- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Reggel munkába menet gondolkodtam is rajta, hogy elvileg át lehetne portolni az Android alsóbb rétegeit Symbianra is akár (persze ez kb. a halálba rohanással ér fel), így akár lehetne egy hibrid rendszert is csinálni.
Viszont az a baj, amire utalsz, nem oldódott meg. Az egy dolog, hogy a Symbian kernel már nyílt, de ettől még a Nokia telefonok kapcsán semmi se változik. Sőt, a Nokiát ismerve nem is fog: soha nem fogunk olyan drivereket ill. eszközöket kapni, amivel saját firmware-t flashelhetünk a telefonra. És sajnos a Symbian sokkal jobban kapaszkodik a hardverhez, mint pl. a Windows Mobile, ahol HaRettel beindítják a Linuxot (fölé meg akár az Androidot is).
-
Konflikt
addikt
persze, minden van
google accounttal tudod szinkronizalni a mailokat, contactokat,calendart automatikusan is akar (auto sync opciot bekapcsolod), illetve van progi arra, h az sms-eket autoba feltoltse a gmail acc-ba, email-kent threadekbe (smsm backup).
illetve tudod az outlookot gepen szinkornizalni a google calendarral is (ami pedig a mobillal szinkornizalhato ugyebar). de meg pluszban kulon email fiokokat is beallithasz a mobilon, igy azokat is kezeli. -
Konflikt
addikt
lesz azert jobb android. pl. par heten belul (remelehetoleg nalunk is, mert UK-ban, hollnadoknal mar megjelent) elerheto lesz a huawei U8220, aka t mobile pulse.
azaz vegre lesz egy 3,5"-os andorid. (bnom nagyon rakattant az andorid jatekokra, foleg a bonsai-ra, meg amugy is bevan tervezve neki egy pulse)
-
DarkByte
addikt
Az NDK -ból megint kimaradt a natív audio kezelés, de ne legyek telhetetlen. Úgy látom a C++ támogatásra is rágyúrtak kicsit végre, de biztosat akkor tudok mondani ha leért
#379: SDK -ban egy ideje adott a lehetőség hogy magyar lokál is szerepeljen a program mellett. Ha arra van állítva az emulátor (és gondolom ilyen opció az igazi mobilokban is van) akkor minden progi ezt látja default -nak. Az persze egy dolog hogy a gyári programok nagy része még nem tudna úgy sem magyarul. (pl. GMail progi forrása nem nyílt, mint ahogyan a Cyanogen mod -al való szórakozásból is kiderült)
-
DarkByte
addikt
Csak fejlődjön kicsit az NDK és úgy is átportolják az XviD -et a platformra, az pedig már tud DivX -et is dekódolni (legalább is a régi H.263+ alapút biztosan). Habár én is azt mondom hogy a H.264 modernebb kodek és hatékonyabban tömörít. Persze a többségnek az fáj hogy a torrent üzletlánctól beszerzett videókat nem lehet egy az egyben ráhajítani, hanem ki kell várni a transcode időt
Más: van ilyen oldal is: [hundroid.com]
-
Egyébként is, a Rosie/Sense csak egy launcher, cserélhető komponens. A HTC csinált még külön tárcsázót, zenelejátszót, meg változtatott egy-két dolgot, de az alap Android rendszerrel nem rontotta el a kompatibilitást elméletileg
Viszont ezek a cuccok nem mennek nem-HTC rendszeren, mert saját frameworkök vannak hozzá. De az XDA-n már jópár dolgot visszaportoltak
-
DarkByte
addikt
Na igen, sejtettem hogy a WM -es HTC módosításokat felhozzátok. Igazából én is csak így gondolom a dolgot, aztán majd ha megjelenik a Hero többet tudunk majd meg, jó lenne ha a félelmeim megalapozatlanok lennének.
Ahogyan látom a Hero a Speedshop -ban már előrendelhető: [link]
-
DarkByte
addikt
Igen, a Hero elég kellemes telefonnak tűnik, habár nekem annyira nem tetszik hogy a HTC belenyúlt a kezelőfelületbe. Talán rosszul gondolom de ez a hivatalos SDK -val készült alkalmazásokkal hozhat majd olyan kompatibilitásbeli gondokat amelyek végett majd minden programból lehet az összes Android derivációra fordítani külön alkalmazásokat (a Symbian -nak is ez a rákfenéje a különböző release -ekkel; a gáz itt az hogy a Java alapúság az Android -nál pont az ilyen gondok kikerülésére van). Nem tudom mennyire törekedtek arra hogy ezzel ne legyen gond; ha minden gyártó visszaforgatná a fejlesztéseit a közösbe akkor nyilván ezzel nem lenne gond, de egyértelműen ezt nem fogják megtenni, így előbb utóbb minden gyártónak lesz egy saját Android branche.
Másrészt ez a telefon megint lesz 100k körül. Egy ideig nem nagyon lesz ennek feléért modellek, bár ha a G1 ára az új versenyzők hatására lemenne, egy fehéret bevállalnék
Arra valószínűleg a hivatalos Google update -ek fel fognak menni még egy ideig.
-
DarkByte
addikt
Igazából én vagyok szerintem már nagyon türelmetlen (mondjuk azt hiszem még vagyunk páran így), érdemes volna megvárni az őszt, illetve a karácsonyi szezont. Addigra szerintem lesz egypár lehetőség, bár kicsit félek attól hogy hazánkban nagyon kevés készülék lesz hivatalosan kapható, főleg az alapján hogy a gugli nem nagyon tervez egyelőre Európára. Persze addigra változtathatnak a véleményükön, őszre talán a Donut is megjelenik.
-
DarkByte
addikt
A WiFi projekt az NDK-val valószínűleg hamarosan megvalósítható lesz, habár egyelőre ahogyan néztem semmi konkrét API -t nem vezetettek ki az alap header -eken túl, így pl. audio -t vagy a grafikus megjelenítést sem lehet vezérelni natív kódból. Ilyen szempontból eléggé le vannak maradva.
-
vtechun
veterán
Lehet jó lenne, csak egyelőre még az SD kártyát kellene emulálnom hozzá
Egyébként itt is van néhány app : Androidfreeware
-
vtechun
veterán
Persze. Működik a böngésző. Ezért is érdekes, hogy az ssh meg permission denied. Máshonnan persze, hogy megy az ssh
Tüzfalat nem babráltam SDK szempontjából. De nem hiszem, hogy az kavarna be. Olyan mintha csak root sshzhatna?
újabb kérdésem lenne. Ahogy nézem, ahhoz, hogy bármit is letöltsek, kellene egy SD kártya, ezt lehet ebben valahogy emulálni?
-
DarkByte
addikt
Azt hittem ez valami home-made cucc, jobb lett volna előbb beírni gugliba (ouch).
Egyébként ez több valamiben mint ha felrakom az SDK -t és abban elindítom az emulátort?(az egyszerűbb kipróbálást leszámítva off korz)
#68: értem, töltöm le. Adok neki egy esélyt VirtualBox -ban.
Mod: a boot határozottan gyorsabb, persze az SDK -ban egy ARM emulátor van, ez pedig x86 binárisokká van lefordítva ha jól gondolom.
-
DarkByte
addikt
Ezt majd átböngészem, köszi!
Várom a budget Android mobilokat, főleg a Huawei -t.#55: na igen, a Huawei egyik hiányossága a GPS, ez azért a G1 -ben megvan. Még a Samsung i7500 az ami nagyon tetszik [link] csak ez valószínűleg elég elszállt árakon lesz
Apropó, Android -ra milyen felület átszabó progik léteznek? Emulátorban kicsit próbálkoznék velük. Programokat végre rájöttem hogyan lehet betelepíteni.
-
MichaelSD
őstag
Nem megy, mert nem engedi beállítani. Regisztrálni tudok (ahoz kell net) vagy megadhatok egy Access Pointot, de ott WLANt nem tudok megadni (vagy nem jöttem rá, hogy kell).
Ha valakinek van tippe, szívesen veszem, mert a rózsaszin szolgáltatóval küzdenem kell, de nagyon. Most valami PDA beállítást ígértek emailben, majd meglátjuk...
-
MichaelSD
őstag
Félreérthetően fogalmaztam. Nem a marketing amit nem látok, hanem konkrétan mit fog tudni felmutatni mondjuk a WMmel vagy a Symbiannal szembe. Ez pedig csak a Google szolgáltatásai lehetnek. Maps nagyon jó, de van GPS szoftver a többi rendszerre. Van alternatív kép názegető is. Az igazi kérdés, hogy a Google szolgáltatások ,mennyire lesznek ütősek. Szerintem, de ez magánvélemény.
-
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest