- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
draco2140 #907 üzenetére
Ribbon, másként szalagsugárzó: [link]
Hiába tudod egy frekvencia környékén változtatni az erősítést, ha abban a tartományban 3-4 hupli van a szobád frekvenciamenetében... Inkább csak rontanál a helyzeten. Az ilyen 2-3 sávos EQ-k használatát erősen célszerű mellőzni, nem erre valók.
-
válasz
draco2140 #898 üzenetére
A szobádnak a hallgatási pozícióban pedig lesz egy 30dB-es kiugrása teszemazt 60-90 Hz között, egy -25dB-es lyuk 110-180 Hz között, és hasonlók. Egy másik hallgatási pozícióban (ami az előzőtől 5-10cm-re van) pedig ennek az ellenkezője
Ettől függetlenül nem mondom hogy Fostexet kellene venni, félre ne érts. Nekem erre ennyi keret volt szánva. Az Adamok jobb cuccok, drágábban.
-
válasz
draco2140 #896 üzenetére
Elég kellemes lista. Ha szereted a HD600 hangját, részletességét, akkor nyugodtan vállalj be egy monitort, pl azt az Adamot. Nagyon jó monitornak tartják őket. Hallgasd meg a 8"-ost, de hallgasd meg a 6,5"-os változatot is, mert jellemző, hogy nem mélységben, részletességben adnak többet a 8"-osak, hanem hangnyomásban. Én pl ezért választottam a 6,5"-os Fostexet a 8" helyett.
De az Adamot konkrtéan nem ismerem, viszont tudom, hogy nagyon kellemes darabnak tartják.
Gondolkoztál azon, hogy a költségvetés egy részéből inkább az akkusztikán javítanál?
Milyen iskola, és minek oda egy fullos DIGI HD1 rendszer
-
válasz
draco2140 #892 üzenetére
Kérdezz vissza újra. Nem jellemző, hogy technikai témák kerülnek elő, de most éppen peched van. Légy határozott, kapsz határozott választ, ha végre észreveszik a kérdésedet, le se bírod majd őket lőni
Fülesekhez hogy állsz hozzá? A monitorok hangzásvilága nagyon sokban hasonlít a fülhallgatókéra. Sokan nem szeretik a füleseket és a monitorokat sem, mindkét típust perverzek játékszerének tekintik. Mások pedig pont ezt a hangzást szeretik. Mint sejtheted én füles mániás vagyok.
De pont azért javasoltam a HIFI topicot, mert oda azok gyűlnek össze, akik a fülest hírből is gyűlölik. Pontosabb képet kapsz a monitorokról, ha ők is beszélnek róla.
-
dudika10
veterán
válasz
draco2140 #892 üzenetére
Túlzottan feladtad nekik a leckét az Adammal, nem is hallottak még róla valószínűleg.
Kérdezd meg úgy, hogy mit tudnának ajánlani komplett rendszert 500.000 rongyon belül hangkártyával mindennel. Lehet, hogy így több válasz érkezik, csábító a keret.
Bár írj inkább 400.000-at, majd feltornázzák úgyis 500.000-re. -
válasz
draco2140 #890 üzenetére
Valaki szereti a monitorok hangját, valaki nem. Én inkább egy 6,5", vagy 8" középmély sugárzóval szerelt monitort vennék, mint egy 5"-os Gelenecet. Pl az az Adam jónak tűnik, de azért meghallgatnám a 6,5"-ost is. A helyedben meghallgatnám az összes szóba jöhető versenyzőt, mielőtt párszázezer forintot elköltök.
De a HIFI topicban is megkérdezném, mit mondanak.
-
dudika10
veterán
válasz
draco2140 #887 üzenetére
Házimozizni nem lenne jobb egy 5.1-es házimozirendszer? Ennyiből már az is szépen kijön, szoba se kicsi hozzá.
Mindenesetre az az én véleményem, hogy neked nem Genelecekre van szükséged hanem valami populárisabbra. Munkaeszköznek van tervezve, otthon nem biztos, hogy szeretnéd.
Ne félj a különálló erősítőtől se szerintem. Ha be tudod rendezni a szobát 5.1-hez akkor nagyon jó moziélményt kaphatsz félM forintból. Ha nem akkor pedig a Hifi topikban kérdezz rá egy pár álló hangfalra meg egy sztereo erősítőre.
Ez az én véleményem. -
dudika10
veterán
válasz
draco2140 #877 üzenetére
Milyen szobába, milyen messziről, milyen felhasználásra lenne?
Mert a szoba akusztikája nagyon sokat számít és ha pl vennél egy 200k körüli rendszert meg egy felső kategóriás fejhallgatót akkor minden vágyad teljesülhetne.
Az se biztos, hogy neked munkaeszközre van szükséged, ilyen kategóriájú aktív monitorok túl naturálisak is lehetnek ahhoz, hogy élvezd a zenét ahogy azt már feljebb is írták.
Mindenképp meg kell hallgatni a jelölteket ha ennyi pénz akar elkölteni az ember meghallgatás nélkül ne vegyél ennyiért semmit. -
PapaMaci
őstag
válasz
draco2140 #869 üzenetére
Továbbra is ugy gondolom, hogy màs a szempont munkànàl, és zenehallgatàsnàl.
Én pl pont azért vettem le egy dynaudio hanfalat, mett minden nagyon jol szolt rajta, és nem tudtam vele dolgozni. Ugyan ez vissza is igaz, egy jo monitoron nem lehet zenét élvezni,vavg nagyon perverznek kell hozzà lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest