Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #454 üzenetére
igen, ez nem tetszik.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #448 üzenetére
úgy legen. viszont akkor felesleges az egész.
-
Hi!King
őstag
Ha a usereknek fontos, hogy az Apple saját boltjában elérhető legyen, akkor feltölti oda (IS). Ha meg csak egy másik boltban van valami, akkor az is egy döntés, hogy nem használod, használod a konkursnciát, amelyik feltölti az Apple boltjába.
Igazából user szemszögből egy plusz lehetőség, amivel nem kell élned, ha nem élsz vele, ugyanott vagy mint eddig, illetve kicsit lehet jobb neked, ha a versenymiatt esnek az árak.
Ez kb. olyan, mint ha azt mondanád, hogy ha egy autót a fehér mellett lila színben is lehet kapni, az neked nem jó...
-
Szabi®
addikt
-
joey04
titán
A külön boltokkal az a baj, hogy ha egy fejlesztő csak oda tölti fel az appot, akkor muszáj azt is használni. Szóval kimondottan sok előnye van a zárt rendszernek. Nem így is megfelel, hanem így jobban mefelel(t) nekem. De neked is: ok, neked jobb ha nem zárt. de ne magyarázd már meg,. hogy nekem is jobb.
-
Reggie0
félisten
-
azbest
félisten
A greenwashing miatt, mert kitalálták az okosok, hogy majd akkor csak egyszer kell megvenni a kábelt és a töltőt és életük végéig boldogok lesznek, nem lesz szemét.
A gyakorlat:
- a gyártók örömmel tették külön megvásárolandóvá a töltőket és kábeleket.
- ahogy már kifejtették mások, a csatlakozó kötelező, de hogy valójában mit tud, az nem. Ezért a régi töltők csak korlátozottan jók újabb készülékekhez, az új képességek nem kihasználhatók velük. Plusz akkor is kellhet külön töltő nagyobb fogyasztású eszközökhöz is, mert nem mindig kompatibilisek. A kábelek meg végképp össze-vissza kompatibilisek.De a user örül, mert megveheti a kínai száz forintos töltőt és kábelt, max kiég a telefon vagy leég a ház. Meg dobja a kukába, amikor kiderül, hogy nem jó a készülékeihez.
-
Amúgy egy életszerű példa: ma bementem a melóba, vittem a telót is félig lemerülve, a töltő meg otthon maradt. Körülöttem mindenhol USB-C töltők, mert az összes laptop dokkolója is azt használja. Tök jó lett volna, ha az iphone-om már USB-C-t használna, és fel tudtam volna tölteni. Ez szerintetek nem érv az egységesítés mellett?
-
válasz
Busterftw #379 üzenetére
Lightninggal sohasem töltöttél te semmilyen Macbookot, pont nemrég linkeltem, hogy tádááám, a 2017-es Macbook töltője USB-C. Meg az ipad pro-é is sok-sok éve. Pedig azt nem a mocskos EU írta ám elő. A Macbook Pro/Air pedig magsafe, bár rémlik, hogy egy rövid ideig az is USB-C volt.
A lighning az iphone és normál ipad (air) + kiegészítőinek a töltője volt. Az már egy másik érdekesség, hogy lightning csatlakozó soha, egyetlen Apple notebookon sem volt, mindig USB-lightning, most meg már USB-C-lightning kábellel lehet csatlakoztatni hozzá a telót.
-
Hi!King
őstag
Az a baj, ha minden gyártó külön csatlakozót használna, akkor sokkal több ipari hulladék keletkezne. Az, hogy az átállással most átmenetileg le kell cserélni az Apple sajá csatlakozóit, átmenetileg jelenr plusz kábeleket, adaptereket, de hosszútávon meg sokkal kevesebbet.
Ami a külön alkalmazásboltokat illeti, te nyugodtan használhatod továbbra ia az Apple sajátjáa, hátrányod nem származik belőle, ha van más is, előnyöd meg származhat, ha versenyt indít el, es jobb lesz az Apple app boltja.
A zártságból semmi előnyöd nem fakad, az csak a gyártónak jó. Ha elfogadod, hogy zárt, de így is tetszik neked a rendszer, az oké, de a nyitástól nem lesz hátrányod.
-
Reggie0
félisten
A csatlakozok eseten az egesz az e-waste felol van megkozelitve, azaz azert hozta ezt a dontest az EU, hogy kevesebb csatlakozo/kabel/eszkoz legyen ami inkompatibilis egymassal, igy ne kelljen a kukaba dobalni annyit egy valtasnal, ne kelljen eszkozonkent kulon tolto, stb.. Ez szerintem teljesen ertheto es hasznos is a juzernek.
A szoftveres resze, mint pl. a rendszer nyitottsaga mar mas kerdes. En inkabb a fogyasztovedelmi torvenyekhez hasonlitanam. A boltoknak sem engedik meg, hogy ok diktaljak kenyuk-kedvuk szerint pl. a szavatossag/jotallas felteleit, pedig mondhatnank, hogy majd a fogyaszto eldonti, hogy kivel kot szerzodest. De be kell latni, hogy egy-egy fogyasztonak a cegekkel szemben nincs sok szavuk, csak kozosseget alkotva, akar civil szinten, akar allami szinten. Europaban a csoportos perek sokkal kevesbe jellemzok, itt inkabb a szabalyozoi beavatkozas a jellemzo. USA-ban csoportos perekkel is sok eredmenyt el lehet erni.
-
Szabi®
addikt
válasz
aprokaroka87 #418 üzenetére
Igen, most jön a ti érvetek csak visszafelé, nincs választása az usernek. Tudod erre hivatkoztatok a lightning ellen. Most ugyanaz van. EZT KELLENE LÁTNI.
-
joey04
titán
Nem az érdekel, hogy egy törvény alapján jogosan vetnek-e ki szankciókat, ezt majd megállapítják a topikban is aktív versenyjogi szakik. Maga a törvény létezése érdekel. Más megvilágításba akartam tenni a vitát, mert itt vagy arról ment a vita, hogy ez jó-e a usernek, meg kell-e, vagy pedig azon, hogy melyik törvénynek, hogyan (nem) felel meg egy cég. Az első szubjektív, a második jogi téma. Én azt kérdőjelezem meg, hogy ilyen célokat ki kell-e tűzni, kell-e ezekre törvényt hozni. Szerintem azért nem, mert a user majd eldönti, hogy ez belefér-e neki, vagy nem. Ahogy írtam is, én apple telefon és laptop mellé sem vettem apple fülest, apple tokot, apple monitort, apple kábelt, apple töltőt, apple lófaszt, mert nekem NEM felel meg amit és amenyiért tud. Ezért cserébe van pár dolog, amiről le kell mondanom a zártság miatt? Igen. Mérlegelek, hogy ez nekem belefér, vagy sem. Ha nem, akkor lecserélem az eszközöket. Szoftveresen szintén. A google szolgáltatásait használom. Ha az apple kitiltaná őket, akkor nem verném az asztalt, hogy pereljék be az apple-t emiatt, hanem eladnám az iphone-t és vennék mást, mert ez nekem annyira fontos (gmail, gmaps, google calendar, stb), hogy inkább az iOS-ről mondanék le. A cégek (spoty, epic, stb) hisztije szintén: Nem tetszik, hogy ennyit levonnak? Ne adják ki az appstore-ba. Ha a sok nagyhangú összefog és semmi nem lesz elérhető a platformon, akkor majd tömegesen váltanak az emberek és biztos lép valamit az apple, eu nyomás nélkül is.
És akkor a lényeg: ha te, vagy valaki ezzel a filozófiával nem értesz egyet, az tök rendben van. Én elfogadom, hogy szerinted ezek jó dolgok, de el kell fogadni, hogy mások szerint meg nem. És ezzel békésen le is lehet zárni a beszélgetést a témában, mert ez ízlés kérdése. Mintha arról győzködnénk egymást, hogy a túrós vagy a meggyes rétes a jobb.
Egyébként meg az is vicc, hogy ebbe ennyi energiát tesz az EU, de ami pl. utazások kapcsán a légitársaságoknál történik, hogy teljesen legális a túlfoglalás, hogy a törvény alapján kb. mindenre rá tudják húzni, hogy rajtuk kívülálló okok miatt volt törlés, késés, az teljesen rendben van, vagy ha akar is valamit lépni, sokkal lassabban teszi. De hogy egy kurva telefonon milyen luk van alul, az nagyon fotnos.
-
Reggie0
félisten
-
Szabi®
addikt
válasz
aprokaroka87 #395 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #401 üzenetére
igen, vagy ha nem, akkor adja el az apple cuccait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged