Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jorus

nagyúr

Sziasztok, Focusrite Scarlett 18i20 gen3 hangkártyát használok a PC-n, eddig nem volt vele semmi gondom a régi konfigon Win7-tel. Most lecseréltem a gépet és ezen már Win10 fut. A hibajelenség az, hogy adott idő elteltével a hang meg-meg reccen, elkezd betorzítani, rezegni lejátszás közben időnként, néha pedig teljesen torz hang hallatszik, amit csak az old meg, ha ki- majd bekapcsolom a hangkártyát. A Focusrite oldalán olvasott infók alapján próbáltam nagyobb buffermérettel is, de 512 és 1024 beállításon is előjön néha a hiba. A hangkártya a gyári USB-C kábelével kapcsolódik a PC hátlapi USB3 portjához, nem USB hubon van. Olvastam még, hogy latency probléma is okozhat hasonlót, de a DPC értékek láthatóan rendben vannak.

Próbáltam másik USB portban is, de ugyanez a helyzet. Win10 frissítve van folyamatosan, a hangkártyán is a legfrissebb driver van. A hiba minden médialejátszásnál előáll, tehát akár a Native Instrumnents cuccokkat használom, akár Youtubeon hallgatok/nézek vmit, akár a Foobart használom. Szerintetek hol érdemes elkezdeni (folytatni) a hibakeresést?

Új hozzászólás Aktív témák