Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- 5G-s szettet kapott a Samsung legkedvezőbb ajánlata
- Mobil flották
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Én most itt szeretnék hinni a csodákban.
Jól eltalált részletfizetéssel és egy legalább 1GB -os net előfizetéssel társítva engem megvesznek kilóra ha a mobil is ok. -
DarkByte
addikt
T-Mobile Pulse magyar gyors teszt
Ááá de várom már. Remélem nem igaz amit írnak hogy 2010 januárjában jön. Iszonyat tetszik, eddig a mini jack dugó amit bánok. A videó dekódolás pedig olyan dolog hogy mivel én úgy is újratömörítem majd a dolgokat amik rámennek, ki lehet tapasztalni melyik beállítást bírja és melyiket nem. -
Konflikt
addikt
-
Konflikt
addikt
-
Konflikt
addikt
na az fasza

huh, ez lenyegesen rovidebb, mint a method B.
koszi a guide-ot
melyik flashrec-el csinaltad? nekem nemment a flashrec-1.1.2-20090909.apk -vel (lasd #323-327)
5) Újra fog indulni, és ismét a recovery menü jön majd be. Ekkor jön az, hogy Wipe, majd Apply any zip, a CM404-et választva.
ezaz, ami nekem nem tortenne/tortent meg. mert elso ujrainditaskor bejott a recovery (amit a flasrecbol adtam ki) masodik ujrainditaskor mar az "egyeb veszely" fogadott, ha recoveryben inditottam

-
vtechun
veterán
hát nemtom, feétettem elvuileg az appstoSD-vel moddolt 1.6-osat, de nem nagyon veszi eszre a 512 megas ext2 particiot.. nemertem egyelore, hogy miert, jo lenne egyebkent busyboxot tolni ra
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Oy! Dirty.yakuza hasonlóan CRC37-es, német G1-ét sikerült rootolnunk!

Szerencsére nem kell más hozzá, csak a legújabb FlashRec, a legújabb rádió ROM, a Haykuro-féle SPL, egy főzött ROM, és elég bevállalás ahhoz, hogy meg ne pánikolj be, amikor nem bootol be a telefon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát ami kell:
1) Leszedni a következő összetevőket, és odatenni a memóriakártya gyökerébe.
-- legújabb rádió (2.22.19.26I).
-- Haykuro-féle SPL.
-- Valami egyedi ROM, pl. CM 4.0.4.
2 opcionális) Ha a rádió ROM még régebbi ennél (az About írja), akkor frissíteni - átnevezve update.zip-re a gyári recovery is fel tudja telepíteni az Alt+S lenyomásával.
3) Le kell futtatni a FlashRecet, újraindítani recovery módban.
4) Ha bejött a fekete-zöld menü, kell egy mély levegő, vér a herékbe, mert ez durva lesz. Apply any zip from SD, spl-signed.zip, egy házikó, és amikor befejezte, kell egy reboot a menüből.
5) Újra fog indulni, és ismét a recovery menü jön majd be. Ekkor jön az, hogy Wipe, majd Apply any zip, a CM404-et választva.
6) HUZZAH!Hogy miért durva a 4. lépés? Mert ha újraindítasz, a telefon nem fog túljutni a G1 logón, bootolható rendszer híján
De a recovery ugyanúgy be fog jönni. -
DarkByte
addikt
Amennyire eddig átlátom a dolgot (mivel még nincs Market fejlesztői fiókom, se hardverem hogy foglalkozzak az aláírással), minden fejlesztő tud magának generálni egy saját hitelesítő kulcsot, amivel aláírja a programját. A soron következő update -eket is ezzel kell aláírni hogy a frissítések működhessenek. Mivel ez a kulcs nem publikus, mi nem tudunk a Google aláírásával programot ellátni.
-
vtechun
veterán
kipróbálom, hogy még az update zipben kicserélem a Browser.apk -t a BetterBrowserre, ne utólag kelljen vele szarakodni. Kiváncsi leszek felmegy-e simán

Most látom van újabb verziója : Browser-bb-143.apk
Hmm, ahogy azt móricka elképzeli, nem megy fel így, verification failed. Na, majd még utánanézek ennek

-
Alukard
senior tag
Ha belegondolsz akkor nincs is nagyon értelme a magyarításnak...
Sok értelme nincs lefordítani az OS-t ha minden más progi jobb esetben angolul van, és az android a telepített programok összessége (legalábbis felhasunáló szinten)...De ha valaki elküldni nekem az OS nyelvi fájlait akkor lefordítom, ezen ne múljék

-
DarkByte
addikt
Az NDK -ból megint kimaradt a natív audio kezelés, de ne legyek telhetetlen. Úgy látom a C++ támogatásra is rágyúrtak kicsit végre, de biztosat akkor tudok mondani ha leért

#379: SDK -ban egy ideje adott a lehetőség hogy magyar lokál is szerepeljen a program mellett. Ha arra van állítva az emulátor (és gondolom ilyen opció az igazi mobilokban is van) akkor minden progi ezt látja default -nak. Az persze egy dolog hogy a gyári programok nagy része még nem tudna úgy sem magyarul. (pl. GMail progi forrása nem nyílt, mint ahogyan a Cyanogen mod -al való szórakozásból is kiderült)
-
vtechun
veterán
Soha nem tanultam angolul, de szerintem semmi szükség magyarosításra.
minnya felrakom az AppstoSD-vel moddolt, rootolt 1.6-ot. Kiváncsi leszek. Tegnap már felment Karma segítségével a gyári is, amit sikerült is rootolni - gyárilag nem votl az wtf? - de appstosd-vel nincs kedvem kiseérletezni

-
Alukard
senior tag
Cyanogen megoldotta a dolgot, emint elkészül vele "biztonsági mentés" formájában át lehet menteni a google progikat... [link]
Az új 1.6os NDK tegnap jött kis és van benne némi OpneGL támogatás...
The ability to use OpenGL ES 1.1 headers and libraries If your application targets Android 1.6, your native code can now directly call OpenGL ES 1.1 functions to perform graphics rendering. This will help those programs that need to send large amounts of vertex data to the GPU. Note, however, that activity lifecycle and surface creation must still be performed from the VM. This NDK contains a new sample ("san-angeles") that shows exactly how to do that with a GLSurfaceView object.
-
<NewL>
addikt
Htc Hero-ra van már magyar nyelv valamelyik főzött Romban?
Tudom ,hogy ez egy olyan készülék ami minimális angol tudást igényel,de akkor is. Az iphone-ban is van asszem (volt már többször is kezemben de most nem tudom felidézni ,hogy van-e benne
)Esetleg ha valakinek vodás Heroja van,megmondhatná ,hogy van-e benne sim lock. Csak érdekel
HTC Diában annó az elején nem volt,T-nél az N97-ben sem volt az elején,lehet ebben sincs.Tudom ,hogy nem tud senki biztosat,de lehetséges ,hogy valami akció lenne a közeljövőben rá?

-
DarkByte
addikt
Folytatom akkor off -ban az írkálást a haladásról. Integráltam egy 3 sávos EQt és frankón működik is. Egy bibije van csak, hogy így C formájában nagyon erőforrás pazarló. Megpróbálom assembly -be portolni, de ez nem lesz egyszerű kör. (mobil környezetben sajna minden számítás igényes dolgot így kell megírni) Egyébként emulátorban ha csak az egyik csatornára engedem rá még épp elbírja.

-
DarkByte
addikt
Amint az NDK biztosítani fog screenbuffer hozzáférést (esetleg elkészül az OpenGL ES réteg), neki lehet fogni a dolognak. Addig sajnos szerintem JNI -n át értelme nincs barkácsolni, valószínűleg jelentős lenne az overhead.
Sajna ötletem sincs mikor jön a következő NDK és hogy mi kerül bele. Google semmiféle roadmap -et nem tesz közzé ezzel kapcsolatban, ami mondjuk elég gáz egy ekkora Opensource projektnél. -
DarkByte
addikt
Nekem közben sikerült összehozni az alap tesztesetet. MP1, MP2, MP3 dekódolás megy, a teljesítmény sem jelentősen rosszabb - a CPU használat mérő szerinte ami az emulátorban van - mint a gyári OpenCore dekódereket használó lejátszónál (igaz az NDK -ban volt egy bug ami végett a libmpg123 ARM assembly gyorsításai nem fordultak le, de szerencsére találtam rá megoldást levelező listán). Azt hittem a JNI jobban ront majd a teljesítményen; másodpercenként kétszer van jelenleg hívás ami a buffer pótlást végzi. Megpróbálok valami egyszerű fájlválasztó ablakot (esetleg egy egyszerű három sávos EQ -t) belerakni és akkor keresnék pár tesztelőt akik valódi vason is megnéznék hogyan megy a testcase.
-
-
-
OMG! Ezt a hírt láttátok? Ekkora idiótaságra nem számítottam volna a Google aktakukacaitól...
Ha nem tudnak megegyezni (magyarul nem hagyják békén Cyanogent), akkor megyek, és veszek egy iPhone 3Gs-t. Úgyis sokkal kényelmesebb rendszer.
-
DarkByte
addikt
Hát hogy hardcore vagyok, az túlzás. De programozó lévén általában mindig ba***a a csőrömet hogy mit lehetne írni egy-egy ilyen kütyüre. Kicsit C -vel kellene jobban megbarátkozni (nem sokat használtam eddig) mert most egyelőre ez a legnagyobb hátráltató tényező.
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni. -
válasz
Konflikt
üzenetére
It's not a bug, it's a feature! De komolyan, így működik az XMPP protokoll. Ha be vagy jelentkezve három helyen (3 különböző resource-szal), és valaki a semmiből küld Neked egy üzenetet, akkor azt mindhárom helyre továbbítja, egészen addig, amíg valamelyik helyről nem reagálsz rá. Akkor felépül egy session az a hely és a küldő között, onnantól minden üzenet csak arra az egy helyre megy. Egy adott inaktivitási idő után meg lebontódik, vagy ha kilépsz a helyről - akkor kezdődik az egész elölről, broadcasttal.
Szerintem ez jó dolog, még ha egyes helyzetekben nem is praktikus.
-
Konflikt
addikt
a gtalkkal meg az a baj, hogy ha pl. gepnel vagy, akkor random elkuldi az uzeneteket a mobilra is, es ugye gepen is. neha csak az elso 1-2-t, neha kozbe kozbe is egy atmegy mobilra, foloslegesen. persze ha nincs aktiv pc-s gtlak kliens, vagy gmail megnyitva akkor minden mobilra megy. de valahogy ezt is gatyaba kene razni. tapasztaltatok hasonlot?
-
vtechun
veterán
válasz
DarkByte
üzenetére
hát a gyári Gtalk kliens stabilnak mondható. Viszont a jobb MSN kliensek , meebo, ebuddy azok eléggé instabilak, főleg abban, hogy pl. meebo ki/be lépeget ha kicsit is terheli az ember a telefont. Egyébként meg sokkal-sokkal jobban zabálják az akksit mint mondjuk a gyári GTalk kliens. Ez is érdekes, elvileg hasonlóaknak kelllene lenniük, nem ?
DarkByte : hajrá a fejlesztésben
vmi jó xvid lejátszót kellene rá portolni vagy nem is tudom, kodeket
pl. ffmpeget -
DarkByte
addikt
Már forgattam libmpg123 -mat natívban, nem kell ROM -ot foltozni, simán NDK -val megoldottam és JNI híváson át akarom olvasni tőle a dekódolt sample -kat, API -ban pedig van AudioTrack osztály amivel lehet írni PCM mintákat az audio hardwarre. Sajna még ténylegesen összekapcsolni nem tudtam őket, nem volt időm (terv van csak meg), de a libmpg123 -ra megcsináltam pár teszt esetet és látszólag oké lesz. Ugyanígy át akarom portolni a libflac -t is idővel (meg gyakorlatilag bármit átlehet ami fordul Linux -on). Saját belső mixert akarok írni natívban, ugyanígy EQ -t is, és csak a végső fázisban mennek a sample -k java -hoz. Legjobb az lenne ha a foobar -os igényeim átmennének, de ez még jócskán odébb van. Szóval csak szépen apránként. Jobban fog ösztönözni ha lesz hardware a kezemben és nem emulátorral kell debugolni. Teljesítményre leszek kíváncsi, sajna a JNI ront a helyzeten, de amit lehet natívban akarok csinálni és csak a végső rész illetve az UI kommunikáció lesz java. Ha lesz NDK -ban natív audio hardware kezelés akkor majd értelemszerűen ezt is át akarom írni (vagy lesz opció rá hogy megmaradjon a kompatibilitás).
-
válasz
DarkByte
üzenetére
Hat, vegyes. Vannak jo programok, csak ritkak. Most konkretan az MSN-kepes programokra gondoltam: a Hi MSN nem erdemel szot, a Meebo leszakadozik (foleg ha elvaltasz rola), az eBuddy-nak a UI-ban vannak nyugjei... mas meg tudtommal nincs.
A losslesst nem fogod igy megoldani, ahhoz fozott ROM kell, amiben benne van a nativ kodek a FLAC olvasashoz (a legtobben benne van). Az EQ-ra nem tudok mit mondani.
-
DarkByte
addikt
Általánosságban bugos szarok a programok Droidra?

Én most igyekszem fejleszteni egy audio lejátszót amit áthidalná a beépített lejátszó gyerekbetegségeit (DSP -k hiánya mint egy EQ; lossless fájl lejátszás; egy kis vizualizáció), igaz még nagyon gyerek cipőben van, jóformán csak tesztelgetek (gáz ez a JNI gányolás natív és java kód között illetve szoknom kell hogy más a filozófiája a platformnak mint más helyeken). Na meg kevés is az időm rá sajna. Munka, edzés, szakdoga írás. Örülök ha van pár órára időm leülni böngészgetni este.

-
Konflikt
addikt
en 100 MB-os csomaggal tolom (amit Karma is emlitett csak 100 MB-5G-10G van a panonnal..) nalam foleg gtalk, gmaps megy. wifi melohelyen es otthon is van igy a sync, es a tobbi arrol. de ahogy nezem az ossz adatforgalmat, egy 1 GB-s csomag tokeletesen eleg lenne mindenre. de nincs ugyebar.
-
DarkByte
addikt
De nem csak mobilnetes kártya gondolom. Egyébként nekem is van egy ilyenem de az csak simán modembe van használva fixen; tesóm és a család használja szóval azt nem igazán lenne előnyös magammal vinni.
Az a baj hogy ha valami értelmes árú netet akarok mindenképpen előfizetés kell és akkor már fizetnem kell a voice szolgáltatás díját is (amit egyébként nem nagyon vennék igénybe), szóval 4-5k alatt úgy sem úszom meg. Az 1GB még vállalhatónak tűnik, úgysem töltögetni kell hanem böngészni, emailezni, MSN -ezni, Twitter -ezni, ilyesmi.#342: késő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DarkByte
addikt
Ha már így előkerült a sorozatosdi, én is kérdezek egy off -osabbat. Ti milyen előfizetéses csomaggal használjátok a droidot? Net nélkül ez a telefon sem ér sokat.
Én egy T-Mobile Ikon 200 -on gondolkodom a leendő mobilom mellé.
-
Konflikt
addikt
Tudtuk olyan filmet/sorozatot, amiben android van?
par hete neztem a weeds eppen aktualis reszet, es akk lattam h Andy-nek bizony egy G1-e van

szval a bizonyitek.
amugy ha van aki nezi a weeds-et, akk az s05e06-ban 10:30-tol lathato a droid.

-
Konflikt
addikt
lehet megvan a baj:
ne is automatic and exposes a security hole in Android build CRC1 or lower. The manual method takes longer, but it should be future proof and always work.
a method A az CRC1-hez van (nekem CRC37 van), a B van tobbihez. szval ugynez ki a B-t kell csinalnom, es ebbol fakadt a problema.
-
Konflikt
addikt
Ujabb G1 arcsokkenes:
T-Mobile just dropped the price of the T-Mobile G1, a device that's still near and dear to our hearts, to $129.99. If you've been following the riveting tale of price drops on the G1, it launched at $179.99 then lowered to $149.99 and is now at $129.99.
lassan eler hozzank is a hullam biztos.
-
Konflikt
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
btw, ha esetleg vki ugyancsak szivna azzal, h ha a G1 a wifihalon van, akkor behal a halozat, net sincs, cimet se oszt semminek kb 20-30 perc mulva, akkor:
nalam ezek a beallitasok megoldottak a problemat nalam:
-WPA2 only,
-TKIP,
-only g mode,
-fixed 1-es csatorna (ha szabad, bar ennek mar lehet nincs is koze hozza)szval nalam ezekkel a wifi settingsekkel megszunt a halo problema
-
Konflikt
addikt
az uj flasherben volt egy olyan opcio h reboot recovery mode (azthiszem ez volt a neve), miutan beflashelte arra nyomtam. es inditaskor mar a recovery fogadott. flashrec-1.1.2-20090909.apk ezzel csinaltam.
szted akkor a CRC verzio nem kavarhat be?
kemeny a thinkpados battery problema.. bar dolgoztam az ibm-ben, nekunk T61p-ink voltak. sajnos erdemben nem tudok nagyon hozzaszolni. mindenesetre az az utangyartott akksit mindenkepp vidd vissza, sztem vissza is veszik (mintha 3 napon belul amugy is kotelesek lennenek a penzt is visszadani, netes rendeles eseten meg akar 8 napon belul is elallhatsz a vasarlastol ha joltudom)
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Ezdedúúúrva
Ugyanis az egyéb veszély tábla a régi recovery image feltámadását jelenti... Fogalmam sincs, mi lehet. Nem tudok arról, hogy az SPL visszarakná az eredeti rec. image-et 
Mára már tiszta kóma vagyok, durva nap volt, majd ha holnap jobb lesz, gondolkodok rajta

-
Konflikt
addikt
nekem a CRC37 van fenn, es lement a Cyanogen recovery image 1.4 flash, majd be is jottez a kepernyo, de csak egyszer. utana hiaba inditom ujra home+bekapcs gombbal egyszerre (elotte ramasoltam, atneveztem a update-cm-4.0.4-signed.zip romot update.zip-re) akkor sem jon be tobbet a recovery image kezdokepe. hanem helyette egy "egyeb veszely" szeru kresztabla, es egy fektetett phone ikon jelenik megy a screen kozepen. nemlep tovabb. sima ujrainditaskor pedig normalisan bootol a regi 1.5-re.
mitol lehet ez szted?
-
válasz
MichaelSD
üzenetére
Mondjuk kernel verziót, Mod verziót (ha van), Build Number-t... És írogasd be ide őket.
Jól állítottad be?
A 3.0-ban úgy kell, hogy hosszan nyomvatartod az ujjad a második fülön egy neked tetsző szolgáltatón (a német szokott működni), aztán fake... valami. A következő Market indításnál fel kéne bukkanniuk. A reboot meg visszaállítja!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Esik a hóóó!!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

PR-nak nagyon jó, de várjuk ki a végét! 50-ezerért még én is vesszek egyet a G1 mellé!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni.
En felhasznaloi szemmel ertettem a dolgot, nem gondoltam hogy ilyen hardcore vagy
). En csak bongeszek, GTalkozok, emailezek meg MSN-eztem anno, de beleuntam a bugos szar programokba 
A 3.0-ban úgy kell, hogy hosszan nyomvatartod az ujjad a második fülön egy neked tetsző szolgáltatón (a német szokott működni), aztán fake... valami. A következő Market indításnál fel kéne bukkanniuk. A reboot meg visszaállítja!