- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
macimeister
aktív tag
Gyári kábele usb 3 porton. USB C portja van. Driverből én is néztem mindenfélét, de a frissebbek még össze is omlanak és a hang is elmegy egy kis gerjedés után. Latencymon rendben van. Az ilyen alap dolgok mind megvannak (C state, energia gazdálkodás). Megnézem ezekkel az értékkel illetve talán az előlapi usb n van 2.0 portom
-
Flowtation
őstag
Utána néztem, valóban ez a hissing jelenség van, viszont erősítéstől független, jelforrás nélkül is jelen van, viszont nem változik a potméterek állításakor sem. Most kipróbáltuk szünetmentes konnektorból is, ugyanúgy jelen van, sőt, amikor a két hangfal össze volt kötve (csak link) akkor némi búgást véltem felfedezni. Viszont ezzel egy időben ment az erősítő ventilátora is, szóval lehet, hogy attól volt?
Engem nem zavar a dolog, szerintem ennek bele kellene férnie (ilyen árban gondolom), de pont annak nem fog tetszeni aki az egészet rendeltette/fizette. -
Még annyi kiegészítés, hogy játékok alatt teljesen használhatatlan lett a hangkártya, egyfolytában ciripel és torzít. Korábban ugyanez a kártya ugyanezekkel a játékokkal kifogástalanul működött Win7 alatt. Kipróbáltam egy másik külső USB-s kártyát, egy kis Presonust, annak nincs ilyen problémája, tehát az alaplapi USB-kkel nagy gond nem lehet. Mit érdemes megpróbálni? Régebbi drivert esetleg?
-
Blackmate
őstag
Szerintem a hansugárzó képes több feszültésgű rendszeren is üzemelni. Mint ahogy az erősítőn is van 100, 70 és 50V-os kimenet.
A 100V-os rendszererű hangsugárzókban van egy illesztő trafó. Mérd meg multiméterrel a 3 vezeték közötti értéket és a legnagyobb kettő közzöttit kösd rá az erősítő 100V és COM közötti lábárá. Ennek nem kellene semmilyen gondot okoznia, legfeljebb halkan fog szólni. -
Ez lett végül a megoldás: RCA audio átkapcsoló
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
rootkiller
őstag
Mindenkinek faragott lomja volt, kinek jobb kinek rosszabb. A Multimédiánál kazal számra álltak pl a faragott Martin Audio F2 kópiák, még most is azokat a retteneteket hordják sidefillnek, drumfillnek, monitornak az Edda turnéba. Talán az Omegának (hangosítócég, nem a zenekar) volt gyári lomja.
-
campers
tag
Köszi a tippeket!
Sajnos én nem nagyon értek hozzá, így a használt cuccoktól kicsit tartok. Mármint a hibákat nehezebben venném észre mint egy hozzáértő.Pl. erről a márkáról mi a vélemény? Ez a 200Watt sovány teljesítmény egy kerti bulizáshoz?
[rh-sound-pp-0315a-200w]
Vagy akkor inkább már ez? [skytec]
Mondjuk ebből csak egy db van. : [skytec-spj-1500]Esetleg a Reloop: [reloop]
-
DjKoxi
senior tag
Ha tudsz forrasztani, akkor érdemes magadnak megcsinálni a kábeleket. Pl az a Klotz sztem jó minőségű kábel, veszel hozzá Neutrik XLR papa-mama csatlakozókat és méretre szabott kábeleket csinálhatsz. Az XLR-eket nagyon könnyű szerelni, a Neutrik csatlakozók zacskóján instrukciók is vannak milyen méretben blankolj.
Érdemes rack ládát is vásárolnod. 6U-s elég a két végfokhoz és a crossoverhez. Hangfalkábelhez szintén jó lenne Neutrik Speakon dugókat venni, és 2,5nmm-es duplán szigetelt hangszóró vezetéket.
Pl Elimex-nél minden kapható. -
rootkiller
őstag
A Xone:92 tök okés, XLR kijárata van, onnan mész a crossoverbe, ahonnan szintén XLR-el mész tovább a két végfokba, ezt így kompletten össze is lehet rackelni majd. Az ecler végfokot is jónak gondolom, ezzel sincsen para.
Ugyanakkor a top egy hifi felhasználásra szánt dolog, a sub pedig PA tehát arra való hogy buliba cipeld, de a korábban linkelt aktív sub viszont megint hifi cucc.
Fő kérdés: otthonra kell vagy buliba?
-
rootkiller
őstag
Nézem közbe a hangfalakat, nem vágtam hogy ez home audio. Hol lesz használva? A sub most nézem hogy aktív, ráadásul állítható magas vágó szűrővel.
Azt hiszem vissza kéne menni az elejére és átbeszélni az egészet rendesen mert így jobban megnézve a sztorit az némileg félresiklik.
-
rootkiller
őstag
Teljesen életképes, én 70 és 120 Hz között próbálkoznék, igazából meg kell hallgatni hogy szólnak csak a subok illetve csak a topok a különböző vágási frekvenciák esetén. Meg kell hallgatni külön külön a subokat hogy hol kezd csúnya orros nehéz zavaró vagy stb lenni, illetve a topok hol kezdenek kevésbé konkrétak, folyósak, rosszul szólóak lenni, és ebből kihozni valami optimumot majd a gainekkel beállítani a kettő arányát, lehetséges hogy az egyik jóval több lesz mint a másik.
-
rootkiller
őstag
Szerintem alapvetően nem jó úgy csinálni hogy a top ládákon a teljes frekvenciatartomány megszólal, ha "kíméled" a topjaid sokkal nagyobbat fog szólni (értsd később peakel) és emellett kíméled is a ládákat.
A Behringer xover-t elfelejteném, egyrészt felesleges neked 3 út, másrészt nem sokkal drágábban kapsz dbx 223XS-t, ami lényegesen jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GP850 (NANO IPS/2K/180hz)
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest