Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
alfiboy
üzenetére
A nanoxia jó választás,nagyon csendesek!!!Elölre én 140-t tennék(a leghalkabb 120-s az a 140-s elv alapján is).Jó az a kábel is amit néztél,én ezt használom:[link]
Fullgas Akkor maradt a 3 pin-s csati vagy molexről hajtod vagy egy szabályzót beszerzel.
Rathrol A Xilence Red Wing árkategóriájához képest nagyon jó,de a Lepa sokkal csendesebb nagyobb légszállítás melett.
scope2007 Már szemeztem velük én is,de még nem próbáltam.Majd te leteszteled!
-
Rathrol
senior tag
Xilence Red Wings pwm (4pin) mennyire ajánlott itt ? LEPA BOL.Quiet PWM-tól mennyivel jobb?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
castiels
üzenetére
...én úgy csináltam, hogy volt egy molex anya-apa és megcseréltem a végét - és akkor 5V-ra jut az az ág (össze kell nyomni kicsit a tüskék lábait és akkor kijönnek, de fontos hogy mielőtt visszadugod, legyen széthajtva)
Ugyanakkor 2 ventit használtam simán összedrótozva barkácsolva szigszalaggal 1x jól szigetelve, kívülről még Ductape-l betekerve, hogy nehogy szétjöjjön, ha találsz valami molex véget otthon...
Persze gondolom van erre valami átalakító is tuti, mert a házibarkács nem túl elegáns

-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném.
Corsair 350D házba néztem Nanoxia PWM ventiket. 24/7-ben üzemelne nappaliban, ezért lényeges a halkság, de azért mozgassa megfelelően a levegőt, mindenes gépnek lesz.
- Jó választás vagy lenne jobb ajánlat?
- Előre 2x140mm vagy 2x120mm a jobb választás?
Első ventiknél közbeszól, hogy későbbiekben tervben van felüre H105, alaplapnak csak 2x system fan csatlakozója van (Z97M-Plus).
- Jó elgondolás, hogy a ház ventiket egy
[ilyenre kötném,]
tudom róla külön állítani a ventiket?
- Lenne kábelesen más/jobb ajánlat? (biosból szeretném megoldani)Előre is köszi!
-
eventus
veterán
válasz
szatyor1972
üzenetére
Jogos a "hát tedd".. semmi konkrétumot, elvárást nem írtál

-
LonGleY
veterán
válasz
szatyor1972
üzenetére
Hát, tedd.
-
szatyor1972
tag
Üdv
Tudom nem tartozik szorosan a témához, de le szeretném cserélni a proci hűtőn a ventilátort.
A hűtő pedig egy cooler master hyper 212+.
A segítséget előre is köszönöm. -
slashing
senior tag

Sziasztok,
Ilyen házam van, most kap új cpu hűtőt és ház hűtőt az lenne a kérdés hogy szerintetek a házhűtő szívja ki vagy fújja be a levegőt? A képen látható háznál annyiban különbözik az enyém hogy közvetlen középen a cpu fölött lukacsos nincs elcsúszva a szélére.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van 1db molex csatlakozású ventim, amit le szeretnék 5V-ra szabályozni bekötéssel.
Valaki ért hozzá tud segíteni? -
Rathrol
senior tag
14cm 4pin PWM melyik venilátort ajánlanátok?
-
patomi
őstag
válasz
loki79
üzenetére
Én egyszerűen nem kötöttem be, de a befújás is jó megoldás, mivel elől csak 1db. venti van, ami szvsz kevés. A ventik minőségével én elégedett voltam, talán a hátsó molexest érdemes átkötni 5 voltra.. A porszűrők sem sokat értek szerintem.
Én úgy szereltem át, hogy alulra került az egyik kék ledes*** és a ház elejébe egy 140mm-es ventit vettem.
Azért a képen látszik, hogy a porszűrő nem sokat ér:[link]Vagyis nyugodtan megfordíthatod a 80mm-es ventiket.***(sajan ez nem ért semmit hűtésben, de egy próbát megér hátha nálad igen)
-
loki79
csendes tag
válasz
patomi
üzenetére
Ezt már én is olvastam valamilyen angol fórumon, hogy az oldalsó két kicsinek több hátránya mint előnye van, csak lapoztam is tovább mivel a hozzászóló szerint érdemes megfordítani a két kicsit ,hogy befele szívja a levegőt, ez jól is hangzik de mivel nincs porszűrő ezért gondolom meg is telne a ház porral. Vagy te mit gondolsz erről ?
Még azt had kérdezzem meg ,hogy a gyári ventilátorok jó minőségűek vagy esetleg érdemes azokat is lecserélni ?
-
NYPD
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 12cm-es ventilátort, ház oldallapra lenne szerelve, hogy friss levegőt szívon be. Halk, de jó légszállítóképességű ventilátort szeretnék venni ami nem fog ciripelni/csörögni/meghalni egy pár évig, 2-3.500 forintból. Mt tanácsoltok, melyikkel járnék a legjobban?
Köszi!
-
loki79
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Zalman z11 plusos házba kellene két ventilátor, egy alulra és egy fölülre. Túl nagy a meleg a házamban és úgy gondolom rossz a hőelvezetés. Azt nem tudom ,hogy alul a táp mellé elfér egy 14 cm-es venti vagy be kell érnem egy 12cm-es ventilátorral ? Fölülre meg ha minden igaz 12cm-es kell. Abszolút nem vagyok témában ezen a téren ezért a ti segítségeteket kérném. Előnyben vannak a halk és kék színű ventilátorok, nem baj ha fekete vagy fehér csak más színű ne legyen mivel full kék a házam belseje.
A keretem rá összesen 7, max. 9 ezer forint. Előre is köszönöm! -
Rathrol
senior tag
Köszönöm szépen srácok!

-
Grózi
Topikgazda
válasz
FullGas
üzenetére
Ráteheted,de akkor a 4 pin-s cpu fannal együtt szabályozza.Viszont használhatod nyugodtan a 4 pin-s cha fan aljzatokat is.
Rathrol
Bármilyen ventit ráköthetsz csak azért 0,25 A-nál ne legyen nagyobb darabjának az áramfelvétele.Javaslom a gyári venti helyett a Pure Wings 2-t. -
Henk
veterán
válasz
Rathrol
üzenetére
Egyik gyártó sem csinál kifejezetten egy adott ventihez szabályzót, szerintem bármilyen 3 pinest ráköthetsz. Ha biztosra akarsz menni, hogy ne legyen túlterhelve akkor a szabályzó paramétereit kéne kideríteni. Ha ez nem megy akkor a gyári venti adatai alapján az új kiválasztott ventiről már tudod, hogy a teljesítménye alatta lesz e az eredetinek. Ha minimálisan felette is lenne szerintem annyi ráhagyása van. Ha jól néztem ezek az adatai a gyárinak.
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy CoolerMaster Silencio 650 pure házam, amiben van beépített ventilátor szabályzó (3 pin ventilátor csatlakozója van), nos az lenne a kérdésem hogy bármilyen 3 pin ventilátort megtud hajtani, vagy csak a CoolerMaster Silent Fan 120 SI2 ventilátorhoz jó?
Nemtudom milyen a vezérlője, megtudna hajtani 1500rpm ventilátorokat is vajon, vagy csak a gyári ventilátorához készítették a vezérlőjét?Amúgy maga a Silent Fan 120 SI2 ventilátor ajánlott kategória itt?
-
FullGas
senior tag
Megjött a két darab Pure Wings 2 venti, plusz rendeltem egy DeepCool Gammaxx 300 proci hűtőt is
Holnap beszerelem őket, kíváncsi vagyok mennyire lesz halkabb.Lenne még egy olyan kérdésem hogy a lapomon 2db 4pin csatlakozó van. Viszont a proci hűtőnek van egy 4 és egy 3 pin-es csatija is. A proci 3 pin csatijára is rá lehet dugni a ház ventilátort?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
tailor74
üzenetére
Ez csak teszt nélküli "promó",de ha már itt is azt írják hogy hangos lehet az már rég rossz.Véleményem szerint az Arctic leragadt kb. 5-8 évvel ezelőtti szinten.Akkor még elment,ma már nagyon gyenge.És árban sincs sok különbség mondjuk egy Pure Wings 2-höz képest ami nagyságrendekkel jobb minden tekintetben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
mekker
üzenetére
Én most vettem F12 PWM-et, olyan 7-800 RPM-en használom házban, nem sok hangja van (igaz nem is fúj sokat... majd nyáron meglátom) 1100 RPM-en már megjön a hangja.
Itt nem fogják ajánlani, elvileg van jobb ezen az áron.
Szerk: Soha életben nem tenném fel ezt 1500-ra
úgy már porszívó... Összehasonlítv mondjuk a Mugen II. gyári ventijével, az már 1100-1200 RPM-en is elviselhetetlenül hangos az Arctichoz képest 
-
mekker
őstag
Üdv!
Van ugye Arctic F12-ből
-F12 PWM (fehér)
-F12 PWM CO (szürke)
Elvileg a PWM CO-nál jobb a csapágy, illetve nagyobb a max fordulatszám.
Valaki próbálta már mindkettőt hangra? (Nekem 2 darab PWM CO-m van, meg egy F9-em, f12-m nincs).
Van különbség a zajszintben, időtállóságban?Egyik 1500, másik 2000, csak kíváncsi vagyok megéri-e a drágábbat venni ismét. (ahogy nézem, most mindkettőben ugyanazok a lapátok vannak) -
Anubris
őstag
No megvan az új PWM elosztóm. De ugyanúgy működik a dolog, mint Artic-nál, van egy venti ami egyszerre elindul, egy másik kicsit próbálkozik aztán végül beindul, most az új Lepa, vártam egy ideig aztán meglöktem és beindult.
Lehet az a gond, hogy túl alacsony rpm-re állítottam be?
Bios-ban 25%-ot ír, a többi alaplapon lévő, olyan 40%-on kezd. -
Grózi
Topikgazda
válasz
g.killer
üzenetére
Fehérnek fehér...

LonGleY
Jó az(TY-147) és hirtelen fehérben más nem is jut eszembe amit ajánlanék.Még a Cooltek Silent Fan jó ár/érték arányú ami 3 pin-s.Nincs egetverő teljesítménye,de halk legalább.Az Arctic se nem halk se nem nagy teljesítményű és hamar hangosodik. -
LonGleY
veterán
válasz
g.killer
üzenetére
Igen, csak általában vagy ez, vagy az lehet fontos, nincs ugyanis akkora választék a jókból. Amúgy mákod van, mert állítólag az egyetlen normálisabb darab ebben a méretben az a Thermalright TY-147, és ippeg fehér. Grózi ajánlotta régebben (topik kereső rulez...). Az ára se vészes.
-
LonGleY
veterán
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Halk,olcsó sima fehér ventit keresek. Ehez a házhoz. Fontos, hogy halk legyen!
Mit ajánlotok? 
Előre is köszi!
-
eventus
veterán
Csemegézzetek a TT új ventijeiből: [link] Case fan/ Luna
Hiányolom a 12/ 14 cm 25mm ventiket ebből a sorozatból, csak piros sarkúak vannak.
-
Anubris
őstag
válasz
eventus
üzenetére
Merlinnél nem találtam.
De Conrad-ot nézem egy ilyen például jó lehet?
[link]Csak akkor ezt a tápegységre is rá kell kötni?
A kép alapján úgy tűnik mintha scak 2 tű lenne rajtuk, akkor lehet, hogy a 3 pin-es ventit is szabályozza nem csak a 4 pin-est?Most jelenleg az Artic-on van 3 db pwm és egy 3 pin venti, a BIOS-ban tudom őket szabályozni, annyi a kis hiba, hogy két venti kb egy perc után indul el addig csak próbálgatnak beindulni.

-
Anubris
őstag
Most megérkezett ma ez a Lepa Bol red. Jónak tűnik, csak eléggé meglátszik a por ezen a fényes műanyag felületen.
3 vagy 4-es Y PWM elosztót nem tudjátok hol lehet venni?
Mindenhol csak kétágút találok. -
maxxenergie
senior tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxxenergie
üzenetére
Csatlakozom Longley-hez,kicsit tagolj,mert 3-szor olvastam el.Neked gyakorlatilag mindegy hogy 3 vagy 4 pin-mindkettőt szabályozza a lapod.Ha pwm-st veszel akkor egy Y kábellel egy csatlakozóról(4 pin) tudod szabályozni mindkettőt egyformán.
Anubris
A jobbik esetben 2 venti fölött össze-vissza járnak a ventik(egyformák is).Rosszabbik esetben nekem 3 ventit kinyírt(szerencsére a lap nem kapott).SENKINEK NEM AJÁNLOM! -
LonGleY
veterán
válasz
maxxenergie
üzenetére
Atya ég, ezt rossz olvasni. Nem szoktál mondatokat használni?
-
maxxenergie
senior tag
Értem köszi a választ egy kérdés maradt amit nem értek ez a lap ASRock 970 Extreme3 szabályozza a 3 és 4 pines ventiket is mindegy milyet veszek PWM-es legyen mondjuk értem a be qiuet2 és akkor is szabályozza lap ha 3 pines mert abból van kettő csati mint írtam 4 pines egyértelmű igen előre olyat veszek, hátra meg akkor vagy egy 3 pinest ha szabályozható 3 pines csatiról, ha meg nem akkor egy Y elagázassál a 4 pinsesen lesz két venti ha jól értem

-
Anubris
őstag
Írtátok korábban, amúgy mi a gond az Artic PST kábellel?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
FullGas
üzenetére
3-Pin... ezt én is nézegettem... de továbbra sem tudom 4-Pines alaplapról vezérelhető-e... én ezért vettem 4 Pines PWM-et. Szerintem alaplapfüggő lehet a dolog, mert ha jól tudom PWM egyel kevesebb alkatrészt igényel az alaplapon. Enyém pl tud 4 Pinről 3 Pinest is vezérelni Asus FanXpertről, kipróbáltam... gondolom van benne hagyományos fesz alapú szabályzás ellenállással. Máshol meg azt írják, hogy akkor nem szabályozható... fene se érti ezt. (Tény, hogy nekem csak 1 db 4 pines csati van az alaplapon...)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
FullGas
üzenetére
2500FT/db.Ennél olcsóbb kell?

A Xilence Red Wing a legolcsóbb ajánlott kategóriás venti.
maxxenergie
A pure Wings 2 továbbra is 3 pin.4 pinben mint írtam a Lepa Bol.Quiet-t ajánlom.Jelenleg csak Varázslónál van és rendelésre(kék lehet van raktáron) 3200FT körül.Ugyanitt 700Ft-ért kapsz Y kábelt is,1700Ft-ért harisnyázva is a világ minden színében. -
FullGas
senior tag
-
LonGleY
veterán
válasz
FullGas
üzenetére
3 darab van benne gyárilag, 2 felül, 1 hátul. Csak mert nekem is ilyen házam van, azért írtam tájékoztatásul. Előre meg nem kell bele semmi, hisz 3 venti bőven elég a légmozgáshoz. Az egyiket én is eltörtem szétszedés és újrazsírozás közben. Azt pótoltam ideiglenesen egy alaplap által visszafogott régi valamivel.
Az Arctic meg nem valami jó. Én a 3 ventit be quiet! Pure Wings 2-kre fogom cserélni.
-
FullGas
senior tag
Sziasztok!
Van egy Antec One házam amiben alapból ugye 2db 120mm-es venti van(hátul + felül).
Előre pluszba tettem egy ARCTIC COOLING F12 PWM-es ventit.
Mivel ügyesen sikerült letörnöm a felső ventilátor egyik lapátját
, ezért arra gondoltam kicserélem a gyári két ventilátort is. A kérdésem, jó választás hátulra és felülre is az F12, vagy van esetleg ami ajánlotabb 2-3 ezer forint között? -
maxxenergie
senior tag
Értem köszi a segítséget, és azt adnak az ilyen 4K szintű ventikhez mrmint 3-ról 4 pinre elosztót és igazából az a kérdés, hogy tutti szabályozható lesz a lapról a 3 és 4 pines is. Légszállítás kérdésbe már bele sem merek menni, nem gondoltam ilyen bonyolult téma lesz, szóval olyan kell ami szabályozható/3-4 pinről is/, halk, olcsó és jó a légszállítása is max 4K/Db áron
Ebben még az tetszett Enermax-ba hogy kivehető a venti a keretből tisztításnél jól jöhet de ha van jobb hallgatom BeQuiet Pure Wings2 és ezen kívül akkor 
Köszi előre is

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- E-book olvasók
- Robotporszívók
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Pc ház 200 RGB ventilátor
- 2db Noctua NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A keretem rá összesen 7, max. 9 ezer forint. Előre is köszönöm!
Meg nem 1db veszek, szóval nemtudom mit vagy úgy oda!

Vettem egyet majd meglátom remélem nem lesz hangos.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ezért arra gondoltam kicserélem a gyári két ventilátort is. A kérdésem, jó választás hátulra és felülre is az F12, vagy van esetleg ami ajánlotabb 2-3 ezer forint között?