Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
És az miért is rossz?
Legalább a kevésbé bevállalósoknak is van valamilyen eszköze.Sajnos itt is kijön, hogy hasonlóan az iPhone-hoz, ez is elsősorban egy amerikai bázisú rendszer - a szolgáltatók elég sokat belepofáznak a készülékek képességeibe, és amit nem engednének eladni, azt minek fejlesszék ki központilag.
-
Azt azért vedd észre, hogy az NDK csak most jelent meg, a program meg már márciusban is működött. Apropó, a Google a root-fóbia esetén is segít.
-
DarkByte
addikt
"Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk."
Ez szép és jó, de egy 80k -s telefonon amihez itthon semmiféle garancia nem jár én nem kezdek el nem gyári ROM -okat telepítgetni. Más valószínűleg elszántabb ilyen téren, én nem. Addig amíg hivatalos Android ROM -al nem lehet ezt megcsinálni addig engem ez nem tud meghatni. Egyébként valószínűleg ez is JNI/NDK -t használ, gyanítom hogy a kernel -hez vannak plusz modulok leforgatva amiket a root jogokkal így már el tud érni. Mivel ennek valahogyan köze van a kezelőfelülethez, gondolom JNI -n át kapcsolódik hozzá a Java -s rész. De mindjárt belesasolok a forráskódjába mert kíváncsi vagyok, lehet nincs igazam.
Mod: FAQ -ban írják hogy a kernel -ben lennie kell a netfilter modulnak, ezt csak egyedi ROM tudja, és úgy látom ilyen csak a G1 -hez van egyelőre. -
Nekem fehér, eredetileg német T-Mobile-os G1-em van
Szerintem és egy hozzáértő (női
) vélemény szerint is jobban néz ki, mint a fekete verzió. A felület ugyanolyan mindegyiken
(Kivétel a Rogers - kanadai - verzió, ott egy kicsit újabb az alaprendszer és több a hozzá adott program, de nekem se az eredeti szoftver van már rajta
) -
vtechun
veterán
na, akkor aki tud angolul szóljon a google-s srácoknak, hogy vmi ilyesmi (end - home) funkciot rakjanak bele a browserbe, mert ugye egy 200 hsz-es fórumoldalon eltart egy ideig mire leér az ember
Karma : Neked G1-ed van? jövő havi fizu után veszek egyet szerintem
Fehérben milyen lehet? Mert úgy nem oly otromba mint feketében, bár a külső nekem sokadlagos, inkább a felület legyen könnyen használható és gyors 
-
Sok nyitott kérdés maradt, foltozzunk egy kicsit

Lehet hogy már megtaláltad a választ, ezesetben bocs.vtechun: "Legújabb kérdésem az lenne, hogy amikor ugye vágólapra másolok valamit, akkor azt, hogy tudom beilleszteni?"
Hosszúkatt a szövegdobozon, a megjelenő menüben ott lesz a Paste text.
vtechun: "Egyébként fejleszt itt valaki androidra?"
Még nem, de már nagyon tervezem
vtechun: "Azt kérdezném a G1 tulajoktól, hogy a dobozban elvileg van füles, de annak a csatlakozója milyen? A HTC féle?"
A HTC-féle ExtUSB csatlakozós, nem szétszedhető. Elég fos minősége van... Átalakító meg nincs a csomagban. A Speedshopban lehet kapni ilyesmit.
Én inkább BT headsetet használok.
Alukard: "WMWifiRouter, muBook"
Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk.EBookolvasásra meg már megjelent az FBReader Android portja, nem tudom mivel tudna kevesebbet, mint a mu, én inkább Bebookot használok
DarkByte:
Ennek ugyan semmi köze nincs az NDK-hoz. Lásd előző pont.
vtechun: "Kérdésem az lenne, hogy a böngészőben van vmi trükk ami mondjuk az End bill.-nek megfelelő eredményt hordoz?"
Nem tudok róla eddig
Volt az a bookmarklet, ami Javascripttel az oldal aljára ugrik, de nem tudtam beírni a böngészőbe (automatikusan elérakta, hogy http://
). A kicsinyítéssel hamar le lehet tekerni szerencsére.Alukard: "érdemes beleolvasni, hátha benne van a válasz, ha nincs akkor ott tedd föl, mivel az ő "temékük""
Tévedés, a live-android és az SDK emulátor (amit vtechun használ) két teljesen különálló dolog. A live varázs csak egy házi hackelés - bár kétségkívül érdekes cucc
A kérdést inkább az android-discuss levelezőlistán kéne feltenni. -
DarkByte
addikt
A WiFi projekt az NDK-val valószínűleg hamarosan megvalósítható lesz, habár egyelőre ahogyan néztem semmi konkrét API -t nem vezetettek ki az alap header -eken túl, így pl. audio -t vagy a grafikus megjelenítést sem lehet vezérelni natív kódból. Ilyen szempontból eléggé le vannak maradva.
-
Alukard
senior tag
A PSP és a nintendo DS kivételével mindennel sikerült megosztani így a netet...
A gond az, hogy Ad-Hoc módban működik (igaz, DHCPvel), és nem AP kénet... ha ezt meg lehetne oldani akkor tulajdonképp minedennel működne...A gondom az, hogy még csak hasonló progit sem találtam mint mondjuk az ICS... Internet Connection Sharing, amivel mazzagon vagy BTn keresztűl tudnám megosztani a telefon netjét 1 adott géppel...
-
vtechun
veterán
Azt kérdezném a G1 tulajoktól, hogy a dobozban elvileg van füles, de annak a csatlakozója milyen? A HTC féle? vagy jack és van a készletben valamiféle átalakító? Mert szimpatikus ez a G1 a hw-es billentyűzet miatt, szerintem sokat irkálnék, és abban az esetben jól jön, ha nem foglalja el a fél képernyőt a virtuális billentyűzet.
-
vtechun
veterán
Legújabb kérdésem az lenne, hogy amikor ugye vágólapra másolok valamit, akkor azt, hogy tudom beilleszteni?
közben pedig csináltam SD kártyát, elvileg be is töltötte, de amikor a connectbotot akartam letolteni ezt adta :

Ez mitől lehet? Egyébként fejleszt itt valaki androidra?
-
vtechun
veterán
Lehet jó lenne, csak egyelőre még az SD kártyát kellene emulálnom hozzá 
Egyébként itt is van néhány app : Androidfreeware
-
vtechun
veterán
Persze. Működik a böngésző. Ezért is érdekes, hogy az ssh meg permission denied. Máshonnan persze, hogy megy az ssh
Tüzfalat nem babráltam SDK szempontjából. De nem hiszem, hogy az kavarna be. Olyan mintha csak root sshzhatna?újabb kérdésem lenne. Ahogy nézem, ahhoz, hogy bármit is letöltsek, kellene egy SD kártya, ezt lehet ebben valahogy emulálni?
-
vtechun
veterán
-
DarkByte
addikt
Lehet saját alkalmazásokat is telepíteni az emulátorra. Miközben fut, nyiss egy konzolt megint csak a tools mappába és add ki ezt:
adb install <telepítendő_apk_fájl_útvonala>
Az Android alkalmazás csomagok kiterjesztése apk.
#74: orientációt a Ctrl+F11 -el tudsz változtatni (ez eldönti az eszközt). Terminál kérdésre nem tudom a választ, azzal még nem foglalkoztam egy egyszeri elindításon túl.
A GTalk lehet hogy külön nem letölthető, csak a Market -en keresztül. A Market pedig az SDK -ban nem kapott helyet.
-
vtechun
veterán
Következő kérdés. A beépített terminalban ahogy néztem van ssh kliens is. Azt lehet használni valahogy? mert nekem valami olyasmit írt ki, hogy "Error connecting : Permission denied" , valamint, ahogy nézem ebben az újabb 1.5-ös verzióban a böngészőben megnyomva a menu gombot, nem lehet orientációt váltani.
Felmerült bennem még olyasmi is, hogy erre az SDK-s verzióra rakhatok-e valahogyan valamilyen kulso progit? mittudomain pl. gtalkot, vagy egyeb csevego klienst, stb. -
DarkByte
addikt
Ebben tudok segíteni. Belépsz az SDK tools mappájába és nyitnod kell egy parancssort. Innentől kezdve úgy veszem hogy 1.5 -ös SDK -d van. Ebben mielőtt bármit is kezdhetnél, létre kell hoznod egy virtuális eszközt (Android Virtual Device - AVD) valamelyik meglévő profil alapján. A lehetséges eszköz profilokat így lehet kilistázni:
android list target
Itt mindegyik neve mellett van egy ID, jegyezd meg amelyik neked szimpatikus (nálam pl. a HVGA -s Android 1.5 platform a 2 -es ID -jű). Ezután létre kell hozni az eszközt aminek nevet is kell adni. Nálam ez "default" lesz:
android create avd --target 2 --name default
Itt a target utáni szám a fenti ID, a name utáni pedig az avd neve amit te határozol meg.
Meg fogja kérdezni hogy szeretnél-e egyéni hardware profilt létrehozni, itt az egyszerűség kedvéért válaszd a no -t.Ha ez megvan akkor lehet is indítani az emulátort az avd név megadásával. Szintén a tools mappában:
emulator -avd default
-
DarkByte
addikt
Azt hittem ez valami home-made cucc, jobb lett volna előbb beírni gugliba (ouch).

Egyébként ez több valamiben mint ha felrakom az SDK -t és abban elindítom az emulátort?
(az egyszerűbb kipróbálást leszámítva off korz)#68: értem, töltöm le. Adok neki egy esélyt VirtualBox -ban.
Mod: a boot határozottan gyorsabb, persze az SDK -ban egy ARM emulátor van, ez pedig x86 binárisokká van lefordítva ha jól gondolom.
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Ma futtattam virtualis gepben android "Livecd"-t. Első kérdésem az lenne, hogy ha több weblap van egyszerre megnyitva a böngészőben, akkor hogyan tudok az ablakok közt váltani? -
DarkByte
addikt
Fejlesztőknek: Saját Android NDK gyors tesztem [link]
-
-
DarkByte
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
A fejlesztői telefonon biztosan le vannak tiltva a Market, mivel így korlátlanul lehetne róla leszedi a fizetős programokat és áttenni más mobilokra. Hogy a T-Mobile G1 mennyire olyan mint a HTC Dream ilyen szempontból azt nem tudom.
Érdekes mobil ha tényleg 150 euróért lehet majd kapni: [link] Mondjuk a 3G egy érdekes pontja hogy nincs, viszont van WLAN és GPS is. Google Maps mondjuk GPRS -el érdekes lehet.
-
DarkByte
addikt
Ezt majd átböngészem, köszi!

Várom a budget Android mobilokat, főleg a Huawei -t.
#55: na igen, a Huawei egyik hiányossága a GPS, ez azért a G1 -ben megvan. Még a Samsung i7500 az ami nagyon tetszik [link] csak ez valószínűleg elég elszállt árakon lesz

Apropó, Android -ra milyen felület átszabó progik léteznek? Emulátorban kicsit próbálkoznék velük. Programokat végre rájöttem hogyan lehet betelepíteni.

-
Alukard
senior tag
Ez legközelebbi a témához amit tudok mondani...
-
DarkByte
addikt
Valaki tud esetleg olyan listáról ahol megnézhető milyen Andorid telefonok fognak kijönni az év során és körülbelül mikor?

-
student
őstag
honnan tudnám ezt a progit leszedni?
fitness -
Alukard
senior tag
Elsősorban telefonokra csinálták, és érintőképernyő nélkül a jelenlegi android legtöbb funkciója elvész... DE egyes netbook gyártrók erősen fejlesztik ilyen irányba is, csak azt nem tudni, hogy a megszokott Atom proci körül épülnek -e föl azok a gépek vagy esetleg ARM procik köré...
Ha atom akkor nem sok választja el más PCktől, de ha ARM akkor ég és föld...
-
cellpeti
nagyúr
Na cs!
Az Android nagy gépekre illetve laptopokra is feltehető lesz?
-
-
MichaelSD
őstag
A rózsaszín szolgáltató ügyes volt és elküldték a standard PDA beállítás leírását. Nagyon aranyos az Android, de szerintem csak annak aki a Google szolgáltatásait használja.
-
MichaelSD
őstag
Nem megy, mert nem engedi beállítani. Regisztrálni tudok (ahoz kell net) vagy megadhatok egy Access Pointot, de ott WLANt nem tudok megadni (vagy nem jöttem rá, hogy kell).
Ha valakinek van tippe, szívesen veszem, mert a rózsaszin szolgáltatóval küzdenem kell, de nagyon. Most valami PDA beállítást ígértek emailben, majd meglátjuk...
-
MichaelSD
őstag
-
Alukard
senior tag
Az ájfón egyik legnagyobb előnye elhomályosúlni látszik 1 bemutatón kifigyelt ikon alapján: [link]
Konkrétan az ellenörzött forrású/minőségű programokról van szó
-
MichaelSD
őstag
A Sync nálam kritikus kérdés. A Palm óta nem nagyon találtam olyan megoldást amit ténylegesen 100%-ban tudott Syncelni.
-
Alukard
senior tag
válasz
MichaelSD
üzenetére
Most az utóbbi időben elég sok Android foróumot/discussion boardot nézegetek, és így elsőre amit sikerült kihámozni hivatalos/félhivatalos HSZekből az az, hogy pl a contact/event szinkronizáció Neten keresztűl fog menni... de nem googles fejelsztők dolgoznak egy az active synchez hasonló megoldáson...
Konkrét GPS navigációs progival annyira még nem találkoztam, a beépített Google Maps -en kívül... bár a friend finder poénos kis progi, de nem navigációs...
Ami a Google progikat illeti, sztem nem lesz roszabb a szinvonaluk mint a PC változatoknak... Amit eddíg láttam, a böngészőt, az nagyon a helyén volt (most próbálgatom a Polarisomon az opera 9et, és várok a Skyfirere, de fölveszi velük a versenyt gond nélkül...
A legtöbb fejlesztés alatt lévő progi most is kipróbálható az emulátor segítségével... igaz nem 1 valós készülék, de nagyságrendekkel több mint amit a LiMO biztosít...
Sztem amúgy meg az alapszolgáltatások annyira nem mérvadóak, mivel ingyenesen cserélhetőek lesznek... -
MichaelSD
őstag
Félreérthetően fogalmaztam. Nem a marketing amit nem látok, hanem konkrétan mit fog tudni felmutatni mondjuk a WMmel vagy a Symbiannal szembe. Ez pedig csak a Google szolgáltatásai lehetnek. Maps nagyon jó, de van GPS szoftver a többi rendszerre. Van alternatív kép názegető is. Az igazi kérdés, hogy a Google szolgáltatások ,mennyire lesznek ütősek. Szerintem, de ez magánvélemény.
-
Alukard
senior tag
válasz
MichaelSD
üzenetére
Elvileg igényesebben lesz megoldva mint a legtöbb telefonban (értsd nem hotlink a menüből a böngészőhöz)... Legalábbis az, hogy a Maps -et konkréten a beleintegrálták a softwarebe, illetve az 1ik bemutató videóban is elhintettek, 1 olyat, hogy a kép nézegetőt ha nem tetszik a Picasa-ra is lecserélheted.... szóval érdekes lesz
Az eladási stratégiával nem nekünk kell foglalkozni, hanem az Android partnereknek (HTC, Samsung, LG,...)... már csak azért is, mert amint kijön elérhető lesz mindenkinek, olyan szinten hogy ha a telefonod rendelkezik 32MB Flash memóriával illetve 1 használható (200 MHz fölötti) procival akkor elfut... -
-
Alukard
senior tag
válasz
MichaelSD
üzenetére
Hmmm...
Ami a stratégiát illeti...
1. Amint megjelenik az első készülék, a forráskód nyílvánosan elérhető lesz.
2. Elérhető lesz 1 általános ROM, amit nagy valószínűséggel könnyen lehet konfigurálni az adott készülékre (telepítő -> "select your device"), vagy a gyártóktól kell beszerezni, de mivel nyílt forráskód ezt kétlem... bár fene tudja...Nagyon úgy néz ki, hogy tartalmazni fogja a HTC által kihagyott drivereket...
Megjelent egy újabb SDK is, ami eléggé át lett szabva az elsőhöz képest, és elék újítást is tartalmaz...
Lenne miről beszélni...

-
Alukard
senior tag
De kihalt itt a topic... pedíg az android fejlődik...
-
Alukard
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi

-
CWorm
aktív tag
Hol a rákban lehet itt az itcafén megtalálni az Eredeti hír gombot? Nem tudom elolvasni, milyen cikkre születtek ezek a hozzászólások...

Vagy ez csak egy fórumtéma, ami rögtön így született?

-
BITBOYS
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na igen, ez lemaradt.
Lehet rezeg a léc a Symbian felett.
-
BITBOYS
addikt
Tehát a Google betör a szoftver piacra? [link]
Vagy rosszul értelmeztem
Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2022 M2 8GB 512GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Egér RGB!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Root jogok kellenek hozzá mondjuk."
Szerintem és egy hozzáértő (női
) vélemény szerint is jobban néz ki, mint a fekete verzió. A felület ugyanolyan mindegyiken
)
Volt az a bookmarklet, ami Javascripttel az oldal aljára ugrik, de nem tudtam beírni a böngészőbe (automatikusan elérakta, hogy http://
). A kicsinyítéssel hamar le lehet tekerni szerencsére.
e menu gombbal lehet
ha ezt a virtualis cuccot ismertem volna hamarabb, hmm 
Hol is találtad ezt?