- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Nem az érdekel, hogy egy törvény alapján jogosan vetnek-e ki szankciókat, ezt majd megállapítják a topikban is aktív versenyjogi szakik. Maga a törvény létezése érdekel. Más megvilágításba akartam tenni a vitát, mert itt vagy arról ment a vita, hogy ez jó-e a usernek, meg kell-e, vagy pedig azon, hogy melyik törvénynek, hogyan (nem) felel meg egy cég. Az első szubjektív, a második jogi téma. Én azt kérdőjelezem meg, hogy ilyen célokat ki kell-e tűzni, kell-e ezekre törvényt hozni. Szerintem azért nem, mert a user majd eldönti, hogy ez belefér-e neki, vagy nem. Ahogy írtam is, én apple telefon és laptop mellé sem vettem apple fülest, apple tokot, apple monitort, apple kábelt, apple töltőt, apple lófaszt, mert nekem NEM felel meg amit és amenyiért tud. Ezért cserébe van pár dolog, amiről le kell mondanom a zártság miatt? Igen. Mérlegelek, hogy ez nekem belefér, vagy sem. Ha nem, akkor lecserélem az eszközöket. Szoftveresen szintén. A google szolgáltatásait használom. Ha az apple kitiltaná őket, akkor nem verném az asztalt, hogy pereljék be az apple-t emiatt, hanem eladnám az iphone-t és vennék mást, mert ez nekem annyira fontos (gmail, gmaps, google calendar, stb), hogy inkább az iOS-ről mondanék le. A cégek (spoty, epic, stb) hisztije szintén: Nem tetszik, hogy ennyit levonnak? Ne adják ki az appstore-ba. Ha a sok nagyhangú összefog és semmi nem lesz elérhető a platformon, akkor majd tömegesen váltanak az emberek és biztos lép valamit az apple, eu nyomás nélkül is.
És akkor a lényeg: ha te, vagy valaki ezzel a filozófiával nem értesz egyet, az tök rendben van. Én elfogadom, hogy szerinted ezek jó dolgok, de el kell fogadni, hogy mások szerint meg nem. És ezzel békésen le is lehet zárni a beszélgetést a témában, mert ez ízlés kérdése. Mintha arról győzködnénk egymást, hogy a túrós vagy a meggyes rétes a jobb.
Egyébként meg az is vicc, hogy ebbe ennyi energiát tesz az EU, de ami pl. utazások kapcsán a légitársaságoknál történik, hogy teljesen legális a túlfoglalás, hogy a törvény alapján kb. mindenre rá tudják húzni, hogy rajtuk kívülálló okok miatt volt törlés, késés, az teljesen rendben van, vagy ha akar is valamit lépni, sokkal lassabban teszi. De hogy egy kurva telefonon milyen luk van alul, az nagyon fotnos.
-
Busterftw
nagyúr
"Nem masok helyett, hanem kozosen. Igy szuletett ez a torveny is."
Amig nem lett minden Apple user megkerdezve, addig ez nem all fenn.
Nem tudjuk a pontos aranyokat.Illetve ujra, szerinted az userek tobbseget nem erdekli, tehat teljesen mindegy, hogy mennyi az arany.
"Majd ha mar nem tudja kovetni az igenyeket, akkor meg lehet palyaztatni a kovetkezo csatlakozot is."
De hat a sok kabel, csatlakozo, meg a kornyezeti hatasok? Ezekkel mi lett. -
Busterftw
nagyúr
"Es aki nem azert vesz apple termeket, mert apple?"
Ra ugyanolyan szabalyok vonatkoznak, mint az Apple fanra.
Vasarlas elott eldontheti, hogy az ajanlott termek kell neki vagy nem.
Ha meg annyira kell neki az USB-C, akkor vehet mas telefont. Van (volt) valasztasa.
A kezet nem akarod fogni?"Mondom, nem csak fanboyok leteznek a vilagon."
Megforditva a logikadat, nem csak USB-C-t akarok leteznek a vilagon. Ilyenkor mi van?
Persze ez azutan jon, hogy sajat bevallasod szerint az userek tobbsege magasrol tesz ra, hogy milyen kabellal jon a telo.
Ossze vissza ervelsz."Azert nem teljesen, mert pl. a kompatibilitasa az usb-c-nek sokkal jobb, az ara az usb-nek sokkal jobb, a tudasa(pl. savszel) az usb-c-nek sokkal jobb."
Es? Az egyik taska 2000 dollar, a masik taska meg 5 dollar.
Megint masok helyett akarsz donteni?Vagy mit akarunk, hogy minden, ami technikailag mas, mint az aktualis "csucs technologia" azt csereljuk le? Milyen idokozonkent? Ez mennyi felesleges kabelt, csatlakozot, termeket fog letrehozni?
-
Busterftw
nagyúr
Keversz ossze mindent mindennel.
Mi az, hogy meg kell magyarazni, hanyan orultek a zartsagnak es a lightningnak?
Mikozben arrol hadovalsz, hogy az userek tobbsegenek aztan marha mindegy milyen kabel van?
Minden erv, amit felhoztal a lightning/kabel ellen, most ugyanugy igaz az USB-C-re.Sajat magadnak mondasz ellent folyamatosan.
-
Busterftw
nagyúr
De ezt nem te dontod el masok szamara.
Ha illegalis lett volna az arazas, akkor a hatosagoknak kellett volna lepni.
Minden mas csak masok penztarcajaban valo turkalas reszedrol."mikozben nem tud tobbet"
Aki Apple termeket akar venni, mert Apple, az annyival tobbet er szamara, mint barmi mas.
A 2000 dollaros taska sem tud tobbet, mint az 5 dollaros.
Az egyikert viszont hajlandoak 2000 dollart kiadni, a masikert meg csak 5 dollart.
Ha nem erted a ketto kozotti kulonbseget, az a te dolgod."Ha nem vetted volna eszre, most nem egy termekrol beszelunk, hanem egy termek egy alkatreszerol es ezzel kapcsolatban a kikenyszeritett kiegeszitokrol."
De eszrevettem, ott az USB-C, ami egy termek alkatresze es kikenyszeritett kiegeszito."mikozben csomagoljak minden uj telo melle a toltot es kabelt"
Konkretan az Apple volt az elso, amelyik a toltot Iphone 12-vel kezdodoen nem csomagolta."Es cserebe meg technikai parametereiben is gyengebb kepessegekkel birt, mikozben a kiegeszitok ara magasabb ezzel az interfesszel."
Es? -
Busterftw
nagyúr
Semmi koze a gazdasaghoz.
Amit te irtal es akarsz mondani, az pontosan az amit mondtam.
A logikad szerint, minden ceg amelyik nem "alkatresz" aron arul termeket (lol, szolgaltatas arazasnal nagy bajban lennel), az visszael, atveri es kihasznalja az usereket.Minden ceg a vilagon bizonyos termeket-szolgaltatast arul, aminek van erteke.
Ez az ertek erosen szubjektiv es objektiv keverese.Az atveres az lenne, ha 900 dollar lenne az iPhone, de az Apple 1500 dollart vonna le toled.
"Masfelol a lightning csatlakozo nem volt opcionalis"
Most meg az USB-C nem opcionalis, igy az sem igaz, hogy erre volt igenyuk. -
Szabi®
addikt
Neked az összes hozzászólásod egy zavaros kifordított szalmabábozás. De tényleg.
Annyi piaci ok-okozatot nem látsz át, hogy az apple azért adja annyiért a cuccait, amennyiért, MERT MEGVESZIK ?Milyen választás kell a lightningnál ? Egy usb-c készüléknél van más választásod ? NE csináld már . . . Merre maszatolod még el ezt az egészet ?
-
Busterftw
nagyúr
Ez nem visszaeles kerdese mirol beszelsz? Ez nezopont kerdese semmi mas, total szubjektiv.
Ha egy brand a termekei es a marka pozicionalasaval tobbet tud kerni a vasarloktol, az teljesen legalis.Hogy te nem adnal erte annyit? Egyeni szoc. problema.
Ennyi erovel minden ceg, amelyik nem alapanyagaron arulja a termekeit, az visszael az arazassal.
Van aki 2000 dollaros taskakat vesz egy logo miatt, van aki meg 5 dollarosat Primarkbol.
Semmilyen atveresrol szo nincs, mert kb mindennel igy van a vilagon. -
Busterftw
nagyúr
Ezert kerdezem, teljesen mindegy az usernek mit dug be.
Anyagilag sem jartak rosszul, foleg ha az atlag Apple usert nezzuk, remelem erted, hogy a "purchasing power" Apple usernel kicsit erosebb, mint az atlag Androidos.Neked meg gondolom (remelem) mindegy, hogy ki mire kolti a penzet.
-
-
Szabi®
addikt
Most ha lenne egy kis önreflexiód, ami nincs, akkor kapcsolnál, hogy te milyen alanyi jogon próbálod keretek közé szorítani, hogy egy teljesen más platformot használó ember minek örülhet, és minek nem ? 2009 óta vagyok apple-ön, van még annyi jogom, jogunk hogy eldöntsük ez nekünk jó-e vagy sem ?
Tudod mi a "stockholm" szindróma ? Amikor az android usereknek fát lehetett vágni a hátukon tízen évig a hulladék erőforráspocsékoló optimalizálatlan rendszer miatt, amihez támogatás sem volt . . . Nah az a "stockholm" szindróma. -
azbest
félisten
ahogy írtam, a magad szintjén boldog lehetsz vele.
Én meg szopok azzal, hogy typec diagnosztikai eszközt kell vennem , hogy kiderítsem melyik töltő mit tud és kéne egy ahhoz is, hogy melyik kábel mit implementált. Szar kínai lenovo thunderbolt dokk, targus dokk, dell és asus laptop, samsumg és lg telefonok szarok tudom. -
Szabi®
addikt
"USB konzorcium visszaelne a monopoliummal, ellentetben az Applevel."
Ez false, a lightning a saját találmányához volt kifejlesztve. Amit ő fejlesztett ki. Miért kéne kiszolgálni más mobilgyártók telefonjait is ? Ezen a piaci részen miért nem lehet valami egyedi ? A processzor piacon, ami irgalmatlan nagy, rá tudsz rakni minden hűtőt miden processzora ? Nem. Megtudnák csinálni ? Igen Zavar valakit ? Nem
Ezek miért nem gond hogy nem egyformák ?
-
-
Busterftw
nagyúr
Ha az EU/konkurencia akarja, hogy az Apple valtoztasson, mikozben az "userekert vagyunk" zaszlot lengetik, akkor errol nekik kellene megkerdezni az usereket, nem?
Nyilvan ha masfel milliardbol 200 millionak tetsztett, ahogy irtad, akkor nem fair dolog arra hivatkozva kicseszni a tobbivel akinek nem tetszik es Eu szabalyt hozni ra.
Csak ennyit irtam.
-
Szabi®
addikt
Ő hiába küldött volna, nem rajta múlt akkor sem. Szabálykövető magatartást követett az apple az eu kényszeres "mindenki felett állunk" politikájával szemben. Az eu-nak viszont illett volna. Ráadásul nem 4 usert érintett . . .
A ligthning egyik fele usb, tehát megy usb-s laptoppal az iphone töltés.
-
Szabi®
addikt
A fogyasztóvédelem totál inkompetens, a határvédelem is. A többi már akkor lép amikor hatalmas a baj. Megy a csata a szaros DMA Apple szintéren. Közben meg jön befelé minden ami mérgező, de az nembaj, a lightning baj . . . Tudod amikor babáknak szánt játékok mérgezőek . . .És ez nem csak minket súlyt . . .
-
Szabi®
addikt
Meg nagyon soknak nem. Főleg hogy 6-7 éve a lighning az apple ökoszisztémán belül mindennel kompatibilis volt. Ipodok, ipadok, iphoneok, első watch töltők stb.stb.
Nem is ez a lényeg, itt a lényegről soha nincs szó, csak a szalmabábozás megy. Kínából 6 elektronikai eszközhöz 9 féle töltő van. Ömlik be az ellenőrizetlen szar keletről. Ráadásul a világ legócskább fröcsöntött vackairól van szó. Ha az egyik piaci résztvevőt mindenért is tudjuk csesztetni, akkor csesztessük már a másikat is. persze a kínai kofák nyílván nem akkora volumen, mint egy nyugati óriás. Ez evidens.Kíváncsi leszek a temu mint piac, mikor kap a fejére . . . Onnan jöhet bármi ?
Sajnos a pelusos Von der Leyen és sleppje ennyit tud. -
Busterftw
nagyúr
Nem az Apple dontese, mert az EU szabalyok masok, mint EU-n kivul.
A Meta is ezekre hivatkozott:
“We will release a multimodal Llama model over the coming months, but not in the EU due to the unpredictable nature of the European regulatory environment,” a Meta spokesperson said."
De tudom, az EU bizottsagban is Apple monopolium van, ok hozzak a donteseket, nem az EU. -
Gargouille
őstag
"Mar az implicit feltevesed sem igaz, hogy valakinek ugy van zart apple telefonja, hogy orul neki(ezt akarta), mert lehet, hogy mas szamara fontosabb szempontok miatt dontott az apple mellett, a zartsagot pedig kenyszerul elviselni."
Egy szóval nem állítottam azt, hogy bárki "örülne" a zárt rendszernek, bár biztos van ilyen is.
Amit leírtál, őszintén, melyik terméknél nincs ez így? Össze se tudnám számolni azokat a termékeket, amiket azért nem vettem meg, mert bár mindent tudott, amit szerettem volna, de volt valami olyan tulajdonsága, ami kizáró tényező. Amit meg megvettem végül, azoknak meg együtt élek a korlátaival. Nem azt mondom, hogy örülök neki, de elfogadom. -
csomi1977
aktív tag
Szerintem a biztonság az elsődleges igény . Az iPhone-t sokan a zártsága miatt veszik . Ha kivesznek egy termékből valamit ami miatt vonzó akkor tönkre is teszik idővel a terméket. Eleve egy demokráciában a többség dönti el mi van ,ha szerinted ezért igénytelene a többség akkor lehet a kisebbséggel van baj.Az iPhone piaci részesedése alapján meg az EU a kisebbség .
-
csomi1977
aktív tag
De igen. Kicsit túl van ez is tolva min minden a mai világban. Az emberek nagy része alapdolgokat nem tudd megoldani a telefonján . Menjen a TikTok ,Internet , Facebook. Egy két fotót tudjon lőni . Elég sok olyan termék van a világon ami zárt sok szempontból . Valaki felépít valamit , használják már jó ideje az emberek . Erre jön egy kisebb csoport akinek nem tetszik ez a zártság és el kezd hisztizni. Ha nem tetszik akkor használj Androidot. Ja nem azzal nem lehet vagizni ,hogy Iphoneom van. Én pl 20 év andoidos telefon +30 Windows után pont a zártsága miatt váltottam Apple cuccokra . Erre jön egy nevetséges EU ami tönkre teszi csak azért mert az EUs programozók szart se csináltak az elmúlt 30 évben .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged