- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
MichaelSD
őstag
Az Astro jó, én is használom teljes elégedettséggel.
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
nekem a CRC37 van fenn, es lement a Cyanogen recovery image 1.4 flash, majd be is jottez a kepernyo, de csak egyszer. utana hiaba inditom ujra home+bekapcs gombbal egyszerre (elotte ramasoltam, atneveztem a update-cm-4.0.4-signed.zip romot update.zip-re) akkor sem jon be tobbet a recovery image kezdokepe. hanem helyette egy "egyeb veszely" szeru kresztabla, es egy fektetett phone ikon jelenik megy a screen kozepen. nemlep tovabb. sima ujrainditaskor pedig normalisan bootol a regi 1.5-re.
mitol lehet ez szted?
Ebben egy dolog csak ami megnyugtató: más is szív.

Nem értem miért nehezítik meg a flasheselést..
-
MichaelSD
őstag
Mikor downgradelni akarom a 29-es flashre a rebootnál azt írjak ki "not allowed". Ötlet?
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Mondjuk kernel verziót, Mod verziót (ha van), Build Number-t... És írogasd be ide őket.
Jól állítottad be?
A 3.0-ban úgy kell, hogy hosszan nyomvatartod az ujjad a második fülön egy neked tetsző szolgáltatón (a német szokott működni), aztán fake... valami. A következő Market indításnál fel kéne bukkanniuk. A reboot meg visszaállítja!Jó állítottam be. Hmmm.
Kernel: 2.6.27-00393-g6607056
san@sandriod#1Build: CRC1
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Hogy próbáltad eddig?
Ha a Cyanogen-féle recovery van fenn, a módszer az, hogy:
1) rárakod a frissítés .zip-jét a memóriakártyára, a gyökérbe.
2a) Terminálban kiadod, hogy "su", majd "reboot recovery".
2b) - vagy a házikó lenyomása mellett kapcsolod be a telefont.
3) A menüben csinálsz egy nandroid backupot (sose tudni)
4) Nyomsz egy wipe-ot (nem kötelező, csak ajánlott, de ezzel elveszted az adataidat!)
5) Update any zip from SD card, kiválasztod a frissítést, házikó, és kész.Ezt csináltam és tojt a fejemre. Bootkor az eredeti rendszer jött be. Próbálom újra.
-
MichaelSD
őstag
MEgpróbáltam felrakni a CyanogenMODot, de nem sikerült.
Az "alap" rootolval van, a bootloader is ok, de akár hogy is szeretnem felrakni a CyanogenMODot mindig a régi OS jön be. Ötlet? Link?
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Ez praktikus, kényelmes típus vagyok. A Market Enabler macera feltenni? Használható link? Nem találtam kapásból...
Megyek CyanogenMODot telepíteni.

-
MichaelSD
őstag
Ma reggel 9-től délután 5-ig csontra lemerítette az akkumulátorom. Ami fura, mert nem használtam többet, mint szoktam (és legalább egy napot kibírt más ROMmal), valamint eaminál semmi ilyen gond nincs az új CM-mel.
Egyébként végre használhatóan gyors a rendszer eddig
Az új Market meg nagyon pofás (bár Enabler nélkül most sincsenek fizetős alkalmazások
)CyanogenMOD updateli magát, mint az eredeti ROM, vagy minden egyes alkalommal reinstall?
-
MichaelSD
őstag
Mik a tapsztalatok CyanogenMODdal G1-en?
-
MichaelSD
őstag
@MichaelSD: akkor gondolom nem pannonos vagy

ez a helyzet only g modban is.
biztos h a g1 miatt van, mert eddig nemvolt ilyen. nappal nemvoltam rajt az otthoni wlanon, es akkor volt halo, net rendesen. (+megy a wifi mas mobillal, notival is rendesen)tulkepp a vezetekes router ugy behal, h cimet se oszt a lanon levoknek sem, igy a fon ap sem kap cimet. restart utan okes egy rovid ideig minden. uj fw-ek sincsenek, a legfrissebb van mindket routeren. a fon ap alapban bridge modban van, de akkor sem okes, ha a racsatlakozott wifi-s eszkozok kulon alhaloban vannak.
meg amit ki kene probalnom:
-auto chanel-t fixre rakni
-only b modeAz a keveset amit a G1en netezem a G3on szoktam.
-
MichaelSD
őstag
eleg erdekes problemaba utkoztem: ha a G1 a wifin van otthon, akkor kb 20 perc-1 ora alatt behal a halo, nincs net. a network:
asus vezetekes 4+1portos RX3041 router, erre rakotve egy fon ap. (meg a regi, amin csak 1 lan port van, meg egy b/g antenna).
a wifi-t szortam WPA-val, WPA2-vel, WPA/WPA2-vel is, es probaltam AES, TKPI+AES titkositasokkal, az eredmeny ugyanaz. valahogy nemszivlelik a G1-et. talakozott vki ilyennel?keresem az okat, de csak a router restart segit a probleman egyenlore. feloraig. utana megint restart.
Passz, nem használom wifin, ezért nem tudok hozzászólni.
-
MichaelSD
őstag
Gyenge az aksi. Az egyetlen komoly gyengélya a G1nek. Én mindent kikapcsolva (BT, Wifi, G3, etc.) simán lemerítem 1 nap alatt ha sokat dumálok.
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
nektek latja az os (nalam epp most xp sp3) a G1-et?
nalam ez tortenik:
-g1 kiirja h usb connected,
-xp felrak egy cserelheto MMC/SD drive-ot, de a drive-t nyitni nem lehet.ha a kartyat (2gb) atrakom egy microSD->SD atalakitoba, majd a kartyaolvasoba teszem, akkor latja az xp, van is rajt par cucc. (amugy FAT a particio)
latnia kene az xp-nek usb-n keresztul a micro sd-t? (sztem igen)
ja device mgr-ben a disk drive alatt van egy "HTC Android Phone USB Device" nevu eszkoz.
Bemountoltad? Nem elég, hogy connected, menü le, az rendszer üzenet kiválasz és feljön. hogy mount vagy don't mount.
-
MichaelSD
őstag
Ez hírdesd hangosan!

Pedig nagyon más. Ha van 15 feladatod, hogyan adsz nekik fontossági sorrendet? Hogyan csinálod meg, hogy mindegyiket egy listába lássad? Hogyan csinálod meg, hogy csak a lejárati nap jelenjen meg a kalendáriumban, miveil 15 bejegyzés sok helyet foglalna. Stb, stb.
Talán ez. segít rajtad...
-
MichaelSD
őstag
Nekem meg kellett adni más adatokat is.
A gmailben van egy egy task funkció ahova tenni valókat lehet beírni. Azt szeretnénk ha synckelni lehetne.
-
MichaelSD
őstag
tegnap megvettem a G1-et, feketeben. jobb mint vartam, csak amulok-bamulok
(jo biztos azert is, mert ez az elso erintos mobilom)de h mit szivtam a pannon APN-nel, h be tudjak logolni a g accal az elejen.. mert ugye eloszor azt sem gondoltam h kell egyaltalan. aztan ufsz megmondta az adatokat.
ja amugy valszeg ezt nemet nyelvteruletre szantak, mert bakapcs utan egybol feljott h update van, felrakta az 1.5-ot, majd visszarakta nemet nyelvre.(a cuccok is nemet nyelvuek hozza amugy)
google task-okhoz nincs kulon app? (mert csak weben tudom nezni eddig)
mert nem rakja be a calanderba a taskokat? sztem ez lenne a logikus, azt ugy is sync-olja.APN nálam szívás volt, bát én Ts vagyok.
A taskokat tudtommal még, sajnos, nem synckeli az Android. Appról nem tudok, de állítólag tervezik.
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
A cikk szerint nem elég, Google szerint már az 1.5 is nehézkes volt.
-
MichaelSD
őstag
A macera alatt nem a installálást éretettem, hanem hogy az 1.5-ös update méretét is nehéz volt belenyomni a G1-esbe a kis memória mértet miatt. Sorry a félreértésért.
-
MichaelSD
őstag
Semmit se tudni még a 2.0-áról. A Google egyik fejlesztője annyit írt, hogy ők nem korlátozzák azt, hogy a Dream-re is felkerülhessen - aztán hogy a HTC és a T és a többi jómadár szolgáltató mit csinál, majd kiderül. Az XDA-sok biztosan lehetővé teszik mindenkinek, hogy a legújabb cuccokat is használják (mint ahogy Cyanogen is egy csomó cuccot húzott már át a Donutból).
Nen valószínű, hogy lesz 2-es update a G1-er. Német cikk és az angol cikk.
Már az 1.5-ös is macera volt.
-
MichaelSD
őstag
Ha jól emlékszem náluk vettem annó, de majd megnézem pontosan, mert már féléve volt.
-
MichaelSD
őstag
A fejlesztői telefonon biztosan le vannak tiltva a Market, mivel így korlátlanul lehetne róla leszedi a fizetős programokat és áttenni más mobilokra. Hogy a T-Mobile G1 mennyire olyan mint a HTC Dream ilyen szempontból azt nem tudom.
Érdekes mobil ha tényleg 150 euróért lehet majd kapni: [link] Mondjuk a 3G egy érdekes pontja hogy nincs, viszont van WLAN és GPS is. Google Maps mondjuk GPRS -el érdekes lehet.
Nekem G1-em van, de csak ingyen progik vannak.
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Nekem pont a Google szolgáltatás része nagyon tetszik. Ügyesen van megcsinálva. Persze lehet másnak használnia is (és jó telefon is), de szerintem sokat veszít a lehetőségekből ha nem használja a Gmailt.
-
MichaelSD
őstag
A rózsaszín szolgáltató ügyes volt és elküldték a standard PDA beállítás leírását. Nagyon aranyos az Android, de szerintem csak annak aki a Google szolgáltatásait használja.
-
MichaelSD
őstag
Nem megy, mert nem engedi beállítani. Regisztrálni tudok (ahoz kell net) vagy megadhatok egy Access Pointot, de ott WLANt nem tudok megadni (vagy nem jöttem rá, hogy kell).
Ha valakinek van tippe, szívesen veszem, mert a rózsaszin szolgáltatóval küzdenem kell, de nagyon. Most valami PDA beállítást ígértek emailben, majd meglátjuk...
-
MichaelSD
őstag
Köszi.
Itt van a G1-esem és a T-Mobile nem aktiválta még a mobilnetem, így nem tudom regisztrálni...

-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
A Sync nálam kritikus kérdés. A Palm óta nem nagyon találtam olyan megoldást amit ténylegesen 100%-ban tudott Syncelni.
-
MichaelSD
őstag
Most az utóbbi időben elég sok Android foróumot/discussion boardot nézegetek, és így elsőre amit sikerült kihámozni hivatalos/félhivatalos HSZekből az az, hogy pl a contact/event szinkronizáció Neten keresztűl fog menni... de nem googles fejelsztők dolgoznak egy az active synchez hasonló megoldáson...
Konkrét GPS navigációs progival annyira még nem találkoztam, a beépített Google Maps -en kívül... bár a friend finder poénos kis progi, de nem navigációs...
Ami a Google progikat illeti, sztem nem lesz roszabb a szinvonaluk mint a PC változatoknak... Amit eddíg láttam, a böngészőt, az nagyon a helyén volt (most próbálgatom a Polarisomon az opera 9et, és várok a Skyfirere, de fölveszi velük a versenyt gond nélkül...
A legtöbb fejlesztés alatt lévő progi most is kipróbálható az emulátor segítségével... igaz nem 1 valós készülék, de nagyságrendekkel több mint amit a LiMO biztosít...
Sztem amúgy meg az alapszolgáltatások annyira nem mérvadóak, mivel ingyenesen cserélhetőek lesznek...Ez a weben keresztüli sync hogyan fog működni?
-
MichaelSD
őstag
Elvileg igényesebben lesz megoldva mint a legtöbb telefonban (értsd nem hotlink a menüből a böngészőhöz)... Legalábbis az, hogy a Maps -et konkréten a beleintegrálták a softwarebe, illetve az 1ik bemutató videóban is elhintettek, 1 olyat, hogy a kép nézegetőt ha nem tetszik a Picasa-ra is lecserélheted.... szóval érdekes lesz
Az eladási stratégiával nem nekünk kell foglalkozni, hanem az Android partnereknek (HTC, Samsung, LG,...)... már csak azért is, mert amint kijön elérhető lesz mindenkinek, olyan szinten hogy ha a telefonod rendelkezik 32MB Flash memóriával illetve 1 használható (200 MHz fölötti) procival akkor elfut...Félreérthetően fogalmaztam. Nem a marketing amit nem látok, hanem konkrétan mit fog tudni felmutatni mondjuk a WMmel vagy a Symbiannal szembe. Ez pedig csak a Google szolgáltatásai lehetnek. Maps nagyon jó, de van GPS szoftver a többi rendszerre. Van alternatív kép názegető is. Az igazi kérdés, hogy a Google szolgáltatások ,mennyire lesznek ütősek. Szerintem, de ez magánvélemény.
-
MichaelSD
őstag
Hmmm...
Ami a stratégiát illeti...
1. Amint megjelenik az első készülék, a forráskód nyílvánosan elérhető lesz.
2. Elérhető lesz 1 általános ROM, amit nagy valószínűséggel könnyen lehet konfigurálni az adott készülékre (telepítő -> "select your device"), vagy a gyártóktól kell beszerezni, de mivel nyílt forráskód ezt kétlem... bár fene tudja...Nagyon úgy néz ki, hogy tartalmazni fogja a HTC által kihagyott drivereket...
Megjelent egy újabb SDK is, ami eléggé át lett szabva az elsőhöz képest, és elék újítást is tartalmaz...
Lenne miről beszélni...

De ez nem eladási stratégia. Ne érts félre, ezek mind jók, de az átlag usert nem ez érdekli. Mi geekek vagyuk, nem átlag userek

Az érdekes az lesz, hogy a Google hogyan integrálja az ő szolgáltatásait. Ezen fog áll vagy bukni a dolog szerintem.
-
MichaelSD
őstag
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- Teljesen ÚJ - iPhone 17 Pro 256 GB Kártyafüggetlen - Fóliás - 0 ciklus - Apple garancia
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Core i3-4160, 16GB DDR3 félkonfig - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- 2 darab Metalica VIP Superior 2 napos jegy csere 4 darab egynaposra
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 2GB DDR3 notebook RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 3.0-ban úgy kell, hogy hosszan nyomvatartod az ujjad a második fülön egy neked tetsző szolgáltatón (a német szokott működni), aztán fake... valami. A következő Market indításnál fel kéne bukkanniuk. A reboot meg visszaállítja!
)