Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Érdekes, hogy 70V-on van és oda van egy műanyag lapocska csavarozva, így át sem kapcsolható 100V-ra. Ugyanakkor az általad linekelt oldalon megtaláltam a bel- és kültéri hangszórókat, valóban 100V-os rendszerbe írják.
Elvileg annyit csináltak az eredeti felálláshoz képest, hogy a falon futó hangfalkábelt kicserélték újabbra és behúzták kábelvezetőbe. Ezért nem értem, most akkor miért nem szól ugyanúgy bekötve. A villanyszerelőt kell majd lehet elérnem
-
Flowtation
őstag
Szia!
Mobil kellene azért, hogy ha van egy céges összejövetel, mondjuk valahol kint akkor oda is ki tudjuk vinni, nem kellene naponta szétszedni-összerakni. Beszéd a fő csapásirány (és vezeték nélküli miki kellene, gondolom az még drágább), de az ilyen összejöveteleken szokott zene is szólni, ezért gondoltam a ládára is. Viszont ha jól néztem az amit linkeltem talán nem is menne a láda nélkül?
Megnézem a linkeket, köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
Jogos. Végül fix csillapító kábel helyett egy hangváltó mellett döntöttem. Ezen analóg hangerő van legalább, remélhetőleg kellőképpen le tudja majd szabályozni a "legforróbb" kimenetet is mikrofon szintig. H1n-en ugyan szabályozható az előerősítés, de nagyon szűk határok között. Csillapítani meg nem is tud, csak erősíteni. Illetve digitálisan tud az ADC után, de az a torzításon nem segít.
#2330Jorus
Köszi!
Meglepett, hogy mennyivel fölé tud menni a szabványnak nem csak a szimmetrikus kimeneteken, de még az aszimmetrikus RCA-n is aminek -10 dBV körül lenne a helye (Record).
Ezen a mixeren a kijelző szerinti 0 dB-nél áll be a kimenet a sztenderd +4 dBu-ra?
Használati szerint az a névleges megcélozandó hangosság, amire törekedni kell. Ezek szerint zenénél nincs -12 dBFS ökölszabály, mint hangröngzítésnél. (?) -
nolika
senior tag
Na most eleve felmerül:
2 mikrofonra gondolsz mint 2x2 (2db illesztett pár)?
Fura, hogy a mikrofon alap esetben "mono", tehát ha valódi térhangzást szeretnék, eleve 2db-ban kell gondolkozni.
Mivel nem 1db felvételt kell készítenem, és időben elnyúlhat, ezért érdemes rászánni az összeget. -
Necronom
senior tag
Tenyleg koszonom a segiteni akarast, azt tudom, hogy mi kell hozza, nem az a gond
A gondom tovabbra is a "tudas" amit szeretnek magameva tenni
Szoval ha bedugom a mikrofon bemenetbe akkor a Skype, de foleg a Discord miert mukodik vele normalisan, amig semmi mas nem....miert nem tudom elerni, hogy a tobbi program is mukodjon vele, mert ugye elmeletben nincsen bajom a jelszintekkel, hiszen van 2 progi ami mukodik, amig mas nem -
Cynicelectro
aktív tag
Köszönöm válaszod. Behringer B2031A Truth használok XENYX 802 keverővel, de eléggé "zajos" a PC analóg hangkimenete. Most rendeltem Behringer U-Phoria UMC202HD DAC-ot, hátha jobb lesz digitálisan a végeredmény. Zenehallgatás lenne a fő szempont, de a gyermekem hangját is fel akarnám venni, van mikrofonom is. Ha jól gondolom, ha direktbe kötöm a hangfalakat a hangkártyára nem tudom használni azz analóg keverőm EQ-ját ami jól jönnéha.
-
satosan112
csendes tag
A legfőbb célom az egésszel, hogy amit a gépről hallgatok zene, film, játék, azokhoz a hangokhoz a fejhallgatóra tudjak EQ-t használni. A mikrofont leginkább csak voice chat-re használom játék közben, ezért abból nem is nagyon jó minőségűt tervezek venni és külön hangkártyát sem vennék miatta.
Lehet fölösleges ennyi miatt egy ~50ezres zenekari keverőt megvenni, de évek óta (mióta melóban néha találkozok ennél nagyobb Behringer keverővel) rendszeresen elgondolkozok rajta, hogy milyen jó lenne. Aztán max ha mégsem jó, akkor majd eladom.
Így már azt is értem, hogy az USB mire is jó pontosan a keverőn. Abban, hogy a késés mennyire zavarna engem nem vagyok biztos.@belaur Most a zenékhez szoftveresen szoktam állítgatni hangszíneket, de nekem sokkal kényelmesebb lenne, hogy itt van mellettem az asztalon a keverő és azt tekergetem, nem pedig a gépen kellene a szoftvert megnyitni és ott állítgatni. Ennek ellenére még utána nézek majd, hogy mit is tudnék csinálni egy USBs hangkártyával, mert az még nem jutott eszembe.
Köszönöm a segítséget.
-
Necronom
senior tag
Szia , persze
Eddig 2 alkalommal hasznaltam, kulteren es mult szombaton teremben
Papir szerint teljesit, azaz kb 15-18m a hatosugar - ami sajnos nem mindig elegseges nekem
Viszont a kapcsolat atomstabil, nem romlik a minoseg, nem kezd el dadogni, kihagyni...vagy szol vagy nem
Minosegre nalunk tokeletesen megfelel, egy samson mikivel van hasznalva csak beszedre
A mukodesi ideje is papir szerinti - egyelore, bar nalunk nem kunszt akksit cserelni, senki nem marad le semmirol.....
Majd jon hozza egy masodik miki is, a hatotav kivetelvel nalunk tokeletes, szoval mindenkepp ezt fogjuk hasznalni, amugy semmi kulonbseget nem lehet hallani amikor a samson miki droton van, vagy ezen a holminUdv: Necro
-
Baltincs
tag
Volt már szerencsém digitális pulthoz, yamaha tf2 és soundcrafthoz is, meg a mackiet már láttuk testközelből aztán azért is merjük azt választani. Tudom hogy a midas egy király cucc, de a behringer név nekem mindig félve esik a számra. Úgyhogy maradunk szerintem a mackienél pont középen van árban, szerzek egy jó routert aztán jó lesz
max nem jön be és akkor így jártunk
-
Necronom
senior tag
valami kinai csoda..se neve se semmilye, de mar a linket sem tudom megmutatni sajna, mert sehol sem talalom
eyg USB stickje volt nekijje....azon meg raadasul egy line in es out is volt, igy meg hasznosabb is tudott lenni egy egyszeru notebookkal, raadaskent +funkciok is voltak rajta, mint pl visszhangositas, a zene lehalkitasa ha belebeszelsz...
sajna maganak a mikinek a minosege olyan tre volt (a hangja meg az also hataron volt, amit el lehetett viselni, de nem volt bilihangja), hogy mindene megbakkant, meg a kapcsolo is rajta, az akksijat meg mar nem lehetett feltolteni...egy evet huzott ki
a stick megvan, a miki maga szetesett szo szerintugye a valtas azert is tortent, mert ez megbakkant, de amugy is 2 miki kellene mindenkepp, hiszen van egy idomero ember es egy palyabiro, mindkettonek kellne valamit a kezebe adni
-
Baltincs
tag
Csak a behringert találtam olcsóbban hirtelen, amitől azért kicsit tartok, illetve asszem pont valamiből kevesebb van, mint amennyi kéne.
@MineFox54: ez pedig még drágább is, ugyanezt ajánlotta a srác, hogy vagy a mackie, vagy a soundcraft, annak függvényében, mennyi sáv kell. -
Necronom
senior tag
igen, eddigis igy volt elhelyezve, de elegge visszahangos volt
raadasul a kisebb terembe ami kb 650nm
a nagyobbik terem az teljes terjedelmeben jocskan tobb mint 1200nm
(1200 a felhasznalhato terulet)
allvanyom az van, igenja es enis amator vagyok
nem kicsit
de jol erzem magam, amikor jol szol a cuccos -
Flowtation
őstag
Köszönöm a választ, így már teljesen világos. Abban az esetben ha post fader valamelyik, és arra a monitorra szeretnék többet, akkor az megoldható a nélkül, hogy kifele hangosabb legyen? Úgy gondolom, hogy a csatorna fadert lejjebb húzom, de a gaint óvatosan feljebb, ez működhet? Vagy a gain és a csatorna poti is ugyanúgy viselkedik? Vagy ez egy hülyeség?
-
Flowtation
őstag
Tehát arra gondolsz, hogy minden csatornán (1-16) 4 piros van, illetve amit írtál is van 4 db aux send, tehát vagy van 4 külön monitor utam, vagy ha a returnre van kötve akkor azok az effektes utak? Tehát ha a send-be kötöm akkor független, ha a return-ba akkor meg nem, igaz? Mert ha így gondoltad, akkor elvileg lehet 4 független utam.
-
g4b3n
tag
-
rootkiller
őstag
Ez így van. A magas hangok a hullámhosszukból adódóan nagyon könnyen elvesznek, lábmagasságban pedig el fog veszni a zene információtartalma. A magassugárzó mindig legyen fej fölött!
Gyakorlatilag az van, hogy ha valaki otthon a szekrény tetejére vagy a földre teszi a hangfalakat, az otthon is fosul fog szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest