- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
PapaMaci #1248 üzenetére
Barmit csinalok sajnos,kesik a mikrofon,es Win7 en is ugyan olyan foss a mikrofon hangja es kesese mint Win8 on. Frissen telepitett XP s gepen,amin szinte semmilyen ASIO nincs felrakva,csak beledugom a C1 U t,es gyonyoruen,tisztabban,eroteljesebben,keses nelkul viszi be a hangot a gepbe.....
Ez a jelenseg nekem is furcsa,de sajnos igy van,probaltam mar mindent,nem tudom beallitani XP n kivul a mikrofont. Esetleg ha vlki letudna nekem irni,hogy az adott Asio programon belul mit es hogy allitsak,nagyon megkoszonnem,de mar a mikrofon monitor vissza hallasa is nagyon kesik....
-
válasz
PapaMaci #1228 üzenetére
Több megoldás létezik:
1. DSD eredeti felvétel, jelszintek beállítása, keverés, végeredmény DSD-ben. Öröm és boldogság. Kiemelkedő felszerelés és szaktudás kell hozzá.
2. DSD felvétel, DSD visszajátszás, külső analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, és a DSD zaj +6dB.
3. PCM eredeti felvétel, digitális szűrők, részben digitális keverés, visszajátszás, analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, de legalább nem zajos.
4. Minden PCM-ben, a végeredmény is, majd PCM mastering után DSD konverzió. -
válasz
PapaMaci #1225 üzenetére
1. A linkelt Mytek csak DA koverterrel rendelkezik, azzal DSD-t nem veszel fel. Ilyen Mytekem van, de hifire használom, elsősorban arra való.
2. Felvételhez Korg
3. Nincs, sőt. A DSD a formátumból adódóan 20kHz fölött egy nagyfrekvenciás, a frekvenciával erősödő intenzitású alapzajt generál. Ezzel szemben a PCM transzparens.
4. A DSD-hez másik munkafolyamat szükséges. A hagyományos DAW-ok nem kezelik, csak a Pyramix.
5. A DSD formátumon a hangerőn kívül semmilyen egyéb szűrő nem értelmezhető. Tényleg, matematikailag. Bármilyen szűrő (eq, kompresszor) használatához először pcm-be kell konvertálni, majd vissza, ezzel ugrott a natív DSD felvétel. (Komolyzenei felvételnél ez a legkisebb gond, ott úgysem kell szűrő.)
6. A SACD formátum divatból kimenőben van/volt (a letöltve megvásárolható DSD viszont tempósan jön divatba).
7. A normál DSD munkamenet hagyományos PCM felvétellel kezdődik, és csak a legvégén érdemes konvertálni a PCM-met DSD-be Korg Audiogate szoftverrel.
8. A teljesen natív DSD felvétel a mai hifista világban erős marketingértékkel bír, ez indokolhatja a DSD felvevő vásárlását, és a szenvedést a formátummal. A PCM⇨DSD konverzió eredményéről sem mondja meg senki, hogy nem natív... -
Szipoly
tag
válasz
PapaMaci #1220 üzenetére
Szia!
Igen, közben rájöttem, kezdetben túl bizakodó voltam a postával kapcsolatban, eddig csak telefonnal volt tapasztalatom, ott másképpen ment. Azóta meg is rendeltem itthon. A shure színpadon is lenne használva, ezért választottam.
Köszi a választ, és a segítséget, így megismertem egy új bolt honlapját is -
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
PapaMaci #1153 üzenetére
Igen a magnat vinné. A creativ már kuka. Egyrészt watt-ban is kevés másrészt ingadozik a hangereje. Nem tudom mi az oka. Időnként rájön a "hiszti". De van egy rotel erősítőm, amit a magas fogyasztása miatt eddig hanyagoltam, de vszeg azzal is kipróbálom. Köszönöüm a választ
A klasszikustól a drum'n bass ig mindent. Ezért szeretem a 2.1-et ahogy a Creativot is használom, zenéhez igazodva állítom a mélyet. -
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1139 üzenetére
Keverő és a gép közé. Esetenként kisebb hangosításhoz...
A legtöbb itthoni kábelemet le akarom cserélni normális minőségűre, mert a párszáz forintos gyári kínaik egyből megtörnek.
Azért kéne 3.5-ös mert a hangkártya csatlakozói túl közel vannak és nem férne el átalakítóval.
Erre a kábelre próbáltam. De most nézem, lehet, hogy veszek ilyet, ez a 3mm elég vékony már.Egyébkét attól, hogy vékonyabb a kábel, nem rosszabb a minőség, ugye?
-
Succor
csendes tag
válasz
PapaMaci #1129 üzenetére
Zenekaroknak szeretnék felvenni ebből még semmi nincs meg, pénzem meg van mindenre, csak nem szeretném elkapkodni
Terveim, többsávos zenék készítése(gitár(ok),dob,ének stb...)meg zenei alapok(hip-hop,dnb) készítése...
Van egy full csöves Peavey fej+ládám és azt szeretném bemikrofonozni.
Ha az ISA one-t bekötném S/PDIF bemenetbe a hangkártyára akkor elvileg kikerülöm a hangkari előfokát és csak az ISa one szól ugye ?):Dobot adatról vennék fel, ezt máshogy nem tudom megoldani ezzel a karival...
-
albinolynx
senior tag
válasz
PapaMaci #1119 üzenetére
Tegnap jó sokat böngésztem és végül találtam pár sugárzót ami tetszik:
A 380mm-es hangszóróval szereltek jobban tetszenek. Sajnos semmit sem találtam az utolsóról, a lewitz-ről. Ez tetszik a legjobban, 8Ohm-os és masszívnak tűnik.
Ha tudom tartani a 8Ohm-os értéket, akkor nem kellene másik erősítő. Ami van az 4Ohm-mal nem terhelhető a magas csúcsáram miatt.Ezekről infó, esetleg konkrét javaslatod lenne?
-
vazol
tag
válasz
PapaMaci #1114 üzenetére
Köszi, akkor keresgélek!
Az erősítőket 12-14ezer között láttam, még néztem a MIC800-at ebben az árkategóriában, ami nem csöves csak a "feelingje", nem tudom melyik lenne az igazi, de többet nem igazán szánnék a dologra. Találtam 10e. alatt olyan megoldást, hogy egyik végén miki be, a másikon line ki, de szabályzás sehol, azt nem merném megkockáztatni.
-
-
Wollf
tag
válasz
PapaMaci #1097 üzenetére
Arra használnám a cuccokat, amire megírtam. házibuli, kerti party.
Az hogy mi van a mélynyomó felett azt nem értem.
De én azt szeretném tudni, hogy A teljes sávú hangfallal és a méllyel eggyüttesen lehet zenelejátszással akkora hagerőt elérni hogy 5-6 méterre a hangfalaktól csak kiabálva lehessen egymást érteni!?
Számítógépről menne a zene, és a gépre lenne kötve a végfok!
Nem tudom mit írhatnék még.
ez alapján már meg tudod mondani? -
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #1091 üzenetére
Szia!
Röviden: költözés, házasság, munkakör váltás.
Egyik percről a másikra otthagytam a rendezvényezést, hangosítást...De jól tettem, a pop szakmát nem tudtam összeegyeztetni a kapcsolatteremtéssel és a terveimmel.
Köszönöm kérdésed, jól vagyok, minden OK.
Remélem Veled is minden rendben!ÜDV!
-
Wollf
tag
válasz
PapaMaci #1081 üzenetére
belinkeltem a hangfalat, meg belinkeltem két erősítőt amik között vacilálok.(pm-ben) úgy döntöttem hogy az Ibiza lesz.
Na mármost. szeretnék még két magassugárzó tölcsért, és azt külön erősítőről.
Így szeretném bekötni őket: az Ibizát a c/subra kötve a másik erősítőmet ami 2x50 watt azt meg vagy a side, vagy rea kimetekbe. így szólna a rendszer?ja és itt van mégegyszer a hangfal Omnitronic
-
Wollf
tag
válasz
PapaMaci #1077 üzenetére
ezt a hangszórót szeretném Omnictronic
És vagy ezt az erősítőt Skytronic
vagy ezt Ibiza
Nem tudok dönteni, mert érdekes módon azt írják hogy a Skytronic (ami ugye olcsóbb mint az Ibiza) nagyobb teljesítményű mint az Ibiza.
És azt szeretném kérdezni hogy melyiket ajánlanád?
a válaszodat előre is köszi -
pakriksz
őstag
válasz
PapaMaci #1072 üzenetére
nem generált hang, felvett hang, és elég összetett, sok hangből tevődik össze. Kevés az kb 0,2 sec. Megvágni wavosaurban és auditionban próbáltam, de ez igazából mindegy, ugyanúgy vág minden. Ezért kérdezem hogy van-e még valami extra technika erre azon kívül hogy próbálok kivágni egy egyenletes részletet (ami kb lehetetlen a rövidség miatt).
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1066 üzenetére
Köszi a választ!
Hát igen, mint már írtam asszem' az M-audio a mennyország lenne nekem az alaplapi után. Ja és a másik előnye az ilyen külső kártyáknak a hordozhatóság, így a kisebb, egyszerűbb felvételeket laptopon is el tudnám végezni. Na, majd meglátjuk....
A két videót csak a zaj miatt linkeltem. Hallatszik ahogy a kamera mikrofonja után átvált a kondimikire és alapzajt nem hallani, (bár lehet zajzár volt használva...)Eddig úgy csináltam, hogy kijelöltem az éneksávot, kiexportáltam mp3-ban és azt küldtem el neked. Ha a Cubase, Audio mappájában lévő, éneksávot tartalmazó Wav. fájlt elküldöm az jó lesz?
-
Sir McMonk
aktív tag
válasz
PapaMaci #1052 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
A kérdésfeltevés előtti keresgélés során nézelődtem már az általad javasolt oldalon, ámbár sajnos nem hiszem, hogy saját magam képes lennék tisztességes módon "megépíteni" a kívánt egységet akár dobozzal, akár anélkül...
"de végül is nem barkácsoltam, vettem készen" - Még ha sok kimenet is volt rajta, milyet?
Előfordulhat, hogy pl. egy többcsatornás fejhallgató-erősítő megoldást jelentene a fentebb vázolt problémámra? És ha igen, véleményed szerint a felsorolt pontok közül - előreláthatólag - melyik teljesülne a legkevésbé?
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1036 üzenetére
Egy másik fórumban azt ajánlották keressek valami használt 2x40 -50w körüli Pioneert, vagy Technicset. Én is kíváncsi vagyok, állítólag van hangja eléggé. Tízen éve az ősök hozták Németből gondolom használtan de csak éppen ki lett próbálva, többnyire virágtartóként funkcionált, és most előkerült...
Ezért kéne hozzá egy rendes erősítő.
-
harry
veterán
válasz
PapaMaci #1024 üzenetére
Köszi a tippeket!
Egy 14cm üveggyapot réteg kerül mindenképp födémbe hőszigetelés végett (az egész pincébe), és mivel marad régebbről igen sok, valami egyszerűbb üveggyapot, ezért szerintem ezt is felhasználom majd. Még átgondolom, hogyan, mindenesetre nem profi szoba lesz, szóval azért nagyon mélyen nem akarok belemélyedni, az mondjuk érdekelt volna, érdemes-e légréseket hagyni (milyen, hogyan, hol, stb), milyen testsűrűségű anyag jó, ilyesmik.
Ez téglalap alakú szoba leszEzzel nem tudok mit kezdeni. Gondolom nem árthat, ha bent is van pár ilyen gyapot tábla (bass-trap), vagy szivacsok a plafon/fal találkozásánál, tojástartó, meg ilyenek jutnak még eszembe, így elsőre, majd azért megpróbálok utánajárni, ne csak úgy be legyen hányva minden, nem árthat egy kis rendszer vinni bele.
Ja igen, méretek: könnyűszerkezetes ház, 3 fala tehát 'üreges' (gipszkartonlap, 15cm széles fa tartóváz, gipszkartonlap), ebbe kerül a gyapot. A 4. fal tartófal, ez tégla és... fogalmam sincs, milyen vastag, 20-25 biztos van, majd megnézem talán ablaknál. Ez elé kerülne egy 5cm-es előtétfal, fémprofil + gipszkarton + gyapot.
Talaj most csempézve van, ez kap egy padlószőnyeget.
-
szatocs
őstag
válasz
PapaMaci #1019 üzenetére
Passzívak a szatellitek és aktív a mélynyomó. Nem kell mindhez külön forrás, csak a mélyhez.
Egy sugárzóhoz csak egy kábel megy, azaz egy csatlakozó. Itt a 2 X 0.5-ben a "2" mit jelölne? Hogy LR oldali azaz 2 csatlakozó a bemeneti és 2 a kimeneti oldalon? Egy 0,5 és egy 0,75 között mi a különbség?
-
Auratech
őstag
válasz
PapaMaci #991 üzenetére
Szerintem a TRS kábel/csatlakozó használható sztereó és szimmetrikus monó jel átvitelhez is egyaránt. Az árnyékolás léte és esetleges hidegponthoz kötése mindkét, vagy az egyik oldalon, ami még színesítheti ezt a bonyolult dolgot.
(Kivételt képeznek a pachbay panelek normál és mini TRS kábelei, amik lehetnek fordítós változatban is.)A bekötési metódus akkor érdekes, ha egy eszköz panelkimeneteire kötünk dugós kábelt.
-
zoom666
csendes tag
válasz
PapaMaci #969 üzenetére
...én is csak a napokban találkoztam vele és nem tudok rájönni a jelentőségére.
Hát ez szerintem vmi. olyan megoldás h. a DAC órajele vezérli a szgép. usb órajelét és ezért n alacsony a jitter... (ezt gondolom én- de én keveset értek ezekhez)
musical fidelity v-link , arcam rdac,
http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/USB_DAC.htm
http://www.head-fi.org/forum/thread/271356/async-mode-breakthrough-for-usb-dacs -
válasz
PapaMaci #958 üzenetére
Hát, jobb volna új eszköz, elszámolnánk. De ha csak drágán lenne megoldás, akkor marad a használt, usb-s tascam. Ha nem muszáj, nem használnánk Fw cuccost, mert egyszer az olcsóbb kategóriában rossz tapasztalatom van velük, gyakori a kapcsolati hiba, másodszor meg korlátoz a fw busz, nem minden gépen van.
Triviális megoldás lenne az e-mu 0x0x, de azoknak stabilitási gondjai vannak a szoftverrel, ha csak egyszer rabolja 5-10 ember idejét, mert nem működik, máris rohadt drága volt.
Szóval mindenek fölött a stabil szoftver a legfontosabb.
-
kislevelibek
csendes tag
válasz
PapaMaci #946 üzenetére
Szia!
Hát sajnos én sem értem miért van.
A keverőn nem lehet kiválasztani hogy melyik csatorna menjen a az USB-be ami a Main mixben szól az megy rá.
Ami a gépből visszajön azt egy potival lehet szabályozni. Keverni nem lehet csak hangerőt szabályozni.
Csak program kijáratot tudtam eddig hallgatni.
A gép ASIO driverként telepití, amit adtak hozzá az is az. De azt vettem észre, hogyha ezt a gyárit raktam fel, és elindítottam a felvételt, akkor nem fagyott le de nem indult el.....
Sound Forgeban tudtam állítani a direct monitoringot, de nem működött úgy sem, vagyis nem hallottam semmit.
Ha veszek fel akkor azt vettem még észre, hogy a szintjelző nem mozog (-50-60 dB nél áll), de viszont a felvétel elkészül.
Ennyi...
Jó gondolkodást!! :-) -
draco2140
csendes tag
válasz
PapaMaci #906 üzenetére
Kérlek világosítsatok fel hogy mi az a ribbon? Had tanuljon a gyerek
A hangsugárzók helye már megvan, szerencsére akkorák pont h az asztalról nem fog semmiféle reflexió érkezni. Az Adamsek hátulján van Hself, Lself(-6dB+6dB) és tweeter lvl (-4dB+4dB) korlátozás nélkül állítható mindegyik. Sztem arra jó h vmennyire kiegyensúlyozza a szoba akusztikai hibáit vagy h kell ezt mondani -
válasz
PapaMaci #872 üzenetére
Troll? Nem baj, válaszolok, hátha nem az, és komoly volt a kérdés.
Nem használok Gelenecet, Fostexem van.
"EQ-zás"-nak szokás hívni, mikor a zeneszám végső hangszínét beállítod.
Hatésfeles: 6,5"-os mélyközép hangszóróval szerelt monitorra gondoltam. Próbáltam humorosan leírni, de úgy látszik, hogy egyeseknek bükkfából van a humorérzéke.@(#869) draco2140: Hogy valami hasznosat is hozzászóljak: Én nem költeném el az egész összeget a hangrendszerre. Egyszerűen nem fogod tudni kihasználni. A hangzás 50%-ban a hangrendszeren, 50%-ban pedig a szoba akusztikáján múlik. Ezt nézegesd, de Ethan Winer többi videója is megérdemel pár percet. Ha gondolod, akkor inkább hasonló megoldásokra költesz a keret egy részéből.
-
draco2140
csendes tag
válasz
PapaMaci #868 üzenetére
Értem, de JBL-t vagy Mackie-t illetve Fostexet nem szeretnék venni mert egy 5X4-es szobába teljesen feleslegesnek tartok két lóbakszó doboz berakását, meg amugy sincs szükség olyan nagy hangnyomásra. A fő szempont az hogy legyen strapabíró (bírjon ki legalább 10 évet) és szóljon jól, úgy ahogy kell. Legyen töke a hangnak. A Genelecnek van eddig a legjobb frekimenete amit valah láttam ezért is választottam, de ha bárkinek van bármi jó, vagy jobb ötlete nyugodtan írhat nem fogok megsértődni
Csak maradjunk olyan fél milla környékén árban
-
Adam-HUN
csendes tag
válasz
PapaMaci #797 üzenetére
PapaMaci Köszönöm a tippet!
Kissé bizonytalan vagyok még. Lehet valóban érdemes megfontolni az USB-s mikrofont.
Valóban kényelmesebb, nem kell kábelekkel bíbelődni.
De nem tudom hogy.. teljesítmény szempontjából nincs-e csökkenés vagy különbség köztük, hogy kb. USB-n 5, a fantomtápon pedig 48v-ot kap a mikrofon? (itt elsősorban hangerőre és hangszínre célzok) Nem tudom beszédhez mellyel lehet "természetesebb" vagy hogy is mondják "melegebb hangzás" produkálni... -
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #773 üzenetére
Hm... Én PA-t, mikrofont, pultot akartam venni. A múlt héten nagyon elkapott a gépszíj. Bejött két ismerősnek mutyi hangosítás. Egyikre nem volt elég pénzük, mivel nekem is bérelnem kellett a cuccot. A másikra egy jóval kisebb motyót kaptam ingyen (2 láda, powermixer, URH, CD). Aztán reálisan átgondoltam és arra jutottam, hogy kis ember vagyok ahhoz, hogy beruházzak és látható időn belül kitermeljem. Inkább gyűjtök a jövőmre.
Gyüjteménybe vásároltál, vagy saját melóra felszerelést?
Nem mindegy, mert egyik verzió nem termel... -
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #769 üzenetére
Bocs, igaz... Írta Solt, hogy 12V.
Idén nem sok nagy meló volt még, talán 3-4.
2-4 aktív láda / max 4 mikrofon / háttérzene szolgáltatás / projektor / plazma install, meg ilyenek vannak álltalában.
Nyugatinál U26 nevű dídzsúsz helyen csináltunk egy nyitóbulit színpaddal, fedéssel május elején, azóta kis MTV felfedezett zenekarokat hangosítunk azzal amit a legegyszerűbben oda tudunk vinni.
Helyi Elektrovoice PA instalációval, ami tipikusan tucc-tucc zenére lett hangolva.
Amik voltak nagyobbak, Nők Lapja családi nap Pecsa mögött, Etyek stb. azokat elmosta az időjárás.Állást keresek, közben két cégnél technikuskodok, mellette személytszállítok...
Mindezt tetőzi egy komolyra fordult kapcsolat, jövő megalapozása, család alapítás gondolatok.Röviden ennyi, semmi bíztató, de az biztos!
Veled mi a helyzet? Abba akartad hagyni, ha jól emlékszem?
-
Slyer
senior tag
-
Slyer
senior tag
válasz
PapaMaci #742 üzenetére
lol.... azt hittem ez a Dyno nem túl jó, a méretéből ítélve. Nem tudom milyen végfokom van, de az erősítő típusa:Technics ES-EX120. Maxmimum 70-75, esetleg 80 ezer ft-ot szánnék a dologra, de ez már tényleg a max. Azért hajlok a Z5500 felé, mert ha kell, akkor ott van az 5.1 ha játszani szeretnék, vagy filmet nézni, viszont zenehallgatásban gondolom többet nyújt egy hangfalpár. De ott nem hiányzik egy mélynyomó?
-
mhorvat
senior tag
-
mhorvat
senior tag
válasz
PapaMaci #732 üzenetére
Akkor 2 méterre 2e Ft lenne, vagy ez nem egyenes arányosságban működik? Mert nekem 2 méter elég lenne. Azért azt vedd figyelembe, hogy egy integrált hangkártyához lesz (bár lehet karácsonyra egy hangkártyával lepem meg magam), nem egy profi hangrendszerhez. Ennek ellenére is a a 3K-nál is drágább 2x kábel kéne?
-
-
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #703 üzenetére
[OFF]Belvárosi színházban T. Gabi Yamaha PM5-D keverővel csinált ilyesmit.
Kondi pulpitus mikrofon vett fel csúnya membrános levegőztető pumpának hangját.
Hátulról tehát a pulpitussal ellentétes oldalra tett a földre egy mikrofont amivel felvette a pumpa hangját. (ellentétes oldal - ellenfázisu jelet vett)
Bevitte egy csatornára, megnézte a csúcsokat meg felharmónikusokat. Beleemelt az EQ-n ahol kell és viszakeverte a pulpit miksi csatornáira.Akkor még hihetetlen volt...[/OFF]
-
Sullivan
aktív tag
válasz
PapaMaci #698 üzenetére
én itt arra gondoltam hogy nem e fognak elmenni a vágási frekvenciák például, vagy nem e változik az impedancia - viszonyítva egy olyan esethez mikor mondjuk csak két mélyet kötök sorba
párhuzamba kötve gondolom nem lehet baj mivel ugyanazt a jelet kapják egyszerre, sorbakötésnél viszont mire megszólal mindkét cucc addig átmennek a jelek a hangváltókon.
(azzal tisztában vagyok hogy párhuzamba kötve ebben az esetben 2ohm stabil erősítő kell) -
commanDOS
senior tag
válasz
PapaMaci #652 üzenetére
Akkor meg egyszerűen a mélyek meghajtására szánt erősítőt nem sztereó kimenetre kell rakni, hanem a hangkártya sub kimenetére (gondolom legalább 5.1-es a kari) és a gép magától elvégzi a vágást. A kártya eleve csak a mélyeket küldi arra a portra.
Jobbaknál meg állítható is, ahogy a házi-mozi erősítőknél.
Vagy tényleg... HM erősítő, és kész
Bár nem ez volt az alap probléma úgy gondolom -
commanDOS
senior tag
válasz
PapaMaci #645 üzenetére
Persze, de én ezt nem is így együtt gondoltam, összegányolni.
Kell egy aktív vagy passzív hangváltó, beépítve a mélynyomó dobozába és kész, ennyi.
Amúgy sem szeretek semmit tekergetni az erősítőn. Default-ba kijön a jel és csókolom.
A hangváltón meg beállítom a vágási frekvenciát vagy berakok egy passzívat, ha mondjuk mittudomén 120Hz alatt akarom csak a jelet küldeni a mélysugárzókra és ennyi.
Nem szabad ezen sokat variálni, mert ahogy írtad csúnya dolgok születhetnek. És még ha működne is, akkor is csak rontana a hangon, teljesen szükségtelen. -
Jinxx
senior tag
válasz
PapaMaci #578 üzenetére
Azért gondolkodtam ezen a dolgon, hogy legalább valami papírom legyen róla. Elméletből lehet nem tudnának túl sokat mondani, de gyakorlatban rámférne egy kis frissítés. Valami olyan helyen, ahol nem csak egy keverő van és kész. A magyar rádió talán ilyen lenne, de az oktopuszban anno kevésnek találtam a technikai feltételeket az érdembeli gyakorlati oktatásra. (Csak neten néztem)
Lényeg a lényeg, ha nyitsz egy házistúdiót, vagy egy kisebb hangositással foglakozó ''vállalkozást'', akkor jó ha van egy papírfecnid ami arról szól, hogy elvileg értesz hozzá. Más helyről pedig nem tudok ahol ilyet lehetne. A pénzgyűjtésről annyit, hogy szerintem is k drága egy ilyen tanfolyam, de manapság mi nem az?
Ja, a jogsi is azért kell, hogy mutogasd a rendőrnek. -
zsolo_d
tag
válasz
PapaMaci #564 üzenetére
Hát szerintem az MDF lap sem sokkal könnyebb, mint egy üveglap...
Csak akkor jó ha tényleg úgy gyártják le az üveglapot, hogy nem excentikus.
Mert ha az akkor biztos kikezdi a csapágyazást.
A kar átkábelezésén én is gondolkodtam, de egyenlőre nincs elég pénzem hozzá.
Majd akkor biztos átkábelezem, ha MC hangszedőt aplikálok rá.
Végülis a vandenhulkábel sem rossz, én a hangfalaimba ilyet tettem.
Hja és a saját készítésű FET-es erősítőmben is azzal kábeleztem.
Milyen tipusú VH kábelt raktál a karodba?
Kimondottan hangkarba valót, vagy bütyköltél egy kicsit?
Mert engem is zavar hogy hurkakábel jön ki a lemezjátszómból...
Már akkor is zavart, amikor megvettem. -
zsolo_d
tag
válasz
PapaMaci #562 üzenetére
Hát igen...
A Goldring, NAD, Rega Planar, és a tiéd is dimenziójában nagyon hasonlít egymáshoz.
Hogy melyik cég gyártja?
[link]
Azon sem lepődnék meg, hogy egy független cég gyártja mindenkinek.
Azzal a külömbséggel, hogy pölö a Rega-nak van üvegtányéros is ebben a dimenzióban.
És a karsúly környékén is valamivel spécibb fémből esztergált a téma.
De a motor kialakítás stb. kisértetiesen hasonlít...
[link]
[link]
[link]
Egyébként kimértem, hogy a Regán lévő üvegtányér pontosan illeszkedik az én lemijátszómhoz.
De szerintem ha üvegesnél vágatnék 10 mm üveglapból, az éppen akkora lenne.
A MDF tányér is a bemarást leszámítva 10 mm vastag.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Star Citizen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amatőr csillagászat
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest