be,
    2. a fő ventire 1 mellék ventit kapcsoltam,
    3. a fő ventire 2 mellék ventit kapcsoltam.
    Minden esetben ha a tápcsatit rádugom a tápra, akkor a venti szivárvány színben világítani kezd [kép] , de csak kb 3 másodpercig, mert utána lila színre vált, [kép] ahogy a csatolt képen is látszik.
    A 3 tűs rgb kábelt nem tudom sehová az alaplapomra kapcsolni, így azt nem tudtam próbálni közvetlen csatlakozással. Beszereztem viszont egy cooler master három gombos szín vezérlőt,
    3 az 1-ben rgb kábelt,
    és 3 és 4 tűs becsatlakozót is.
    A 3 tűs becsatival rádugom a színvezérlő kapcsolóra, de hiába nyomkodom a gombokat csak a lila szín világít.
    Biztos, hogy a 4-es és az 5-os csatlakozó lehet a megoldás valahogy a fő ventin, de nem bírok rájönni, hogy hogyan...
    Van esetleg valakinek ötlete?
    Kösz L

Új hozzászólás Aktív témák