Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ahogyan nézem túl sok embernek még nincs Android -ja. Én gondolkodom egy G1 -en, de most nem szeretnék a sok minden mellé még ezt is venni, kicsit kiköltekeztem magam (laptop, táska, router
). Valamikor késő ősz, vagy karácsony felé visszatérünk a témára, addigra talán lesz nagyobb kínálat is. -
vtechun
veterán
Töltögetem a kis progikat a telóra. Találtam egy egész kellemes kis ebay kliens progit. Van benne vonalkód szkenner is
Az alapján rákeres gyorsan ebayen. De nálam csak DVD hengerekre volt találat 
Ha valaki talál még értelmes progit szerintem nyugodtan ossza meg itt
-
vtechun
veterán
bluetooth filekölést megoldottam 2 eurós Bluex-el. Szerintetek valahogy meg lehet oldani, hogy Nokia 6131-emről az összes kontaktot átmásoljam mondjuk BT-n keresztül HTC Dreamre?
-
DarkByte
addikt
Nálam a Hero még esélyes lehet ha Pannon -nál valamilyen céges flotta kedvezménnyel vihető lesz. Az árnak kellene esnie mert ez a 150k nagyon sok. Max. 80k lenne a reális de még azt is nagyon meggondolnám ha egyben venném meg.
Egészen megtetszett így részleteiben a kezelő felület. Mondjuk kár hogy ezt a szürkés témát nem lehet cserélni, már az is jó lenne ha csak mondjuk Win7 Aero szerűen a színét lehetne variálni.
-
student
őstag
válasz
DarkByte
üzenetére
nem rossz ez a hero csak 150k-t nem ér a hiányosságai miatt.
meg ugy általában látszik hogy még nem pakoltak bele mindent androidba.
én ezért nem is veszek még idén telót megvárom a jövö évi samsung kinálatot.
bár idén még 2 samu andro jön mobile review szerint de azok butábbak lesznek mint a galaxy. -
DarkByte
addikt
Befutott a helyi HTC Hero teszt: [link] Megyek olvasni

-
vtechun
veterán
Én szeritnem hamraosan Karma kolléga atyáskodásával belefogok a rootolásba meg egyebekbe
Csak nem akar frissülni ez az 1.1-es szoftver 
-
student
őstag
kár hogy ien ocsmány lehet megvenném
bár tuti lesz nálunk 140k annyit meg nem ér sztem ez a kis "hack", ugyanazzal az ocska 500mhzes procival. ja meg ebbe sincs fm rádió amit megint csak használnék.
a faterom 10000ftos nokiájába benne van.
nincs rá valami app hogy lehessen rádiózni vagy ahhoz kell valami külön hardver cucc is?szal ugy néz ki idén se lesz uj mobilom
-
Úgy, hogy a Google hivatalosan nem támogatja a multi-touchot, és az Androidban sincs benne. A Cupcake verzióban se, de még a Donutban se lesz benne, legalábbis Romain Guy (Google alkalmazott) szerint, aki az android-developersre írt ezügyben.
Technikailag nincs gond, az összes telefon kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, csak épp a szoftver nem kezel többet egy érintésnél. Kivéve a hackelt böngészőket és a Hero-t, ahol ugyanezt a hacket építette be a HTC máshova is. A Samsung meg csak leshet

-
student
őstag
más:
az hogyan van hogy a galaxyba nem rakták bele multitácst
a htc meg lazán belerakta a heroba?pedig abba is 1.5 van.maga a kijelző képes lenne multira? valami későbbi software upgradel jön?
-
student
őstag
egyenlőre ebbe bízok hogy lesz is valami belőle talán.
coreplayerApple iPhone, Touch and Google Android
COMING SOON!csak az a baj hogy iphone-ra már 1évvel ezelőtt is igérték. nem kapkodnak
-
Alukard
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
HTC WinMo-s PDAk esetén a ROM Flash mára már egy eléggé biztonságos dolog... a HardSPL fölrakása után már eléggé kicsi az esélye a téglásításnak, illetve gebasz esetén megkönnyíti a visszaállítást... szerintem az XDA-DEV elég nagy szerepet fog vállalni az ilyen tevékenység akadálymentesítésében

-
válasz
DarkByte
üzenetére
A HTC Goldcard egy olyan SD kártya, aminek az MBR-jében van egy magic kód, amit ha az SPL meglát, ellenőrzés nélkül enged bármilyen teljes firmware-t telepíteni. A generálásához szükséges a kártya Card ID-je, ezt telefonnal a legegyszerűbb kiolvasni (az ASTRO fájlkezelővel például pár pillanat), QMat demóverzióval meg kell fordítani a kódot, majd egy online goldcard.img generátorba beírni a végeredményt. Ha ez meg volt, emailben jön egy 384 byte-os fájlocska, amit dd-vel kell betolni az MBR-be (de ha van valakinek Windowsos megoldása, azért érdekelne
) .A DREAIMG.NBH egy teljes firmware-t szimbolizál, így lehet megtalálni, és így is kell elnevezni. Egy olyan amerikai verziót kell belőle letölteni, ami még sebezhető volt (azt hiszem RC29, de meg kell nézni pontosan), fel kell tenni a gold cardra, és az SPL-lel felflashelni. Eztán van még egy kis konzolos varázslás, youtube-on jól el van magyarázva.
A HardSPL egy olyan bootloader, ami nem végez tanúsítvány-ellenőrzést a telepítendő ROM-okon, mindent megeszik. Ennek egy továbbfejlesztett verziója a Haykuro-féle SPL (hallottam már DangerSPL-nek is hívva, mert ha elkúrja az ember, akkor egy szép kis téglát kap), ami máshogy szervezi a flash memóriát - ez kell a Hero ROM-okhoz és a Rogers-esek többségéhez. A rootolás utolsó előtti lépése a HardSPL telepítése - ezzel lehet ugyanis felrakni a jobb firmware-eket utána.
-
válasz
DarkByte
üzenetére
Van szerencsére, két védvonal is a ROMok cserélgetésekor: ott a Recovery partíció, amellyel magát a szoftverfrissítést végzi az ember, és nem kerül felülírásra; és ott az SPL, amihez legfeljebb kétszer nyúl az ember, és legrosszabb esetben is egy HTC Goldcard + egy DREAIMG.NBH segítségével feltámaszthatja a telefonját.
Három rizikósabb (2 kötelező, 1 opcionális) pont van: az USA-beli G1-re transzformálás a Goldcarddal, a HardSPL telepítése, és (ez opcionális) a DangerSPL telepítése. Meg a rádió ROM-okra nem árt odafigyelni. De ezek mind olyanok, amiket egyszer csinál meg az user, komolyan.
-
DarkByte
addikt
Vagy úgy. Na ezzel teljesen egyet értek.
Nagy kár hogy az ilyen hackelések esetén ugrik a garancia. Tök jó lenne hogyha mondjuk elrontom a frissítést, akkor is lenne egy olyan bootloader réteg amely még tud kommunikálni PC -vel annyira hogy újra fel lehessen írni valami mást. Bár lehet ez most is megvan csak én nem tudok róla. 
-
válasz
DarkByte
üzenetére
Azért, mert a többi platformon körülményes a lejátszása (főleg ingyen, vö. CorePlayer), és ez egy remek példája a nyílt (és értelmes) rendszer előnyének. Egyszerűen ennyi.
Persze ha valaki nagyon mazochista, beépíthetné a Symbian MMF-be is akár. De valamiért ez az évek során egyszer sem történt meg

-
DarkByte
addikt
A FLAC miért is hozza el a világvégét? Attól hogy nagyon állat minőségben felraksz egy zenét, a legtöbb Android eszközben lévő audio DA nem biztos hogy hozni tudja azt a szintet ami miatt egy Q7 -es auTuV Vorbis -nál vagy Q0.65 -ös Nero AAC-LC -nél többet érdemes lenne feltenni egy ilyen mobilra. A másik hogy tárhellyel sem győzi az ember a lossless -t, főleg nem memóriakártyán.
-
Na emberek, itt a világvége. Legalábbis a többi platform számára.
Cyanogen a CyanogenMod 3.9.3-ban egy új dolgot integrált: FLAC támogatást a teljes rendszerhez (eredetileg Kruton munkája).
Én most töltöm a frissítést, majd kipróbálom
Meg azt is, hogy milyen az az "elromlott videó" - kísérleti firmware-ről van szó amúgy is.student: A Donut folyamatosan létezik - így hívják a fejlesztés alatt álló verziót. Cyanogen már most áthozott belőle pár dolgot, mondjuk a Power Control widgetet, meg a legújabb verzióban PPTP-t meg WPA-Enterprise támogatást.
-
Egy érdekes idézet egy megbízható embertől az utolsó üzenetben (sajnos nem tudom hogy lehet permalinkelni egy üzenetet):
"Donut is NOT Android 2.0 and there's no multi-touch support in Donut."
Olvasgatom ezt a hírt, azért nem lesz ez rossz rendszer.
-
student
őstag
galaxy vs magic
vicces mintha csak másik skinje lenne a telefonnak tökugyanaz az egész, a képe azért szebbb kicsit galaxinak -
student
őstag
igazad van, azóta utánanéztem jobban ez a különbség:
The Galaxy isn't a "Google Experience Phone", like the T-Mobile G1 or the Vodafone HTC Magic, but you will not find any differences in terms of the Android user interface. The only real difference is, that neither Samsung nor O2 Germany will push firmware updates over the air but it has to be done by flashing the device through USB.
szal lehet ezt is.
-
student
őstag
találtam egy lépésszámláló progit .
ez a giroszkópot használhatja a járás közbeni zötykölődésnél? -
DarkByte
addikt
Nem erre gondoltam. Volt egy előadás ami csak annak volt szentelve hogy összevetették a Dalwik WM -es Java, a V8 motoros AJAX Javascript és az NDK -s natív teljesítményt.
Áh, meg is van. Csak ez a videó volt az: [link] 50. perc környékétől van összehasonlító táblázatok sora. De érdemes az egész videót megnézni. Ha jól emlékszem életjátékot csinált az előadó mindhárom platformra.
-
DarkByte
addikt
A fejlesztői listán én már lobbizom egy ideje válaszra várva azzal kapcsolatban hogy van-e valami módja hogy a beépített audió dekoderektől az ember nyers PCM -et kapjon (lenne egy durvább audió lejátszó ötletem
) és sajnos ezek sincsenek még megoldva. Egyik ürge viszont átportolta a libmpg123 dekódert NDK -val (ezen gondolkodtam én is, csak hát mégis a beépített még gyorsabb, lehet hogy a telefon hardware -es DSP -jét is ki tudja használni az OpenCore mag), és összevetette egy másik illető Java -s tapasztalataival (java MP3 dekóder is van JLayer néven), durván 10x -es a sebesség különbség.Valamelyik Android -os Google I/O videóban is volt összehasonlítás szép grafikonokkal és demóval, de most hirtelen nem találom.

-
vtechun
veterán
jah, még nincs ilyen telóm, de máris hiányzik egy komolyabb videolejátszó

-
student
őstag
ja hát hd-ba tényleg felesleges. 10 centis kijelzőre minek?
más: nézegettem az android market-t hát nincsenek eleresztve progikkal. max 500 ha van de at is tulzás. most olvastam apple-nél már 65000 progi van. dehát érthető is amig nincs millióknak android telója addig nincs piac
-
DarkByte
addikt
A baj az hogy hiába is forgatod át az FFMPEG -et az NDK -val a rendszerhez, nincs olyan API hívás amivel közvetlenül az NDK -s kódból tudnál a screenbuffer -be írni. Addig amíg ezt nem csinálják meg, szerintem nem nagyon fognak kísérletezni a videó kodekek portolásával, sem videó hívást biztosító progikkal.
-
Alukard
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Hát, amikor a madárka rányomja a HD videót és a teló behányik, akkor majd megtudja mifán terem a konvertálás... meg amikor szítkozódik, hogy rátett 2 filmet és nincs hely a zenéknek...
És már van kóder ami felhasználó barátabb... és én megvárom azt az időt, 4 magos procival és olyan progival ami ki is használja nem tart olyan sok ideig...
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó kérdés hogy az egyedi gyártók hogyan fogják engedélyezni az update -eket, főleg akik kicsit jobban beletúrnak az alap kódba. Addig szerintem erről nem nagyon fogunk megtudni semmit amíg gyakolatban nem látjuk. Az szinte 100% hogy a hivatalosabb Google telefonokat (G1, Magic) lehet majd még jó ideig frissíteni. (én a Magic -et szívesen elfogadnám csak ugye itthon nincs hivatalos forgalmazás)
-
DarkByte
addikt
Nyilván, ezt írtam én is hogy az átlag user nem akar konvertálgatni, főleg hogy azt sem tudja mi fán teremnek az egyes kodek beállítások/profilok. Biztosra veszem hogy lesz rá megoldás, csak idő kérdése. Elég sokan kérik, lehet hogy a Donut -ba beteszik alapból rendszer szinten az XviD core -t.
-
student
őstag
én nem akarok konvertálni. rákopizom a filmet a karira és onnan nézem aztán letörlöm
-
DarkByte
addikt
Csak fejlődjön kicsit az NDK és úgy is átportolják az XviD -et a platformra, az pedig már tud DivX -et is dekódolni (legalább is a régi H.263+ alapút biztosan). Habár én is azt mondom hogy a H.264 modernebb kodek és hatékonyabban tömörít. Persze a többségnek az fáj hogy a torrent üzletlánctól beszerzett videókat nem lehet egy az egyben ráhajítani, hanem ki kell várni a transcode időt

Más: van ilyen oldal is: [hundroid.com]
-
student
őstag
nem tudjátok van már valami olyan lejátszó progi mint a symbire hogy tudja nézni az xvidet divx-t is?
-
vtechun
veterán
Tegnap este még kicsit "gyakoroltam" az SDK emulátorával
Várom, már, hogy a kezemben foghassam a "kicsikét"(G1) . Ma itt Nyíregyházán benéztem kb. 10 üzletben, sehol sem volt természetesen
Nehogy a vásárlás előtt lássak is egyet élőben 
-
vtechun
veterán
Felmerült bennem egy kérdés : Sok alkalmazás elérhető akár egy dollárért is. Ilyenkor, ha az ember izet gogle checkout-on, akkor hogyan oszlanak el a költségek? Pl. 1 dolláros árnál mennyit emelnek le a számlámról, mennyi a kezelési költség, stb. Van valakinek ilyen tapasztalata ?
-
Találtam egy talán mindenkinek érdekes linket: AndAppStore. Ez egy Market-alternatíva, jelenleg 180 alkalmazás van benne, és simán letölthetőek az APK-k

Sőt, a SlideMe is pont ilyen, most vettem észre, hogy itt is van webes letöltés (eddig csak a telefonra telepíthető klienst próbáltam).vtechun: A Google álláspontja az volt, hogy mivel azon a telefonon vannak root jogok, a Market fizetős alkalmazásait játszva ki lehet szedni, és warez módra terjeszteni. Ez a "nagy" védelem a piracy ellen.
Pont megy most erről egy thread az android-developersen. -
vtechun
veterán
-
DarkByte
addikt
Ha tippelnem kellene a hazai mobil boltokban lévő 0 percesek is valamilyen úton a Market -ből származnak , persze lehet tévedek és valamelyik úniós országban van egy nagyobb elosztó pont ahonnan a helyi szolgáltatói telefonok jönnek valamilyen furfangos módon. Jó kérdés pl. egy XXLGSM -es G1 -en van-e Market.
-
vtechun
veterán
Elvileg itt vannak a leírva a szállítási költségek, hát mit ne mondjak, eléggé borsos...

Szal ez nem pálya.
-
vtechun
veterán
Azt tudom, azzal együtt sem olyan nagyon drága, ha azt veszem, hogy egy érintetlen, zsír új készülékről van szó, amivel azt csinálok amit akarok

Mert kicsit félek valami kereskedésből venni, ki tudja hogyan függetlenítet G1-et.
Viszont ha rájön 1-200 $ szállítási költség akkor már erősen nem gazdaságos
Meg, ha 2 hónap alatt szállítják ide akkor se nagyon bejövős a dolog.Alukard : Te rendeltél már? Vagy ismersz valakit aki ilyen módon jutott hozzá?
-
vtechun
veterán
Nem gond
Majd befizeted valamikor, amikor fejleszteni akarsz
Csak nekem közöm sincs a programozáshoz, és egyelőre kizárt, hogy bármire is fejlesszek akármit is 
na, valami külföldi fórumot kellene keresni, hátha le van írva valahol. Egyébként valamelyik androidos topicban láttam valami szemezgetést a szállítási költségekről, emlékem szerint eléggé elszállt árak voltak

-
vtechun
veterán
Felteszem itt a kérdéseimet
Nagy részét úgyis Karma fogja megválaszolni, így legalább más is láthatja.Tehát : Valaki tudja, milyen feltételekkel lehet rendelni Developer Phone-t? Ennek alapján. Érdekelne, hogy mennyi idő, szállítási költség ide, vagy esetleg UK-ba. Mert még az is szóba jöhet mint megrendelési célpont, ha jelentősen olcsóbb

-
vtechun
veterán
Nem tudja valaki, hogy van-e valamilyen hátránya, ha az ember Developer G1-et vesz?
Azt hiszem itt van talán a link amin megrendelhető.
Mert ahogy nézem, szinte csak ez az egy lehetőség van full legálisan gyárilag független G1-et kapni.
-
Egyébként is, a Rosie/Sense csak egy launcher, cserélhető komponens. A HTC csinált még külön tárcsázót, zenelejátszót, meg változtatott egy-két dolgot, de az alap Android rendszerrel nem rontotta el a kompatibilitást elméletileg

Viszont ezek a cuccok nem mennek nem-HTC rendszeren, mert saját frameworkök vannak hozzá. De az XDA-n már jópár dolgot visszaportoltak

-
DarkByte
addikt
Na igen, sejtettem hogy a WM -es HTC módosításokat felhozzátok. Igazából én is csak így gondolom a dolgot, aztán majd ha megjelenik a Hero többet tudunk majd meg, jó lenne ha a félelmeim megalapozatlanok lennének.

Ahogyan látom a Hero a Speedshop -ban már előrendelhető: [link]
-
Alukard
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Nem tudom milyen a tapasztalatod az egyedi HTC felületekkel kapcsolatban, de elég jól kivitelezettek és rugalmasak... WMes készülékek esetén kiiktathatóak voltak... amikor először mutatták be az Android felépítését, az is előtérbe került, hogy az UI is cserélhető olyan egyszerűséggel mint 1 téma...
Szóval emiatt nem aggódnék... viszont a lehetséges Heromról nem fog hiányozni a Google Logo
De az extra funkcionalitás, pl exchange az jól fog jönni
-
DarkByte
addikt
Igen, a Hero elég kellemes telefonnak tűnik, habár nekem annyira nem tetszik hogy a HTC belenyúlt a kezelőfelületbe. Talán rosszul gondolom de ez a hivatalos SDK -val készült alkalmazásokkal hozhat majd olyan kompatibilitásbeli gondokat amelyek végett majd minden programból lehet az összes Android derivációra fordítani külön alkalmazásokat (a Symbian -nak is ez a rákfenéje a különböző release -ekkel; a gáz itt az hogy a Java alapúság az Android -nál pont az ilyen gondok kikerülésére van). Nem tudom mennyire törekedtek arra hogy ezzel ne legyen gond; ha minden gyártó visszaforgatná a fejlesztéseit a közösbe akkor nyilván ezzel nem lenne gond, de egyértelműen ezt nem fogják megtenni, így előbb utóbb minden gyártónak lesz egy saját Android branche.
Másrészt ez a telefon megint lesz 100k körül. Egy ideig nem nagyon lesz ennek feléért modellek, bár ha a G1 ára az új versenyzők hatására lemenne, egy fehéret bevállalnék
Arra valószínűleg a hivatalos Google update -ek fel fognak menni még egy ideig. -
Alukard
senior tag
-
DarkByte
addikt
Igazából én vagyok szerintem már nagyon türelmetlen (mondjuk azt hiszem még vagyunk páran így), érdemes volna megvárni az őszt, illetve a karácsonyi szezont. Addigra szerintem lesz egypár lehetőség, bár kicsit félek attól hogy hazánkban nagyon kevés készülék lesz hivatalosan kapható, főleg az alapján hogy a gugli nem nagyon tervez egyelőre Európára. Persze addigra változtathatnak a véleményükön, őszre talán a Donut is megjelenik.
-
Alukard
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
A WiFis megosztás igazából másodlagos a lényeg maga az internet leosztás, arra viszont leszek kíváncsi, hogy mit hoz erre a piacra az android, ha tényleg megjelenik a piacon.
Persze, jelen van most is... de alig 1 pár készülékkel, míg az ellenlábasok készülék garmadájával képviseltetik magukat...
-
DarkByte
addikt
Nem azt mondtam hogy rossz, de Alukard fent is leírta hogy elsősorban WiFi hotspot szerű megosztást szeretne, mert ilyen eszközökkel szeretné használni. Nyílván ezt ezzel a programmal nem lehet.
Egyébként sajnos én is azt látom amit írsz. A szolgáltatói érdekek (és ide én a Google -t is belesorolnám) miatt van az hogy némely dolgokat szánt szándékkal kihagynak egy rendszerből. Hála az égnek most a Symbian is megnyílik a közönség előtt, reméljük ezek konkurens fejlődése majd hozza magával a kényszert hogy az ilyen gyérebb szolgáltatások is bekerüljenek pl. az Android -ba.
Egyébként az Android 85k -s áránál nincs már valami egyéb olcsóbb alternatíva? Én egyelőre csak a Samsung i7500 -ról tudok, ami talán már kapható, mondjuk hazai mobil oldalt még nem láttam hogy letesztelte volna.
Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Valamikor késő ősz, vagy karácsony felé visszatérünk a témára, addigra talán lesz nagyobb kínálat is.
Az alapján rákeres gyorsan ebayen. De nálam csak DVD hengerekre volt találat

Kár hogy relatíve nagy rizikó faktora van, főleg annak aki még életében nem hackelt valamilyen PDA szerű jövevényt. Fix hogy az első hibaüzenettél elvinne a szívinfarktus. 
Csak nekem közöm sincs a programozáshoz, és egyelőre kizárt, hogy bármire is fejlesszek akármit is