- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
albinolynx
senior tag
válasz
PapaMaci #1119 üzenetére
Tegnap jó sokat böngésztem és végül találtam pár sugárzót ami tetszik:
A 380mm-es hangszóróval szereltek jobban tetszenek. Sajnos semmit sem találtam az utolsóról, a lewitz-ről. Ez tetszik a legjobban, 8Ohm-os és masszívnak tűnik.
Ha tudom tartani a 8Ohm-os értéket, akkor nem kellene másik erősítő. Ami van az 4Ohm-mal nem terhelhető a magas csúcsáram miatt.Ezekről infó, esetleg konkrét javaslatod lenne?
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Kisebb 50nm-es téglalap alapterületű, üres (néhány asztal, szék) teremben kellene hangosítani házibulik alkalmával. Nem szükséges az extrémitás. Jó legyen. (:
Amivel most dolgoznak a srácok, azok sal, mnc hangszórók. Egyáltalán nem méretezett dobozokban, 30-45W teljesítményű gyári erősítőkkel (pl. kenwood ka-54). Ezekből van általában egy csokor: 3 stereó végfok, 3 pár hangsugárzó. Kábelrengeteg, egy v.gnyi hosszabbító jobbra-balra toldva. Rémálom számomra. Meg állandóan elszáll ez-az, recsegnek a hangszórók, torzított a hang.
Ezért gondoltam, hogy felépítenék egy saját komolyabb rendszert. Ami eddig fix, az egy szinuszos 2 x 150W-os végfok 8Ohm-os terhelésre (1kHz, 8Ohm műterhelésre, szinuszjellel, vágás nélkül). Ehhez szeretnék választani szélessávú 15"-os tányért + valamilyen tölcséres magassugárzót. Passzív váltót szeretnék, ezt megoldom.A kérdésem inkább arra irányulna, hogy milyen hangszórót válasszak?
Favoritom az eminence kappa 15" pro, csak kissé borsos az ára számomra. Helyette alternatíva a delta 15" (sima, nem a PRO).Esetleg tudnátok ajánlani még olcsóbb, "best buy" hangszórót?
- nagy érzékenységű legyen
- szélessávú
- 15" méretű
- ne autóba való, gumi peremes, stb
- tartósan tudjam teljes teljesítménnyel üzemeltetni a rendszert
- lehetőség szerint ne alumínium tekercse legyenNem ragaszkodom márkához, csak jó legyen.
Árak amiket néztem:
15" kappa pro: 177,- Euro
15" delta: 90,- Euro
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest