- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
Rototti #17720 üzenetére
Néhol a beágyazott videók ezzel is HTML5-ben vannak.
Mindegy ez a megoldás jó lesz most:
Here's how I disabled HTML5 video in Chrome on Windows:
Find the file called ffmpegsumo.dll where Chrome is installed (C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\30.xxxxx\ for me).Delete it or move it out of that folder.
-
Immy
őstag
válasz
Rototti #16765 üzenetére
A hivatalos oldalon azt írják, hogy még mindig az adobe flash player-t használják: [link]
A Google Chrome-ba közvetlenül integrált Adobe Flash Player alapértelmezésként be van kapcsolva. Az Adobe Flash Player elérhető frissítései automatikusan bekerülnek a Chrome rendszerfrissítéseibe. -
Pipó
őstag
válasz
Rototti #16693 üzenetére
Most én is egymás fölé helyeztem a két böngésző képét (ezt a topikot nyitottam meg stílszerűen) és a chrome tényleg sokkal szebb. A betűknél eddig is feltűnt, de ugyanazt még nem hasonlítottam össze. Most azt láttam, hogy az avatarok is sokkal szebbek, nem annyira homályosak, mint ie-n. Ha valaki tudná, hogy lehet az ie-t is erre a szintre hozni, ne fogja vissza magát
-
Brian_GT
őstag
válasz
Rototti #16527 üzenetére
most jelenleg igen, mert nekem nagyítja és kicsinyíti az oldalt ha görgőt használok...nekem ez a fő nyűgje
racerx: igen ne is mond, a nagyítás-kicsinyítés mellett nekem ez a másik, hogy feljön egy lista és vagy nem görgeti vagy csak xy mennyiséget megy le és nem totálba...ha sikerül rábökni berakja de ritka...rohadt idegesítő
-
Samus
addikt
válasz
Rototti #16523 üzenetére
Azt sajnos nem. Bár szerencsére sok dolgot nem kell állítanom. Annyira nem lehet megbuherálni, mint a Foxot csináltam anno, bár arra ott volt a FEBE.
Alternatív böngészőhöz: Maxthon-t próbáltad, kínai fejlesztés, ügyesen összeszedték a nagyobb böngésző extráit, és berakták a sajátjukba.
Mindenkinek azt mondom, akinek nem tetszik a jelenlegi stabil, próbálja ki a fejlesztői kiadást.
-
alienpapa
senior tag
válasz
Rototti #15266 üzenetére
Itt csak ki tudom választani, hogy melyik fiókkal akarom használni a youtube-ot. 2 lehetőség közül lehet választani. Ha a g+-os accal jelentkezem be akkor egy full üres profil lép be. Ha a youtube-os régi accal, akkor megvannak a kedvenceim meg minden.
Szóval az a baj, hogy a youtube-nak külön csatornája van.
Nem értem mi szarnak kell egyfolytában ilyen hülyeségeket újítani.... -
-
Bavid
senior tag
válasz
Rototti #13446 üzenetére
A legfontosabb az volt, hogy nem wide playerként indult alapból hanem custom méretként annál valamivel nagyobb felbonásban, de nem is full screen-en, sajnos ez ilyet nem tud, de megpróbálok élni nélküle.
Wheeler8: Olvass picit vissza, valszeg az egyik extension a ludas.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Rototti #12999 üzenetére
Na mondjuk ebben lehet vmi, bár én nem használok addon-okat, de nekem is csak egy idő óta csinálja a gondokat...
(#12998) zetecR : A hardveres gyorsítás az alapból engedélyezett, nem? Pl. az IE-ben is be van kapcsolva. Bár erre vonatkozó beállításokat nem is látok a Chrome-ban a beállítások fülön, hol keressem?
-
spammer
veterán
válasz
Rototti #12274 üzenetére
Köszi, de nem ez a gond, alapértelmezett mindenre, fájlokra, protokollokra is. Ha a beállítások menüből indítom a Win8 módot, akkor simán újraindul a desktop verzió, a címsorban pedig ezt írja:
--force-immersive
Utánanéztem, ez a metros verzió parancssoros kiegészítése, de úgy látszik nálam valamiért nem vált metrora, hanem marad a desktopon.
Lehet, hogy a Win8 CP alatt még bugos a dolog, majd frissítem a Wint valamikor.
-
spammer
veterán
válasz
Rototti #12268 üzenetére
Metros Chrome-ot gondolom külön le kellene tölteni store-ból, ugye? Mert nekem még a Win8 CP van, nem RC vagy végleges, ennél meg már nem él a store. Viszont a desktopos Chrome menüjében van Win8 módban történő indítás, de csak simán újraindítja a böngészőt, nem dob ki metro felületre.
Na mindegy, annyira nem érdekes számomra a Metros változat, majd egyszer megnézem a végleges Win8 alatt
-
Rototti
senior tag
válasz
Rototti #12200 üzenetére
Ha valaki később keresné: az elsőt megoldottam. Ugyanis a Win8-ban is lehet egymás mellett használni a metrós appokat, de csak 1366*768-as felbontáson felül. Egy jobb monitorral viszont már át tudtam húzni a gépről a crx fájlt a metrós Chrome-ba.
PH eszközök és Smooth Gestures nélkül elég gyér volt létezni.
-
törölt tag
válasz
Rototti #11895 üzenetére
érdekes nálam privát módban sem, pedig abban a módban csak ezen kiterjesztések aktívak:
AdBlock 2.5.45
Chrome Extensions Button
Flag for Chrome
Leiratkozástár
Norton Identity Protection
PageRank Detector
View Thru
WOTLehet a leiratkozástár... mintha a Youtube videó felett akadna meg...
-
laszlohu
addikt
válasz
Rototti #10340 üzenetére
Az van, amit leírtam,
ha kurzorbillentyűkkel megyek le, akkor működik,
ha az egér görgőjével görgetek, akkor viszont olyan, mintha be sem lenne kapcsolva,
persze ha az about:flags - ben engedélyeztem a finomgörgetést korábban.,ezt rajtam kívül más is jelezte és nála is ugyanez van,
-
törölt tag
válasz
Rototti #10340 üzenetére
Hát én nem vettem észre - igaz nem is tőlem kérdezted
- , de egyfelől G500-al használom, ami hardveresn oldja meg a dolgot, bármilyen böngészőről is legyen szó, másrészt pedig LS1-nél sem tapasztaltam, mert ott ezt használom: Flow Scroll (Scroll App)
Állítólag működik nem csak Logitech egérrel, itt a topicban volt aki írta, és Logitech LS1-el használom, beépül a Chrome-ba a Firefoxba és az Internet Explorer-be is
-
TRob1
veterán
válasz
Rototti #9404 üzenetére
És látod a Stable és a Beta is ugyanaz lett... tehát nekem ott a beta jelzés mert beta channel-en vagyok, de mégis ugyanazt használom, mint aki most felteszi a stable-t! Erre mit mondanak a Stable ragaszkodók/beta ellenzők?
(És természetesen fel se teszem a stable-t, inkább jöjjenek az újabb javítások/módosítások a 19beta "képében")
(#9406) Rototti:
Tudom... csak vkiket a beta név bánt/zavar, és azért nem használják hetekig/hónapokig a jobb/többet tudó/legtöbbször stabilabb betákat... (nem csak a Chrome esetében, általánosságban mondom) -
Tosee
őstag
-
laszlohu
addikt
válasz
Rototti #8728 üzenetére
Nálam is minden rendben,még a videó(flash) lejátszással is, ezért csodálkozom, ha valakinek nem.
Úgy olvastam , hogy állítólag az ismeretlen plug-int akkor szokta kiírni, ha a
beépített shockwave - et(gcswf32.dll) használják, ha a külső flash playert, akkor nincs ilyen probléma. -
-
myke01
senior tag
válasz
Rototti #5918 üzenetére
Örök hála !
Esetleg az '5911'-es hsz-emben felsorolt "problémákra" nem tudsz megoldást ?
Plusz eszembe jutott még egy :
-amikor a keresés sáv megnyitásra kerül 'Ctrl+F' billentyűkombinációval , akkor ha közben lapozok az adott oldalon belül (vagy új lapra váltok) , akkor ismét be kell hívni az oldalon belüli kereséshez . Ezt át lehet hidalni valahogy , hogy megnyitva maradjon a keresősáv állandó jelleggel? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Rototti #5860 üzenetére
Hát ez is igaz, végül is a felhasználói oldal meg a végtermékek esetleges hiánya miatt láthatja kárát.
Sokszor egyébként nem értem a böngészőfejlesztőket, mi alapján állítják fel a prioritási sorrendet. Számtalan olyan újítással jönnek ki, amiről a felhasználóknak szerintem legalább 85%-ának fingja nincs, hogy az neki mégis mitől lesz jó, hogy van, milyen gyorsulást, bővülést, változást, stb. hoz, csak azt tudja, hogy valami újdonság van, de ez az alapvető felhasználási szokásain egyáltalán nem változtat. Chrome-nál viszont most van egy ilyen jellegű dolog, ami nap mint nap zavarja, az átlagos böngészőhasználati szokásaiba esetleg belesz@rik, és elkezdi idegesíteni, így lesz egy rossz érzése a böngészővel kapcsolatban. És akkor majd 6-12 hónap múlva esetleg előveszik a problémát, és foglalkoznak vele, hát gratulálok nekik... mindezt akkor, amikor izomból fejlesztgetik az about:flags oldalon található kísérleti szarságokat, amik jelentőségéről a felhasználók túlnyomó többsége egyáltalán nem tud. Sok felhasználó csak meg akarná nézni a leveleit, híreket olvasgatni, egy-két átutalást elintézni, Fácsézni, stb., na meg letöltögetni - és ekkor jön a képbe az, hogy milyen hű de rohadt bonyolult lenne betenni egy Megnyitás gombot is a letöltéshez, aminek hatására a böngésző azonnal a temporary-k közé dobja a letöltött fájlt, és egyből meg is nyitja.
Ugyanígy nem értem Operáéknál, hogy még mindig nem támogatja natívan a böngésző az autocomplete-et, a HTML-formázással együtt történő kimásolást, és még egy-két ilyen tök alapvető, más böngészőkben megtalálható cuccot, amit szintén nem lenne nagy művészet implementálni (ÉS akár opcionálissá tenni a használatát - amit szintén szeretnek sokszor kihagyni, egyszerűen gondolkodás nélkül megváltoztatják úgy, ahogy ők gondolják, és nem gondolnak arra (vagy gondolnak, de leszarják), hogy egy-két felhasználót meg épp az újítás zavar).(#5861) hunfatal: én is úgy gondolom, hogy az lenne az alap, hogy ez eleve beépített funkció legyen...
Mégis milyen indokkal magyarázták, hogy ezt nem fogják megvalósítani?
Mindjárt megírom nekik, hogy nyári munka gyanánt én megcsinálom!(Amúgy tényleg bevállalnám, elég jó lenne...)
(#5862) F34R: hát a Chrome Developer Tools már eleve abban jobb a Firebugnál, hogy nem egy kiegészítő, hanem egy eleve a böngészőbe beépített elemként funkcionál.
"nem is értem miért nem gyúrnak jobban rá mert az hogy pénisznövelő "bencsmárk"-ra álltak rá az édeskevés"
Ezt hogy érted?Milyen benchmarkra gondolsz? Azért sem világos, mert elvileg folyamatosan fejlesztik a Developer Tools-t. Meg kiforrottabbnak tűnik számomra az összes többinél (Opera Dragonfly, FF Firebug, stb.).
"ph-n nehéz lenne megoldani amire gondolsz."
NEM, nem lenne nehéz megoldani. Háttérben futó AJAX-os kérésekkel lehetne ellenőrizni bizonyos időközönként a felhasználó által beállított témákra a frissülést, plusz még külön a privátokra, pontosan úgy, ahogy ntomka kiegészítője is teszi. Semmivel sem lenne bonyolultabb, mint maga a kiegészítő! És semmivel sem róna több terhelést a szerverekre, mint a bővítmény.
Sőt... így eleve beépítve lenne ez a funkció, nyilván még inkább testreszabható lenne.
Gáz, hogy ilyen jellegű modernizálással a PH!-n nem foglalkoznak. AJAX? Mi az nekik...Kíváncsi lennék, mikor hajlandóak végre egy kicsit jövőbe mutató fejlesztéseket letenni az asztalra. Elég sok éve vagyok regisztrálva a PH!-n, és hát a dizájnváltogatásokon, némi gyorsuláson, a hsz.-ek írásánál néhány plusz gomb berakásán kívül felhasználói szemszögből nem sok változást érzékeltem. Most erre egy házigazda nézhetne rám szúrós, sértett tekintettel, de ez van, azt mondom, amit látok, nem azt, amit keresni kell.
Félreértés ne essék, szeretem a Prohardvert, nem járnék ide, ha nem így lenne, de néha a régi tagoknak jólesik egy kis frissülés, egy kis változás - persze ha az a jó irányba történik.
Azért is merem ezeket ilyen nagy mellénnyel hangoztatni, mert van tapasztalatom a webfejlesztésben, így nagyjából tisztában vagyok azzal, hogy bizonyos dolgok mennyi időt vesznek igénybe, és mennyire kell azt túlmisztifikálni. Pl. az oldalak AJAX-osítását tipikusan nem kell."de ez az autrobot megoldás sem a legjobb"
Itt mire gondolsz? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Rototti #5851 üzenetére
Ennek az implementálását már csak azért sem értem, miért nem teszik előre a prioritási listában, mert rengeteg Chrome-ra áttérő felhasználó számára ennek a böngészőnek ez a szokása nagyon furcsa, így ez kapásból csalódásélményt okozhat, ráadásul normális programozónak, aki a Google-nél dolgozik, ez nagyjából legfeljebb 2-3 óráját venné igénybe tesztelgetéssel együtt.
Tulajdonképpen miért olyan bonyolult az opciók közé akár betenni egy plusz VÁLASZTHATÓ lehetőséget annak állítására, hogy egyes letölthető fájlokra kattintva megjelenjen egy megerősítő ablak, ahol kiválaszthatjuk, le akarjuk-e tölteni az adott fájlt, vagy épp megnyitni, és ha a felhasználó a "Megnyitás/Futtatás" gombra kattint, akkor például Windows -on a %TMP% vagy %TEMP% környezeti változóhoz képest elhelyezni az átmenetinek számító fájlokat, amiket a felhasználó egy szokásos temporary-takarítás során azonnal irthat? VAGY akár egy külön, a Chrome-nak dedikált temporary könyvtárat is létre lehetne hozni, amit szintén lehetne irtani egy szokásos takarítással...
Érthetetlenek számomra ezek a tökölődések, hiszen ha sokak számára szemet szúró és zavaró probléma, akkor nyilván ezzel könnyen lehet akár egy stabil felhasználóréteget is veszíteni (ami nem egy főből áll).
Engem speciel ez egyáltalán nem zavar, ennél számomra sokkal szembetűnőbb hiányosságok is vannak a Chrome-ban, de akkor is meglep, hogy egy Google-szintű cégnél ilyesmin szarakodnak akkor, amikor az összes többi népszerű böngészőnél ez már megoldott kérdés, ráadásul sokan hiányolják.===
(#5856) F34R: sajnos mióta szarakodtam Operára kiegészítő-fejlesztéssel, azóta meg tudom erősíteni, hogy az Operára történő kiegészítő-fejlesztés módja tényleg botrányosan illogikusan lett kitalálva, ráadásul a dokumentációja is katasztrófa (Chrome-éhoz képest).
Mielőtt azonban ebből bárki azt a téves következtetést vonná le, hogy az Opera emiatt használhatatlan, megelőzöm azzal, hogy nem így van.De ez a része tényleg iszonyatosan félresikerült egy szar.
Ennek a levét mondjuk csak a fejlesztők isszák, felhasználói szemszögből ez nem okoz zavaró problémákat (ha mégis, akkor maga a kiegészítő van szarul megírva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows 11
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest