Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
No-kia
addikt
köszi a válaszokat, esetleg vmi jó multis játék nincs rá?
-
válasz
MichaelSD
üzenetére
Hogy próbáltad eddig?
Ha a Cyanogen-féle recovery van fenn, a módszer az, hogy:
1) rárakod a frissítés .zip-jét a memóriakártyára, a gyökérbe.
2a) Terminálban kiadod, hogy "su", majd "reboot recovery".
2b) - vagy a házikó lenyomása mellett kapcsolod be a telefont.
3) A menüben csinálsz egy nandroid backupot (sose tudni)
4) Nyomsz egy wipe-ot (nem kötelező, csak ajánlott, de ezzel elveszted az adataidat!)
5) Update any zip from SD card, kiválasztod a frissítést, házikó, és kész. -
MichaelSD
őstag
MEgpróbáltam felrakni a CyanogenMODot, de nem sikerült.
Az "alap" rootolval van, a bootloader is ok, de akár hogy is szeretnem felrakni a CyanogenMODot mindig a régi OS jön be. Ötlet? Link?
-
vtechun
veterán
egyébként ahogy néztem, főleg az újab alkalmazásoknál van kép is a Marketben, de határozottan tetszik. "Egy kép többet mond ezer szónál."
-
válasz
MichaelSD
üzenetére
Pedig a Google első találata tökéletesen jó
Itt egy link. -
válasz
MichaelSD
üzenetére
Ma reggel 9-től délután 5-ig csontra lemerítette az akkumulátorom. Ami fura, mert nem használtam többet, mint szoktam (és legalább egy napot kibírt más ROMmal), valamint eaminál semmi ilyen gond nincs az új CM-mel.
Egyébként végre használhatóan gyors a rendszer eddig
Az új Market meg nagyon pofás (bár Enabler nélkül most sincsenek fizetős alkalmazások
) -
MichaelSD
őstag
Mik a tapsztalatok CyanogenMODdal G1-en?
-
vtechun
veterán
Na! CyanogenMOD 4.1.10.1-es szoftverbe bekerült az új Market !
-
DarkByte
addikt
Szigorúan szvsz: 1) a programok nagy része SDK kód hívás amiből igen sok takar natív kód hívást, ezek a lib-ek pedig így is úgy is betöltődnek. Az alkalmazások külön memória igénye így szerintem relatíve kicsi (bár emulátoron ezt még nem néztem meg, csak tipp). Játékoknál maximum a sok adatfájl, textúra lehet a meghatározó, de ezekből az épp használatban lévőeket valószínűleg az OpenGL betölti a dedikált videó memóriába, ha van ilyen 2) Másolom az SDK -ból: "Each process has its own Java virtual machine (VM), so application code runs in isolation from the code of all other applications." [link] Pont ez a lényeg hogy mivel saját process -ben futnak, ki tudja használni a platform a Linux kernel folyamat izolációját (minden progi unique user ID -vel fut) és így nem kellett egy újabb biztonsági réteget betervezniük. 3) Szerintem ha egy progi jól van megírva akkor a GC relatíve ritkán fut, ha pedig memória szivárgás van (objektum referenciák bennragadtak) akkor már úgy is mindegy, előbb-utóbb úgy is elfogy a memória, előtte persze küzd egy jót a GC fokozatosan leölve az alkalmazást.
Max. a játék folyamatosságát befolyásolja a GC, nem tudom hogyan van megoldva a Dalvik -ban, de tippre külön szálban, alacsony prioritással kerül rá sor x% threshold limit elérése után.Azért vonok párhuzamot az asztali JVM és az Android Dalvik JVM -je között, mert hasonló optimalizálási úton fog ez is végigmenni. Hotspot fordító ugyanígy nem volt az első JRE -kben. A Google -nak meg van az az előnye hogy tanulhat az asztali Java fejlesztéseiből és kapásból egy hatékony javítást tud rajta eszközölni.
Mindezek ellenére tény hogy az Android -os Java jelenlegi állapotában nem nagy teljesítményű játékra termett, ezt a Google I/O -n is elmondta az egyik játéktervező aki egy platform játékot demonstrált első körben. De jön még kutyára teherautó

-
Az meg külön érdekes kérdés, hogy miért lesz a vessző-szóköz-ből mindig szóköz-vessző, ha nem figyelek oda, és tekerek vissza kijavítani... Ennyit a szövegbevitelről G1-en, pedig ez még csak nem is a virtuális billentyűzet volt. Lehet, hogy az Auto-Punctuate kavar be?

Természetesen a "mindketto kritikus" valójában "mindhárom kritikus" akart volna lenni, csak utólag találtam ki a harmadikat

-
válasz
DarkByte
üzenetére
Ismet egy kalap ala vonod az asztali JVM-et a mobil kornyezettel. Harom nagy kulonbseg van ,es mindketto kritikus: 1) sokkal kevesebb RAM all rendelkezesre mobilon, ezt gondolom nem kell magyarazni; 2) asztalon az esetek nagy reszeben kulon JVM van Java alkalmazasonkent, aminek kovetkezteben egymast nem befolyasoljak (vo az Androidon egy VM-ben fut mindenki), valamint asztalon ott a swappeles lehetosege is; 3) asztalon a GC futasa fel se tunik ,mert eleg eros.
Azert nem kell lebecsulni a G1 hardveret se, bar FPU nincs benne, 3D gyorsitas van. Az OpenGL ES hasznalja is. A baj nem is itt, hanem a tenyleges jateknal van - nem szabad se memoriat foglalni, se elengedni (nem szabad ingerelni a GC-t), ami azert nagyon durva poolingot es tervezest igenyel. Mas szoval felesleges szopast, csak es kizarolag a Java miatt.
-
DarkByte
addikt
A GC tényleg problémás, ezt elismerem. Habár a Jake2 is megoldja valahogyan hogy ez ne legyen észrevehető. Játszottam vele, de nem emlékszem hogy akadozott volna. Viszont az OpenGL ES -re csak van már olyan mobil hardver ami tudja gyorsítani. Vagy az iPhone 3GS -ben is a CPU számolja a grafikát?
Csak mert ha nem, akkor Android -os vas alá is kerülhet ilyen gyorsító. De egyébként is, amint jön a natív támogatás, a játékok is elmozdulnak felé. -
válasz
DarkByte
üzenetére
És ki fogja a lebegőpontos számításokat végezni?
Meg azért ennél durvább különbségek is vannak a két környezet között... Mondjuk ami a leggázabb jelenleg, akárhogy is nézem, az az, hogy egy virtuális gépen fut minden - ha egy folyamat GC-t idéz elő, mindenki beakad.De ezt már károgtam az előbb is.
-
DarkByte
addikt
Nézd meg a Jake 2 teljesítményét ahogyan fejlődött a jogl és a Java Hotspot kliens: [link] Gyakorlatilag tejesen beérte a natív változatot. Szóval Java -val is lehetne jó dolgokat csinálni, csak hogy a Google csinált egy saját Dalvik virtuális gépet ezzel lépéshátrányt fabrikált magának; ennek most megint végig kell mennie azon az optimalizálási folyamaton mint a Sun féle runtime -nál.
-
DarkByte
addikt
Keresgéltem kicsit Google -al
[Doom] [Quake], egyébként a Quake II -t is elkezdték portolni [link]. Ez kisebb munka lesz mivel már jelenleg is van Java port a Jake2 személyében asztali gépre. Mondjuk nem tudom mekkora munka az OpenGL ES API -hoz illeszteni, de a Java -s Android játékokat teljesen tönkreteszi hogy egyelőre nincs JIT előfordítás a platformon. 
-
No-kia
addikt
androidra megoldottáák már a quake vagy doom, duke3d futtatását játszható sebességgel? esetleg van vmi jó kis multis játék rá?
-
Konflikt
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
@MichaelSD: akkor gondolom nem pannonos vagy

ez a helyzet only g modban is.
biztos h a g1 miatt van, mert eddig nemvolt ilyen. nappal nemvoltam rajt az otthoni wlanon, es akkor volt halo, net rendesen. (+megy a wifi mas mobillal, notival is rendesen)tulkepp a vezetekes router ugy behal, h cimet se oszt a lanon levoknek sem, igy a fon ap sem kap cimet. restart utan okes egy rovid ideig minden. uj fw-ek sincsenek, a legfrissebb van mindket routeren. a fon ap alapban bridge modban van, de akkor sem okes, ha a racsatlakozott wifi-s eszkozok kulon alhaloban vannak.
meg amit ki kene probalnom:
-auto chanel-t fixre rakni
-only b mode -
Konflikt
addikt
eleg erdekes problemaba utkoztem: ha a G1 a wifin van otthon, akkor kb 20 perc-1 ora alatt behal a halo, nincs net. a network:
asus vezetekes 4+1portos RX3041 router, erre rakotve egy fon ap. (meg a regi, amin csak 1 lan port van, meg egy b/g antenna).
a wifi-t szortam WPA-val, WPA2-vel, WPA/WPA2-vel is, es probaltam AES, TKPI+AES titkositasokkal, az eredmeny ugyanaz. valahogy nemszivlelik a G1-et. talakozott vki ilyennel?keresem az okat, de csak a router restart segit a probleman egyenlore. feloraig. utana megint restart.
-
Konflikt
addikt
nektek meddig birja az akksi?
nalam kb fel nap alatt lemerul (tegnap is) es ma is mar 40%on van, ugy hogy kb 11kor vegzett a toltes. mondjuk wifin van vegig. de akkoris ez igy egy napot nembir ki. ennyire gyenge lenne? -
Konflikt
addikt
nektek latja az os (nalam epp most xp sp3) a G1-et?
nalam ez tortenik:
-g1 kiirja h usb connected,
-xp felrak egy cserelheto MMC/SD drive-ot, de a drive-t nyitni nem lehet.ha a kartyat (2gb) atrakom egy microSD->SD atalakitoba, majd a kartyaolvasoba teszem, akkor latja az xp, van is rajt par cucc. (amugy FAT a particio)
latnia kene az xp-nek usb-n keresztul a micro sd-t? (sztem igen)
ja device mgr-ben a disk drive alatt van egy "HTC Android Phone USB Device" nevu eszkoz.
-
Konflikt
addikt
a task az teendo, nem esemeny (event). font mar elmondtak mi a lenyege

de ami igazan lenyeges, az pedig az, h mert nem syncolja le a calendarral. (annyit lehet elerni csupan, h kiraksz a desktopra egy browser bookmark shorcut-ot a gmail.com/task-kal, igy elerheto a lista. de megis az lenne a legjobb, ha egyben is kezelheto lenne.)
-
vtechun
veterán
válasz
MichaelSD
üzenetére
nemtom
nekem rohadtul nincs rá szükségem, nincs se naplóm, se semmim, mégis elvagyok, nem felejtek el munkába járni, stb
, amikor kijött ez a google task, akkor is izgatottan kezdtem el kipróbálni, hogy na, ez mi is lehet, de aztán hamar rájöttem, hogy nekem semmi szükségem erre 
-
MichaelSD
őstag
Ez hírdesd hangosan!

Pedig nagyon más. Ha van 15 feladatod, hogyan adsz nekik fontossági sorrendet? Hogyan csinálod meg, hogy mindegyiket egy listába lássad? Hogyan csinálod meg, hogy csak a lejárati nap jelenjen meg a kalendáriumban, miveil 15 bejegyzés sok helyet foglalna. Stb, stb.
Talán ez. segít rajtad...
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Csak a Hero portokban van flash, a G1/ION/AOSP-alapuakba nem lehet beletenni, mert tul sok HTC sajat, zart frameworkre epul. Persze egy class 6-os SD kartyaval felvertezve lehet kiserletezni azokkal is, de mindennapi hasznalatra alkalmasabb a sima.
A Youtube egyebkent azert megy, mert a videostreamet jatsza le, sok koze nincs a Flashhez

TriplaFAIL...

-
Konflikt
addikt
mas tema. flash tamogatassal az alap 1.5-os G1 hogy all?
mert youtube megy (term.) de mas flash-t nemvisz. de ilyen hirek vannak, h a hero-n mar mintha lenne flash. akkor ha jolsejtem vannak olyan xda-s romok, ahol van flash tamogatas. -
Konflikt
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
Igyvan. Mert en a taskok 99%at amugy is datumhoz kotom `dobalom` a calendarba ide oda ha csuszik, stb. Szval ez nagyon kezenfeko lenne h a calendarral egyutt syncolja le. Amugy pl a hold fazisait es az idojarast is kulon eventkent kezeli, mikor azokok ikonok. Lehetnenek a mobilon is csak ikonok, mert azok is elfoglalnak plusz egy sort.
-
Konflikt
addikt
koszi! eddig azt terveztem mig nem volt meg, h egybol ranyomok vmi hero-alap romot, de most h megvan inkabb ismerkedek meg vele. aztan majd ha kicsit tapasztaltam, akkor elobb-utobb biztos lesz root. jobbnal jobb guide-ok vannak a temaban.

@(#242) No-kia: XXL-ben 75,9-ert 1 evvel, feketeben

@(#244) MichaelSD: ez eleg nagy hiba.
de legalabb tervezik. -
Konflikt
addikt
tegnap megvettem a G1-et, feketeben. jobb mint vartam, csak amulok-bamulok
(jo biztos azert is, mert ez az elso erintos mobilom)de h mit szivtam a pannon APN-nel, h be tudjak logolni a g accal az elejen.. mert ugye eloszor azt sem gondoltam h kell egyaltalan. aztan ufsz megmondta az adatokat.
ja amugy valszeg ezt nemet nyelvteruletre szantak, mert bakapcs utan egybol feljott h update van, felrakta az 1.5-ot, majd visszarakta nemet nyelvre.(a cuccok is nemet nyelvuek hozza amugy)
google task-okhoz nincs kulon app? (mert csak weben tudom nezni eddig)
mert nem rakja be a calanderba a taskokat? sztem ez lenne a logikus, azt ugy is sync-olja. -
No-kia
addikt
számítógépről hogy lehet G1-re APK telepítőfájlokat telepíteni, csak ráhúzom memkrira és elndítom, aztán kész?
-
vtechun
veterán
Mit szóltok a BenchmarkPi eredményemhez?
G1-ek közt 2. helyezett, abszolútban 8..

-
DarkByte
addikt
-
Konflikt
addikt
What is the thinnest Android phone? egy jokis abraval illusztralva.
-
vtechun
veterán
Hi. Vettem ma 8 gigas microSD class6-os karit. Beleraktam, fel is ajanlja a formazast, de nem csinal vele semmi. Valakinek vmi otlet?
Meloban vagyok, egyelore csak telon torteno formazas jatszik.
-
DarkByte
addikt
Nem árt ha itt is megvan:
T-Mobile Pulse Magyarországon is
Nagyon piszkálja a fantáziámat, kíváncsi vagyok milyen konstrukciókban lesz elérhető.
-
Konflikt
addikt
hoppa: 1080p-s android set top box jon:
Short reaction: Sweet. Long Reaction: We're unsure if there's even demand for an Android set-top box but if we know one thing about typical TV user interfaces is that they suck, big time. Android could work wonders in that market.

-
vtechun
veterán
hát jah, remélem a hvatalos változatban is lesz olyan megoldás, hogy csak a "szoftverlopás" miatt lényeges elemek kerüljenek a telóra, többi mehet nyugodtan az SD-re. de eleve is így kellett volna megoldani.
-
Konflikt
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
nehogymar ne oldjak meg h ne menyjen ra az update.
sztem mSD-t mindki hasznal benn. szval az android lenyegi resze, ami nelkul hasznalhatatlan lenne mint mobil keruljon a belso memoriaba, a tobbi app, etc. meg keruljon a mSD-re. akk sztem boven raferne. nemeleg a 192 MB RAM? -
MichaelSD
őstag
Nen valószínű, hogy lesz 2-es update a G1-er. Német cikk és az angol cikk.
Már az 1.5-ös is macera volt.
-
vtechun
veterán
Ezzel a beépített Gmail klienssel van valami trükk, hogy le lehessen szedni a mellékletet f@szául?
-
DarkByte
addikt
HTC Hero a hazai Vodafone -nál
Az a 99k -s hűséges ár elég sok szerintem, kevesebbre számítottam. -
Konflikt
addikt
talaltam egy ilyet, hatha segithet:
# If you’ve been using streetview or the browser alot, the cache can quickly get big. I’ve only had the phone for two days and got 20MB back by clearing the cache on these two.
# Settings > Applications > Manage Applications > Browser > Clear Data
# Settings > Applications > Manage Applications > Streetview > Clear Datamod: jah latom Karma #209-ben mar javasolta: )
-
Konflikt
addikt
Hoppaa:
Official multitouch to appear in Android 2.0? remelem meg az iden kijon a 2.0. -
vtechun
veterán
továbbra sem értem miért fogy a helyem egyre jobban, már csak 13 mega hely van

-
válasz
radi8tor
üzenetére
Semmit se tudni még a 2.0-áról. A Google egyik fejlesztője annyit írt, hogy ők nem korlátozzák azt, hogy a Dream-re is felkerülhessen - aztán hogy a HTC és a T és a többi jómadár szolgáltató mit csinál, majd kiderül. Az XDA-sok biztosan lehetővé teszik mindenkinek, hogy a legújabb cuccokat is használják (mint ahogy Cyanogen is egy csomó cuccot húzott már át a Donutból).
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Gmail
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Meg azért ennél durvább különbségek is vannak a két környezet között... Mondjuk ami a leggázabb jelenleg, akárhogy is nézem, az az, hogy egy virtuális gépen fut minden - ha egy folyamat GC-t idéz elő, mindenki beakad.