Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Ez jó ötlet, én is támogatom, 1 kivételével. Ezek már öreg kamerák (8-9) és ha a tulaj nem volt gondos, akkor a vízállóságát nem kockáztatnám, főleg nem sós vízben. Én jártam így 7-essel évekkel ezelőtt, de szerencsére itthon a medencében (ami ugyan sós, de nem annyira mint a tenger). Kimostam és kiszárítottam, jó lett a kamera.
Egy 11-12-es simán merülhető, ha nem ette meg a kimosatlan só az előző tulajnál.
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Vyndree, SeniorTilla:
A történet a következő: az illető egy kis falu külterületén, gyakorlatilag az erdőben él. Vezetékes internet nincs, 2G térerő telefonálni még igen. Ő emiatt internetet gyakorlatilag nem használ. Amúgy viszonylag ritkán jár be a "városba", és a legutóbbi menet során egy GSM-boltban megvette az Osmót. Strapabíró kamerát egyébként rendszeresen használ, és a meglevő Rollei-je önmagában nem vízálló, úgyhogy egy komolyabbat keresett. A boltos ezt ajánlotta neki, de arról nem szólt (vélhetően nem is tudta, mert ugye sehova nincs kiírva), hogy mobiltelefon kell hozzá. Mivel bolti vásárlás volt, visszavinni nem tudta, és a környezetében nincs olyan, akinek van okostelefonja és külső forrásból tud (és hajlandó is) alkalmazást telepíteni rá.
Egyébként a budapesti, úgymond értelmiségi ismeretségi körömben is többen vannak, akik nem használnak okostelefont, és olyan is van, aki céges telefont használ, és korlátozott a programtelepítés lehetősége -- ami a DJI appot ugye helyből kizárja.
Simán el tudom képzelni, hogy sokak számára nagyon nehezen megugorható akadály a kamera aktiválása.
Amúgy tényleg rendben van, hogy erre tartunk? Mit szólnánk ahhoz, ha a mosógép, a kávéfőző vagy a villanyfúró is csak appos aktiválás után lenne használható?
MaCS
UI: Ja, és a saját OA4-em appfrissítés után sem működik a Galaxy S23-ammal. A DJI support szerint vigyen szervizbe, vigyen vissza a boltba vagy használjam az alábbi Samsung telefonok egyikét: Galaxy S23 Ultra、Galaxy S22 Ultra、Galaxy S22、Galaxy S20 Ultra、Galaxy S20+、Galaxy S20、Galaxy Z FIip 4、Galaxy Note 20 Ultra.
Érdekesség: itt a listán is van társunk, akinek az S23 Ultrájával nem megy a Mimo app. Semmilyen DJI készülékével, amint nekem sem a sima S23-mal. -
-
-
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Ha viszont copyrightos zenét használsz akkor a készítő hozzájárulásától függ a retorzió. A legtöbb esetben csak annyi történik hogy nem kaphatsz pénzt a videó után ha esetleg sok nézője lenne. Ez mondjuk a nagy youtubereknél probléma.
A második szint amikor bizonyos országokban megtekinthetetlen lesz a videód.
A harmadik szint amikor azonnal tiltja a youtube és sehol sem lehet megnézni. AC/DC / etallica, GunsAndRoses, Bon Jovi mind ilyen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
Na, elmentem ma robogózni a kamerával a sisakomon (még terepeztem, földutaztam is egy kicsit az erdőben), és az összes felvétel használhatatalan lett.
4k/60fps-re volt állítva, és valószínűleg az öreg memóriakártyám nem bírja az írási sebességet, mert akad, ugrik, meg-megszalad a felvétel folyamatosan. szinte másodpercenként. Elvileg pedig bírnia kellene a tempót, mert egy U3 besorolású KODAK 256 GB-os kártyáról van szó (igaz, eddig csak zene tárolására volt használva). Persze csak itthon derült ki a dolog. Amíg bírok venni pár rendesebb kártyát, addig 2,7k/50Hz-en fogok felvenni, nem tudok jobbat.... (Azon a felbontáson minden tükörsima)Ilyen jó lehet, vagy ez ennyiért biztosan hamisítvány? [link]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
Bocs, tényleg rosszul írtam: 60 fps-re gondoltam természetesen.
A megnézett rengeteg motoros videó közül a 25-30 fps-sel készültek nekem mindig "ugrálnak", darabosaknak tűnnek.... 
A két monitorom 1440p-s felbontású, ezeken szeretném vissza nézni a filmeket - a lehető legjobb minőségben - nem tudom hogy érdemes-e így 4k-s felvételeket készíteni, mert sokkal több memóriakártya és akksi fogy (feleslegesen). 1440-et az OA4 natívan sajnos nem tud, csak a valamivel nagyobb 2,7k-t.
Magányos motoros (robogós) túrákon szeretnék útifilmeket (tájakat) filmezni kizárólag nappal. Sok állóképet is készítenék (MILC fényképezővel) a meglátogatott épületekről, tájakról - igazából ezek közé kellenének az "átvezető" filmecskék az útról.
Szóval a legjobb végső képminőséget keresném - de a leggazdaságosabb megvalósításban. Két akkum lesz és egy 256GB-os kártyám van, erre egy "egész napnak" (maximum 6-8 óra motorozgatás) kellene rá férnie. (Este lementem, az akkukat este feltöltöm a szálláson).
Abszolúte kezdő vagyok (tegnap este vágtam össze a legelső 1 perces videómat tanulásképpen a Davinci Resolvval - háát, van még mit tanulnom....
), így minden tapasztalatot, tudásmorzsát örömmel fogadok - hogy ne a saját bőrömön kelljen mindent kitapasztalnom. 
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Épp elég drón tesztet és hype videót nézek. A telefonok nem érdekelnek annyira, hogy még erre is időt szánjak. Nekem még volt 450-es táska telefonom meghekkelve, amitől leolvadt az agyad fél óra után mert a rádiója folyamatosan sugárzott, nem úgy mint a GSM-ek később. Ezekről a dolgokról akik itt írogatnak, a 99%-uk azt sem tudja, hogy mi. A telefon a cseresznyefán termett, vagy megvette a bótban Karira, itt van és kész, az élete alapja. Épp elég volt, a mai egyentelefonok nekem csak használati eszközök. De nem is ez a lényeg.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy rengeteg baromság van a tesztekben. Persze nem csak az, sok jó hasznos dolog is, de az ordas nagy ferdítések és hozzá nem értés (vagy direkt úgy hozzáértés ahogy a szponzor elvárja, ami a valóságban fake) miatt már egyre kevésbé van hozzá kedvem. Az egyenséma összehasonlítások, senkit nem érdeklő teszteredmény-táblázatok, stb. miatt egy túlnyújtott és unalmas blabla a legtöbb. Van aki tud írni és tesztelni is, és adok a véleményére, de inkább drónok terén, és sajnos nem hazai. Vannak itthon olyan drón influenszerek, hogy a bicska nyílik tőlük a zsebemben. Nem Bandira gondolok, ő egy normális és elég hiteles, nagy tapasztalattal rendelkező srác. A másikra pl. aki az Air 3s-t egy barlangban tesztelte, hogy tudja-e az RTH-t a Lidarral. Vazzmeg. Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam.
Nem ismerem ezeket amiket írtál, az 1"-es szenzoros telókat. Nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora szenzor hogyan fér el és hogyan kerül rá a fény a megfelelő módon. Még az is lehet, hogy veszek egyet és kipróbálom. Ha írok róla, az saját tapasztalat lesz, nem egy mástól kimásolt és meghivatkozott vélemény. Van DJI Mavic 3 pro drónom, ebben van egy 4:3-os Hasselblad kamera, többek között. Ekkora:

Egy telefon ennek a töredéke vastagságban.Na mindegy, kiírtam magamból a szart, mert kaptam azért rendesen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De legalább jól szórakoztok, ez is valami
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Dobsz saját képeket amiket ezekkel csináltál?
Az már nem telefon, amire egy baxott nagy objektívet felaggatsz. Az már fényképezőgép és pont az az előnye veszett el, ami a telefonoknak megvan. Gondolom nincsenek saját képeid. Ne higgy el mindent a jutúbnak
Aki arra kíváncsi, megnézi majd ott a hype-okat ha érdekli. Én alapból nem venném meg ezeket a telefonokat, a felhasználók nagy többségével egyetértve. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
Világos, amatőrfotós vagyok.
Viszont hogy egy telefonnál is gyengébb állóképet készít a (fix, ráadásul viszonylag közelre beállított) fókusz miatt, az azért bosszantó, hiszen hiába van a kezemben a kamera, az állóképekhez még a telefont is elő kell vennem. Illetve nem a telefont, hanem muszáj cipelni egy "rendes" fényképezőgépet is. Ez van, elfogadtam a helyzetet (telóval egyébként nagyon ritkán fotózok). -
tutitibi
senior tag
válasz
Vyndree
üzenetére
Köszi, erről nem is tudtam , megnézem majd ezt , tudni kell, hogy X generációs vagyok nem az vagyok ,aki mindig minden újdonságot megnéz, kipróbál.
Egyébként van fényképezőgépem , ezzel jártam kb 10 évig a Forma1-re is , de már több, mint 10 éves : egy FUJI Finepix HS25. 30x optikai zoom és csak 16 MPixel.
-
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Chris Rogers GoPro nagykövet, szóval érdemes fenntartásokkal kezelni ezt az összehasonlítást, nagyon ügyesen ferdíti az infót hogy a GoProt hozza ki minden kategóriában elsőnek. Nem hazudik ordas nagyot, csak úgy tesztel hogy az a gopronak kedvezzen.
A szenzorméret levezetésed elméletben tökéletes, de sajnos nekem is azzal kellett szembesülnöm, hogy ma már a szenzorméret csak az egyik tényező ami a képminőséget illeti. Megfelelő jelfeldolgozással szenzorméretet meghazudtoló képminőség hozható ki. Sajnos ez sem a gopro előnyére, mert a másik kettő domborít ezen a téren. Cserébe a gopro odaadja neked a majdnem teljesen nyers felvételt, amit okosan megdolgozva nagyon sokat dolgoz le a hátrányából.
Ne vegyetek egyébként elavult kamerát, jövő héten jön az Action 6!

Még mindig nem hiszem el, nem logikus fél éven belül kihozni modelfrissítést, de a 360 fokos DJInak lenne értelme.
Az idióta photorabz meg továbbra sem képes végigolvasni egy üzenetet rendesen és értelmezni, mit kell várni, francia, de ennek most örülünk mert az embargo ellenére van már videó a várható kamerától -
Khaosz55
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Én azt vettem ész hogy nem csak sötétben jön elő a nagy szenzor előnye. Akár felhős vagy napos időben is az árnyékos részek részletessége és láthatósága jobb. Tehát az árnyék nem egy fekete paca.
Nekem is megvan még a gopro8. Minap néztem vissza párommal a korábbi motoros túráinkat. Hát csodálkozva néztük hogy 5 éve ezt mondtuk erre a felvételekre hogy jó. -
Khaosz55
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Ismerem, innen töltöttem le a nyers felvételeket és nézem meg külön és összevágva egy képernyőre 120"-ban projektoron. Ezután megrendeltem a gopro 13-at és összehasonlítottam az acepro 1-el. Nálam 4k120-ban motoron és pl kertben sétálva nem volt egetverő a különbség. Mindegyik jó volt képben.
Viszont amin kevesebb volt a fény elhasalt a gopro, stabilizálásban glichelt a kép és sötét részletek elvesztek. Ha nincs verőfényes napsütés, akkor már jobb volt szerintem az acepro, de már nappal házon belül is megvoltak a sötét részek részletessége.
OA5-ö is volt nálam, pár dolog nem tetszett főleg az alap színprofil, és a ki nem kapcsolható HDR ami miatt elcseszett a kép. Tehát én nem olyan kamerát akarok amit majd color grandelni kell.
Acepro és Gopro 13 színei a legjobbak out of the box. -
válasz
Vyndree
üzenetére
Igen, és írtam is, hogy hiába van minden a leírtak szerint beállítva (illetve gyakorlatilag bárhogy), nem működik a dolog. Mint ahogy nagyon sokan másoknál sem. Csak innen a listáról még hármunknál.
És ez jött ki a DJI-guru szervizesnél, a kereskedőnél meg kismillió netes fórumon is.
Persze nem az, hogy a DJI több eszköze és az újabb Samsung telefonok úgy általában nem működnek, hanem az, hogy jelentős számban nem működnek, és erre jelenleg nem látszik megoldás
Csak rohadtul zavar a dolog, mert tetszik a kamera.
A hétvégén talán tudunk keresztpróbákat végezni több DJI kamrával és egy sor telefonnal. Meglátjuk...
MaCS
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Igen, pontosan ez a dilemma. Az a helyzet, hogy irtózom a tárgyak hurcolásától, és félek attól, hogy az extra telefon a kényelmetlenségen felül rendszeres elfelejtések és ottfelejtések tárgya lenne.
Szeretek kompakt módon utazni, és mindig röhögök a nejemen a sok pakkjával, amíg én egyetlen notebooktáskát viszek magammal.

MaCS
-
válasz
Vyndree
üzenetére
A DJI gimbal (OSMO Mobile 2) nálam történetesen megvadult, és szétverte a telefont.
Van továbbá egy Osmo Pocket 2 gimbalos kamerám, amelyhez zseniálisan utólag kellett megvenni a wifis egységet. Na, ez sem működött a Samsung S23+ telefonnal, ugyanígy Connection Failedre futott. Amikor visszavittem a boltba, megkérdezték, hogy miért. Mondtam hogy nem kapcsolódik a telefonhoz. Ahha, Samsung, ugye?
Volt továbbá egy rövid időre DJI drónom. Az legalább a saját távirányítójával nem volt túl jóban...
Úgyhogy ez a DJI nem éppen egy sikertörténet nálam. Négyből négy eszközük rossz.

MaCS
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Az Osmo minden bizonnyal egy kiváló kamera, csak sajnos egy érthetetlen hibával, amely van, akit egyáltalán nem érdekel, de sokak számára kritikus hiányosság.
Reggel kaptam privátban egy üzenetet:
"... Karácsonyra kipörgött a priódus és a három telefonunkat lecseréltük új meg szinte új Samsungokra. S24 meg S23 szériák. Van nekem meg a fiamnak Osmo Action 4 meg 5 és egy Pocket 3 és egy 2 wifi markolattal. Eddig faszán ment mindegyik telefonról, az új telefonokkal b...nak menni. Egyik sem kapcsolódik. Az sem, amelyik rajta van a DJI listán. A fiammal napokat szivattuk magunkat hogy megtaláljuk a megoldást. A DJI-nál és Redditen meg hasonló fórumokon. Rengeteg panasz van, meg egy csomó videó a youtube-n. MEg egy csomó megoldás, csak egyik sem működik. A fiam régi Redmi-je jó, a Samsun-ok nem. Próbáltunk egy rakás más telefont, haverokét. Voltunk GSM boltokban, szervizekben. Egyik új Samsung sem jó, és a Pixel sem. Az olcsóbb telefonokkal lehet kapcsolódni. A DJI meg mindig ugyan azokat a tanácsokat írja, hogy update, reset meg töröljük a kapcsolatot, meg hogy biztosan jó wifit használunk-e. Nincs megoldás, FCK DJI. ..."
MaCS
-
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
A gyári aksik egy Hero 8-ban szobahőmérsékleten 4K30fps wideban Hypersmooth on-ban 1 óra 25 percre képesek.
4K60-ban pedig olyan 50percre.Tudom hogy telesin nyiffant ki, de mégis az a legjobb alternatívája a gyárinak. Hajdanán a Hero 4 időkben nekem elkopott jópár utángyártott, azóta csak gyárit veszek. Csakhogy azt már nem kapni Hero 6-7-8-hoz…
Mondjuk most van két fehér endurom a Hero 11-hez, az egyik fel van púposodva, a másikkal meg 25%on már lekapcsol a gopro, szóval ezek sem örök életűek…
-
válasz
Vyndree
üzenetére
Köszönöm!
Némi tanulmányozás után az SJCamről szépen le is mondtam. Amint látom, szépen elprostituálódtak, és gyakorlatilag 7-8 éves technikát csomagolnak újra. Az általam használt 4000-es volt a legjobb modelljük, és én tévesen ezt extrapoláltam.
A GoPrótól egy kicsit tartok. Az imserősi körben túl sok ment a kukába pár évnyi használat után, ami nem éppen biztató előjel egy használt eszköz megvásárlásának tervezésekor.
Tehát vagy Osmo 4 kicsit használtan vagy újabb akcióra várva, vagy egy használt 3-as.
Köszönettel: MaCS
-
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Nem, a Hero 8-nak más a szenzora és a processzora.
Ott a 4K 24-60fps Wide adja a legjobb képet, nem romlik a kép ha 60 képkockán mész.
Viszont a 2.7K 4:3 24-30fps és a 4K 4:3 24-30fps ugyanannyi részletet tartalmaz, csak a 2.7K-nál van zajszűrés és stabilizáció 30p-n is.A 1080p ott elég gyenge, nem érdemes használni.
A Lineart sem érdemes használni mert eléggé belezoomol a képbe és a képminőség sem a legjobb.A WB automatán is korrekt, nem tolja brutálisan melegbe a képet mint a későbbi kamerák, a GoPro color teljesen jó. ISO100-800, mivel itt még nincs gyro alapú expó kompenzáció, indokolatlanul nem emelgeti az érzékenységet és 800ig teljesen jó képet ad, csak 1600on esik szét.
Az 1/50-es bohóckodást el kell felejteni, kinyírja a stabilizációt és egy akciókamera sosem fog "cinematic" képet adni, maradjon Auton.Sharpness mindig szigorúan Low, a medium nagyon sok zajt visz a képbe, sokkal szebben lehet élesíteni a lowban lőtt felvételt utólag. Ez persze ízlés kérdése, ha nem akarsz hozzányúlni és tetszik amit ad a kamera medium sharpnessel, használd úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Ubuntu Linux
- World of Tanks - MMO
- VoLTE/VoWiFi
- Autós topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

4k/60fps-re volt állítva, és valószínűleg az öreg memóriakártyám nem bírja az írási sebességet, mert akad, ugrik, meg-megszalad a felvétel folyamatosan. szinte másodpercenként. Elvileg pedig bírnia kellene a tempót, mert egy U3 besorolású KODAK 256 GB-os kártyáról van szó (igaz, eddig csak zene tárolására volt használva). Persze csak itthon derült ki a dolog. Amíg bírok venni pár rendesebb kártyát, addig 2,7k/50Hz-en fogok felvenni, nem tudok jobbat.... (Azon a felbontáson minden tükörsima)
A megnézett rengeteg motoros videó közül a 25-30 fps-sel készültek nekem mindig "ugrálnak", darabosaknak tűnnek....
), így minden tapasztalatot, tudásmorzsát örömmel fogadok - hogy ne a saját bőrömön kelljen mindent kitapasztalnom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)