- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Utána néztem, valóban ez a hissing jelenség van, viszont erősítéstől független, jelforrás nélkül is jelen van, viszont nem változik a potméterek állításakor sem. Most kipróbáltuk szünetmentes konnektorból is, ugyanúgy jelen van, sőt, amikor a két hangfal össze volt kötve (csak link) akkor némi búgást véltem felfedezni. Viszont ezzel egy időben ment az erősítő ventilátora is, szóval lehet, hogy attól volt?
Engem nem zavar a dolog, szerintem ennek bele kellene férnie (ilyen árban gondolom), de pont annak nem fog tetszeni aki az egészet rendeltette/fizette. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a céghez két db DB technologies kl-12 aktiv hangfal. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeknél (mint Db tech és aktiv hangfal) normális az alapzaj? Már akkor jelentkezik ha bekapcsolom és semmilyen kábeles összeköttetés nincs.
Céges rendezvényre, teremben, illetve valszeg kint is lesz/lenne használva.
De ha nem normális jelenség, akkor inkább visszaküldenénk.
Köszi előre is! -
Flowtation
őstag
Szia!
Mobil kellene azért, hogy ha van egy céges összejövetel, mondjuk valahol kint akkor oda is ki tudjuk vinni, nem kellene naponta szétszedni-összerakni. Beszéd a fő csapásirány (és vezeték nélküli miki kellene, gondolom az még drágább), de az ilyen összejöveteleken szokott zene is szólni, ezért gondoltam a ládára is. Viszont ha jól néztem az amit linkeltem talán nem is menne a láda nélkül?
Megnézem a linkeket, köszönöm! -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A munkahelyemre keresek mobil hangosítást. Komplett rendszert kellene összeraknom, azaz aktív hangrendszer, vezeték nélküli mikrofon, illetve egy keverő 2, max 3 mikrofonhoz, meg 2 vonal bemenet.
Én néztem egy pár felszerelést, de nem nagyon vagyok ebben otthon, ezért kérnék tőletek ajánlásokat. Kint és bent is lenne használva, előbbi a fontosabb. Kb. 1000-1300 euro amit rászánnak. Én ezeket néztem, fogalmam sincs a minőségről:
mikrofon
keverő
hangrendszer
Ebből az első kettő még képlékeny, azért a harmadik is, de abból ilyesmire gondoltam.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Flowtation
őstag
válasz
rootkiller #2096 üzenetére
(#2095) MineFox54
Köszi a választ. Igen a di-box-ot ők hozzák.(#2096) rootkiller
Neked is köszönöm a választ! Abszolút megértem az aggályaidat.
Ami van:
PA top, sub, (RCF vision series)
monitor láda van 4 db, a keverő viszont csak kettő független utat tud, a másik kettő post fader. Ebben a postban kérdeztem nemrég a keverőről.
Van egy 16 csatornás analóg csoportkábel. Ezen kívül mikrofonok, kábelek, állványok is adottak.Most beszéltem a zenekar technikai kontaktjával, azt mondta egyszerű dobszettet hoznak, 3 db mikrofon kell oda (2 dinamikus, 1 térmikrofon), illetve 2 az éneknek.
Valójában én csak egy lelkes amatőr vagyok, sajnos nehéz megtanulni az alapokat is, az évi néhány alkalom során. Itt helyi szinten szoktam dolgozni, ezzel a felszereléssel, jellemzően amatőr zenekarokkal.
Azt sem mondom, hogy társadalmi munkában vállaltam el, mert ezzel meg elveszem a rendes szakemberek elől a "megélhetést". Ez egy vidéki falunap, tehát semmi komoly fellépő nem lesz, persze ez engem nem menetsít semmi alól.
Mindezektől függetlenül köszönöm a részletes iránymutatást! Bízom benne, hogy nem lesz gond.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Előre szólok, elég bugyuta kérdésem lenne. Hétvégén lesz nálunk egy rendezvény, amin én hangosítok. Semmi különös, alap PA felszerelés, (max) 3 mikrofon, playback koncertek. Viszont ez egyik zenekar di-boxot fog használni és bevallom őszintén én még sosem használtam ilyet, szégyen/nem szégyen.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a használata, bekötése pontosan hogyan működik? Arról már olvastam, hogy mire való (földhurok ellen, zajok szűrése), inkább az érdekelne, arra való, ha valaki énekel és gitározik is, akkor ő magának tudja a kettőt szabályozni, felém viszont csak egy jel (kábel) jön tőle? Vagy ez hülyeség?
Megköszönném, ha tudnátok felvilágosítást adni ebben a kérdésben, előre is köszönöm! -
Flowtation
őstag
Jó reggelt!
köszönöm a monitoros, aux-os válaszokat. De ha már rátaláltam erre a remek kis topicra, kérdeznék még jó sokat.
Mindjárt az első: a fantomtápot be lehet akkor is kapcsolni, ha csak pl. egy mikrofonhoz kell, a többi pedig dinamikus? Ha van elem a kondenzátorosban, akkor nem kell a fantom, jól gondolom? -
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2061 üzenetére
Ehh, kicsit belekeveredtem, mint kiscica a házicérnába.
Azért gondolom, hogy kell (jó lenne) a 4 külön, mert az előbbi 4 tagú zenekart feltételezve, mindenkinek lesz saját, amiben hallhatja csak magát és ha kell egy másik hangszert is. Tehát nem kell "osztozkodni" mással. Nyilván ha csak 3 db (láda, nem kimenet) van, akkor pl. az énekes középen a két szélső monitorból hallgatózhat. Ha kettő, akkor pedig dobos+bőgős egy monitorból, énekes+gitáros a másikból, stb,stb.
Mivel nekem van/lesz 4 láda, de csak 2 pre fader út, engem inkább az zavar, ami tavaly is volt, hogy az énekes akart még többet magából, de nem tudtam adni, mert kifele már sok volt belőle (ergo az ő monitorja már post fader úton volt). Remélem érthetően írom le a dolgot. Tehát arról az esetről beszélünk amit írtál is, hogy ha nem jó nekik ugyanaz a mix. (Persze ettől függetlenül nem volt ebből soha gond, megoldottam így is, kompromisszumkészek voltak a zenészek.)A továbbfűzést azt értem, meg a legelején úgy csináltuk, hogy a monitor erősítő egy oldala volt bekötve az egyik ládába, a másik láda pedig ebből továbbfűzve. (rövid volt a kábel)
-
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2059 üzenetére
Nincsenek itt világsztárok. max hisztisek. Írtam is fentebb, hogy kellett volna a 4 út, de legalább 3 mert a dobos hátul volt, a többi meg ugye elől. A tisztánlátás kedvéért: ha post fader az AUX, akkor hiába tekerem fel, addig nem szólal meg amíg a csatorna fader le van húzva, igaz?Jó lenne nekem valami alapozó tanfolyam, eddig mindent autodidakta tanultam meg...
-
Flowtation
őstag
A helyzet az, hogy amit monitornak használok, az 2 db reflex mega hangfal egy castone erősítővel. Ezt szoktam úgy bekötni, hogy egyik oldala AUX1, a másik meg az AUX2, így van ugye kettő teljesen független monitor utam. Elvileg most kapok egy pár aktív hangfalat, ezeket kellene bekötnöm az AUX3-4-re persze függetlenül, de akkor ezek szerint ezzel a keverővel nem fog menni, csak post-fader-el. Kicsit nézegettem a keverőket, láttam olyat, hogy van 2-4 AUX SEND, és van mellette monitor out is. Ez utóbbi akkor mire van?
-
Flowtation
őstag
(#2053) Petyás
Köszi a választ!
Mit értesz ügyesség alatt?(#2054) fapaci
(#2055) Tamy
Nektek is köszi!
Ebben az esetben két db független monitorom lesz, ez oké, viszont jó lenne a 4 db és persze független, mert tavaly is ezzel küzdöttem, kellett volna a 4, 1 dobos, 1-1 bőgős és gitár, valamint az énekesnek. Egy AUX-ra hogyan köthetek többet? Úgy érted, hogy AUX1 vezérel 1 pár monitort, illetve az AUX2 a másik párt? Ha 4 függetlent szeretnék egészen egyszerűen olyan keverő kell ami ezt tudja? -
Flowtation
őstag
Köszönöm a választ, így már teljesen világos. Abban az esetben ha post fader valamelyik, és arra a monitorra szeretnék többet, akkor az megoldható a nélkül, hogy kifele hangosabb legyen? Úgy gondolom, hogy a csatorna fadert lejjebb húzom, de a gaint óvatosan feljebb, ez működhet? Vagy a gain és a csatorna poti is ugyanúgy viselkedik? Vagy ez egy hülyeség?
-
Flowtation
őstag
Tehát arra gondolsz, hogy minden csatornán (1-16) 4 piros van, illetve amit írtál is van 4 db aux send, tehát vagy van 4 külön monitor utam, vagy ha a returnre van kötve akkor azok az effektes utak? Tehát ha a send-be kötöm akkor független, ha a return-ba akkor meg nem, igaz? Mert ha így gondoltad, akkor elvileg lehet 4 független utam.
-
Flowtation
őstag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni keverő beállítással kapcsolatban. amatőr szinten foglalkozom a témával és dolgoznom kellene egy ilyen keverővel:
[link]
[link]
Az lenne a kérdésem, jól gondolom-e hogy ez a keverő 4 db külön monitor utat tud kezelni, függetlenül a csatornahangerőtől? A 4 db aux send aljzat miatt gondolom, viszont a potmétereknél csak kettő send, a másik 2 return és ez elbizonytalanított...A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest