- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz
alphamooncam #2410 üzenetére
USB nem fog menni.
Vegyél egy ilyet.
https://www.aliexpress.com/item/1005005425477994.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.295f46f8Ruo1C0&algo_pvid=86bd4f9f-cd66-4f99-88f9-cf65839cfec1&algo_exp_id=86bd4f9f-cd66-4f99-88f9-cf65839cfec1-0&pdp_npi=4%40dis%21HUF%218793.71%212901.87%21%21%21173.67%21%21%402103205216980854207777678ef544%2112000033018731846%21sea%21HU%21187750439%21&curPageLogUid=6MwzbJlJYg6k -
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2343 üzenetére
Szia!
Ettől sokkal-sokkal jobb minőségű eszközöket is lehet ennyi pénzből vásárolni.
Pult
URH miki (2 szett)
Hangrendszer (2 szett)1301 euró. És összehasonlíthatatlan azokkal az Omni cuccokkal amit küldtél.
Kicsit olcsóbban / másféle megoldásként ebben is gondolkozhatsz:
[link]Bármelyik megoldás sokkal jobb a Stagepastól, és a Roadbuddytól is.
-
MineFox54
őstag
Szia!
Légyszi ne bántásként értelmezd:Hogy került hozzád ez a meló, illetve miért te lettél megbízva? Az eszközök jók amiket kiválasztottál, de a DAW-ban még sok minden történhet
Ahogy láttam itt a végén, néhány alapfogalom hiányzik.
Amúgy petyás: pont az lenne a lényeg ezekben a sokmikrofonos kondis felvételekben, hogy a teremakusztika (ami itt feltételezhető hogy pozitív hatással van a hangra, gondolom vmi. koncertteremben vagy ilyesmi helyen lenne a felvétel) is bekerüljön a hangba. Tehát a mesterséges reverb nem feltétlen lesz indokolt.
-
MineFox54
őstag
válasz
Cynicelectro #2288 üzenetére
Majd akkor próbáld ha megjött a Beru, az natívan tudja az ASIO-t.
-
MineFox54
őstag
válasz
Cynicelectro #2286 üzenetére
Foobar, nincs is kérdés. Lehet kell majd egy ASIO plugin.
-
MineFox54
őstag
válasz
Cynicelectro #2284 üzenetére
Ha a minőségre szeretnél rámenni, az EQ-t, és úgy általánosságban a Xenyxet hagyd ki a láncból, az U-Phoria sokkal jobb hangra. A bemenetre is csak akkor kösd rá a Xenyxet, ha nagyon muszáj a 6/8 csatorna, amúgy ha lehet, közvetlenül az UMC előfokára kösd rá a mikrofont. EQzást meg oldd meg a számítógépben, ha nagyon muszáj. De én azt gondolom, hogy a rendszer korrekcióját nagyjából meg tudod csinálni a monitor hátulján lévő korrekciós szűrőkkel, a többi meg szóljon úgy, ahogy az ki lett találva
+1 tipp: az UMC kimenete balanced, TRS-TRS ("sztereó nagy jack") vagy TRS-XLR kábellel kötheted a monitorba nyugodtan, kapsz egy kis extra jelszintet, zavartűrést.
-
MineFox54
őstag
Nem kontroll láda, felvétel visszahallgatásához, keveréshez használod.
Egyébként a "kontrolloknak" is megvan a maguk szerepe, csak valószínűleg nem abban a műfajban, vagy azon a szinten. Egy ponttól elkerülhetetlen.
Mikrofonból "mindig van jobb" (egészen a Neumann U szériáig lehet menni árban), és valóban, az a leglényegesebb elem talán, hiszen onnan jön a jel, azon már a többi komponenssel csak megpróbálsz minél kevésbé rontani. Ha kezdettől gyenge minőség, akkor veszett ügy.
Audio Technica, Rode háza táján nézz körbe miki ügyében.A +4 vonali csatorna az csak egy lehetőség, nem muszáj használnod. Sajnos nem igazán van olyan interface ami csak mikrofonszintű bemeneteket tartalmaz.
-
MineFox54
őstag
válasz
Necronom #2164 üzenetére
Ilyen helyeken próba cseresznye alapon egyszer kijön a jó megfejtés, onnantól azt kell használni.
Nekünk is van egy állandó megrendelőnk, aki minden létező rendezvényét a helyi tornacsarnokba rakja, talán a legrosszabb hely hang szempontból ahol eddig dolgoztam. Kb 10-12 rendezvényt toltunk le ott, a negyedik után rájöttünk az optimális konfigurációra, azóta úgy tesszük a motyót, és elviselhető.
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #2132 üzenetére
Így van. Az én javaslatom is csak arra vonatkozik, hogyha nagyon muszáj spórolni. Hozzáteszem, a Seetronic még egész elviselhető cucc, licenszelt elvileg, pl. Chauvet Pro lámpák is mind Seetroniccal vannak szerelve már Neutrik helyett.
Nekem Cordial, Sommer, Klotz van Neutrikkal ,Hiconnal.
-
MineFox54
őstag
válasz
Primary92 #2130 üzenetére
Nem igazán van semmi, ami jó.
Ha olcsón akarsz valamit ami használható, kábel innen, Seetronic XLR innen -
MineFox54
őstag
Jól meghalt a topik
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2094 üzenetére
Nem...
Abba egy darab asszimetrikus vonalszintű jel megy be, és valószínűleg egy mikrofonszintű szimmetrikus jel jön ki XLR-en. Név szerint ez a basszgitár és a gitár most. Az éneket külön dugod le...
Hozzák egyébként a DI-t? -
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2075 üzenetére
Inkább a fantomtáp, mint az elem. Egyébként ha nincs szalagmikid, és a dinamikusok is jól vannak bekötve, akkor nyugodtan kapcsold be.
-
MineFox54
őstag
válasz
Goose-T #2068 üzenetére
Az ötös kétszer< akkora hangerővel rendelkezik, mint a kettes (adatlap szerint). A kettes az max próbaterem, saját hangnak semmiképp. Az ötössel már meg merném próbálni. Illetve a "the box pro" széria jóval minőségibb. Azért nem húztam le a kettest, mert ott legalább 15" a szub. Az a baj, hogy azzal, hogy elektromos a dobod, azt is erőből kell megoldanod, tehát a kis 12-es szubok alapból kiesnek (basszusgitárhoz is kevés). A Kustom is működhetne, de nem ismerem, arra nem tudok jó szívvel rábólintani. Viszont a the box pro-ban nagyon pozitívan csalódtam (ahogy sok más thomann sajátmárkás termékben).
Ez tipikusan egy buy once, cry once helyzet. Ha rám hallgatsz, 5. És elhiheted nekem, ez a 280eFt még egy kifejezetten alacsony összeg.
-
MineFox54
őstag
válasz
Flowtation #2062 üzenetére
Énekes mindenképp kapjon saját ládát!
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #2025 üzenetére
Elhiszem, nem próbáltam.
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #2023 üzenetére
Igen, nem véletlen volt ott a talán. Aki jókat mondott róla, az viszont nagyon jókat, ezért mertem megemlíteni.
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1991 üzenetére
Igen.
Egyébként egy 2ch interface kéne hozzá inkább.
Pl.
Steinberg UR22
Tascam US2x2
olcsón Behringer UMC202HD -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1989 üzenetére
Akkor jó irányban indultam el. Viszont azért javasoltam 2<= darabot, mert ha szélesebb ez előadóterem, és elmászik a miki elől, az gáz. És azért vetettem el, mert mi van, ha elfordul, a vászonon valamit mutogatni?
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1983 üzenetére
Így van, ahogy mondod. Én a bazi nagy hodályt feltételeztem. Egy 58 valóban jobb megoldás lehet, de van egy olyan érzésem, hogy a kézi megoldásokat már próbálták, és elvetették.
Az előző hsz-emben a helyes link:[link]
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1980 üzenetére
Szia!
Az a javaslatom, hogy engedd el. Komolyan. Ebben itt mindenki meg fog erősíteni, bármi sznobságot mellőzve. A drága cuccok nem véletlen drágábbak ezeknél ebben a szegmensben.A javaslatom:
Ha tényleg felvételre lesz, és nem hangosítjátok, akkor ne fejmikrofonban gondolkozz, hanem ha a helyszín engedi, vegyél 2-4db kondenzátormikrofont (olcsón: RH HST-02A, drágábban talán Rode M5), és egy olcsó keverőt.Legalább a rádiófrekvenciás problémákat megúszod. (Nem megfelelő beállítás, zavar, vagy az eszköz hibája esetén: sistergés, kihagyás stb.) Ha nem fix helyszínen vagytok, akkor még gázabb a dolog.
Az LD-t még ezek között is biztosan kerülném, fix frekvencián működik.Ha mégis mindenképp szeretnél, akkor EGY szett (1db fejmikrofon) belépő kategóriából kb. belefér az árba.
Ami szerintem nagyon jó ár-érték arányú szett ebben az árban, az ez. rootkiller tuti ki fog nyírni az ajánlásért, de meglepően jó szett, A-B teszteltük Sennheiser EW500G2+ME3-al, porig alázta a Sennheisert hangra. (inkább a föld magjáig)
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1975 üzenetére
+1
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1969 üzenetére
Csomó kiállító (Chromasound /RCF,EV,Digico,Meyer,Avolites/, stb.) azért nem jött ki, mert a Hungexpoval, mint "szolgáltatóval" volt problémájuk. Ezt konkrétan az Elimextől, és SafeCasetől hallottam, a többiek gondolom nem merték
Egyébként ha ezt nem tudja az ember, tényleg elég szar volt. Viszont, most a kisebb cégek is kaptak / nagyobb standot kaptak. AVL Trade, Vizuál Tipp, stb. Szerintem Tompó Attiláék is nagyobb helyet foglaltak, most voltak meghallgatható Nextek stb.
Illetve úgy vettem észre, hogy több interaktív dolog volt, mint eddig (mindenki aki forgalmaz fény/hangpultot, az rakott ki kipróbálhatót stb.). -
MineFox54
őstag
válasz
Zsiráfnyál #1966 üzenetére
Az SM48, és a BM800 nagyon más technológiával dolgozik. Az SM48 arra lett kitalálva, hogy "közvetlen" bele beszélj.
-
MineFox54
őstag
válasz
Zsiráfnyál #1964 üzenetére
AliExpressen találsz egy bizonyos BM800-at. Az lesz neked megfelelő. Nem profi cucc, de úgy emlékszem, egészen használható. Mintha a logouton is lenne tesztje. [link]
-
MineFox54
őstag
Teljesen felesleges ehhez a rendszerhez. Ha nagyon fontosnak tartod a dolgot, akkor esetleg a Sommer Cable termékeit tudom ajánlani.
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1893 üzenetére
Három utas hangfalakról volt szó, amik (ha nem valami Omnitronic DX szerű szörnyről van szó) valamelyest általában fullrange használatra vannak tervezve (persze nem ész nélkül). Ha jól gondolom
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1890 üzenetére
Hangtechnikával kereskedik az úr, úgyhogy végülis tehet ajánlatot ...
Az RCF 2,5x hangosabb adatok szerint. Én pl. még nem tudtam teljesen kihajtani a sajátunkat sohasem, kültéren sem.
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1888 üzenetére
Nekünk van hasonló Yamaha a suliban. Pont ugyanekkora hangnyomása van, semmire nem elég. Illetve a JBL név egyre kevésbé jó név a szakmában, de a Behringer felett áll. Elfogultság mentesen inkább a Sennheiser mint az AKG. Ismerek olyat akinek mindkettő van, és ő is ezt mondja.
Az a javaslatom hogy RCF Art 708MKIV-t nézd meg, biztos elég nektek, és nem drágább. Meg ehhez esetleg tehetsz egy keverőt (az RCF-el is tudod közvetlen használni a mikrofont, de nem lesz ennyi beállítási lehetőséged). Pl, ami kis keverők közül nekem egészen bevált: Studiomaster C2-2.
Esetleg másik lehetőség:
Egy megbízható ismerősömnek vannak eladó, tökéletes állapotú, kis méretű 10" JBL-jei, számlával! Írj privátot és megbeszéljük. -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1885 üzenetére
Sennheiser FTW
Imádom... 9 éves korom óta (
) használok Sennheisereket (vezetékes, vez.nélküli is), soha eggyel sem volt problémám... ew500G2-e945 ill port;ewD1-945;12db ew300G3 port ill 835; e945; e609; BF504, régebbi BF ének; stb. stb.
-
MineFox54
őstag
válasz
próbakocka #1883 üzenetére
WMS40 tényleg nem túl jó... Tapizaj, fixfreki, nem túl nagy hatótáv. Egyébként hangfalakban inkább dB, RCF körében nézelődj... Opera 12-15, Art 712-715
Sőt, most nézem hogy csak magához az előadáshoz kell... Javaslatom: ne vegyél 15", felesleges erre... RCF Art710 / Opera 10. Kegyetlen hangerő, és jól szól. 710 nekem van, O10-et most vett ismerős, nagyon tetszik neki. -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1802 üzenetére
Értem én. De akkor már inkább egyszerűbb a Dante, ugyanis csak felvételre kellene.
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1800 üzenetére
Az M32C-t közben rájöttem hogy az nem megy, mert ugye nem tud egyszerre menni a DL251 48 és 96khz-n is... A Pro1 meg csak 96-on megy ugye.
Átgondolva az egészet, inkább Dante-re gondoltam, a DN9650 és a gép közé.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok srácok!
Pro1 multitrack felvételére jó hangminőséggel mi a legegyszerűbb / legolcsóbb megoldás?
2 lehetőség jutott eszembe:
DN9650 + MADI kártya + számítógépbe MADI kártya
vagy
M32C USB-n keresztül a gépbe, AES50-en a DL251 stageboxba
Szerintetek? -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1768 üzenetére
16-17-én falunapot csináltunk, a két nap alatt nem volt egy gerjedés sem. Az összes vokálmikrofon, kivéve a második napi koncerten (akkor SM58 is volt 2) Sennheiser volt.
Illetve, volt egy műsor, ahol a gólyalábas paraszt masszívan beállt a magasak elé. Háttal a hangfalnak, tehát a mikrofon 40 cm-re volt a magastól. Ott azért előfordult 1-2.
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Nem vagyok oda érte, Sennheiseres vagyok
.
De elismerhetetlen hogy maximálisan riderképes. És a hanján kívül jó. -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1757 üzenetére
"ipari standard,
jó hangú, strapabíró, nem gerjedékeny SM58" -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1749 üzenetére
OK
-
MineFox54
őstag
Semmi. Nem lesz effekt.
A sima énekhangjára pluszban szokták ráküldeni az effektet.
PL. az 1-es csatornán van a fickó, utolsó auxon (post) az effekt, akkor az utolsó auxon felnyomok egy kicsit, a keverőben belül megy a hangja effektezetlenül a master irányába, ÉS ki az auxon az effektre, ahonnan visszajön szintén a masterre.rootkiller:
Köszi a megerősítést.
Nem szeretem annyira én sem a pultot, de ez van. Falunapozásra meg egyébként luxus. 200-300 fős koncerteket csinálok vele max. -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Bocs ha elvetemült az ötletem.
Laptopot szeretnék használni effektprocesszorként, VST-kkel. Ehhez szeretnék venni egy hangkarit.
A gép i5 3.gen, 4gb ram.
Amire gondoltam az a Behringer U-Phoria UMC404HD lenne. Esetleg az FCA sorozat is szóba jöhet.
A VST-ket Reaperen keresztül gondoltam használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest