Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
itanczos
senior tag
Kipróbáltam egy progit.
A helyzet az, hogy nem tud a vonalból felvenni!
Csak a mikrofont rögzíti! Ez HW limitáció.
Azt javasolják, hogy kihangosító üzemmódban használjuk. Akkor a mikrofonon keresztül jól hallatszik a hívó vagy hívott fél hangja is.
Ja, automatikus a felvétel, tök jól működik! -
Luser2000
addikt
A jelek szerint hívás rögzítésre alkalmas lehet:
http://www.androlib.com/android.application.com-publishandroidapps-vrecorder-jjDB.aspx
vagy pl.:
http://www.androlib.com/android.application.com-fingertipaccess-ultimatevr-pmA.aspx
---
sorry, most látom, hogy ebl is linkelte a második progit.
-
student
őstag
2.0-ba sincs még rádió + xvid?
-
a.t.t.i.
senior tag
sziasztok!
Én most figyeltem fel a most megjelenő Pulse kapcsán az androidra,de windows és symbian
gépeknél megszoktam 1-2 dolgot.
Tudnátok abban segiteni hogy pl olyan progi ami automatán veszi a kimenő-bejővő hívásokat van-e erre az oprendszerre?
Teljes kijelzős a hívókép? -
Nem, sajnos ez nem igy megy. Az SDK-val lehet alkalmazast fejleszteni, nezegetni mit tud az uj rendszer, de a konkret telefonra a gyartonak kell elkeszitenie a ROM-ot eloszor. Esetleg az emulator rendszerebol ki tudnak vagdosni elemeket, amit a ROMfozok felhasznalhatnak. Mint pl. Cyanogen teszi a Bluetooth fajlkuldessel a kovetkezo G1/Magic-es ROM-jaban.
-
Reggel munkába menet gondolkodtam is rajta, hogy elvileg át lehetne portolni az Android alsóbb rétegeit Symbianra is akár (persze ez kb. a halálba rohanással ér fel), így akár lehetne egy hibrid rendszert is csinálni.
Viszont az a baj, amire utalsz, nem oldódott meg. Az egy dolog, hogy a Symbian kernel már nyílt, de ettől még a Nokia telefonok kapcsán semmi se változik. Sőt, a Nokiát ismerve nem is fog: soha nem fogunk olyan drivereket ill. eszközöket kapni, amivel saját firmware-t flashelhetünk a telefonra. És sajnos a Symbian sokkal jobban kapaszkodik a hardverhez, mint pl. a Windows Mobile, ahol HaRettel beindítják a Linuxot (fölé meg akár az Androidot is).
-
Alukard
senior tag
Szerintem azért alakul a dolog... legjobb tudomásom szerint az egyik legnagyobb akadály az android terjedésének a nokia készülékekre az volt, hogy teljesen zárt volt a rendszer...
Ezek után nem lepődnék meg ha a jövőben jelentkezne egy symbian kernelt utánzó android kernel... -
itanczos
senior tag
xda-developers
Itt mindent megtalálsz! -
No-kia
addikt
segítsetek mesterek, haver G1-én kifagy egy frisítés telepítése óta az open gesture progi, és ugye az rávan ülve a grafikus felületre és így nem tom használni, csak ha a hívást m,meg a kamerát, meg glériát
-
Alukard
senior tag
Jó hír az Androidra váró nokiásoknak!
http://itcafe.hu/hir/symbian_mikrokernel_nyilt_forras.html -
Konflikt
addikt
ma derul ki, hogy a pulse melyik nap jon a heten. (merthogy a heten mindenkepp jon a t-mobile-nal)
-
Konflikt
addikt
igen, az akksi sajnos gyenge. de azthiszem hogy aki itt a forumban megfordul, ha jolsejtem azert 1-2 orat naponta gep elott van/netezik/jatszik/tanul/dolgozik. es akkor maris van usb.
igazabol ez tenyleg eleg nagy gond, hogy edge-n, levett fenyerovel, keves wifivel is 1 nap alatt kihal, de a fentiek fenyeben azert ujra lehet tolteni. (jo nekem tenyleg nemgond, munka alatt tobbnyire gepnel dolgozom, de attol meg zavar.) -
itanczos
senior tag
Nekem az elmúlt 10 évben csak olyan telóm volt, amit miden este tölteni kellett!
(Treo, N7650, N6600, SE P800, MDA3, N80, N95, N5800, G1)
A méret, súly és kijelző hármas kompromisszum állandó! Csak akkora és olyan súlyú akku-t terveznek bele a készülékbe, ami kibírja estig. ez alól mindig a bussiness kategória volt kivétel. Ott egy kicsit, de csak kicsit izmosabb akkut tesznek bele.De mondjuk a G1 esetében, ami már az 1000-es akkuval is több mint 150g, már határeset.
-
Alukard
senior tag
A gond az, hogy telefon modul ezekben a készülékekben iszonyat sokat eszik... most nálam van 1 HTC Touch Cruise telefonos PDA, teló bekapcsolva 1 nap, teló kikapcsolva 1 hét. És ez sajnos olyan probléma amit elég nehéz megoldani...
Az egyetlen dolog amit a HW fejlesztések során sikerült konstansnak tartani, hogy kibírjon 1 napot... értsd: az x évvel ezelötti T-Mobile MDA2 is 1 napot bírt és a mostani csúcs telók is...Persze, lehet hozzájuk nagyobb akksit venni, de elcsúfítják a PDA-t, és kényelmetlen lesz a használatuk...
Még 1-2 év kell, hogy a legújabb akksik is eljussanak a telefonok világához...
-
DarkByte
addikt
"A T-Mobile Pulse típus október végén fog megjelenni kínálatunkban." [link]
Hiszem ha látom.
-
Alukard
senior tag
Hero tulajokhoz lenne 1-2 kérdésem!
A zsebet mennyire bírja?
Illetve akku idővel mi a helyzet? -
itanczos
senior tag
Szia!
Bizony, előfordulhat, hogy akár naponta többször is.
Persze ehhez már sok nyomogatás és wifi, bt is kell.A legtöbb infót az xda-developers-en találsz.
Egyébként a legtöbb művelethez a root-olásnál és a rom töltögetésnél csak az sd kártya kell.
Ha nincs kompatibilis os a közelben, elég egy sd olvasó a gépben. -
hzoltan
tag
Sziasztok,
szeretnék Hero rom-ot feltenni a G1-re, ha jól olvastam, akkor rootolni kell a telefont. Van erről valakinek tapasztalata nem Windosos környezetben (osx86) ?
egy kis infót kérnék G1-gyel kapcsolatban: normális az, hogy átlagos használat mellett, kikapcsolt wifi-vel napi szinten kell töltenem a telefont?
Előre is köszi!
Z
-
Konflikt
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
nana h itt kopogtat, mar kitettek a googleplex ele a Donut es a Cupkake melle: )
-
DarkByte
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
Van egy másik webes verziója is ennek: [link] Itt az az érdekes hogy ha figyelitek a technikai felsorolást később a logó alatt, akkor Android 2.0-át írnak. Vagyis úgy tűnik az Eclair itt kopogtat az ajtón.
#552: pont ezt kerestem berakni ide, csak nem találtam.
Néhány év és nem férnek el a sok sütitől 
-
Konflikt
addikt
nemtudom lattatok-e a Verizon motorola droid reklamjat, kurvanagy.
aki meg nem, annak erre tessek.
-
válasz
itanczos
üzenetére
... Olvasd el ezt még egyszer! 
CHIPman: Ha az általam linkelt oldalra gondolsz, akkor nem hátrány, ha ingyenes programokkal kísérletezel
Ez nem warezoldal! Egy free programot kiválasztva ott lesz egy naaagy kövér piros Download gomb, ami, mint az előbb teszteltem, teszi is a dolgát. -
Fentebb ajánlottak egy oldalt, ahol vannak programok, de azokat nem tudom letölteni. Valaki adna egy leírást, hogy hogy tehetném ezt meg mégis? Vagy ne is számítsak rá, hogy i780-on elindul akármelyik is, elégedjek meg a gyári dolgokkal?
-
Konflikt
addikt
persze, minden van

google accounttal tudod szinkronizalni a mailokat, contactokat,calendart automatikusan is akar (auto sync opciot bekapcsolod), illetve van progi arra, h az sms-eket autoba feltoltse a gmail acc-ba, email-kent threadekbe (smsm backup).
illetve tudod az outlookot gepen szinkornizalni a google calendarral is (ami pedig a mobillal szinkornizalhato ugyebar). de meg pluszban kulon email fiokokat is beallithasz a mobilon, igy azokat is kezeli. -
Alukard
senior tag
1 csúnya kérdés... tudtok valamilyen szinkronizációs lehetőségről?
(outlook, vagy gcal <-> telefon) -
-
Nem lép ki azonnal (mint ahogy más alkalmazások se), csak akkor, amikor egy másik Activity-be belépsz, és úgy érzi a rendszer, hogy fel kell szabadítani a memóriát. Ezért van az, hogy ha házikóval kimész a böngészőből, és azonnal visszalépsz, minden úgy volt, mint előtte. De ha kilépsz, elindítasz valami nyúzós programot, és elindítod újra, akkor sokat gondolkozik az állapot visszatöltésén.
Egyébként mostanában nem sokat használom okostelefonként a G1-et, a legutóbbi ROM-frissítés óta csak a BacklightOff, a Meebo IM és az ASTRO van rajta - az előbbi Magicen értelmetlen, a középső egy egész viselhető, bár hangulatfüggő IM kliens (én MSN-re használom), az utóbbi meg egy nagyon korrekt file manager, task manager funkcióval is ellátva.
+1: Észheztért a Market nálam, feltettem a Bluetooth Fileshare - Bluex csomagot is. Azt csinálja, amire a neve is utal.
-
skajwa
senior tag
Köszönöm és Karma neked is köszönöm! Nem a 40 mp számít hanem a szándék.

És a házikóval ki is lép a böngészőből? Nem fog futni a háttérben?
Android marketből milyen hasznos programokat érdemes telepíteni? Olyanokra gondolok, amik könnyítik a mindennapi használatot, vagy a szoftver hiányosságait pótolják.... -
skajwa
senior tag
-
Üdv. Mostanában készülök felhaxolni az Androidot az i780-ra, és kérdezném, hogy honnan lehet ingyenes programokat letölteni. Az androidfreeware-t megtaláltam, de nem túl bő a választék.

-
joey04
titán
Első kérdésem: Ha airplane módba teszem, akkor miért nem engedi a wifit bekapcsolni? iPhone engedi, és ez azért fontos, mert amikor már ágyban vagyok, akkor csak a wifi van bekapcsolva, hogy fel tudjak nézni a netre, meg a mail miatt, de akkor már ne keressen senki...
-
joey04
titán
Örömömben ide is beírom: megvan a Hero!
Fehérben vettem, mindig fekete telefonjaim voltak, most váltottam. Ez jobban is tetszik, mint a sötétebb típus -
skajwa
senior tag
Sziasztok.
Van egy olyan problémám, hogy a Magic-em autómatikusan néma módba teszi magát. Pontosabban rezgőre. Vissza állítom normálra, de fél perc múlva ismét rezgőn van....Mit lehet ezzel csinálni? -
joey04
titán
Olvasgattam a témában, de 1, rossz az angolom nagyon, 2, mire találtam valamit kiderült, hogy ár nem aktuális a leírás, Szóval kérdésem az lenne, hogy most akkor a Hero egyszerűen rootolható-e, melyik főzött ROM az amit érdemes kipróbálni, és mivel ad többet mint a gyári?
Lehet veszek egy Herot...
-
joey04
titán
Jó kis összehasonlítás
Érdekes, hogy végignézve a videókat, valahogy a sima android felület jobban tetszik, mint a sense felülettel megspékelt. Eddig nem ezen a véleményen voltam pedig.

-
Konflikt
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
jolerzed, nelunk ilyen nemnagyon lesz. amugy en foleg a kartyafuggetlen arara vagyok kivancsi, mert sms, es az 1000 perc duma sok. a net korlatlan johetne.
[ Módosította: bolondember ]
-
DarkByte
addikt
Hát én minden másnak fordítanám a bittorrent-et csak ennek nem. Eleve az ilyen car-to-rent meg hasonlók analógiájára másra gondolnék.
Egyébként a roaming-ot már én is olvastam barangolásként. Annyira szerintem nem vészes.Konflikt: elég durva havi 8k-ért korlátlan net és végtelen számú SMS meg még ezer perc duma. Miért van az az érzésem hogy ilyen konstrukció nálunk sosem lesz.

-
itanczos
senior tag
Javított fordítási kép:

Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Google Chromecast topic
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

... Olvasd el