- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
És az a legdurvább, hogy sok google app is előbb vezet be újdonságokat ios-en mint droidon és jobban is működnek. Ezért is írtam máshol, hogy én nem istenítem az almát, azért tud takarékosabb, fluidabb, megbízhatóbb lenni, mert korlátolt. Ahogy fejlesztik a rendszert, úgy veszít ezekből az erényekből. Cc dadog mint a szar, háttérkép beállítása bugos, a droidból átvett dolgok meg jó esetben csak butábbak, rosszabb esetben még bugosak is. Csodák nincsenek, az apple-nél sem jobbak a fejlesztők. Én bevállaltam a zártságot, a butább rendszert a fenti előnyök miatt. Most ez részben külső nyomásra (eu), részben belső döntések miatt kezd elveszni.
-
Az USB-C csak egy csatlakozó formátum, nem protokoll. Több szabvány is használja ezt a csatlakozót. A lényeg, hogy a PIN-kiosztás miatt töltésre mindegyik standard megoldást nyújt. Az EU direktíva csak ezt írja elő, adatkapcsolati kompatibiliást nem.
Amúgy egyetértek veled. A lightning a maga korában tök jó volt, de eljárt felette az idő. A kábelek drágák voltak és szarok a vendor lock miatt, ezzel minden iPhone tulaj szembesült az idők alatt. Sokkal egyszerűbb egy olyan csatlakozóval élni, amit minden más eszköz is használ, és hegyekben áll úgyis otthon.
-
Szabi®
addikt
Totálisan nem látják, hogy pont az eu van az user ellen. Meg azt sem látják, hogy nem csak azt az egy nyamvadt api kinyitást sérelmezi egy user , hanem az eu túlontúl vég nélküli genyózását.
Én zárt készüléket vettem, ezt is akartam venni, aki nem azt akar venni, az ne a zárt készülék ellen sírjon, hanem vegyen nyitott készüléket.
Az eu ami egyébként 100 sebből vérzik, és legalább 150 indokot fel lehetne sorolni ellene, mint mellette, úgy veszi el a termékek identitását, ahogy az országokét is. Itt most az eszköz a "versenyhivatal". . . -
dabadab
titán
Az sem segít, hogy megint a kommunistra eszmék eszik be magukat usába és eu-ba, munkát sosem látott idióta aktvivisták mindenütt. Miközben kína
Arról a Kínai Népköztársaságról beszélünk, ahol a Kínai Kommunista Párt van hatalmon majd' nyolcvan éve? Na, ott tutira nincsenek kommunista eszmék!
-
Ha normális a verseny, akkor a fogyasztónak is olcsóbb lett a szolgáltatás, ez a piaci törvényszerűség. Arra vannak a versenyhatóságok, hogy minél jobb legyen a verseny.
...nagyként viszont már azt hiszik, hogy nekik jár ingyen minden.
Amúgy abban 99%-ig biztos vagyok, hogy ilyesmit senki sem kért soha. -
Bárki feltölthet lejátszó appot és máshol árulhatja rá az előfizetést, nem csak a nagyok.
A kicsiknek az appon keresztüli vásárlásra is kedvezményes jutalék van azt hiszem, egy összeghatárig.
Ez részben, vagy egészben a versenyhatóság vegzálásának köszönhető. Korábban magasabb fee-k voltak, és szigorúbb feltételek.A végén meg tényleg az jött be, hogy ezzel mégis csak a fogyasztók járnak jól.
-
Mindenütt úgy megy, hogy ha valaki piactért használ, hogy elérjen vásárlókat, akkor jutalékot kell fizetnie.
Ez ebben az esetben csak korlátozottan áll. Az Apple elsődleges terméke nem a Store, hanem az eszközök, amikre appokat lehet telepíteni. Store nélkül az eszközöket "senki" sem venné, ergo az ő érdeke is, hogy sok alkalmazás legyen rajta elérhető. Lásd Huawei példája, ami Play nélkül beleállt a földbe.
Szóval itt van egy egymásra utaltság, a sírás pedig arról szólt korábban is, hogy az Apple által alkalmazott charge mértéke méltányos-e. A nagyoknak volt erejük arra, hogy ezt leverjék (lásd Spotify, Netflix, te is írtad), a kicsiknek viszont nem. Erre való a versenyhatóság, hogy a sok kicsit egyben képviselje.
Olyan ez, mint a melósok esetén a szakszervezetek. 1-1 melóst ki lehet baszni, ha lázadozik azért, mert nem kap védőruhát pl. a vegyi üzemben, de ha összefognak, akkor ki tudnak harcolni jobb munkakörülményeket.
...a csóringer választók benyalják azt, hogy majd ingyen lesz minden
Azért, na!
Apple cuccokra azt állítani, hogy ingyen lesz minden, vagy nem fizeted meg akár a vételárban a szolgáltatás árát, az azért elég komoly aránytévesztés. És érdekes módon láthatod, hogy a nagyok esetén az Apple el tud tekinteni a charge-tól, hát nem fura?
Mégse ment tönkre, sőt, vastagon prosperál.
Egyébként megint a store a téma, pedig ez a hír sokkal általánosabbnak tűnik. Szerintem arról szól, hogy nyitottabbá kell tenni az eszközöket más gyártók irányába. Például legyen már normális fájlküldés Android telóra is.
-
sh4d0w
félisten
Feltetelezem, hogy mar megfeledkeztel arrol, amikor az amerikai zeneipar a Metallicaval a szinpadon szerzoi jogokra hivatkozva kicsinalta a Napstert, vagy eppen sima felhasznalokat olyan buntetesekben reszesitettek, amiket az unokaik is fizetni fognak. A jogrendszerrol mar nem is beszelve, mert a precedensjog meg azt is megakadalyozza, hogy hasonlot fejlessz ki, mint amivel egy korabbi versenytars mar piacon van.
Ezzel termeszetesen nem azt akarom mondani, hogy az EU-ban nincs baj, csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy hasonlok ott is vannak, megis megy a vallalkozosdi.Lobbi mindenhol van, ez nem is kerdeses es termeszetes, hogy mindenkinek a sajat gyermeke a legszebb, ugyanakkor nem veletlenul talaltak ki a monopolellenes torvenyeket - feltetelezem, nem ujdonsag szamodra, hogy olyankor a monopolhelyzetben levo ceg olyan arat rak a termekere, amilyet akar, konkurrencia hijan.
A versenyszferak kezelesere vannak bevalt eszkozok, alkalmazni kell azokat es csokolom. Az viszont nehezen hiheto, hogy az EU miatt nincs innovacio, inkabb azt gondolnam, hogy a megfelelo szellemi toke hianyzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest