- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #454 üzenetére
igen, ez nem tetszik.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
A külön boltokkal az a baj, hogy ha egy fejlesztő csak oda tölti fel az appot, akkor muszáj azt is használni. Szóval kimondottan sok előnye van a zárt rendszernek. Nem így is megfelel, hanem így jobban mefelel(t) nekem. De neked is: ok, neked jobb ha nem zárt. de ne magyarázd már meg,. hogy nekem is jobb.
-
joey04
titán
Nem az érdekel, hogy egy törvény alapján jogosan vetnek-e ki szankciókat, ezt majd megállapítják a topikban is aktív versenyjogi szakik. Maga a törvény létezése érdekel. Más megvilágításba akartam tenni a vitát, mert itt vagy arról ment a vita, hogy ez jó-e a usernek, meg kell-e, vagy pedig azon, hogy melyik törvénynek, hogyan (nem) felel meg egy cég. Az első szubjektív, a második jogi téma. Én azt kérdőjelezem meg, hogy ilyen célokat ki kell-e tűzni, kell-e ezekre törvényt hozni. Szerintem azért nem, mert a user majd eldönti, hogy ez belefér-e neki, vagy nem. Ahogy írtam is, én apple telefon és laptop mellé sem vettem apple fülest, apple tokot, apple monitort, apple kábelt, apple töltőt, apple lófaszt, mert nekem NEM felel meg amit és amenyiért tud. Ezért cserébe van pár dolog, amiről le kell mondanom a zártság miatt? Igen. Mérlegelek, hogy ez nekem belefér, vagy sem. Ha nem, akkor lecserélem az eszközöket. Szoftveresen szintén. A google szolgáltatásait használom. Ha az apple kitiltaná őket, akkor nem verném az asztalt, hogy pereljék be az apple-t emiatt, hanem eladnám az iphone-t és vennék mást, mert ez nekem annyira fontos (gmail, gmaps, google calendar, stb), hogy inkább az iOS-ről mondanék le. A cégek (spoty, epic, stb) hisztije szintén: Nem tetszik, hogy ennyit levonnak? Ne adják ki az appstore-ba. Ha a sok nagyhangú összefog és semmi nem lesz elérhető a platformon, akkor majd tömegesen váltanak az emberek és biztos lép valamit az apple, eu nyomás nélkül is.
És akkor a lényeg: ha te, vagy valaki ezzel a filozófiával nem értesz egyet, az tök rendben van. Én elfogadom, hogy szerinted ezek jó dolgok, de el kell fogadni, hogy mások szerint meg nem. És ezzel békésen le is lehet zárni a beszélgetést a témában, mert ez ízlés kérdése. Mintha arról győzködnénk egymást, hogy a túrós vagy a meggyes rétes a jobb.
Egyébként meg az is vicc, hogy ebbe ennyi energiát tesz az EU, de ami pl. utazások kapcsán a légitársaságoknál történik, hogy teljesen legális a túlfoglalás, hogy a törvény alapján kb. mindenre rá tudják húzni, hogy rajtuk kívülálló okok miatt volt törlés, késés, az teljesen rendben van, vagy ha akar is valamit lépni, sokkal lassabban teszi. De hogy egy kurva telefonon milyen luk van alul, az nagyon fotnos.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #401 üzenetére
igen, vagy ha nem, akkor adja el az apple cuccait.
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #395 üzenetére
de neked is: miért KELL? miért kell kényszeríteni? Ha ez valóban fontos a usereknek, akkor vesz olyat, ahol ezt megkapja.
-
joey04
titán
Nem erről beszéltem. Ahogy bővül a rendszer (tologatható ikonok, aod, fókusz mód, testreszabható cc, összetett háttérképek, optimalizáét töltés, stb) évről évre egyre több a bug, a dadogás, és szarabb az üzemidő. Ez tapasztalat. Na én ezekről lemondanék, csak legyen olyan a rendszer, mint régen volt. Androidon ebben a témában még most is több a gond, de ios-en is egyre több.
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #330 üzenetére
Hát nekem aki iphone 3g óta használ iphone-t feltűnik nagyon bármikor amikor egy droidot próbálok a sok kis micro lag, és pontosan ezeket kezdem el tapasztalni itt is, ahogy bővítik a rendszert. Nem kell ehhez nagy megfejtés, valami minél összetettebb, annál több a hibalehetőség.
Ez van, elmúltak a boldog évek.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Micsurin #325 üzenetére
Mondok még példát. Behozták a face id-t. Szerintem az utolsó olyan fejlesztés ami nagy ugrást hozott user experience-ben. Ennek az ára a notch volt. Jobb lenne teli kijelző, de kell neki a hely, és ez számomra még így is kevesebb kompromisszum, mint az ujjlenyomat olvasóval cseszekedni. Erre mit csinálnak, behozzák a DI-t. Ami több hasznos helyet foglal el a kijelzőből. Hatalmas taps idióták. Szokták mondani a jópofa dolgokat amiket tud, ha adott app támogatja. Igen, csak ezeket a notch köré is le lehetett volna fejleszteni, sőt a kínai koppintásokon látjuk, hogy még egy sima kamera luk köré is meg lehet írni. Csak azért csinálták, hogy változzon a külső. Csináltak egy szarabb dolgot, vagizásból. Ez annyira nem Apple. Szóval engem is bosszant egy csomó dolog, de bocs, nem azok amiket te mondasz. Mert ezek a szubjektív dolgok. Marhára nem érdekel az adatátviteli sebesség, a töltési sebesség, hogy ez milyen csatlakozón valósul meg, stb. Nekem más fontos. Szar a di, hiányzik egy plusz kamera, hiányzik az egszerű beállítások lehetősége, mert egy háttérkép beállítása túl lett bonyolítva, stb. Szarabb az üzemidő, dadogósabb a rendszer, több a bug olyan dolgok miatt amik nem is fontosak nekem.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
És az a legdurvább, hogy sok google app is előbb vezet be újdonságokat ios-en mint droidon és jobban is működnek. Ezért is írtam máshol, hogy én nem istenítem az almát, azért tud takarékosabb, fluidabb, megbízhatóbb lenni, mert korlátolt. Ahogy fejlesztik a rendszert, úgy veszít ezekből az erényekből. Cc dadog mint a szar, háttérkép beállítása bugos, a droidból átvett dolgok meg jó esetben csak butábbak, rosszabb esetben még bugosak is. Csodák nincsenek, az apple-nél sem jobbak a fejlesztők. Én bevállaltam a zártságot, a butább rendszert a fenti előnyök miatt. Most ez részben külső nyomásra (eu), részben belső döntések miatt kezd elveszni.
-
joey04
titán
válasz Micsurin #325 üzenetére
Figyelj én magamnak veszem a dolgokat. Azt nézem, hogy szubjektíven nekem mi a fontos, mi a jó. Nekem az említett dolgaid nem fontosak. Másnak lehet az, nincs ebben vita. Én ezeket magasról leszarom. Felőlem lehetne micro usb is rajta, ha cserébe mondjuk lenne 2 zoom kamera, mert az baromira hiányzik. Az 5x túl sok, kell(enne) a 3x is. Nekem ez a legnagyobb bajom és minden nap bosszúságot okoz. Az, hogy meddig tart feltölteni egyáltalán nem érdekel. Itt most szubjektív dolgokról beszélünk, vagyis én a topik elejétől szubjektív dolgokról beszélek, ezt próbáltam én is meg sokan elmondani, hogy ti lenéző hangnemben stockholm szindrómáztok, ránk akarjátok erőltetni, hogy ezek jó dolgok. Én nem akarom azt mondani és nem is mondom, hogy ez nektek jó vagy rossz. Csak a saját nevemben beszélek. Az ellen szólaltam fel, hogy ez bizony nekem is jó. Hát tapasztalom hogy nem Csak el kéne fogadni az ellentétes véleményt. Én elfogadon, hogy szerinted ezek jó változások, te meg fogadd el, hogy másnak ezek közül egyes dolgok nem fontosak, mások meg kifejezetten rossz változások.
-
joey04
titán
válasz Ezekiell #319 üzenetére
Túlgondolod. Ezek a cégek a profitért dolgoznak. Mindegyik. Ezért ha olyat lépnek ami nem tetszik, akkor választani kell mást. Nekem pl pont ez a nagy nyitás nem tetszik. És nem csak az amit az eu kényszerít ki. Szoftveresen sem tetszik az irány, az aod bevezetése (nem használom, de a létezése miatt futottam már bele bugba) a túlbonyolított fókusz mód, a szintén túlbonyolított háttérképek, a tesreszabható új cc, ami ronda, szarabb kezelni, dadog mint egy droid. De jó változások! Nem véletlen próbáltam végig idén majdnem minden komolyabb androidot (s24u, 14 ultra, op12, vivo x100p). Nem tetszik ahogy fejleszt az apple. Még úgy döntöttem maradok, mert még jobb a csomag, de cook agymenése hogy úgy fejlesztenek, hogy minél több droidost behúzzanak, megspékelve az eu-s baszakodással, nagyon arra ösztönöz, hogy váltsak.
-
joey04
titán
válasz Micsurin #317 üzenetére
Egyáltalán nem érdekel az usb-c. Nem kérek soha senkitől semmit. Adatátvitelt is csak a hírekből tudom, hogy gyorsabb, nem igazán dugom gépre, évente pár alkalom. Üzemidő meg bitang jó, bőven bír egy napot (a mini persze biztos nem, de nekem csak a pm létezik) utána meg teljesen mindegy, hogy 20 perc vagy 2 óra feltölteni. Óráról sem szoktam válaszolni, mert körülményes. Btw az óráknál elég hasonló megkötések vannak másik oldalon is.
-
joey04
titán
nagyon nehéz kievickélni. a vason kívül semmi nem apple. sem a fejhallgatóm, sem a töltőm, se semmim. Szoftveresen meg iphone-on is gmapset használok, gmailt használok, google felhőjét is használom, még a naptárból is a google naptárat használom. gépből van pc és mac is, teljesen jól elérek mindent amit akarok win pc-n is.
-
joey04
titán
válasz Depression #149 üzenetére
vegyél androidot
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #95 üzenetére
mi ezzel a gond? ha nem akarod, nem fizeted ki. én sem akarom, ezért nem a store-ban fizettem elő, hanem a yt oldalán.
-
joey04
titán
Arra gondoltam, hogy ha megszopatják a cégeket, akkor a usereken verik le, a kiesett bevétel miatt kevesebb megy fejlesztésre, spórolnak a gyártási folyamatokon és/vagy drágítanak a terméken. Az összehasonlítás meg hülyeség, de egyrészt az politika, másrészt aki nem látja, hogy miért gáz amit a kína, a szovjetek, meg a többi aljadék csinál és miért sokkal jobb az USA vagy EU (azok is szarok, hiszen most is az EU-t ekéztem, de ezerszer inkább ez, mint kína), annak hiába magyaráz az ember.
-
joey04
titán
a helyükben bedobnék 10% áremelést és fizetném a büntit. Vagy csonkított rendszert adnék ki, ahogy azt már el is kezdték mac os és ios fronton. Aztán majd eu-ban is használják amcsi id-vel meg régióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest