- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58424 üzenetére
Egyébként az orvosok fejébe is beletuszkolnak az évek során rengeteg összefüggéstelen tudományos információt, aztán a végén meg azt mondják hogy a fehérje káros. Szóval nekünk aztán végképp nem kell ilyen mélyen tapogatózni. A végén úgyis kiderül hogy pihenni kell, keményen edzeni, és jól kajálni, amit hosszútávon fent lehet tartani.
-
deniro2
senior tag
válasz
FollowTheORI #58424 üzenetére
Nem, de annyira hülyének ne nézzél már, hogy ribiszómát akarok venni...
Wood: azt nem modtam, hogy sikerült is
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #58417 üzenetére
Van egy két magyar "profi" az ismeretségi körömben, majd rákérdezek melyik edz személyi dokival riboszomák alapján, vagy tökleszarom csak menjenakoksz, illetve rakjuk össze úgy az edzést, hogy nekem jó legyen és menjen a koksz szisztéma szerint.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58420 üzenetére
Csak nehogy átmenjünk biokémia topikba, mert a megfelelő tudás híján óriási sületlenségek fognak kikerekedni.
Mint hogy a fehérjeszintézis bekopipészteli valaki az izomépítéshez. -
deniro2
senior tag
válasz
FollowTheORI #58415 üzenetére
Te most tényleg komolyan válaszoltál a kérdésemre
Baszod, pont a fehérjeszintézisből érettségiztem... -
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58415 üzenetére
Te valami wikitudós vagy?
Mi köze a fehérjeszintézis folyamatának ahhoz hogy mekkora izmot tudsz építeni? -
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58411 üzenetére
szóval lehet a magyarázat, hogy a profik miért nem az ideális (mondjuk Lyle szerinti) edzésmódszert alkalmazzák, mert nekik nincs rá szükségük, attól is fejlődnek?
vagy itt derül ki ki alkalmas testépítőnek. Aki hagyományos edzéssel izmos lesz, annak jó a genetikája, aki meg nem annak agyalnia kell
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58406 üzenetére
én is most a bulking rutinját próbálgatom, kis pumpálgatással kiegészítve. Meg kénytelen vagyok bizonyos alapgyakikat hagyagolni mert nem bírják bizonyos testrészeim (csukló főképp). Meg most nem lábazok csak nagynéha
-
válasz
FollowTheORI #58382 üzenetére
Folyt... edzés módszereket is 3 csoportba sorolta.
1. Volume edzés, vagy "pump" training. Sok sorozat sok ismétlés, rövid pihenőidő (30-60 sec).
2. "Nehéz súlyos/feszítő" edzés, 6-12 ismétlés, 6-8 sorozat per testrész, közepes pihi (1,5-2 perc).
3. Erőnövelő edzés, "power lift", 3-5 ismétlés, 3-10 sorozat, hosszú pihi (3-5 perc).Az első az ugye amit "bodybuilder" edzésnek is hívnak, a 80-as években volt a népszerű közöttük, manapság a többség már a 2.-at használja, és csak diéta/versenyfelkészülés esetén tér vissza az 1. változathoz.
Ettől független sokan az elsőt mondják/vélik sikeresnek, meg a legtöbb magazinban is régen ez volt, csak azt felejtik el hogy a legtöbben komoly patikával a háttérben edzenek így és tudnak ezzel sikeresek lenni.
Naturál módon ezzel a módszerrel (1.) - kivételes genetika hiányában - nem lehet nagyon fejlődni (egy kis szint után persze). Itt ugye főleg a glikogén és egyéb raktárak merülnek le és fejlődnek, kevés a nehéz súlyos feszítő inger az izmoknak. Ezzel az a baj, hogy egyszerre kell a raktárakat is feltölteni és a már előbb említett sejtképződést is támogatni... a legtöbb ember erre képtelen (patika segítség / jó genetika nélkül). Vagyis irgalmatlan sokat kéne enni pl, de amit eszel az sem mindenkinél oda megy és úgy ahogy kéne (anyagcsere eltérések, problémák, adottságok stb).
Illetve mivel a tesztoszteronnak van még hatása erre a glikogén és víz tartalomra (is), akiknek jó/magas a teszto szintjük azok jobban tudnak így fejlődni. A glikogén raktárak ürülése és a tejsavszint növekedése okoz még növekedési hormon szint növekedést (GH) és a zsírégetés/mobilitás/felhasználás is nő ezzel a módszerrel az izomban. Sok kalóriát éget és az izületekre is kíméletesebb (testépítő szinten is fontos lehet ez).A második típus az amikor nagyob súlyokkal feszítjük és stimuláljuk az izmokat (nem feltétlen fárasztjuk ki!). Sokan itt vallják a bukásig fárasztásos, erőltetett ismétléses negatív szakaszos edzéseket. Ebben a legtöbb natuális ember szintúgy hamar kimerül, és tudományosan sincs igazolva ennek hasznossága. Ez csak az a logikából fakad, hogy ha nem tudsz többet csinálni akkor jól edzettél hisz elfáradtál, tudományosan nem igazolt. Ettől független a cél persze az hogy minél nagyobb stimulációt kapjon az izom nagy súlyokkal ebben a 6-12 ismétléstartományban, így késztessük növekedésre, sejt-fehérje beépítésre a sérüléseken és stimuláción keresztül. Hátrányai az edzésnek is a bukásig edzés erőltetésében lehetnek, (ki az aki ugye pl bukásig guggolt? szinte senki). A másik hogy ez az edzés idegi kimerülés is okoz és ha túlzásba viszik akkor sok pihenés kellehet, 7 vagy több napos regeneráció is kellhet (idegi), ebből adódóan pedig ütközik a már előbb említett 36-48 órás "mRNA" hatással, ami elmúlik ez idő alatt. Tehát az idegi regenerálódás alatt akár edzés/stimuláció nélkül maradhatnak az izmok bizonyos ideig, ami a fejlődést hátráltathatja. Mivel a glikogén raktárak is ürülnek, ezért az előző pumpáló edzés hatásai is érvényesülnek részben ennél az edzéstípusnál.
Az izületeket viszont nagyon terheli ezért fontos azok védelme. (Pl Dorian Yates van megemlítve aki a legtöbb sérüléssel és izületi problémával küszködött, pont azért mert nagy súlyokkal és intenzíven edzett.)A harmadik erő/power edzés okozza nyilván a legnagyobb feszítő/súly által okozott stimulációt. Az alacsony ismétlésszám miatt itt lehet a legnagyobb súlyokkal dolgozni. Ez a típusú edzés nem meríti a glikogén raktárakat nagyon, főleg ATP és creatine foszfát kerül felhasználásra. Ezért célszerű creatine és feltöltött raktárakkal nekifogni ennek az edzésnek. A közel maximális stimuláció közel maximális "mRNA" és izomnövekedési ingert okoz. Viszont fontos, mivel ez esetben a glikogén raktárak nem ürülnek ki általában (pl a pumpáló edzéssel szemben) ezért több energia marad a raktárak visszatöltésén felül a fehérjeszintézisre, sejtek képzésére és beépülésére. Mint előbb említve volt ez egy igen energiaigényes folyamat!!
Naturál és átlagos genetikájú emberek ezért fejlődnek talán jobban az alacsonyabb volumenő és ismétlésszámú edzésekkel átalában. Hisz ha limitáljuk a munkát és ürülést több marad a regenerációra és a valódi izomtömegnövekedésre/fehérje szintézisre. Van/akad aki a kettőre egyszerűen képtelen egyszerre adottságai miatt.
Végezetül szó sincs itt most arról hogy egyik vagy másik fölött pálcát törjünk vagy kiejelentsük egyik vagy másik jobb illetve fölösleges lenne. Ha rendszerbe illesztjük őket mindegyiknek megvan a helye és ideje.Az elsőt pl lehet használni glikogén raktárak merítésére, pl low carb/alacsony szénhidrátbevitelű diéták támogatására az zsírégetés fokozására vagy ciklusos diéták kezdő szakaszában szintén az előbbi hatásokra.
A második alkalmazható további raktár ürítésre, de ugyanúgy a carb-load/töltési szakasz közben is a töltéssel egyben a megfelelő izomnövekedési stimuláció elkezdésére/támogatására.
A töltés után amikor a raktárak teli vannak pedig jöhet egy igazi power/erő jellegű edzés végül.
Erről szól pl az UD2.0... de akár más hasonló diéták programok. (CBL??)Szóval kb ennyi amit Lyle-tól tanulni lehet ezzel kapcsolatban.
-
Assdak
őstag
válasz
Amikor ilyeneket olvasok, mindig felmerül bennem a kérdés, hogy vajon egy Kátler mikor foglalkozott ilyenekkel.
-
Woodslave
félisten
válasz
mondjuk azért kiváncsi vagyok egy ilyen edzésterv gyakorlati megvalósítására. Eleve kézisúlyzóval már problémás a %-ok. (pláne, hogy nálunk 20 felett 5kg-val növekszik, semmi átmenet, szerelhető nuku) gépprl megint érdekes ez a maximum x %-a.
-
deniro2
senior tag
válasz
ilyen ribiszómát hol lehet kapni? vagy ribiszoma élénkítő gogszot?
előre is köszi
dezső -
Dexar007
veterán
válasz
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #58325 üzenetére
Rá van írva.
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #58282 üzenetére
Vádli?
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #58292 üzenetére
pár kiló májprotkó és még ember is lehet belőle
először nem is értettem hogy jön a hangcuccgyártó JVC a képhez -
ludsimon
veterán
válasz
FollowTheORI #58283 üzenetére
210 máris jobb.
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #58283 üzenetére
Lehet, de akkor meg a fekete jò duci mellette
-
Tenken
őstag
válasz
FollowTheORI #58260 üzenetére
Úgy tudom én is, hogy ezek már kicsit "előemésztettek", ezért kínozhat kevésbé. Ennek ellenére felmerült bennem, hogy ha bajom nincs is látványosan, az értékes tápanyagok még nem biztos ugyanúgy hatnak, mintha nem lenne bajom a tejjel se. Marhának amit néztem mp-n az eaa tartalma durván a fele, mint a savóé. Vagy felesleges ezzel foglalkozni?
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58216 üzenetére
hát annyira nem. Edzés után mondjuk ettem mézes és csokis corn flaekes-t tejjel, aztán meg csirkerizs. Reggel meg a szokásos rántotta, de mondjuk qrvára nem voltam/vagyok éhes...
megint elkapott ez a beleaxarás érzés, meguntam hogy a csoffadás és a hájasodás mezsgyéjén intervallozok
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
FollowTheORI #58221 üzenetére
cr alkata számomra fényévekkel jobb,mint ez a koxtól felfújt állat.
-
adam432
tag
válasz
FollowTheORI #58096 üzenetére
Adja ez a cikk!
#58190 Yeffy DJ :
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #58192 üzenetére
"Compounds such as ephedrine/caffeine or clenbuterol "
Ja ezt így mind egyszerre szokás szedni.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
FollowTheORI #58152 üzenetére
A hst 1000 éves...
Ha még sose próbáltad és akarsz valami újat,simán mehet.
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58109 üzenetére
olvad el és mesélj
engem csak annyi érdekelt, hogy leesik-e az izmom ha nem eszek ch-t egész nap. -
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58106 üzenetére
értelek.
az egész ugye abból indult ki, hogy nem járok-e jobban, ha némi ch-t beviszek a kaják mellé, hátha így nem fenyeget az a "veszély", hogy a fehérje-zsír kaja fehérjéjének nagy része energiaként "hasznosul". Még mindig nem világos, de inkább eszek
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #58100 üzenetére
ez az oldalán lévő egyik cikkből van, hogy mennyi ch szükséges. (életben maradáshoz, izomlebontás megakadályozásához stb.) Van egy táblázat is
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #58013 üzenetére
Aztan beledoglott a koxolasba. Success!
-
rwin5
őstag
válasz
hiányzik a koporsó, vagy az urna az after képről
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58017 üzenetére
"Naturally lacking muscle and strength."
Na, ez pont én vagyok.
Dicker: Vannak nálam vékony csontúbbak is, de azért én 187 vagyok, nyilván ne hasonlítsanak egy 170 centis ektohoz a 13-as csuklójával.
Egyébként 24 éve koromban kezdtem el hízni, zsírra és izomzatra is. Pont jókor kezdtem el a gyúrást, mondjuk előtte jó lett volna valami sportmúlt, de mostmár mindegy.
Csak azért mondom hogy ha valaki itt azon vergődik hogy sokat zabál és nem tud tömegesedni, akkor ha nincs 25 akkor várjon, amúgy az sem mindegy mennyi a napi mozgás. Ektoknak jóformán csak súlyzós edzést szabad csinálni, esetleg egy kardio. Én is ezt követem. -
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #58007 üzenetére
Aki ektomorf az az is marad. Teljesen mindegy, hogy 130 kilós vagy sem, koksztól se változik meg a csontozata, esetleg az orra nő meg, meg a homloka... Endomorf is lehet 60 kiló, nem kötelező az elhízás nála se, és ott is keskenyebbek a vállak, ezért nézik néhányan magukat ektonak. Ijk is ennek a kettőnek a keveréke, mert szélesebb a csípője.
Amúgy a képen szemedbe sütött a nap vagy titokban ázsiai vagy?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Pont úgy néztem ki 17 évesen mint a baloldali képen.
python1: Sajnos egy nagyobb izomtömegnél rohadt nehéz megvédeni az izmot szálkásításnál. A jóhír viszont hogy tömegelésnél visszajön, a zsírral együtt.
Még nem tudtam rájönni koxon kívül mi a megoldás. Valószínűleg ha tömi magát az ember 6x egy nap és közte nyomja a BCAA-t és Glutamint az segíthet, csak kinek van erre pénze meg ideje, és kedve.barisj: Azt hiszed nincs dagadt ekto? Tele van velük a világ.
Azért kíváncsi vagyok hányan vágták volna a szétcuccolt képére hogy ekto. -
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58007 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57997 üzenetére
Arnold ekto-mezo keverék, aztán mégis valahogy nagydarab lett. Frank Zane is ektomorf volt, még Arnold is leírja a könyvében.
Nekem 90 kilósan 10% körüli testzsírral volt 76-os derekam 187 centisen, a csontjaim is elég vékonyak. 3 éven keresztül minden nap megettem 70 deka húst, most is néha a fülemen jön ki a kaja, mire megeszem a napi zöldség, hús, zsír, CH mennyiséget. Ami segített a növekedésben hogy kiba lusta vagyok, és a heti 4 edzésen kívül nem mozgok.2 éve aeroboztam heti 2-3 alkalommal, akkor voltam 90 kiló, de az izom is repült le rólam.
Mindegy nem akarok senkit győzködni a testalkatomról, csak nem olyan egyszerű a képlet hogy aki nem izmos az ekto, aki izmosabb az mezo, aki meg izmos és dagadt az endo.
Szerencsére még nem sok mezomorf alkatot láttam, őket már sokszor arcról felismerni, szélesebb az állkapcsuk például. Legtöbb ember ektomorf. -
python1
veterán
válasz
FollowTheORI #57997 üzenetére
Viszont ebben már lehet valami.
Már tettem is ennek az érdekében. Igazából valami hasonlóra gyanakodtam én is,a minap kezdtem el futni újra,hát majd kiköptem a tüdőmet.
Megpróbálo most ezt a vonalat.Köszi a tanácsot!
-
python1
veterán
válasz
FollowTheORI #57994 üzenetére
Nem-e!?
Mondjuk a vállam sokat erősödött,végül is bukásig edzem őket. Lehet,hogy váll napra teszem a futást is. -
artiny
őstag
válasz
FollowTheORI #57869 üzenetére
Mire kell figyelni és miben lehet leserulni? az hogy eltorik es pofamat szetverem... vagy az meghuzodik valamim ?
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57754 üzenetére
Aesthetic = Koxos, önimádó hülyegyerekek.
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #57757 üzenetére
Ahogy mondani szokták: amíg szar van, verèb is van
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #57754 üzenetére
A lifetiltes csávó szponzorálja őket. Érdemes egyébként elolvasni a srác legújabb cikkét. Igazából nem tudom miért olvasom mindig, egyedül talán azért, hogy felbasszam magam, hogy ilyen hülyeként is lehet ezzel az egésszel pénzt keresni.
-
Casanova*
veterán
válasz
FollowTheORI #57696 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #57667 üzenetére
szerintem meg a magas ismétlésszám miatt, amit a videóban is propagál
-
python1
veterán
válasz
FollowTheORI #57632 üzenetére
Mell-láb-bicepsz megvot. Atta
Most már izmosabbnak érzem magam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57629 üzenetére
Én se vagyok valami izmos, de legalább nem osztom másnak az észt
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #57612 üzenetére
Tegnap betoltam 3 gomboc rumos csokis fagyit 1 egesz banannal. A fagyi ugye tej. A tej pedig feherje. A banan pedig szenhidrat.Ugyhogy betoltott faszan,jobban mint a vitargo.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57612 üzenetére
Rakjál már be képet egy jobb formádról. Komolyan kíváncsi vagyok.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57584 üzenetére
Nekem tömegelés után sem volt magasabb 15%-nál a testzsír. Szerencsére nehezen hízok, de cserébe nehezen is fogyok. Mondjuk utóbbi szerintem mindenkire igaz. Végülis 1kg zsírban annyi energia van mint 1kg benzinben, és azért 1,5L benzinnel elég sokat tud gurulni egy 1T-ás autó.
Fenntartani ilyen 10% alatti testzsírt meg szerintem kell valami agybetegség hozzá. Az oké hogy valaki nyárra kipattintja magát 2-3 hónapi szopatja magát, de hogy hosszútávon nem ehetsz meg egy pizzát, süteményt, gyümölcsöt és más ilyen jellegű kajákat, továbbá nyomod heti 3-4 napot az edzőteremben és mellette minden nap aerob, az szerintem kegyetlen egy életen át. Én tuti hogy ehhez lusta vagyok.A helyzet hogy erről baromi könnyen írogat az ember, meg példálózik vadidegenekkel, de amikor neked minden egyes napot végig kell csinálni, főzni, edzeni, húson, zöldségen, magvakon élni úgy hogy esetleg nem begubódzott ember vagy hanem néha társasági életet is élsz, szinte lehetetlen. Aztán jön nyár után az érzés hogy a faszod ki van az egésszel, összeesettnek, gyengének érzed magad. Nyomsz egy kis CH betöltést, és mintha újjászülettél volna. Szóval sokmindent lehet elméletben, aztán majd a gyakorlat eldönti. Valahogy nem véletlen hogy még a profi versenyzők is csak pár hétig vannak top formában, a filmsztárok is a forgatás alatt néznek ki jól, és az utcán sem látsz gyakran 6-10% testzsírral izmos félisteneket.
-
Casanova*
veterán
válasz
FollowTheORI #57584 üzenetére
igazad van,de jackman és statham tuti kokszoltak. ő róluk vannak képek, tök vékonyak,feleakkorák, összecsoffadtak. ő izmuk is összeesnek azért.... ők nem supermenek.
woodslave: ne mondd azt,hogy hülyeséget beszélek! különben dühbe jövök.
-
userxy
őstag
válasz
FollowTheORI #57551 üzenetére
Itt senki se hiszi el, hogy vki 10 - 15% között tudja tartani a tzs-ját tömegeléskor.
Fogadd el és halgass bölcsen
tzs %-ról nem szabad vitázni
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #57547 üzenetére
Egyensúlyban vagy, de nem azért mert akkor és annyit eszel amennyit a szervezeted felhasznál, hanem mert a kilengéseket kompenzálja.
A kompenzáció képessége és annak mértéke pedig egyedi genetikai adottság, nem étrend és kalóriaszámolgatás függvényeNekem nem kell bemutatni az életmódot, 1,5 év alatt tervezettem lerántottam magamról 51 kilót, ezalatt meg van grammra hogy mikor és mennyit ettem
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57543 üzenetére
A szervezet mindig a zsírszövethez ragaszkodik jobban, egyszerűen mert a túlélésre van programozva.
Teljesen abnormális állapot hogy az energiazabáló izomból hatalmas tömeg van, ellenben a túléléshez szükséges zsírraktárak szinte koppra le vannak ürítve. Ez egy teljesen stresszes állapot, olyan mintha a szervezeted folyamatosan a fizikai igénybevételre lenne felkészülve.
Normális hormonrendszerrel nem lehet ilyen állapotot előidézni, mert a test nem hülye és védekezik az idegrendszeri, fizikai, keringési túlterhelés ellen. Egyszerűen túledzéssel válaszol, visszaesik a teljesítmény, fáradt leszel, enervált, pihenésre kényszerít.
Szteroidokkal viszont átbaszod a szervezeted, folyamatosan külsőleg pótolod ezeket a stresszhormonokat, így folyamatosan stresszhelyzetre van felkészülve. Képes vagy huzamos ideig folyamatosan minden nap akár többször edzeni, pörgetni az anyagcserét, gyorsan regenerálódsz.
Ha ellenőrzött körülmények között nyomod, akkor ha nem vagy peches, időszakosan elbírja a szervezet ezt a túllövést. Ha hülye vagy, meg szerencsétlen akkor pedig megdöglesz. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #57549 üzenetére
te raktál már be képet?
-
deniro2
senior tag
válasz
Jól látod, az emberi genomba van kódólva, hogy 10% alatt már egy nem természetes tartományban vagy és a szervezeted nem akarja fenntartani ezt az állapotot. Pont, mint az extrém izomtömegnél, amitől szintén szabadulni akar, ahogy az jól megfigyelhető visszavonult testépítőknél is.
Statham-mel kapcsolatban meg te példálóztál szerepre szálkásítással, úgyhogy ezt az egyszer mgcsinálja és úgy marad dolgot nem is értem... gondolom a mellékelt képen is életében először és utoljára volt 10% fölött...Egyébként vicces, hogy olyan embereket oktatsz itt az életmódról, akik évek óta tervezetten kajálnak és edzenek...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
"te nem vagy okos ugye?" nem tudom ki szokta itt írni de elég aktuális
szal tök lazán előfordul az hogy betartod a diétát és mégis az izmot baxot le magadról..
van hogy betartod a diétát és nem változik semmi, maradsz "dagadt" (olyan 15%tzs-n mondjuk)
van hogy betartod a diétát és megy le a zsír meg az izom isde olyan nincs hogy betartod a diétát az izom marad a zsír meg szépen lemegy. talán extrém ritkán ufógenetikával ill kogszval se mindig
sőt a versenyzőknél is telebaxva is előfordul h leugrik róluk pár kiló izom(nem víz, zsír) két verseny között mert elbasstak vmit, vagy megfosatta őket egy vírus stb
rohadtul nem egyszerű megtartani alacsony tzs-n az izmot rövid távon se, nem hogy tartósan
ha meg ektó vagy akkor nem leszel izmos ugye. max vered magad a 38as karoddal h de jó szálkás -
Zola007
veterán
válasz
Az hogy tartod a súlyod, még nem jelenti azt hogy precízen és szintentartón kajálsz
a szervezet nagyon jó kompenzációs stratégiákkal rendelkezik.az USA ban végzett felmérések szerint az átlag amerikai 25 és 55 éves kora között 9kg súlytöbbletre tesz szert.
Ez annyit tesz, hogy a bevitt energia 0,3%-al haladja meg a teljes energiafelhasználást és ezt nem a tökéletes étrendjüknek köszönhetik, hanem a szervezet szabályozó mechanizmusainak.Az anyagcsere naponta akár 20% többletet vagy hiányt is tud kompenzálni a metabolizmus sebességével.
az emberi anyagcsere optimumát átlag férfiak esetén a 12-15% testzsír jelenti aktív életmód mellett.
Tehát efölött túlsúly, alatta meg csak mesterségesen tartható. Jelzem itt áltagosról van szó, nem extrém ekto/endomorfról -
deniro2
senior tag
válasz
FollowTheORI #57535 üzenetére
Belinkelted Stathamet pohosan és leszálkázva, aztán arról értekeztél, hogy arrafelé az a rutin, hogy a szerepre lenyomják a tzs-jüket... Namost Statham 80 kiló, ha rendszeresn lediétázik 10% körülre, akkor pár szerep és 2 kilónként szépen elfogy. És nem csak vizet veszít, hidd el. A szintentartó mennyiségt meg egyébként a legnehezebb belőni, feltéve, ha nem minden napodat pont ugyanúgy éled...
Van egy olyan gyanúm, hogy te leginkább csak fejben sportolsz... -
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #57539 üzenetére
Szerintem olvasgass kicsit kox témában. Mi-mire jó.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57530 üzenetére
Milyen 20 kiló izomról beszélsz?
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #57535 üzenetére
80 kiló tiszta izom. Mutass már egy ilyen embert =)
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #57532 üzenetére
Nem, azok aztán tényleg csak a puffinból nyerik az erőt, és a mindent lebíró akaratot.
Te tényleg azt hiszed, van olyan versenysport, ahol a profik nem kokszolnak? -
deniro2
senior tag
válasz
FollowTheORI #57530 üzenetére
Te hányszor diétáztál le 10% alá? Sejtem a választ, úgyhogy azt is megkérdezem, hogy honnan veszed, hogy nem veszítenél vele egy rakás izmot? Nem kell itt 20 kilókról értekezni, mert egy Stathamen nincs is annyi plusz, abból a 8-ból meg 2 is sok, főleg rendszeres diétánál...
-
adam432
tag
válasz
FollowTheORI #57523 üzenetére
Statham naturál... jó vicc
-
Koczó93
őstag
válasz
FollowTheORI #57526 üzenetére
#57514 hsz-ben már leírta ljk hogy le lehet vinni alacsonyra a TZS-t de az izom is lefog menni nagy eséllyel.
Nekem is ez a véleményem bár én nem vagyok izmos+1 Assdak
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #57526 üzenetére
Persze. Lemész 10% tzs alá férfiként, aztán végignyomod az egész napos forgatásokat. Futsz, ugrálsz karatézol, meg kurva jól nézel ki. Mindezt heteken át. Energiát meg a napból nyersz hozzá.
-
Koczó93
őstag
válasz
FollowTheORI #57523 üzenetére
Miért vagy biztos benne hogy "mindenféle kogx nélkül"?
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #57517 üzenetére
Azt a formát naturalba max akkor éred el, ha egy genetikai csoda vagy.
Amúgy véleményem szerint nincs mit csodálkozni azon, hogy boldog-boldogtalan kokxol, mikor egy Deca-Primo-Susta kúra feleannyiból megvan, mint egy havi tápkiegem. Jó, nyilván nem ezek a csúcs szerek, de egy átlag hobbigyúrós nagy valószínűséggel ezekhez nyúl. -
Radnix
senior tag
válasz
FollowTheORI #57393 üzenetére
felröhögtem ezen a kommenten: HOLO: He Only Lifted Once.
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #57423 üzenetére
az tuti egy Eleiko rúd volt
ez adja csak a videó minősége rossz -
Lajkó
őstag
válasz
Szvsz az életben nem fogok ennyibe még belepróbálni sem!
-
Zoo123
senior tag
válasz
Jézuskutyaf..a!
Én sose a nyakam fele viszem ha már nem bírom hanem mindig a hasam fele, derékra lerak aztán felülés, földre letesszük. Vagy borította volna meg oldalra akkor is jobban jár.Mondjuk még csak 103Kg maradt rajtam.
Aki ngy súlyokkal nyom megírhatná hogy: 170 Kg-nál tényleg ilyen hirtelen elfogy az erő, vagy csak megindult a súly a feje felé és nem tudta kontrolálni?
-
userxy
őstag
válasz
Majdnem kinyírta magát
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #57244 üzenetére
18 csukló, 33 alkar, 39 kar. A bicepszet még keresem a képen.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
szerintem 56-os
-
cibere11
tag
válasz
37.
-
userxy
őstag
válasz
38 -39 cm
-
rwin5
őstag
válasz
36-7
-
rwin5
őstag
válasz
FollowTheORI #57197 üzenetére
ez milyen kézisúlyzó wtf
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57197 üzenetére
Kíváncsi vagyok BÁ mikor véleményezi ezt a videót.
-
rwin5
őstag
válasz
FollowTheORI #57179 üzenetére
nekem is ilyen 15,5 körül van vagy épp 16 nincs meg, bár a bnőmet nem épp ez a dolog érdekli
jah lehet gyúrni eltöröd és gipszelve nagyobbnak néz ki 1 hóig -
Yeffy
veterán
válasz
FollowTheORI #57133 üzenetére
nem csak ők
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57119 üzenetére
Egyébként hozzáteszem aki rendesen edz heti egy lábat, a nagy többségnek sokkal jobban fejlődik a combja, segge mint a felsőteste. 45 perces intenzív combedzéssel dinoszaurusz lábakat lehet építeni, míg sokan elbaszkolódnak felsőtesttel heti 3 napot de közel sem hoznak akkora tömeget mint combra.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57119 üzenetére
" a felsőtestük sokkal jobban fejlődik mert többet edzik mint pl a lábuk."
Hát igen, amire csinálnak gyakorlatokat az jóeséllyel jobban fejlődik mint amire nem.
Woodslave: Akkor mentem el borért szombat este, amikor megláttam ezt az önelégült balotelli-pózt.
-
_NCT
addikt
válasz
FollowTheORI #57096 üzenetére
Nem, erre figyelni szoktam. Mostanában nem padon csináltam, az nyomás volt amit ferde padon szoktam egykezessel. Peck deck gépen csináltam, de ott is fájt....
Múltkor még dícsértem, de pár alkalom után rá kellett jönnöm, ez sem nekem lett kitalálva...
-
_NCT
addikt
válasz
FollowTheORI #57094 üzenetére
Mármint melyik gyakorlatnál?
-
Dani82
senior tag
válasz
FollowTheORI #57073 üzenetére
Mondjuk ott legalabb van hekk. Ha.leveszed a boret viszonylag normalis kaja mondjuk csak ubival. Igaz hohy igy meg kb lofasz ize nincs
-
Because
őstag
válasz
FollowTheORI #57035 üzenetére
a sok tápkieg árából elmehetnétek simán egy plasztikai műtétre, zsírleszívás és nem vesztesz izmot se... ahol meg akarsz szilikonoztatsz és máris nagyobbnak tűnsz
-
_NCT
addikt
válasz
FollowTheORI #57035 üzenetére
Az a baj h nálunk a családban mindenki ilyen. Fater is, anyám is. Nekik sajnos a sport és fogyókúra kimerül abban, hogy 3 rántott szelet helyett csak kettőt, esznek...
-
Champipi
aktív tag
válasz
FollowTheORI #56943 üzenetére
Ez a T3 pajzsmirigyhormonnal lepucolt női has tökre lelohaszt. Egy nőn legyen már háj, kapaszkodni. Hátulról tolni egy aszott segget eléggé "B". Egy csajnak legyen anyag a seggén. Nem löttyedt, de massza.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #56902 üzenetére
attól függ kit kérezel.
én most fullra érzem hogy tele vagyok enerdzsivel. ma lehet emelek majd a felhúzáson picit. ami már egyéni csúcs is lesz egyben
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #56861 üzenetére
pont nem látom, gondolom vmi nem biztonságos helyről van a link
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #56861 üzenetére
fúj ez izomállat. a fél topicnál izmosabb..(meg a szkitek kémeknél is) gusztustalan..
dgnám -
d3tox1c
senior tag
válasz
FollowTheORI #56823 üzenetére
Szoktam.
Meg protejint is
Meg neha tepertot BCAA-val -
Debesq
tag
válasz
FollowTheORI #56819 üzenetére
Eszembe se jutott volna ezt beírni a keresőbe
köszönöm a segítséget
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #56812 üzenetére
lenne pár ötletem
-
Tamoo
nagyúr
válasz
FollowTheORI #56798 üzenetére
Ahogy nézem mindenre megvan a válaszod.
Izmos vagy?
Én csak Kaszanovának hiszek, mert ő izmos.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #56792 üzenetére
Tényleg van értelme hobbiszinten ezen pörögni, hogy milyen felszívódása van a fehérjének
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #56792 üzenetére
Eddig skynetes four start ittam, de màr majd 7000 egy kilò, ebből meg a fele
Wpp-vel keverve is megàll 4500 ban -
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #56788 üzenetére
na jó, megegyeztünk
napközbenire
Vettem builderről ilyen MHN Fusiont, de az magában olyan mint egy romlott puding. Nem az íze, csak habzik mint a veszett fene és nem is oldódik rendesen
Viszont megpróbáltam WPP-vel keverni, azzal semmi habzás, jól oldódik és az íze sem rossz, de nem akarok napközben savót inni, csak edzés után
Myproteines borsót kipróbálnám -
Morris
veterán
válasz
FollowTheORI #56709 üzenetére
Akkor az lesz. Köszke
-
Unsign
tag
válasz
FollowTheORI #56699 üzenetére
Nagyon nagy
Kiskoromban úgy néztem Bolora, hogy iszonyat erős (tömeg). Mai szemmel meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest