- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Cynicelectro #2277 üzenetére
Pár hónapja M-audio bx-5 van az asztali gépre kötve egy használtan vásárolt M-audio M track 2x2m külső hangkártyán keresztül. Mainstream tánczenét hallgatok ( mp3, flac, wav ), semmi stúdiómunka, semmi játék, ettől jobb minőségű hangra soha nem lesz szükségem. Zaj és torzításmentes, megfelelő dinamika és hangerő.
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Sennheiser CC3 műanyag koffert keresek vezeték nélküli mikrofon tárolására. Ha esetleg lenne valakinek elfekvőben kérem jelezze.
Akciózzák a 835 XSW-1 szettet, ahhoz szeretnék venni egy normális dobozt.
Köszönöm! -
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de talán tud valaki segíteni.
Alutruss
Ilyen traverz elemet keresek 1 db-ot, akár használtat is.
Vannak itt road-osok, hátha...
Köszönöm szépen előre is! -
DjKoxi
senior tag
válasz
próbakocka #1879 üzenetére
Elfér egy személyautó hátsó ülésén. Kb 10 perc alatt beüzemeltethető.
Ha csak beszédet szeretnél hangosítani, választhatsz 12"-os hangszóróval szerelt hangfalakat is. Azok könnyebbek egy kicsit, és kisebbek is. -
DjKoxi
senior tag
válasz
próbakocka #1874 üzenetére
Hangfal. Nekem ilyen van, bátran merem ajánlani!
Venned kellene 2 db hangfalállványt is, pl Állvány, de vehetsz drágábbat is. Ha rám hallgatsz veszel egy kis kompakt keverőt is, hogy mindkét hangfalból szóljon a mikrofon, és a zene, stb. Keverő. Mikrofon elfogadható, célnak meg fog felelni. Kábeleket is venned kell, olyanokat ami megfelel a keverődhöz. -
-
DjKoxi
senior tag
Szia!
Szívesen segítek abban amiben tudok. Ha rám hallgatsz, az általad linkelt termékeket elfelejted. Még hangszínszabályzó sincs rajtuk.
Nem tudom célod-e a dj típusú keverő, és USB interface, vagy megelégszel egy kicsi zenekarival is. A Te laptopoddal megegyezőt kötöttem már 300e Ft-os hangrendszerre Jack-RCA-val, szerintem jól szólt.
Lehet valakik majd mondják, hogy nem jó úgy, azokat szeretettel várom vaktesztre UCA 202 vs T61 alaplapi hangkártya.
Erre rákérdeznék.
A képen 2db EV ZLX15, és 1 dB sub 05d előtt van a laptop, a keverő meg Behringer q802 USB. Hidd el nekem, hogy jól szól. -
DjKoxi
senior tag
Ha szerencséd van ki lehet fogni olcsóbban is ilyen kategóriájút. Veszel egy olcsó mikrofont, és lehet karaokézni is ha a szomszédokat nem zavarja. Jack-RCA kábellel rádugod a laptopot és lehet használni. Szerintem az olcsó (10e Ft alatti kb.) usb-s külső hangkártyák semmivel sem szólnak jobban mint a beépített.
-
DjKoxi
senior tag
Mire használod ezt a rendszert? Van hozzá PA hangfal is? Az én javaslatom az, hogy vegyél egy keverőt. Ha nincs HD-s hangkártya a laptopban, akkor USB-s keverőt, ha van akkor megteszi egy nem USB-s is.
USB-s
Nem USB-sLehet venni másik típust is, a kommerszek kb ebben az árban vannak. Ezeknek már akkora a kimenő feszültségszintje amivel meg tudod vezérelni a végfokodat. Az olcsóbbakon nincs ennyi csatorna, és szegényes a hangszín szabályzási lehetőség. A Q802 volt nekem, és elfogadható hangja van, kb kategóriatársa a Gemininek.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Jól működik a mikrofon és a kapcsoló is. Viszont a Sennheiser-é sokkal finomabban, puhábban kapcsolható, és a kialakítása is gondos tervezésre utal. Talán a későbbiekben elfogadja a tulaj az ajánlatomat
Még vétel előtt képekről ellenőriztem az SM58-at nem-e hamis, csak így mertem megvenni.
Több mint 20 éve egy Prologue L12-t használtam pár évig, annak sem volt gond a kapcsolójával sosem. A képen látható AKG sem könnyen kapcsolható, és a PG58-at még az SM-nél is rosszabb kapcsolni.
Szőrszálhasogatás, de az e845 ezen a téren nálam aranyérmes -
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
válasz
PapaMaci #1781 üzenetére
Ha jobban fog gerjedni mint a Shure pg58 akkor nem sokat nyerek vele. Egy Beta már be volt rendelve használtan, megbízható eladótól, csak a kapcsoló hiánya miatt visszamondtam. A zenészbolt látogatása után fogok dönteni. Majd megírom mire jutottam. A Shure-t talán eladni is könnyebb lenne ha megunom a hobbimat
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1774 üzenetére
A PG58-at bedugtuk a keverőbe az AKG WMS helyére, és ahol az gerjedt, a Shure egyáltalán nem. A hangja is sokkal jobb volt. Nehéz itt vidéken jót választani, mert sok meghallgatási lehetőségem nincs.
Az E945 nekem nagyon drága, és felesleges is. Nem is vagyok nagy szövegelős, de ciki ha gerjed a mikrofon.
Bemegyek majd a közeli hangszerboltba, a tulaj régóta zenél, hátha van készleten neki pár darab amit meg tudnék hallgatni. -
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1769 üzenetére
Milyen Sennheiser? Komolyan érdekelne, mert szeretnék venni egy beszédmikrofont ( vezetékest ), ami kevésbé gerjedékeny mint a jelenlegi AKG wms pro. PG 58 gerjedékenységből kiválóra vizsgázott. Ha nincs olcsóbb, jobb alternatíva, berendelném. A hangja is megfelel nekem.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
campers #1647 üzenetére
Szia!
Nekem van két ugyanolyan hangfalam mint az Rh sound, csak Sound - sation névvel. Pár hete faház alatt ezekkel buliztunk, laptopról a fejhallgató kimenetéről hajtottuk, és teljesen vállalható hangja van. Mély is volt és a magas driver is kellemesen szól. Hangerő is több mint elég. Aztán később veszel hozzá egy aktív szubot ha kevesled a mély tartományt. Az udvarunk elég nagy, ott sem vall szégyent.
Nem tudom merre laksz, ha közel akkor meghallgathatod nálam.Bp. már látom, az messze van
-
DjKoxi
senior tag
Ha tudsz forrasztani, akkor érdemes magadnak megcsinálni a kábeleket. Pl az a Klotz sztem jó minőségű kábel, veszel hozzá Neutrik XLR papa-mama csatlakozókat és méretre szabott kábeleket csinálhatsz. Az XLR-eket nagyon könnyű szerelni, a Neutrik csatlakozók zacskóján instrukciók is vannak milyen méretben blankolj.
Érdemes rack ládát is vásárolnod. 6U-s elég a két végfokhoz és a crossoverhez. Hangfalkábelhez szintén jó lenne Neutrik Speakon dugókat venni, és 2,5nmm-es duplán szigetelt hangszóró vezetéket.
Pl Elimex-nél minden kapható. -
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1622 üzenetére
Elhiszem, hogy nem egyszerű
Próbálom másképp leírni mi az ami nem tiszta. Elindul a keverőből a 0 dBu jelszint amiből a crossover csinál a középmagas sávon +1 dBu-t, a mélysávon +4 dBu-t. Ezekkel a szintekkel meg tudom vezérelni a végfokaimat, hogy rendesen szóljanak a hangfalaim, de ne égesse le a tekercseit.
Ez a két szint megy a dbx limiter moduljába. Sajnos nem lehet beavatkozási időt állítani csak treshold, és lágy limitálás értéket. Sávonként lehet thresholdot állítani. Tehát ha a limiter értéket 0-n hagynám akkor a lágy limit már óvatosan levenne a szintből a mélysávon már a 4dBu szint elérése előtt. Ha +2 dBu-ra állítom akkor kb teljesen kiengedi a 4dBu-t, és ha gond van, gerjedés, túlvezérlés akkor 6 dBu-nál többet sehogy sem fog a mély végfokomra engedni. 4+2 az 6.
Jól gondolkozok? Tudom hogy a szubom a beavatkozás idejéig károsodás mentesen elviseli ezt a szintet is.
Ugyanez vonatkozik a középmagas sávra is.
Valószínű, hogy ilyen bemenő jellel a végfokaim clipjelzője és limiterje egyáltalán nem is fog dolgozni, mert csak félig vezérelem meg őket.Ott voltam eltévedve, hogy olyan szintet akartam állítani a limiter thresholdján mint amit a cross kiad. De ez butaság volt részemről. A limiter kap egy jelet, neki teljesen mindegy mennyi és ahhoz a jelhez képest tudom variálni a threshold értékkel, hogy mikor avatkozzon be.
Az nem volt tiszta, hogy ha pl 4dBu-val vezérelek egy végfokot ami így gond nélkül tisztán, dinamikusan megszólaltatja a hangfalam, akkor mennyire állítsam a limitert.
-
DjKoxi
senior tag
A limiterre visszatérve.
A crossover után van, tehát ami jelet kap neki az az alapszint?
Belegondolva lehet így működik, és akkor ha +2dB-t állítok rajta, akkor az alapjeltől 2 dB-lel magasabb jelnél fog beavatkozni. Mintha egy külön dobozban lenne a limiterem.
Javíts ki légy szíves ha butaságot írok. Azt sem tudom, hogy a lágy vágás is csak akkor indul ha 2 dB-től magasabb jelet kap, vagy már előtte fokozatosan szabályoz egy kicsit? -
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1618 üzenetére
Köszi a választ!
Compresszor off volt, gondoltam is hogy felesleges, se hangszer, se mikrofon nem igényli. EQ-t is kikapcsoltam, a keverőn szabályzok ha másfajta a hangszíne a zenéknek. A gerjedésgátló viszont kiválóan dolgozik.
Yamaha s115V a topom, meg egy 15"-os Carlsbro reflex szubom van. ( szub csere folyamatban ).
120 Hz-en váltok LR szűrővel 24dB/okt és a szub alját vágom BW-vel 24dB-el 35Hz-nél.A legjobban a limiter állítására lennék kíváncsi. A P7000s Yamahának 8dBu az érzékenysége, a kimenetet a crossnál 4dB-re tettem, hogy ki ne üssem a 400W RMS 4 Ohm-os szubomat, a topnak +1dB-t állítottam.
Ha a limitert ezeknél az értékeknél 1-gyel nagyobbra állítom és a lágy limitálást feles állásra állítom akkor jól járok el? Vagy tegyem kicsit magasabbra a limiter küszöböt, pl +3 a top csatornán, és +7 a szubon?
A keverőn odafigyelek a kimenetre, a 0 dB-t nem lépem túl, vagy csak minimálisan. Nem hangosítok, az egész cucc mondhatni hobbi célt szolgál, pár felkérést kivéve. Korrekt rendszer, szeretem, és jó lenne biztonságban tudni. Talán a szubom a leggyengébb láncszem de remélem nem sokáig.
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
DBX Driverack PA beállításával kapcsolatban kérdezhetek az oldalon?
Elolvastam a használatit, nagyjából tisztában vagyok az alap dolgokkal, de szeretném maximálisan kihasználni amit tud.Erről lenne szó, és érdekelne melyik szűrőt ( L-R, B-W) használjam, diszkó zenénél használjak-e kompresszort kicsi ratio-val, és milyen szintre állítsam a limitert, ha pl 4dBu-val vezérlem a szub csatornát?
Mikrofonom nincs hozzá, érdemes beszerezni? Esetleg van valami olcsóbb helyettesítő mic mint a gyári? ( Renkforce 909 pl)Köszönöm szépen a segítséget előre is! Ha valaki szóban is adna instrukciókat, szívesen visszahívom egy neki megfelelő időpontban ha privátban megadja a számát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest