- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virág et.
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7521 üzenetére
Sőt, a refurbished még olcsóbb...
Van valakinek tapasztalata a DJI refurbished eszközeivel? Elvileg ugyanolyan gyári garancia van rá mint az újakra, kérdés, hogy milyen "használati nyomok" férnek bele náluk az újraértékesítésnél.
(mondjuk legalább nem bosszankodsz majd az első elejtésnél)
-
válasz
Bogyó bá' #7529 üzenetére
Akár még jó is lehet, de nem ismerem ezt a márkát. Van vele esetleg tapasztalat?
Az ára ugye reális: ránézésre pont annyi, mint amit a címkefelár nélküli jó minőségre mondanék.
A gond az, hogy ők sem hülyék, és gyakran már a teljesen ellenőrizetlen, silány minőségű termékeket (gyakran éppen akkukat) is középkategóriás áron kínálják.
Pedig régen volt olyan utángyártott akkum, ami konkrétan jobban teljesített, mint a Sony gyári -- aztán egy haver berendelt egy kicsit drágábbat ugyanonnan, és szinte egy kondenzátort kapott.
Köszönettel: MaCS
-
-szabi-
addikt
-
válasz
Bogyó bá' #7349 üzenetére
Persze, de annyira azért nincs nagy választék, hogy ne legyen az adott személy számára egyértelműen jó választás.
Amúgy meg tényleg normális dolognak tartod, hogy a választáskor egy alapvetően off-line eszköz megvásárlásánál azt is ellenőriznie kell az embernek, hogy mobiltelefon nélkül egyáltalán használni lehet-e? Szerinted normális az, hogy egy fényképezőgép vételekor le kelljen nyomoznom, a gyártó milyen feltételek között engedi meg, hogy a megvásárolt, kifizetett eszközt használni tudjam?
Továbbá: az adott helyzetben mégis mi a fenét csináljon a szerencsétlen tulajdonos, akinek sosem volt okostelefonja (mellesleg netelérése sincs, de okostelefon hiányában ez már nem oszt, nem szoroz), kiadott közel 200e forintot egy kamerára, amelyiknek elvben semmilyen logikus szüksége nem lenne sem aktiválásra, sem internetre, mégsem tud vele mit kezdeni?
Mellesleg pedig mindezt a DJI a hivatalos szoftverdepókból be nem szerezhető app alkalmazásához köti, amelyikkel egy csomó népszerű okostelefon még csak nem is működik?
MaCS
-
-Maci-
addikt
válasz
Bogyó bá' #7308 üzenetére
Az adventure kombot néztem, a + akksik miatt, hogy 1 napra tuti legyen szufla.
De sajnos megint nem aktuális, megint nem jön ki a matek.
Nem akarok siránkozni, csak jön 2 hosszú hétvége, inkább a motorozásra maradjon bőven.Köszönöm a korábbi hsz.-edet is a motorozással kapcsolatosan. Én most vettem egy Carpuride-ot, direkt a telefon tartó helyett. (eddig én is hordtam +1 strapa telefont navinak.)
Ha megállunk természetesen a telóval fotózok. Én nem hordanék magammal fényképezőt: Ahhoz ki kell vetkőzni, elő kell pakolni, majd vissza... Ez nekem sok.
A DJI arra lenne, hogy mégis legyen 1-2 kép gurulás közben is. Illetve lehet vennék fel videot egy kis beszéddel. Saját részre, memoárnak. -
válasz
Bogyó bá' #7285 üzenetére
Az emag abszolút nem volt korrekt, mert hamis terméket adott el neked. Ne azt nézd, hogy teljesítették a kötelességüket, amit törvény ír elő. Én is vettem már hamis kártyát aliról, ők is visszaküldték a pénzt és ingyen elszállították tőlem, de ettől még ezt lehúzásnak és átverésnek tartom. Meg is írtam a véleményemet az értékelésben, tedd meg te is az árukeresőn vagy ahol vetted. Legalább mások ne járjanak így.
Az emagot egyébként inkább nem minősítem; akinek van egy kis rálátása tudja, miről van szó.
-
-
válasz
Bogyó bá' #7259 üzenetére
Én balf@sz voltam, még amit rendeltem nem jött meg, de otthon találtam egy nd16 cpl-est, az is ilyen rárakható, nem csavaros. Motorozáskor, amikor nem bizgerálod a kamerát, és szemből jön a szél nem esik le, soha nem sikerült elhagynom se erről se a gopro-ról, pedig sosem volt csavarosom. Viszont, ennek örömére hétvégén fel is raktam már rá az nd-t
-
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7241 üzenetére
Érdemes azt is nézni hogy kitől veszed. Az emagon rendelted, de az eladó a "Gld Group", kb 10-15 terméket forgalmaz. Kínából berendel párat és azt sózza el. Az emag majd mentegetőzni fog hogy nem tőle vetted és vedd fel a kapcsolatot Luxemburggal, akiket persze nem fogsz tudni elérni.
Ha ennyire az ár számít mint a minőség, akkor inkább a Temu-n rendelj. Ott visszaadják az árát ha gond van vele úgy, hogy a terméket (kártyát) is megtarthatod. Ráadásul amit fele ennyiért vettem ott, az tudja a 90-et mind a két irányba. -
Sleek
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7221 üzenetére
Gopro 11 . A második felvétel is azzal készült ugyanolyan beállításokkal . Semmi szerkesztés nincs benne így rontja le a youtube.
Szgépen teljesen más a kinézete. Valami 300ft volt a codek hozzá és lejátssza a winfos.
[link]
A link szerinti beállítások. Annyi ,hogy nem 24 meg 30 fps hanem magasabb .
Valamint az EV valamikor 0 nem -0,5 -
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7211 üzenetére
Aláfelső zene.
Vannak olyan csatornák ahol ingyenes zenéket találsz, ezeket bátran használhatod a videód alá.
https://www.youtube.com/@BreakingCopyright
https://www.youtube.com/@NoCopyrightMusicStudioCentralA másik megoldás, hogy készítesz magadnak saját zenét AI-val:
https://suno.com/
Te választod ki a stílust, a zene hosszát, még dalszöveget is adhatsz amit alá fog énekelni. -
Márton
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #7216 üzenetére
Tehát 1440p verziót nézel youtube-on is. Ok, ennyivel előrébb vagyunk
Azt, hogy más videója miért jobb a youtube-on, ha a forrás nálad is oké, pontosan nem tudom. Talán, mivel friss vagy ott, kis nézőszámmal, nem kódolja olyan minőségben, akkor a bitrate-tel mint az egy millió követős feltöltőét.
Tuninger? -
Tuninger
addikt
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7178 üzenetére
Úgy kezdtem, hogy készítettem 1 perces videókat ugyanarról a témáról. Beltér, kültér szép napos időben. Használni fogod napos, felhős, árnyékos helyeken is, szóval ennek megfelelően kell majd ráérezni a megfelelő beállításra.
4k, 2.7k, 25,30,50,60fps és megnéztem a látott illetve méretbeli különbséget. Ha TV-t vagy műszerfalat is veszel akkor fontos lehet hogy ne vibráljon. 60FPS-en vibrál, 50-en nem. A 2.7k és a 4k között nincs nagy méretbeli eltérés, és a 50-60 FPS azért kell, hogy a mozgások szépek legyenek.
Butaság 1440-re gyúrni mert most épp olyan a monitorod, ezt később bánni fogod.64GB-os kártyáim vannak, erre ami ráfér videó 4k 60fps-ben az nagyjából egy akku töltés, tehát 70-90 perc anyag fél el rajta. Ez egy napra elég, este meg úgyis megy az 500-as külső hdd-re minden. Van nálam laptop amit szerkesztem, megy bele a memória és a szerkesztővel egyből a külső meghajtóra megy a megvágott anyag. Minden reggel üres kártya és full akku kerül bele. Feltételezem nem menetrögzítőnek fogod használni, és nem napi 6-7 óra anyagot fogsz felvenni, mert azt szerkeszteni, megvágni, formázni, feltölteni is kell, egy-egy motoros túra után napokat fogsz ezzel eltölteni. Bátran mehet a feljobb felbontásba a legjobb FPS-sel.
Érdemes eltenni a nyers anyagot amíg nincs kész a végleges megszerkesztett anyag, hogy ha valami nem jó akkor ne vesszenek el. Mikor kész, én mindig felteszem magamnak a youtube-ra privátban hogy ott is meglegyen, sose lehet tudni mikor purcan ki egy tároló egység.A tudást saját úgyis bőrödön fogod megtapasztalni, másképp nem lehet. Te fogod kitapasztalni a megfelelő beállítást, a szerkesztést/vágást, méretezést, mindent. Amit a vieókban látsz az csak kiinduló pont, lehet érdemes lesz - ha megvannak a megfelelő beállítások - a videószerkesztéssel is egy kicsit foglalkozni a megfelelő topicban, mert az is egy szakma.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7176 üzenetére
Én most próbáltam ki motoron, sztem bőven elég a Rocksteady nem kell a +
Inkább nélküle nézem majd meg és minimális gyroflow...
Wide vagy ultrawide, ízlés kérdése...
A normál színprofil is túlszaturált, picit kontrasztosabb is (de nem rossz), következőnek Dlog-ot is próbálom. Szélzajcsökkentő egész jó (anélkül borzasztó), lehet egy szivacstokkal elég is lenne, de következőnek külső mikrofon próba...
Élesség-zaj -1-1 volt ezzel is el lehet még játszani -
válasz
Bogyó bá' #7182 üzenetére
Amúgy ha nem robogós sisakod van, én ajánlom a chinmount-ot (vagy van alin is hasonló, állra rakható cucc), én pl sokkal jobban szeretem azokat a videókat amik abból a szögből készülnek és nem a sisak tetejéről. Mondjuk ez attól is függ, hogy maga a motorozásodat is fel akarod venni (mert ha az állon van, a kormány is látszódik, műszerfal), ha meg a fejed tetején, akkor meg csak a környezet.
-
válasz
Bogyó bá' #7180 üzenetére
Ez jó lehet az AWB kivételével. A fehéregyensúlyt a kamera folyamatosan változtatja a körülmények függvényében. Ha autón hagyod, az is jó lehet, mert beállítja úgy ahogy kell. Utómunkánál, szerkesztésnél lehet gond, ha fényelni akarod a felvételt, nehéz lesz mert ahhoz állandó whitebalance kell. Én általában 5500-ra állítom, de van hogy auton megy. Fényviszonyoktól és a felvétel jellegétől függ. Motorozásnál pl. fény-árnyék hirtelen változásnál lehet gond az auto. Próbáld ki auton és 5500K-n és nézd vissza.
Sztem így hogy nem vagy profi videós, hagyd nyugodtan autón. De majd az okosabbak még megmondják, mit javasolnak
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7176 üzenetére
Miért ragaszkodsz ehhez a felbontáshoz?
2,7k-ból (ami 1520p) szerkesztővel vágj le belőle 143x80 képpontot ha mindenáron erre van szükséged. Ha lehet készítsd a videóid 4k-ban (szabadtéren 30 vagy 60 FPS-sel), lefele mindig könnyebb szerkeszteni, mint később a gyengébből jobbat.Hertz a monitor (TV) frissítési gyakoriságának mértékegysége, szerintem az FPS-re gondolsz vagyis a képfrekvenciájának mértékegységére (másodperc/képkocka). Amennyiben szeretnél belelassítani akkor jó a 60 vagy még nagyobb FPS, de a helyzettől, fényviszonyoktól, videó támájától függ a beállítás. Van amikor elég a 30, van mikor a 120 kell. Éjszakai videózáshoz teljesen más beállítás kell, mint szabadtérihez, beltérihez, vagy akár egy sporteseményhez ahol gyors mozgást kell lekövetni. Érdemes utánanézni mi mire jó a beállításban, olyan nincs ami mindenre jó.
-
-
válasz
Bogyó bá' #7145 üzenetére
Az akciókamera nem fényképezésre való. Vagy speciális fényképezésre. Pl. csillagfotózás, vadfotózás. Ahol a strapabíróság, vízállóság és hosszú, több órás, akár 10 órás üzemidő fontos. Ezt egy sima fényképezővel vagy telefonnal nem lehet megcsinálni.
Egyébként nem csinál jobb képet egyik telefon sem mint az Action 4. Samu S23 Ultrám van, aminek az egyik, ha nem a legjobb a fényképminősége a telefonok között. De pici apró szenzorai vannak, és hatalmas AI utófeldogozás. A telefonon nézve jók a képek, de rendes monitoron vagy TV-n már nem annyira. Ha egy felhős hyperlapse-t csinálsz pl., akkor a GoPro 11 és az Action 5 is elveri.
-
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7140 üzenetére
én belefáradtam hogy 2 dolog legyen nálam, pláne egy motorostúrán. OA5-re cseréltem mindent. Tartalékban van itthon egy komoly Nikon is, Edité, mert az nem eladható jó áron, de fotozásra kiváló pl csoportképek, egy komoly objektívval. De súlya miatt túrára nem viszem és Edit is lusta hozni, ott a telefonja
-
-
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7110 üzenetére
Nekem a Movavi Editor vált be, mert könnyen és egyszerűen kezelhető, gyors, van benne AI is, tetszik hogy kreál alá zenét amilyet szeretnél (No copyright), felirat generátor, rengeteg effekt. Tényleg sokat tud, nem kell hozzá komoly szerkesztési ismeret.
-
pitius
tag
válasz
Bogyó bá' #7110 üzenetére
Aztali alkamazása a DJI-nak nincs(mer'mér' is lenne), így a DJI Mimo app(telefon vagy tablet), ahol tudsz némi szerkesztést és exportálást végrehajtani.
Korábban volt egy hosszabb leírás itt, hogy hogyan, miképp érdemes, és talán a Davinci Resolve volt ajánlva a szerkesztéshez és a lehető legmagasabb bitrátás exportáláshoz, majd Handbrake-et ráereszteni egy újrakódoláshoz, hogy a minőség is megmaradjon, de helytakarékosabb is legyen.
De ez egyéni preferencia. -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá' #7102 üzenetére
A Hero 13 135 pár helyen, de az is sokkal a határ fölött van, annyi pénzért(100k) OA4 a legjobb lehetőség vagy használt GoPro mint már írtam.
Nekem Hero 12 volt tavaj, idén OA4 lesz(már megvan), de ha bemegy az OA5 ára akkor váltok arra. Mert nekem fontos a sötét fényviszonyok közti performansz is. -
pitius
tag
válasz
Bogyó bá' #7091 üzenetére
Az Osmo Action 4 standard combo, 239 eur a [DJI Store-ban]. Az épp 100e alatt van.
-
-
válasz
Bogyó bá' #7095 üzenetére
Az Action 4 drónon sem jó, a kép részlettelen, jellegtelen. A Hero 11-el gyönyörű. Én sokáig Hero 11-et használtam a drónon, most már Hero 13-at. Van minden DJI és Insta kamerám is, de a GoPro vált be erre a célra.
Most van egy Naked GoPro Hero 12-m és az Istennek nem bírok rendes képet kicsikarni belőle. Karaly lenne amúgy az FPV-n, mert a gép észre sem veszi, hogy rajta van. 44 gramm, a rendes Hero 12 pedig 147. Szóval labs fw van fent és állítgatok mindent is, de szar a felvétel. Nagyon. Nem értem egyenlőre miért, jobban bele kéne ásnom magam de inkább repülök, az sokkal izgalmasabb
A Hero 11-el és 13-mal sosem volt ilyen gondom.
Itt a kicsike:
-
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá' #7095 üzenetére
Hááát tuninger jobban ért ehhez, de szerintem ezt a helyzetet nem sok kamera tudja jelenleg megoldani, főleg 100e Ft alatt.
Mikor egyszerre kell közel és távol és világos és sötét résznek is szépnek lennie.
Nekem anno küldött át egy motoros topicos fórumozó(vagy a nickye vagy az avatarja volt medve, maci) saját videót amin szlovéniában vagy ausztriában a hegyek között motorozik és gyönyörű volt. Osmo Action 4- el készült, de Ő már inkább a 360-as kameráját hazsnálta, a 360 miatt.
Youtube is sok esetben ront a videókon ha valaki amatőr és nem 4K-ban tölt fel. -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá' #7091 üzenetére
Pedig az Action 4 vagy a GoPro 11-12(kéztől) lesz a Te kamerád.
Szerintem és akad még itt pár emberke aki ezen a véleményen van a GoPro képe szebb ideális fényviszonyok között.
Viszont a DJI stabilabban működik, nincsenek lefagyások és hasonló anomáliák.
Valamint a DJI kevésbé hordósít nagy látószög esetén.
Ki lehet fogni mindkét kamerából pár hónapos még sok garis példányokat, a feltüntetett ár alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest