Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
Talán háromszor ha csatlakoztattam az évek alatt a telefonomhoz a GoProt. Kb semmi szükség rá, csak meríti pluszba az akksit a wifi kapcsolat. Olyankor jól jön amikor olyan helyre rakom a kamerát hogy csak ötletem van róla mi lesz benne a képben és mi nem, de már kiismertem annyira hogy nagyjából lerakom és tudom hogy mi fog látszani és mi nem anélkül hogy nézném az élőképet.
(#1291) Morzsibácsi Tudom, kibicnek minden olcsó, de szerintem a következő cserénél add el, hiszen az egy vadiúj 7-es lesz, az árából meg veszel egy DJI Actiont, a supportnak meg megírod hogy kapják be mert átmentél a konkurenciához. A lencseszűrő és a tok kivételével minden más kiegészítővel és talppal kompatibilis.
Aztán majd meglátjuk hogy a 8-asra mennyire kapták össze magukat, illetve hogy a DJI mekkora nyomást gyakorolt rájuk.
-
kk831228
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Ja, ez jó ez a videó, de ettől még nem fog megváltozni világ sajnos...

Akkor marad a cserélgetés... Egyszer majd megunják...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem védem én se a gopro - t de sajnos nem tudtam 110 - ért akkor jobbat... Hiába volt olcsóbb a többi azért közel. se voltak hozzá... Most a DJI egy kicsit beb.. ik nekik, nem is baj... 👌
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kk831228
addikt
Nem kell hozzá, de...
Pl. felrakod magadra valahova sisakra, mellkasra, akárhova nem tudod beállítani a szöget pontosan, hogy jól álljon... Csak ha látod az élőképet valamin..

A sony - val biztos nincs annyi gond mint a 7 - el, optikai stabi nem rossz, viszont elég szegényes a tartozék kínálat... Az alakja nem mindenkinek jön be, ház nem vízálló stb... Én is vacilláltam amikor vettem a hero 6 - ot, de csak a GP lett... Eddig nem bántam meg a 6-ot...
Szerintem olvasgass bele a dji topikba hogy mik a tapasztalatok, azt hiszem most vett egy srác...
-
ruczak
tag
válasz
kk831228
üzenetére
Mást kérdezek. Telefon nélkül mennyire lehet állítgatni a kamerát? Ha most vennem kéne egy telefont is, akkor azámomea lehet jobban megérne 135000 ft-ért egy Sony fdr 3000-es. Előképes távirányítóval adják. Van benne GPS is. Gondolom nem lehet sokkal szarabb mont egy Gopro. Vélemény esetleg? Persze most leginkább arra lennék kíváncsi, hogy telefon nélkül milyen használni egy Gopro-t. 5 blacktől felefele. Köszi
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, letöltöttem a gopro oldaláról a quik programot laptopra, szépen fel is ment a gépre gond nélkül, de amikor elindítanám nem történik semmi, sem kiválasztott videókarival, sem rendszergazdaként, egyszerűen semmi nem történik. Erőforrás hiány nem hiszem, hogy lehetne, mert egy Dell G5-ösön próbálnám, Windows 10 alatt futtatni. Esetleg az lenne a baja, hogy SSD-re lett telepítve (bár kétlem)?
Járt már így valaki?Köszi előre is!

-
mnorbert17
tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Én telyessen egyetértek veled, mert mint ahogy írtam is, nem védeni akarom a goprot. Csak egyszerűen nemtudom hogy mi mást is tehetnénk. Mert ha kell egy jó akciókamera, akkor nem nagyon van más. Nem kell a tiéd köszi!
Nekem is van! Melegszik, néha fagy, néha merül, a windowsos alkalmazás egy talicska fos, de a kamera rohadt jó videókat csinál. Ezért írtam csak amit írtam. -
Morzsibácsi
tag
válasz
kk831228
üzenetére
Az árát nem tudod már visszakérni.A bolt hivatkozik a 14 napos cserére,vagy elállásra,hogy az már rég letelt. A magyar garanciális szervíz egy katasztrófa,a holland meg ha kell hetente kicseréli,de vissza nem fizet.Mindegy,ezen már nem pörgök.
Az,hogy akkor mennyit tudtak a "termékek",és most mennyit tudnak,szerintem nem mérvadó.
Akkor annyit tudtak amennyit az akkori kor megkövetelt,és az akkori tudás,technológia megengedett,most meg annyit,amennyit a mai kor megkövetel.
Nyilván és teljesen egyértelműen a nagyobb tudás bonyolultabb szerkezeteket igényel,több hibalehetőséggel.
Ez akkor sem jogosítja fel a gyártókat,hogy sz@r termékeket dobjanak a piacra.
Egy régi de megunhatatlan videó,ami nagyon passzol a témához Elgondolkodtató.....
[link] -
kk831228
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Igen, mindenki hibás... Kereslet - kínálat, ennyi ha nem venné meg senki, akkor lehet jobb minőségű lenne... Csak ezen lehet háborogni úgy se tudsz rajta változtatni, kérd vissza az árát és vegyél rajta mást...

Régen is 2 havi fizetés volt kb. egy jobb teló pl. és ma is... Az hogy mennyire volt jó minőségű relatív, telefonálni lehetett vele és ez mindennél így van... Csak azért meg kellene azt is nézni, hogy mit tudnak a mai dolgok a régiekhez képest...

-
Morzsibácsi
tag
válasz
mnorbert17
üzenetére
Nem mindennel tudok egyetérteni,amit leírtál.Abban tökéletesen igazad van,hogy nagyságrendileg minden új cucc,egy kalap sz@r. Én is már elég régi bútordarab vagyok,ezért még emlékszem azokra az időkre,amikor átlagpénzért jó minőségű árut kaptál,sok pénzért örökös prémium márkákat lehetett kapni.Ma teljesen mindegy mennyit fizetsz,a termék napjai meg vannak számlálva,Rengeteg esetben meg csak márkaneveket fizetsz meg.Lehet,hogy ebben mi felhasználók is hibásak vagyunk? Beletörődünk mindenbe,ezért úgy gondolja a gyártó,úgyis megveszi a paraszt,minek csináljak jobbat? Te is írod: ezekkel a hibákkal együtt lehet élni.Miért lehet? Miért kell nekem a "csúcsmárka csúcskamerájával "naponta megküzdenem? Nagyon szívesen odaadom az enyémet ( a negyedik darabot ),azután egy hét múlva megkérdezem,na milyen vele együtt élni ? Gyengébb idegzetű ember harmadik nap összetaposná.Ne mondjuk már azt,hogy ez így f@sza és ez így van teljesen rendben.
-
mnorbert17
tag
Szóval nekem 7esem van, és nem is írtam volna ide, de most mégis...
A 7es széria, nem tökéletes, de messze nem használhatatlan. Mert azért az túlzás. A hibáival együtt lehet élni. Pont úgy ahogy az összes mai kütyü, ez sem tökéletes, de szerintem a kategóriájában még mindíg a legjobb. Nem védeni akarom, de csak bele kell olvasni a drága "prémium" telefonok topikjaiba, látni hogy mennyi probléma van a 3-400ezer forintos telókkal. Vagy az új autókat is említhetném, vagy bármit. Ilyen világba élünk. Hiába veszed a legdrágább, leg prémiumabb akármit, nem lesz tökéletes, sőtt nagy valószinűséggel gondok lesznek vele. Ezzel együtt kell tudni élni, vagy egyszerűen nem megvenni. Sajnos. A Gopro 7 Black nekem továbbra is a legjobb kis kamera a hibáival együtt is. -
ruczak
tag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Na ez mekkora szopatás. Mondom letöltöm a Gopro appot az Iphone-onra. Iphon5. Kiírja, hogy csak ios11 felett. Mondom frissítek, erre kiírja, hogy a szofverem naprakész. Ios 10.3.3 van rajta. Gondolom az Iphone 5-nél ez a max. Csodálatosan meg van oldva. Ha szeretném látni, hogy mit lát a kamera felvétel előtt, akkor vennem kell egy új Iphonet. Be.zarás.
Gondolom a távirányítója nem mutat képet. Valami ötlet esetleg?
Ne vegyek Goprót. 😂 -
kk831228
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Azért ezekkel a hátrányokkal együtt lehet élni... 8-as model csak annyiból lenne jó, ha nem lenne annyi probléma vele mint a 7-el... Szóval csak megváltás lenne...
Nekem legnagyobb problémám a desktop quick-el van... Azon kellene faragni, de sajnos nem foglalkoznak vele... Többi dologgal nincs problémám a 6 - nál...Hyper smooth jó lenne, de v~gülis elvagyok még nélküle...
-
gyerecske
senior tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Egyébként nem tudom próbáltad e már, de pl. a gyorsan merülést a Wake on Voice kikapcsolása orvosolja.
-
trialboj
őstag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Emagról rendelve, nincs olyan opció, hogy az első 14 napban visszaküldheted és megtérítik a teljes árát?
Én használtam már ezt az opciót, és nagyon korrektek voltak, a futárt is ők állták, nem kötekedtek az amúgy nevetségesnek mondható indokom mellett...
Persze az nem egy akciókamera volt, a szabályban az áll, hogy látható sérülések nélkül kell visszaszolgáltatni, mert átnézik, és ha nem fogadják el, nem kapsz lóvét, max cserélik, ha hibásnak találod.Én most lefűztem erről a buliról, de ha vennék akkor tuti rajtuk keresztül, mert korrekt cég.
Amúgy meg a 8 as modellt én annyira nem tartanám megváltásnak, 4-es óta minden szériának van valami nagy hátránya, többnyire a mikrofon, volt eddig, most ez a fura merülés a polcon, állítólag eddig is fagyott mindegyik ha kell ha nem.
Szerintem nem adnak elég időt vagy pénzt a fejlesztőknek és programozóknak hogy tökéletesítsék a szoftvert, mert muszáj évente korszakalkotót teremteni, és így kapunk drágán szart. Most is beérte őket a dji a rocksteady stabi szoftverjükkel, tehát idén megint elő kell hozzanak valamit, nem elég tökéletesíteni azt ami van, pedig szerintem hasznosabb lenne, mert a kamera amúgy jó, és megfelel minden jelenlegi trendnek, és elvárásnak. -
-
WaterWave
veterán
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Mi bajod vele?
-
-
trialboj
őstag
válasz
titetoyz
üzenetére
Ha 240fps-t veszel fel, az csak akkor lesz belassítva, ha pl 24fps projektbe rakod premierben v akármilyen videószerkesztőben. Alapból a számítógép rendesen játssza le, viszont ha kicsit okosabb a lejátszó, lassíthatod és szép folyamatos marad a mozgás, de ezt nyilván nem menti el, ahhoz editálni kell.
A kamera nem tudom mire képes, de ha profi végeredményt akarsz akkor így kell ahogy leírtam.
-
WaterWave
veterán
szeptember 20 környékén jön a 8... Én is azt várom, nem ruházok be egy hétre... kivárok
-
kk831228
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Érthető...

Akkor egylőre nem váltok 6-ról ,pedig féléve még akartam... Megvárom a nyolcat...
-
Morzsibácsi
tag
válasz
gyerecske
üzenetére
Ezt ha nem gond nem osztom.Millió helyen,teszteken,hozzászólásokon, fórumokon,külföldi ,magyar,kezdtem el olvasgatni,mikor már a másodikat is cseréltetni kellett. Pont az,hogy arányaiban,büdös nagy számban problémás ez a sorozat.Fagyások,akku problémák,egyéb szoftveres gondok,beázások tömkelege.Teljesen igazad van,hogy akinek nincs vele gondja,nem fog itt irkálni. Ez így van. De bőven elég az is a megítéléshez,amennyien leírják,hogy gond van vele.És már bocsi de pl mint nálam,az hogy gyenge fél év alatt készülök az ötödik cserére,akkor azért egyezzünk meg abban,hogy az már több mint bosszantó.
-
gyerecske
senior tag
válasz
trialboj
üzenetére
Mondjuk akinek nincsen gondja vele az nem fogja a fórumban leírkálni.Általában a problémákat szoktuk megosztani.Elég sokat adtak el belőle és szerintem arányaiban azért nem olyan vészes a helyzet és egyáltalán nem egy rossz kamera.Sőt szerintem még mindig a legjobb a piacon.Nyilván akinek problémája van vele az bosszantó tud lenni.
-
titetoyz
tag
Hero6-al tudok felvenni alapból, slow motionba? nem találtam ilyen beállítást, vagy csak utólag tudom lelassítani a felvételt?
-
Timyyy
őstag
Decemberi hero 7-tel eddig bírtam... vissza akarom küldeni garanciában mert egy kalap szar.
Olvastam itt a sztorikat amik mentek, de pontosan hova kell írni nekik? Ide a chat részhez? -
ruczak
tag
Picit OFF:
Garmin VIRB Ultra 30-ról mi a véleményetek. Olyan max gopro 5 szint. A stabilizálás 1080p60 fps-nêl működik. A video alapján különben nem rossz. Mivel Garmin, amiatt a GPS valószínűleg jó lehet. Van G érték, sebesség, talán magasság. Érdemes lehet ilyenben gondolkozni, vagy inkább egy 5-ös vagy 6-os? 7-es mikor jött ki. 18 szeptember? Aztán több eladó lesz lassan mint a többiből. 1080p-ben is gond van a 7-essel? Mert nekem elég lenne a fullHD. -
titetoyz
tag
H6 Blackkel nyugodtan belehet menni a tengerbe kb max 2-3m mélységig ugye?
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
"nem menti a teljes felvétel alatt, csak az első pár percet?!"
Ez nem igaz. 60-80 perces bringás videókat szoktam rögzíteni, és viszi a telemetriás adatokat.
Arra kell figyelni, hogy bekapcsolás után legyen ideje GPS jelet találni. Ezután indítani a felvételt, különben nem lesz GPS adat a felvett anyagon. -
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Értem én a problémádat, de a Casey Neistatos vlog alapján (ami nem interjú!) eléggé rossz irányba viszed magad. Egyrészt meg lehet nézni hogy milyen egy komoly cég akciókamerája: Sony = rakásszar mert nem értik hogy mire van szüksége a felhasználóknak és a normál kamerákból indulnak ki (amik egyébként kiválóak). A GoPro pont a lazaságával tudta betölteni a tátongó piaci rést. Másrészt meg ez a videó szándékosan van "ostobára" véve, hogy az átlag nézőket célozzák és adjanak el a kamerából többet.
Azért az nem véletlen hogy egy évtized alatt semelyik komoly és nagy erőforrással rendelkező cégnek sem sikerült betörnie az akciókamera piacra.
A DJI az első ami valós alternatívát és konkurenciát jelent a GoProval szemben. Ha félsz a Hero 7-től akkor vedd a DJI Actiont, semmivel sem fogsz rosszabbul járni.
-
trialboj
őstag
Extrém sportra nekem hero 7 kellene a hypersmooth miatt, előző széria nem tudja, itt egy eset van aki állandóan rosszat kap, de le is írtátok, hogy ha cserélik akkor nem újat adnak, hanem... Tehát lehet egymást között cserélgetik azoknak akik visszaküldözgetik.
Ez szomorú, az interjú a CEO-s csávóval sem tetszik, nem elég komoly cég ahhoz képest hogy 9+ éve piacvezetőek. A DJI kamerája nem tudom mire képes montis felhasználás mellett, a gps adat jó móka, de azért itt valaki írta, hogy nem menti a teljes felvétel alatt, csak az első pár percet?!
DJI ROcksteady ficsőrje állítólag jobb mint a hypersmooth, én nem tudom eldönteni, de a dji egy first gen cucc, ők nincsenek annyira otthon az akciókamerák világában, ki tudja milyen problémák jöhetnek elő, az még egy friss kamera, nem olyan régen jött ki ha jól emlékszem.
Annyit megértettem, hogy 7 black használtan nem pálya, és újonnan is macera lehet.
-
ruczak
tag
Én is rendesen elbizonytalanodtam. A DJI Osmot mondják sokan, de rákérdeztem, nincs benne GPS. Az pedig kell nekem. Az kiderült számomra is, hogy 7-est használtat nem szabad venni, esetleg ha megvan a számla. Erősen azon gondolkozom, hogy inkább veszek egy 5-öst vagy 6-ost. Ez, hogy negyedjére is szart kap valaki, meg a 25 fokos szobában 70 fok fölött van a kamera hőmérséklete a házon mérve? Az belül lassan felforr!

És nem 25000 Ft-os kameráróp beszélünk, hanem a cég csúcsgépéről. Melyiket érdemesebb megvenni? 5 vagy 6? Motorra lenne felszerelve. Tulajdonképpen 5-össel is láttam màr jó fekvételeket. 1080 p nél nem akarok nagyibbat. Sztem a laptopom sem bírná. Viszont a gps fontos a sebesség adatok miatt. Session 5-ben van GPS? Köszi -
titetoyz
tag
válasz
trialboj
üzenetére
én is így vagyok. fogalmam sincs mit tegyek
vegyek egy bizonytalan működésű H7 blacket vagy várjak egy H6-ra míg ad el valaki nem horror áron.. De az hogy szívjak a H7el meg küldözgessem vissza cca 100-140kért hát annyira nem bejövős.. Nézegettem a konkurencia kameráit de a GoPro még mindig simán lenyomja őket... -
trialboj
őstag
válasz
eddie1978
üzenetére
Teljesen elvettétek a kedvem a vásárlástól, tegnap reggel akartam megvenni egy használt modellt, de (szerencsére) elkelt a hétvégén. Most fogalmam sincs mi legyen akkor. Én rákerestem gopro hero 7 black problems kulcsszavakra YTon, és tényleg sok van, de ezen majd mind fél éves videók, hasonlóan régi kommentekkel, tehát kb a megjelenés után készültek, és sokszor említik hogy szoftveres gond lehet.
Tényleg ennyire silány széria lenne, hogy 8 hónappal a megjelenés után is attól kell félni, nem nyúlsz-e mellé, és vásárolsz egy hibás szart?
(az első kamerám sok éve, egy xiaomi yi volt első gen, ott is lutri volt hogy ki kap hibás és korrekt modellt, természetesen sikerült belenyúljak egy hibás verzióba, ami nem tudott mit kezdeni a napfénnyel)
Nagyon tetszik a hypersmooth és a hyperlapse, sok potenciál van benne, a kis városkámat akarnám promózni, de se energiám se pénzem nem lenne lejátszani ezt a 3x cserélték de még mindig szar témát

Itt egy videó a gopro CEO val, nem tudom mit jelenet ez a beosztás pontosan, de ha ő az egyik alapító tag, vagy meghatározó szerepe van a fejlesztésben, akkor talán érthető miért ennyire silány sok szempontból a kamera.
Egy pillanatra sem tűnik okos/értelmes embernek, gyengén érvel, szinte semmit nem tud a saját kamerájáról a hangzatos ficsőröket leszámítva, ennél még én is profibban hoztam volna ezt az interjút úgy hogy csak olvastam a kameráról, és sosem fogtam a kezemben.
-
eddie1978
senior tag
Szintén a hollandiai gyártói garit javaslom. Korábban már itt írtam a beázás kapcsán a tapasztalataimat a gyári garival a 7 black kamerával. Példás.
-
titetoyz
tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
itt jön érvényben a kérdésem: nincs számla a kamerához, mivel nyereményjátékon nyerték. Így hogy lehet gariztatni vajon..? egy jótállási jegyet adtak mellé, 1évre.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
titetoyz
üzenetére
Én mindig Hollandiába küldöm vissza. / A magyarországi garanciális szervíz egy retek/. Neten le tudod rendezni az egészet.Nagyon segítőkészek.Viszi-hozza a futárcég díjmentesen.Számla és a kamera gyári száma kell hozzá. Még annyi,hogy a közhiedelemmel ellentétben,nem vadi újra cserélik a kamerát,mint ahogy sokan gondolják,hanem felújított,tesztelt darabra.
-
titetoyz
tag
A gariztatás blokk nélkül is működik amúgy? Visszaolvastam 18 decemberig de nem találtam róla infót.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
titetoyz
üzenetére
Nem tudom,nem volt sem 6-osom,sem előbbiek.Az a baj számomra,hogy ár-érték arányban nagyon rossz a 7 black. Még sokkal nevesincsebb márkáktól sem várnék ilyet,nemhogy a GoPro-tól .Biztos vannak akiknek nagyon bejött és ez az isten kamera. Én nem az ő táborukat erősítem.Lehet hibázni,kerülhetnek a szállítmányba hibás darabok,hisz emberek vagyunk. De az nem járja,hogy ötből öt szar. Ott már sokkal komolyabb problémák vannak.
-
titetoyz
tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
hmm.. nemtudom mitévő legyek. vagy próbálkozzak esetleg a konkurenciával...? 6-ost meg alig lehet találni....
-
Morzsibácsi
tag
válasz
titetoyz
üzenetére
Én sajnos csak rosszat tudok mondani róla.Fentebb már leírtam: októberben vettem egy 7 black-ot.Nem ragozom a hibákat,idáig négyszer cserélték!!!! Amit most utoljára küldtek,szintén állandóan lefagy,csak az akksi ki-betétel segít. Legújabb firmware,nagyon jó eredeti micro sd. Már azt is kérték egyszer,hogy küldjem ki a kamerával.Bevizsgálták,tökéletes.A képminősége jó,de nem vagyok hanyatt esve tőle. Egyetlen pozitívuma,hogy tényleg rohadt jó a HyperSmooth. Aztán ennyi. Soha többet GoPro.Ez volt az első és az utolsó! És rohadtul nem egyedi az esetem,nézz csak körül a külföldi fórumokon.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
Nálam is előfordult 1-2-szer fagyás, és melegszik is.
Korábban voltak GPS problémáim is (nem volt GPS adat a felvett anyagban), de rájöttem, hogy akkor ki-be kapcsolgattam a kamerát (jellemzően síelés közben - felvonón kikapcsolva, pályán be), és szinte nem is maradt ideje GPS jelet keresni. Érdemes bekapcsolva hagyni, és úgy indítani a felvételt.
Akksit zabálja még 1080-ban is. Egy nap alatt a meglévő 3 (eredeti) akksimat szinte csontra lemerítettem. Ez nekem csalódás volt.
Az asztali GoPro Quik köztudottan rossz minőségű videót exportál, viszont a telemetriás adatokat azzal tudod kinyerni legegyszerűbben. -
gyerecske
senior tag
-
titetoyz
tag
H7 felhasználók: ti vennétek mégegyszer 7est? Blackre pályázom, de annyi rosszat hallani róla, hogy nem tudom mitévő legyek. Vegyek inkább 6-ost, vagy 7 Blacket?
-
kkm0614
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha más is találkozott ezzel a problémával. Adott egy Gopro 7 Black, 4k 60 Fps videó rögzítés hvec tömörítéssel. PC-n quick alkalmazás lejátszásba MEDIA fülön lejátssza nehézkesen, akadozás mentesen a videót, de amint átmegyek a CREATE MODE-ba akadozik minden és esélytelen hogy megvagdossam a videót. Nvidia vezérlőpultban is állítgattam mindent, de ugyan az. A proci hűtő mindig felpörög ezerrel. Kodec packot is feldobtam, VLC, Windows videó akadozás mentesen pörgetésre egyből reagálva lejátssza.
PC: CPU: I7 8700, RAM: 32 GB, GPU: Nvidia 1080 11GB, WD black Nve SSD, HVEC plugin telepítve a Win10-re.
Macbook Air 2017-en szebben futnak a dolgok, az is akad, de az nem is támogatja a hvec-t.Kérem ha valakinek van ötlete segítsen, mert halálba kerget, hogy most vettem a goprot és nem tudok mit kezdeni vele.
Köszönettel: Márk
-
kk831228
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Ezt a hero 6 black is tudja szóval gondolom mimdegyik tudja.
Az hogy mennnyire pontos az már más kérdés...
Programba ráteszed, csak az a probléma a quick max 1080p 60 fps - be ment telón, nem tudom deskptopon tud - e többet... Minőséggel nincs gond csak, hogy max 1 vagy 2 percet tudsz csinálni, meg hogy a telemetriát nem tudod nagyon más programmal rárakni... Legalábbis nekem nem sikerült eddig... Lenne rá egy másik program de nem ment vele nekem eddig... -
trialboj
őstag
Itt egy videó róla, a saját gopro app tudja.
De nekem is lenne 2 kérdésem.
1- ezt a gps meg telemetria adatos mókát az összes hero 7 black tudja? Csak mert akkora letérésekkel találok kamerát a használt piacon, hogy nem értem az árakat, mind jó állapotúnak tűnik.
2- ha a gopro szoiftverben teszed rá az adatokat, és elmented a videót azt jó minőségben tudod újra betölteni premierbe, tehát képes a gopro app h264 tömörítésre?
---
(#1220) Ebisu68
Én nem vagyok nagy szakértő, de nem vág földhöz a 130k én a hekyedben a legújabb 7 es blacket venném, már csak azért is mert ezt most annyira mindenki előtt van, hogy szerintem jobban tartja majd az árát.
De a valós indok, az hogy ha fontos pl a mikrofon, tehát a hangminőség, akkor az előző 5-6 szériák nagyon siralmasak ilyen szempontból.
Nem tudom milyen sportra gondolsz, de a hero 7 tudja a hypersmoothot, ami kb kiegyenesíti azt is ha kocogva akarsz VLOGOLNI, hihetetlen technológia, túrázás közben sem remeg a kamera minden egyes lépésnél, ez azért elég fontos ha a barátokon kívül másnak is megmutatnád, nem okoz fejfájást. Persze kel hozzá egy rendes hám, hogy feszüljön a testedre, ha nagyon lötyög a szofver sem tudja megmenteni a felvételt.
Nézd meg ezt a videót, minden felvétel gyalog készült, és atom stabil. Ehhez a kamerához csak egy kalandos élet, vagy gyönyörű környezet kell, ezért vacakolok én is annyit, vért izzadva jutok el olyan szép és izgalmas terepre, ahol érdemes vele videózni, de a technológia ami benne van lenyűgöző.Mikor már kezdték beérni a többiek, a GoPro felébred téli álmából és ismét leszakított mindenkit.
Persze ott van az dji osmo, ami szorongatná, de stabilizálás terén azért a gopronak nagyobb tapasztalata van, az előzetes tesztek alapján nekem még mindig sokkal konzisztensebb a gopro, szinte minden helyzetben stabil, még az új dji sokszor belerángat a videóba.
+ legnagyobb érv a gopro mellett, hogy az emberek tudatában az akciókamera úgy égett be hogy GOPRO, ezt a kamerát sokkal könnyebb eladni, ha ráuntál/ elfogyott a videózható környezeted -
ruczak
tag
Sziasztok.
Láttam youtube-on egy gopro 7black-es felvételt, ahol pl. az aktuális sebességet is mutatta a felvétel(más is volt, de nem emlékszem). Motoros video volt. Ezt esetleg tudja alapból a kamera, vagy kell hozza valami? Köszi -
titetoyz
tag
OFF: valakinek/ismerősnek nincs eladó GoPro Hero 6osa?
-
trialboj
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Azért ne vidd el arrafelé, hogy sajnáljuk a youtubeot, mert sokan használják, és egy részük marhaságokkal szemeteli tele. Telefonon ahol nincs adblock, élvezhetetlen a teljes platform, ráadásul ip alapján azonosít, és nekem román tartalmakat dobál, pedig szinte csak és kizárólag magyar és angol tartalmat fogyasztok mindenhol, illetve még egyszer nem volt olyan ajánlás telefonon, ami csak kicsit is érdekel, random szarokkal traktál, még arra sem méltat, hogy utána nézzen mit is szeretek?

Az biztos hogy gopro alá nem adom, és a 7 black is kell a hypersmooth miatt, bringán ezen hihetetlen stabil a videó, kiváltja a gimbalt.
Itt egy Bp-i srác, aki teljesen amatőr, alig van nézettsége és követői, de ha lenyitom a statisztikát a videónál, azt írja hogy Codec vp 0.9, ez azt jelenti, hogy ő megkapta a minőségi tömörítést? mert ha igen akkor ennyit én is tudok hozni.
Kösz a tippeket, igazából már csak a mellkaspántal vagyok bajban, kár hogy senki nem használ innen, gondoltam abból nem lenne muszáj a legdrágábbat vennem.
akkubankról van lehetőség tölteni? egy túra során ha berakom a hátizsákba és rákötöm egy ilyen cuccra, akkor az tölti? Próbálta már valaki ez mennyire gyors v épp lassú?
-
Ebisu68
csendes tag
Sziasztok
Szeretnek egy kicsi, könnyen kezelhető kamerát. Egy goprora gondoltam. Amire használnám; kirándulásokon képek menet közben és állva is, sportolás közben kepek és filmezés, vízben is szeretném használni. Leginkább magamnak, nem igazán szerkeszteném a felvételeket vagy ilyesmi. Sztem a full HD felbontás elég, ha indokolt a 4K, akkor jöhet az is. Jelenleg nincs semmi eszközöm, aki 4K jelenít meg, később lesz. Árban a racionális keretek között maradnék, ha van 40ert jó ajánlat jöhet, de 100-130 is hajnaldo vagyok rászánják. Köszi
-
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Ez van, a Youtubera egy nap kitudja mennyi anyagot töltenek fel, a konvertálás meg erőforrás igényes, ami drága csak azért hogy megnézzenek valamit 30-szor. Az átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Pláne hogy a felhasználók többsége már mobileszközön Youtubeozik, ott meg aztán eleve sokkal kevésbé szembetűnőek a hibák. Azonban ahogy gép elé ülök vagy kirakom TV-re akkor már minden látszik.
De ha ezen vagy fent akadva, akkor annak mi értelme van hogy full frame milliós felszereléssel készült fotókat Instagramra töltenek fel ahol agyontömörítve kb 600x600-as felbontásban nézegetik az emberek hogy "úúúúdeszép"
Mégis az Instagramnak van több száz milliós tábora nem pedig mondjuk a Flickr-nek.Az olcsó akciókamera és a GoPro között látni fogod a különbséget még a tömörített Youtube videóban is. Az olcsó kamerák eleve nem tudnak normális színeket rögzíteni, többségük még a white balancet sem bírja belőni, kell hozzájuk a vízálló ház hogy fel lehessen szerelni és hogy ütésállók legyenek, stb. Ha csak a tartalom érdekel és a képminőség nem akkor vegyél olyat, viszont ha számít hogy normálisan is nézzen már ki amit felvettél akkor GoPro.
Ha a 7-nek tudsz néhány funkciója nélkül élni akkor vegyél használtan 5 vagy 6 Blacket, ezekben is van stabi csak nem olyan jó mint a 7-ben, olcsóbban kijössz, sokkal jobb mint egy akármilyen kínai másolat, és a képminőségük közt marginális a különbség. De ezt már neked kell eldönteni hogy mi az ami fontos és mi az ami nem.
-
trialboj
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Ouch
te honnan tudsz erről ilyen sokat?
Szerintem az akciókamerával készített felvételek 90% Youtubeon végzi, különben mi értelme megörökíteni, ha nem tudod megmutatni legalább a haveroknak?
Algoritmus dönt arról hogy mennyire szar minőség legyen a tömörítés?
ezt akár lehetne zseniális ötletnek is nevezni, de ugyanakkor elég gáz.Így most megint elbizonytalanítottál minek költsek komoly pénzt ha egy buta számítógép a végén elkaszálja a videókat és nézhetetlen lesz. Van 1 csatornám amire hébe hóba töltögetek fel videókat van 100.000 + megtekintést elért anyag is, de nem rendszeres kontent gyártó vagyok, és csak 200 követő van, na ez most nyilván nem versenytárs a mainstream slime gyártókkal szemben

Én olyan videókat szeretnék készíteni amelyek alá kis leírás kerül, hozzá térkép, ami bemutatja merre érdemes montival tekerni a városom körül, de ha szénné tömöríti nekem a videót senki nem nézi végig.
A vimeóról tudsz valamit? Mikor oda töltögettem fel még régen, akkor volt valami 500MB szabály, ami fölött már fizetős volt, meg akkor még csak fullHD volt elérhető.Most nagyon letörted a lelkesedésemet, azt hittem a legjobb kamerával, minőségi sd kártyával, és korrekt export beállításokkal ugyan olyan minőséget kaphatok mint a többi videós.
-
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Egyrészt a Youtubeos felvételeket alapul venni azért rossz, mert a Youtube agyontömörít mindent. 4K videókat is csak 15 Mbps bitrátával tol, miközben a GoPro ezeket 78-cal rögzíti. Full HD-ban meg méggyengébb. És akkor még ott van a Youtubeon belül a kodek kérdés is: az algoritmus feltöltés után megpróbálja kitalálni hogy ez a videó nagy nézettségű lesz-e vagy sem. Ezekre olyanokból következtet mint például a csatorna feliratkozóinak a száma, átlag korábbi nézettségek, vagy az első 1-2 napban beérkező megtekintések száma. Ha ez mind alacsony akkor nem nagyon foglalkozik vele és agyontömöríti az egészet. Ha előreláthatólag lesz egy párezres megtekintés akkor megadja neki a VP9-es kodeket amivel már tűrhető és nézhető képet kapsz. Ha a VP9-et nem kapja meg akkor szétesik a kép látványosan.
Mint említettem a legmagasabb bitrate amit a 7 black tud az 78 Mbps ami 9,5 MB/s-t jelent. Hivatalosan egy Class 10-es memóriakártya legalább 10 MB/s-sel kell hogy tudjon folyamatosan írni, a gyakorlatban azonban ez nem mindegyik kártyára igaz. Viszont a Class 10 SDHC meg XC kártyáknál már nincs, ott már UHS-I, UHS-II, UHS-III besorolások vannak.
Az UHS-I már 50 MB/s írást tud hivatalosan, ami 5x több mint amire szükséged lenne, ha meg U3-ast veszel akkor meg már ágyúval lősz verébre és 10000% hogy jó lesz. Lehetőleg jó márkát vegyél és eredetit, ne aliról rendeld a kópiát, és akkor nem lesz baj.Az akksi nem bír ki 2 órát. Inkább másfél körül, de ez függ a felvétel típusától, meg miket kapcsoltál be, pl stabi, protune, 4K vagy full hd, stb stb.
-
trialboj
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Neked is black van? Milyen sebességű kártyát érdemes venni, hogy ne legyen gond? sandisknek van 40 és 80MB/s verziója, ennél drágábbra nem költenék ha nem muszáj.
A hámot azért kérdeztem mert rengeteg van, az érdekelne, hogy tényleg óriási a különbség a 4 dolcsis kínai meg a saját Chesty között? Pl ebből is kijött az új modell, ami párnázott, ez nem melegít sokkal de sokkal jobban nyáron?
Aztán ott a stuntman ami a régi chestyvel összehasonlítva elég meggyőző.
Volt már egyszer akciókamerám, és 3 hónapom ráment hogy beállítgassam, megszerezzek hozzá mindent hogy használni lehessen, aztán mégis gagyi lett a végeredmény mert erdőben bringáról csak a gopro képes értékelhető képet lőni, most hajlandó vagyok az ultimate 7 blackre beruházni, de nem szeretném végigjárni a kísérletezgetést a kártyákkal, meg mellkaspántokkal.
Youtubon azért sok videó van black 7 el, amit megállítva olyan a kép mint ami nekem volt a kis első gen yi kamerámmal, ez persze lehet rossz tömörítés is, de egy lassú memóriakártya is okozhatja.
Az aksi kibír 2 órát, ha nem egyfolytában használom, csak néha néha kapcsolom be?
Kösz még egyszer
-
zgospel
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Akármilyen mellkas hám jó lehet, főleg a gyári.
64 gigás kártya simán elég, a 32-es nagyjából pont annyi idő alatt telik be mint ahogy az akksi lemerül.
A bitráta nem nagyon változik csak azért mert épp erdőben vagy és nem a sivatagban, nem fog szétesni a kép.
Van timelapse funkciója a kamerának, te állíthatod be hogy hány másodpercenként rögzítsen. -
trialboj
őstag
Üdv,
Erdei bringás csapatáshoz szeretnék egy gopro 7 blacket venni, szépen kiegyengeti a rázkódást, de azért dinamikus marad a kép.Az lenne a kérdésem, hogy van itt valaki aki tud ajánlani valami mellkaspántot, ami már bevált?
Illetve mekkora sd kártya szükséges? nekem max 1440p s végleges felbontás kell, nem érdekel a 4k. 64 gb elég, ha csak 1 akksim lesz a kamerához?
Az erdőben sok az ág + levél, ezek rengeteg adatot tartalmaznak, emiatt széteshet a kép, érdekelne hogy mivel lehet kiküszöbölni? Pl milyen gyorsan képes a kamera írni a kártyára?
van valami timelapse opcióka a kamerának, amivel mondjuk egy hosszabb utat úgy tud rögzíteni hogy csak mondjuk 5 mpként készít egy képet, majd azt összefűzi, és stabilizálja? ez nem olyan fontos csak érdekel.
Köszönöm a segítséget
-
g.v
újonc
Sziasztok!
Van-e különség a white/silver/black között abban tekintetben, hogy App nélkül (kamera menüjében) mennyire széles a beállítási lehetőségek tárháza. Főleg a silver érdekel, hogy milyen mélységig lehet állítani a kamerán, és mikor kell csatlakoztatni a telefonhoz.
Köszönöm!
-
titetoyz
tag
Sziasztok,
teszteket/fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy a legjobban megérős GoPro a 6-os lenne.
Prohardveren nemigen van, jófogáson viszont igen, kérdés:Létezik olyan Hero6 aminek az előlapon lévő négyzetek kékek, meg olyan is ami szürke?
Mindkét variációt láttam... Valamint mikre érdemes figyelni ezeknél a kameráknál? -
Retroger
csendes tag
Sziasztok,
Nem vagyok képben az akciókamerákkal kapcsolatban.
Szükségem lenne egy olyan megoldásra ami tud lassú (10-30mp) időközze hosszú 6-15órás timelapse felvételt (külső áramforrással) közben egy telefonon (iphone) vagy valami megjelenítőn (ipad) nyomon lehet követni hogy mit lát és szintén telefonról lehet vezérelni.Tudtok erre konkrét típust javasolni?
Köszi,
-
eddie1978
senior tag
-
Timyyy
őstag
Nyaralásra vinni fogom a goprot és elég sok videó/kép anyagot fogok vele rögzíteni, 2 db 64GB-s kártyát viszek, de valószínűleg kevés lesz.
A kérdésem az, hogyha nem akarok laptopot vinni, akkor milyen egyéb opciók vannak arra, hogy ürítsem a kártyát? (bizonyos mértékig telefonra át tudom menteni, de ugye az is véges)
Előnyös lenne minél helytakarékosabb megoldás, ugyanis a motoron nem lesz túl sok pakoló hely.
-
kk831228
addikt
válasz
barcaforca
üzenetére
Az érdekes, pedig nem kellett volna neki... lehet a TV a ludas...

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Am ez a gps cucc nekem új volt, még sehol sem láttam, pedig sok bringás tartalmat fogyasztok.

te honnan tudsz erről ilyen sokat?