Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
joshua7 #66178 üzenetére
PS4S-nek az utódja a PS S5, de jelenleg csak OEM-ek kapják. PS5 a sima PS4-nek utódja, egy sportosabb túragumi, míg PS4S-t korlátozottan, de lehet vinni pályára is (UUHP kategória).
PS4/5 - F1 Assymetric 6
PS4S/PS S5 - F1 SuperSportÉn a 4S-t venném, meglepően komfortos főleg a tudásához képest.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #65195 üzenetére
BMW-nél bármelyik motorhoz kérhető bármelyik* felni, maximum hozzácsapja az M csomagot. Nagyobb motorok/M Performance modellek általában adnak egy minimum felniméretet a nagyobb fék miatt, illetve ha az alapnál nagyobb féket kér a vevő, az is limitálhatja a felniválasztékot. Szóval ha bátran kattintgat a user konfiguráláskor, akkor túl lehet gumizni a modellt.
*Kivéve az M felnik, azok általában nem férnek el a sima modelleken. -
brumi1024
veterán
válasz
adamssss #65109 üzenetére
Igen, erdemes ereszteni oket ahogy melegednek es no a nyomas bennuk. Amint elkezd "nyulossa" valni, es csokkenni a tapadas elkezdenek drasztikusan kopni is, akkor erdemes huteni kicsit.
Fekek nagyban fuggnek a hasznalattol, betetektol, tarcsaktol, auto tomegetol, kialakitasatol (csak egy pelda: bekapcsolt/sportosabb ESP modban a rovid hot hatchek hajlamosak megenni a hatso feket, mert ott avatkozik be gyakrabban a menetstabi, hogy ne torjon ki a fara).
-
brumi1024
veterán
válasz
adamssss #65102 üzenetére
PS4S jelentosen jobban birja es jobban is tapad. Ettol fuggetlenul ha az a 2x 1 ora palyazas melegebb nyari napon tortent, a nyomas nem volt be- es folyamatosan utanallitva, illetve nem voltak gyakori hutokorok (ezek alapvetoen utcai gumik, a P Zero meg foleg), akkor teljesen termeszetes az allapota, egy uj gumit is le lehet nullazni teljesen egy ilyen palyanapon.
-
brumi1024
veterán
válasz
Black Dragon #65069 üzenetére
Teljesitmeny, vezetesi habitus. Pilot Alpin UHP teli, Alpin 7 meg premium turagumi. Ha a kenyelem, csendesebb futas, valamivel alacsonyabb gordulesi ellenallas fontosabb a forszirozhatosagnal akkor a sima Alpin fele mennek.
-
brumi1024
veterán
válasz
Black Dragon #65064 üzenetére
Pilot Alpin remek, masodszorra vettem.
De ha nem nagyobb terheles mellett lesz hasznalva, akkor Alpin 7, TS870 (nem P) jobb valasztas tud lenni.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #63527 üzenetére
sportosabb turaabroncs
Ez pont a Pilot Sport 4/5 (nem 4S/S 5 de 4S nem is lesz 225/45-ben), GY Assy 6, Conti PremiumContact 7 szint.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #63447 üzenetére
Defektturoben en eladtam, csillagos valtozatban nem tetszett. Pilot Alpin 5 lett helyette 22-ben, az havon is nagyon bevalt, bar egy kategoriaval sportosabb (P Zero Winter lenne vele pariban). TS 850, TS 860 volt a Golfon es az A3-on, mindkettovel elegedett voltam, de 1.4 TSI-ken volt.
Minin UG Performance+ is bejott, mindig feludules volt a vele egyutt futo nyari SuperSport utan, ami brutal hangos.
Most az i4-nel a Pilot Alpin helyett szerintem ramegyek a TS 870 S-re, gordulesi ellenallasban a kategoriajaban a legjobb.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #63441 üzenetére
F1 mi? Asymmetric? Az Eagle F1 ugye csak a márkanév.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #61788 üzenetére
Cup 2 / Cup 2 Connect - palyanapra valo gumi, amivel el tudsz menni a palyaig, de esoben nagyon nem optimalis (mar a PS4S is rosszabb vizen, mint a PS4/5). Dailyre nem igazan javasolt (ha elofordul eso az adott eghajlaton), hobbiauton viszont siman.
Cup 2 R - semi-slick.Illetve a Cup 2 es a 4S/S 5 kozott ott van a csillagos 4S (BMW gyari szereles az M-eken), ami feluton van a Cup 2 es a 4S kozt, kozelebb az elobbihez.
-
brumi1024
veterán
Mármint az új gumik kezdeti profilmélysége? Szerintem azt típusa válogatja.
Tyrereviews szokta írni a tesztek végén.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #60854 üzenetére
Nagyon ritka a gyari szerelesu V-s gumi. Gyari BMW telifelnivel+gumival (raadasul ez az egyetlen 18-as gyari felni ami felmegy a 390-es elso fekekre) H-s Pirelli gumik jottek, egyedul a felemas 18"-os setuphoz jar V-s gumi, a tobbi 17/18/19-hez csak H. Pedig a V is keves, a H meg plane, igy el is adtam 0 km-esen a Pirelliket, jott helyettuk Pilot Alpin.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10 #60667 üzenetére
Allroad, gondolta oda nem kell gumi az terepre van.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #59847 üzenetére
CC2-es tapasztalatok alapján GTI-re én inkább UHP négyévszakost néznék (pl Pilot Sport All Season), de nem tudom kaphatóak-e itthon.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10 #57264 üzenetére
Jonathan is mondja, linkelted. Illetve az ExtremeContact szeriak eddig mindig ottaniak voltak. Kikoltozott USA-ba, szoval nem csak az EU-s vonal van mar nala tesztelve.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10 #57259 üzenetére
Ez alapvetően USA piacos gumi, be fogod tudni szerezni itthon?
-
brumi1024
veterán
válasz
DeathAdder #56864 üzenetére
Nekem csak P7 Cinturatom volt (abbol is ket szett), azt kifejezetten nem szerettem, de a sportosabb G2x-eknel/G8x-eknel a forumban van egy kifejezes, tyre lottery - ez arra utal, hogy ha a megfelelo track packet bepipalod, akkor vagy P Zero PZ4-et kapsz, vagy a csillagos PS4S-t, melyek kozul az utobbi a preferalt. Nem rossz a beszamolok alapjan PZ4, de az AutotopNL-es sracok is panaszkodnak, ha egy tesztelt auton az van a PS4S helyett, illetve a TyreReviews-os Jonathan is jobban kedveli a Michelint.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #56200 üzenetére
Nem is feltetlen az ujabbakban, extralistatol fuggott talan, E60-nal is volt mar.
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #56198 üzenetére
Van mindkettő ott is, nem mondanám, hogy az indirekt a jellemzőbb.
-
brumi1024
veterán
Bemutattak par napja a Michelin PS4S utodjat*, Michelin Pilot Sport S 5 neven.
Jol megy ez a nevezektan:
Michelin Pilot Sport -> Pilot Sport 2 -> Pilot SuperSport -> Pilot Sport 4S -> Pilot Sport 5S.* OE only lesz elso korben.
-
brumi1024
veterán
válasz
TigerCat #55245 üzenetére
PS4S meg mindig az egyik legjobb valasztas a kategoriaban, esetleg a SportContact 7-et megprobalhatod, jok a tesztek rola. Az Eagle F1 SuperSport szokott meg szobajonni, de azt csak gyakori palyanapok mellett ajanlanam, kifejezetten hangos, es nem annyira komfortos mint az elozo ketto. Nekem PS4S es F1 SupertSport volt, hetkoznapi hasznalatra elobbit javaslom, jatszos autora utobbit.
-
brumi1024
veterán
Oregedest amugy kerdeztek tole, az volt a valasza, hogy premium gumiknal szerinte 1-2 ev minimalisan befolyasolna, 5 evnel pedig mar le kellene dobni. Lehet, hogy csinal ilyesmi tesztet, de ez vagy valami gyorsitott oregedessel mukodne, vagy 1-2 ev mulva.
-
brumi1024
veterán
Érdekesség: használt CC2 (2 mm környékén) vs új, jó budget négyévszakos teszt. Az öregedést nem veszi figyelembe a teszt, de azzal nehezebb lenne reprodukálható körülményeket hozni.
-
brumi1024
veterán
válasz
forceberg #54677 üzenetére
Kifejezetten nagyok is, a nordic telik meglepoen jok tudnak lenni jegen meg a szogesekhez kepest is.
-
brumi1024
veterán
Nekem augusztusi az autó, szóval van benne, semmivel nem különbözik a korábbi rendszerektől (csak az alapfelszereltség része): jelzi a head-upon és a műszerfalon a korlátozást, pirosan mutatja az aktuális sebességet fehér helyett a head-up ha felette vagy, illetve a műszerfalon egy piros csíkot rajzol a korláttól az aktuális sebességig. Ráadásul az egész offsetelhető 2 lépésben (60 alatt és felett) +-15 km/h-ig, így annyival később jelzi. Hangjelzés, rezegtetés, limiter (a kapcsolhatón kívül) nincs.
-
brumi1024
veterán
válasz
TheProb #54089 üzenetére
Centrum gumi, de mintha lattam volna az “SOS Felnijavítást” is kiírva.
-
brumi1024
veterán
válasz
Flashback #39431 üzenetére
Ahogy Qru írta a másik topikban: Conti jobban kopik, jobban tapad (ez UHP kategória), GY kicsit kevésbé tapad, de kevésbé kopik. Ingázásra én az utóbbit nézném, de ha van, akkor érdemes az utódját választani (EfficientGrip Performance 2). A peremvédősség annyit tesz, hogy kicsit jobban kitüremkedik a gumi, ezzel véd(het)i a felnit.
-
brumi1024
veterán
A SportContact 6-on vagy a SuperSporton elgondolkoztam volna, azok ugye eggyel magasabb kategória (UUHP, Michelinből ez a Pilot Sport 4S). Ha árban nincs nagy különbség megérheti, pláne ha esetleg van pályanap, ezek ott sem esnek kétségbe. Tapasztalatom a GoodYearről van: csendesnek nem csendes, de nagyon tapad.
-
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby #37431 üzenetére
Gondolom magyarította az eventually-t.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
MrSealRD #34664 üzenetére
Ezek performance gumik, mások kicsit, mint a simák, később is jönnek belőlük a friss verziók. A TS860-ból 1 éve jött ki a 850P-t leváltó változat.
Jorus: Én az új Vredestein Wintrac Pro-ról olvastam sok jót (külföldi fórumok/tesztek), szerintem azt fogom megpróbálni, ránézhetsz te is. Sokkal újabb mint a fentiek és van méretben. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest