- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Sziasztok! Egy ilyen Spirit Folio F1 keverőhöz hol lehetne beszerezni tápegységet? Az eredetije már többször sérült, javítás után is elromlik idővel. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Budget, de ugyanakkor megbízható 2 mikrofonos vezeték nélküli szettre szeretnék ajánlásokat kapni, amit keverőhöz tudnék kötni. Tehát valami ilyesmire lenne szükségem [link] Elsősorban egyszerű műsorok mozgó szereplőinek beszédhangjához kellene. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Néhány éve speckó boltban ajánlottak Shure puskamikrofonkat, 200k volt a 2 db, de semmire nem lettek jók. Pontosabban mindenféle zörejt felhangosítottak, ill. hangszerekhez nagyon jó volt, de beszédhez egyáltalán nem. Nagyban függ a tértől, ahol használva lennének. Tehát olyan nem lesz, hogy ahová lerakjátok, ott fog frankón szólni. Szerintem. Nem véletlenül használnak színjátszóknál mikroportos megoldást, ha nem előre, profin telepített hangosításról van szó.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy Yamaha CLP-625B elektromos zongora, amin van 2db 6,3mm-es jack fejhallgató kimenet. Ezekkel kiköthetem-e a zongorát keverőre vagy ahhoz kimondottan egy line out kellene? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy egyszerű mobil hangfal, két mikrofonnal, beépített zenelejátszóval, ilyen-olyan bemenetekkel. Létezik-e, hogy ezekhez a mikrofonokhoz vevőegységet szerezzek be, amit keverőhöz tudnék kötni? Alap egyszerű rendezvényhangosításhoz, rövid beszédhez/műsorhoz, ahol a vezetékes mikrofon macerás. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! XLR kábel és mikrofon esetén mi az "egészséges" kábelhossz? Épülethangosításban használatos 100V-os erősítőhöz kellene. Esetleg hasonló kategóriás wireless megoldással érdemes-e próbálkozni? A távolság ca. 20-25m lenne, elvileg akadálymentes "rálátás" egy folyosón. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Érdekes, hogy 70V-on van és oda van egy műanyag lapocska csavarozva, így át sem kapcsolható 100V-ra. Ugyanakkor az általad linekelt oldalon megtaláltam a bel- és kültéri hangszórókat, valóban 100V-os rendszerbe írják.
Elvileg annyit csináltak az eredeti felálláshoz képest, hogy a falon futó hangfalkábelt kicserélték újabbra és behúzták kábelvezetőbe. Ezért nem értem, most akkor miért nem szól ugyanúgy bekötve. A villanyszerelőt kell majd lehet elérnem
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #2357 üzenetére
Közben találtam egy leírást a bekötés módjáról, a Figure 4 elnevezésű volt nálunk. Ennek tükrében esetleg ötlet, hogy miért nem szólhat a hangfalak fele? Elrendezést tekintve van egy hosszú folyosó, ahol mindegyik hangfal szól, de a folyosóról nyíló helyiségekben egyikben sem.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy erősítő és legalább 8-10 hangfal, amik egy épület több helyiségében vannak szétszórva kábellel. Az erősítőbe ilyen módon vannak csatlakoztatva. Milyen logika alapján vannak ezek bekötve? Tehát miért a 4ohm és a com feliratúba? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ilyenekre lenne szükségem 8-10 darabra, de eléggé húzós áron találtam. Honnan lehetne ilyeneket beszerezni óccsójé', tehát max. pár száz forintért?!
Vagy az felejtős?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Meggyűlt a bajom ezzel a Tempo mikrofonállvánnyal. Nyilván 6k-ért nem vár sokat az ember, de a következő csatlakozási pontokkal van problémám: mikrofon, "nyak". Ezeket a részeket nem tudom úgy meghúzni, hogy idő elteltével ne tágulna fel. Komolyabb állványokkal soha nem jártam így. Sőt, ahogy elkezdi a használó pl. forgatni jobbra/balra az állványt, feltágul a nyakánál a rögzítés, ugyanez van a mikrofonnál is. Tehát ha forgatni akarja, akkor az egész állványt maga körül el kell forgatni. Ha jobban fellazítom, akkor meg ugye nyagda lesz az egész. Én nem csinálok valamit jól, vagy ez ilyen?! Azt az ezüst színű rögzítőt ha leveszem, akkor valamivel jobb a helyzet.
Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
válasz
MineFox54 #2235 üzenetére
Van egy egyszerű kis Phonic AM440-es keverő kéznél, amin van REC OUT. Ha ezt bekötöm a laptopba és ebbe megy a XLR-es mikrofon sem lesz jobb? Vagy akkor itt a laptop integrált hangkártyája a szűk keresztmetszet?!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy laptop 3,5-ös jack bemenettel + Shure mikrofon, amit egy átalakítóval kötnék a laptopba XLR kábellel (XLR - 6,3 jack). Kárt tudna-e tenni a laptop bemenetében a mikrofon?! Működni fog-e?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Amikor a hangerőszabályzó vagy potméter recseg egy erősítőn, keverőn, annak van valami elnevezése?!
-
tylerddd
veterán
válasz
MineFox54 #2211 üzenetére
Adódhat valamilyen probléma belőle? 3 vezetékes lesz, de kértek 1 vagy 2 vezeték nélkülit is. Eddig úgy volt, hogy a vezetékes "nagy" rendszer mellé egyszerűen oda lesz téve a mobil és simán arról mennek a vezetékmentesek. De kényelmesebb lenne, ha a keverőről tudnék állítani mindent, ne kelljen a mobil hangfal hátulján matatni.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Érdeklődnék, hogy ezen a "mobil" hangfalon, amihez van két vezeték nélküli mikrofon, láttok-e olyan lehetőséget, hogy keverőhöz tudjuk csatlakoztatni és így a vezeték nélküli mikrofonokat egy komolyabb hangosítással használhassuk! Tehát ahol a mobil hangfal csak a vevőegység szerepét töltené be. Én nem látok ilyen megoldást, a line out legalábbis gondolom nem erre van rajta. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Érdeklődnék, hogy egy ilyen Soundcraft Spirit Folio F1-es keverőről lehetne-e felvenni PC-re valamilyen módon? Melyik csatlakozóra lehetne rámenni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Óra topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest