- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
#92251648 #2303 üzenetére
Összerakás = VST-kkel megcsinálom a dalt a DAW-ban (nulláról, tehát nem meglévőt inzertálok)
Mixelés = A sávonként WAV-ba kiírt anyag keverése konyhakészrePetyás
Otthon szoktam mixelni is, de csúszik az új kártyám kiszállítása februárig, így kénytelen vagyok stúdióba vinni most. Az alaplapi vagy egyéb vackokon nem lehet keverni, a gyatra minőség miatt. Átmeneti hangkátya azért kellene, mert a VST-kkel se tudok dolgozni low latency képesség hiányában.Tehát akkor jól gondolom, hogy ha nem otthon keverem le ezt az anyagot, és veszek egy akármit ami ASIO-val tud egy vállalható latency-t, akkor a kártya audio minősége nem számít a sávok Wav-ba mentéséig?
-
válasz
#92251648 #2273 üzenetére
Szia!
A problémám az, hogy nem azt a hangokat kapom, amiket szeretnék hallani.
Tudom pl egy adott zenében,hogy mikor milyen hangszer van soron és van úgy, hogy ezek a hangok egyszerűen nincsenek ott ill nagyon gyengén hallható! Most létezik, hogy az a hangfal szett szük keresztmetszet? A pc munkaállomásomnál egy Logitech X-540 egy xonar Phoebus kártyával mámor egy sikoly! Ezt a Sony erősítőt meg képtelen vagyok behangolni!
Esetleg van erre valami ökölszabály? Vagy a hangfal csere oldja meg? -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2260 üzenetére
a szintezes lenne a legfontosabb, a tobbit vegul is az audacity megoldja, ha igy is meg ugy is kell utomunka
a minoseg meg olyan amilyen, mindenkinek az otthoni technikajan mulik,ugysem kerhetem, hogy vegyel mar egy mikrofont, ugysem fog
altalaban telefonrol jonnek a sracok podcastelni -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2220 üzenetére
sajna az nem jarhato ut...
de ez van....
ennek elotte egyebkent volt egy bluetooth-os valamim, ami ettol sokkal jobb volt, de sajna mar nem lehet kapni...erdekes mod az siman hozta a 100 metert...es bosegesen megfelelt beszedre
az ara raadasul ennek a meglevonek a toredeke volt... -
nzozz
aktív tag
válasz
#92251648 #2201 üzenetére
Akkor ez lehet csak a Samson C01U Pro -t érinti, így valószínűleg inkább mellőzöm a beszerzését, mert lehet csak kidobott pénz lenne... bár nem értem, hogy egy jelenleg is gyártott, forgalmazott termék esetén hogy nem lehet ilyen problémát megoldani vagy a Microsoftnak vagy a gyártónak.
Egyelőre online beszélgetésekhez keresnék mikrofont, később esetleg videók voiceover -jeihez is lenne használva. Ezek közül melyik lenne a légcélszerűbb választás szerintetek (továbbra is Win10 -hez)?
- Lewitz C100USB (esetleg C120USB, most akciós)
- Superlux E205U
- Auna MIC900Köszönöm!
-
Bidu
csendes tag
válasz
#92251648 #2183 üzenetére
Szia! Nagyon köszi a választ!
Tegnap a fórumot böngészve eljutottam már a Rode márkáig.
Amatőr kérdéseim.
A 4 mikrofont értem, tehát akár 4 hangszer kaphat saját mikrofont, de mi az a +4 vonali csatorna?
Gondolom a mikrofonnak kellene a legjobbnak lennie. Van ezeknél jobb, ami még jó lehet nekem?
A monitorpár gondolom valami kontroll láda lehet. Arra mi szükség van? Kérdeztem a gyereket és azt mondta, hogy egyszer a kiraktak neki koncerten egy olyat de nagyon zavarta. Elég jól lehet hallani a többieket is és magukat is.Most gyorsan rákerestem mi az az akusztikai panel, de én olyan falra ragaszthatóakat láttam.Van abból hordozható/összecsukható?
-
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2150 üzenetére
Nem, nem en vagyok a Meszaros meg az Orban sem
Mi csak bereljuk a csarnokot es nem, nem az uj csarnokot, hanem a regit
Amugy vennek szivesen, de mi tenyleg egy nagyon kis koltsegvetesu rendezveny vagyunk...raadasul hobby szinten
De szinte gondoltam, hogyha leirom, hogy Felcsut, akkor valaki beszol -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2140 üzenetére
Nem rosszak, a box nelkul mindeket kabel tokeletes
Power Dynamics Connex premium kabeleket hasznalok mindenhova, eddig bevaltak
Azert van ra szukseg a boxra, mert bizonyos helyszineken rettento bugas van, amikor osszekotom a 20 meteres kabelekkel a ket db ladat
Nalunk nem jellemzo a belepo szint
Egy olyan rendezvenyen hasznalom, amire nincs szukseg tobbre ....r/c modell verseny kommentalasa, ahol tukepp csak beszed van, ebedidoben meg zene szol, szoval ez csak ennyi...
De azert jo lenne, ha nem bosszantanaPapaMaci
Akkor mi a teendo? dugjam a lada mikrofon bemenetere?
Oda nem lesz tul nagy a jelszint? -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2124 üzenetére
Nagyon koszi, igy mar teljesen velagos
akkor ez megoldvaLenne itt meg egy kerdesem
Van 2db aktiv ladam, szeretnem ugy hasznalni, hogy egymastol legyenek messze
van egy 20 meteres XLR kabel a ket aktiv lada oszekotesere
Amint ezt megteszem, elkezdenek bugni, de nem kicsit
Ami mokas, csak bizonyos helyszineken, van ahol semmi brumm se nincs
Probaltam mar masik konnektorba, probaltam mar forditva bedugni, arebb vinni a kozelebbit, de semmi eredmeny
Aztan szereztem egy diboxot
ezt
Ez eleg sokat javitott a bugason, viszont a dibox kimeneten a tavoli lada joszerivel egyharmad teljesitmenyt ad
Itt lehetseges meg valami javitas? -
Necronom
senior tag
válasz
#92251648 #2122 üzenetére
Koszonom szepen
Ennyi az egesz? Bonyisabbnak gondoltam...helyszinen van tobb mikrofon is, vezetekes is meg nelkuli is, ugy az nem gondJelen kabelezes kb ugy nez ki, hogy van egy 2.4GHz USB-s vevo a vezetek nelkuli mikrofonoknak, ebbe jon a notebook vonalkimenete, majd az eszkozt magat dugtam a kevero egyik csatornajara, igy szol a laptop maga es a mikrofonok is
Akkor a vezetekest pedig dugom a kevero miki bemetere, onnan meg jovok vissza AUX-on a laptop linein-jebe ha jol ertettemA kamerazast egyelore mobiltelefnok hada latja el, de majd meg azon finomitani kell
Csak erre is nehezkes segitsegre lelni, hogyan lenne idealis, milyen programok vannak erre stb stb... -
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2061 üzenetére
Ehh, kicsit belekeveredtem, mint kiscica a házicérnába.
Azért gondolom, hogy kell (jó lenne) a 4 külön, mert az előbbi 4 tagú zenekart feltételezve, mindenkinek lesz saját, amiben hallhatja csak magát és ha kell egy másik hangszert is. Tehát nem kell "osztozkodni" mással. Nyilván ha csak 3 db (láda, nem kimenet) van, akkor pl. az énekes középen a két szélső monitorból hallgatózhat. Ha kettő, akkor pedig dobos+bőgős egy monitorból, énekes+gitáros a másikból, stb,stb.
Mivel nekem van/lesz 4 láda, de csak 2 pre fader út, engem inkább az zavar, ami tavaly is volt, hogy az énekes akart még többet magából, de nem tudtam adni, mert kifele már sok volt belőle (ergo az ő monitorja már post fader úton volt). Remélem érthetően írom le a dolgot. Tehát arról az esetről beszélünk amit írtál is, hogy ha nem jó nekik ugyanaz a mix. (Persze ettől függetlenül nem volt ebből soha gond, megoldottam így is, kompromisszumkészek voltak a zenészek.)A továbbfűzést azt értem, meg a legelején úgy csináltuk, hogy a monitor erősítő egy oldala volt bekötve az egyik ládába, a másik láda pedig ebből továbbfűzve. (rövid volt a kábel)
-
Flowtation
őstag
válasz
#92251648 #2059 üzenetére
Nincsenek itt világsztárok. max hisztisek. Írtam is fentebb, hogy kellett volna a 4 út, de legalább 3 mert a dobos hátul volt, a többi meg ugye elől. A tisztánlátás kedvéért: ha post fader az AUX, akkor hiába tekerem fel, addig nem szólal meg amíg a csatorna fader le van húzva, igaz?Jó lenne nekem valami alapozó tanfolyam, eddig mindent autodidakta tanultam meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest