- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #32868 üzenetére
Nem olyan elrugaszkodott az, ma egy új Affinity 78 ezer, annál a Standard jócskán jobb.
De vicces belegondolni, hogy a Deluxe Stratomat asszem 55 ezerért vettem bő 12 éve, most a hasonlókat is 70 fölött árulják (ami mellett főleg érthetetlen pl ez a koreai 65-ért).
-
bigrob
őstag
válasz
kemotox #32825 üzenetére
Ezt az árlistát kaptam:
Harley Benton TE-7 FanFret FBB 2018 DLX - 91.700 HUF/db
JBL LSR 305 - (33.000 HUF/db) - 66.000 HUF/2db
JBL LSR 308 - (53.000 HUF/db) - 106.000 HUF/2db
Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen - 37.000 HUF/dbNincs ismerősöm Németben, ezért nem fogok kimenni és ingyen postával küldik, úgyhogy nekem megfelel.
Olyat coptam viszont.... Feldurrantottam az OTP-s számlámra, volt valami plusz ezer párszáz forint rajta, itthon nem tudom elutalni mert nagyobb mint a limit, aztán ezt megoldottam, majd jön a kövi error, hogy nincs elég fedezet a számlán...
Oké, vissza bankba, 300 ropi leemel és röpke 20 perc alatt értem el 15. kerület kertvárosából a dunaplázába, zárás előtt 5 perccel. Végigfutok az alsó szinten a parkolótól, info pultnál megkérdezem hol egy Unicredit, 2-vel feljebb a másik oldalon.... Kb oxigén sátrat kellett kérnem zárás előtt 1,5-2 perccel... -
bigrob
őstag
válasz
kemotox #32801 üzenetére
Lehet majd eladom az SX-et és veszek egy rövid menzúrás Ibanezt, szólok ha így lesz!
(feka SX PJ)
Mondjátok már meg, hogy ezen a Behringeren az RCA-k mellett az balanced jack akar lenni? Ha igen akkor ezt vesszük itthonról
Bocsi a link miatt, telorol vagyok..
https://m.muziker.hu/behringer-u-phoria-umc204hd -
bigrob
őstag
válasz
kemotox #32792 üzenetére
Én már pár hsz-el ezelőtt elmondtam, hogy szerintem egyre jobb minőségűek az újabb HB-k. (Nekem is egy 7 húros HB Tele lesz rendelve
)
Thomann and Harley Benton support group facebook csopiban is elég sokan vagyunk..
Csomóan még B stockot is megvesznek, hogy minél olcsóbb legyen aztán vannak a vállalkozó kedvűek a DECO gitárokkal. (valami kisebb nagyobb probléma van velük, előre nem mondják meg, szóval zsákbamacska)
Van aminek a bundjai nincsenek jól megcsiszolva, van amelyiknek a pont berakásában van egy repedés de a legdurvább amit olvastam, hogy a nyakpálca el volt törve.Audioll meg 10.000 fölött vállal ingyen szállítást, ha jól emlékszem.
Legrosszabb esetben van 30 nap amíg vissza lehet küldeni.
-
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #32673 üzenetére
Szerintem a Squier VM szériája nagyon rendben van. Volt egy VM Jazz Bass-em, jó cucc volt, kényelmes, jólszólós, dög nehéz, de tetszett.
(Végül azért kellett mennie, mert rájöttem, hogy csak az öthúroson érzem otthon magam, ammeg négyhúros volt.)
Amúgy érdemes a Mezzoforte-ba bemenni (esetleg rájuk írni, hogy van-e olyasmi, amit szeretnél), egy csomó mindent ki is tudsz próbálni náluk.
-
nagyArc
tag
válasz
kemotox #32648 üzenetére
Nekem van egy Ibanez TMB100 Talmanom. Nem eladó, szerintem nem is lesz az soha, mert rohadt jó, és nemcsak az árához képest.
-
-
johnbl
csendes tag
válasz
kemotox #32644 üzenetére
Ebben az árkatban szerintem nem rosszak a Cort-ok.
Bár én nem vagyok "igazi" basszer, csak azért bohóckodom a 4 húrral is egy fél éve, mert nem találni normális basszgitárost ezen a környéken, főleg a mi stílusunkhoz.
Mi is egy Cort-al "dolgozunk", igaz, ez újonnan lett véve, egy Action Bass Plus, igénytelen, pici súlyú, nem lesz sérved tőle
és ennyiért meglepően jól szól.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #32631 üzenetére
"Emberek basszer + hangkartya kombo mennyire nyero? Kiprobalnam de nem akarok ezert kulon cuccot is venni, majd csak ha bejon a tema."
Szerintem teljesen jó, bár én alaplapival szoktam pötyögni néha. De az elv ugyanaz, ne hajtsd túl az előfokot, mer' különben torzítani fog.
Gitártanárnál volt profin megoldva, már nem emlékszem pontosan melyik többcsatornás Focusrite cucc volt. Két basszer + stúdióhangfalak, rendben volt."A pcbol kijovo jel mennyire bassza a fejhallgatot, neadjisten a kombo hangszorojat ha azt dugom ra kimenetnek? (Szal nem erositokent, hanem a kombo line in-jere)"
Nálam egy 2.1-es hangfalcuccba van kötve a PC, és azon van fejhallgató kimenet. Jó lesz az, csak legyen rajta hangerőszabályzó.
Amúgy milyen kombó lenne ez?
-
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
kemotox #32402 üzenetére
Köszönom a dicsereteket. Ez volt egyebkent az elsö gitarom amit internetröl rendeltem. Elsö tapasztalatnak jo volt hogy a gitar viszonylag jol beallitva jött, bar a gyari hurmagassag 1,7mm-2,2mm (magas E - Mely E hur) volt ami böven az altalam preferalt 1,1mm-1,3mm fölött volt. Ugyhogy ennek ellenere nem usztam meg a gitar beallitasat. Tovabba nem volt tul jo hogy amikor a tremolo locking töcsavarokban akartam tekerni a locking csavarokat a hozzaadott multitool-al hiaba probalkoztam nem ment bele a csavarfejbe. Mivel ugye nem lehet ezeknek a csavaroknak a felyet latni a lyukban es nem tudtam mi van a vegen kiszedtem az egesz tremolot es töcsvarokat. Itt az derült ki hogy rosszul gyartottak le az 1,5mm-es hex kulcsot a hozzaadott multitoolon es tul nagyra sikerült. Szerencsere volt mar egy ilyen ibanez multitoolom ahol rendben volt az 1,5mm-es kulcs szoval sikerült a vegen beallitani a hidmagassagot rendesen. Pozitiv legalabb az hogy az ilyen alacson hurmagassaghoz nagyon jo bundozas kell a gitaron hogy ne zörögjenek tulsagosan a hurok meg ne folytson el hurokat bizonyos bundokan vagy bendingnel. Ezen a gitaron problemak nelkül be tudtam allitani ezt az alacsony hurmagassagot.
-
brickm
őstag
válasz
kemotox #32289 üzenetére
A zoom g2 g7 állítólag elég jó. Én még nem próbáltam ki de dicsérik.
Van fent egy Rp360. HA nem kell expression pedál kipróbálhatod. NEkem XP-s változata van lakásban, én szeretem. Fülessel is, vonalból is jó.Digivel:
[link]
4gitár sáv, jcm800 MIX módban vonalból
meg egy orange amp módban USB-ről meg egy tube drive ööö asszem az is MIX módba vonalból.Utólag kompresszor sávonként meg egy master zengető. -
-
persil
nagyúr
válasz
kemotox #32097 üzenetére
Mas erositobe kotve, sajat torzito pedallal csak annyira zug, amennyire elvarhato a romma torzitott humbuckertol, noise gate-tel meg konkretan nema, ha nem pengetek, szoval "muszaki" hibat talan kizarhatom a gitarban.
Az lehet, amit striker is irt, "sistergos alapzaj", csak en nem tudtam normalisan megfogalmazni
Azt azert en sem akarnam elhinni, hogy 10es gain-nel, 10es hangerovel nema az amplugSzoval lehet csak nekem van ilyen flancos izlesem O.o
-
b.kov
senior tag
válasz
kemotox #32025 üzenetére
Nem para, én is ellőttem egyszer úgy 6 évvel ezelőtt.
Akkor egy Epiphone LP Special II-t vettem Fender Mustang erősítővel. Az istenért nem sikerült értelmes hangzást kicsikarnom belőle. Ezt szeretném elkerülni, így vagyok most itt.
Néztem a Roland Cube erősítőket egyébként. Tudom, hogy használtat írtatok, de erről tudtok valamit mondani esetleg? Roland Cube 10 GX
Ilyesmi erősítők használtan se sokkal olcsóbbak (talán egy tízessel), legalábbis amiket találtam. Aztán nekem általában megér ennyit az új állapot, meg a garancia.Még mindig a 4 fal között kellene, semmi komolyabb célom nincs vele. Csak az MG "műhangja" ijesztett meg egy kicsit. Illetve ahogy látom, ezen van beépített effekt is.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
kemotox #32007 üzenetére
115 kemény tokkal.
A PGM modellről azt kell tudni, hogy a mahagóni test kapott még egy faragott juhar topot, ezzel a hangkitartás még állatabb lett. A modell az alapján készült, amit Peter Green és Gary Moore használt Gibsonból.
Az eredeti hangszedők helyett Gibson 490T és 496R hangszedők vannak benne, így nagyon jól hozza a Gibson feelinget. Ha nem tetszik, ezeket darabjáért 20.000 Forint körüli áron könnyen eladhatod, de szerintem nagyon jók, a hídi vintage-esebb, a nyaki rockosabb hangzású. Megvan a fedő is, azt is adom hozzá.
Kemény formatokban van, a tok nélkül 100.000 az ára (de jobban szeretném tokkal eladni, mert így kompakt a csomag, pont illik a gitárhoz a tok). Ajándék Planet Waves biztonsági heveder van rajta, ez kell is, le ne essen ez a remek, de jó nehéz gitár.
2015-ös, újszerű állapotú, szobalakó gitár. Kipróbálható a VII. kerületben!(I)(I)(/I)(/I)Nekem tetszik, de nincs pénzem.
-
-
nagyArc
tag
válasz
kemotox #31985 üzenetére
Ebben az is érdekes, hogy 2013-ban a Gibson felvásárolta az egész Cakewalk céget (miután a Roland eladta nekik az összes Cakewalk részvényét). Pár hónapja aztán a Gibson eladta a Cakewalk-ot egy Bandlab nevű cégnek. Gondolom, hogy ez a mostani ingyenesség is a merketing része. A másik érdekesség, hogy letöltöttem a Cakewalk telepítőjét, de a win10 nagy örömmel tájékoztatott, hogy "megakadályozta a káros szoftver telepítését".
-
-
-
funk648
aktív tag
válasz
kemotox #31888 üzenetére
Feljebb kéne hangolnom, csak régen a húrlábtartó babák hibája miatt folyton szakadtak a húrok, azóta ki lett cserélve az összes, viszont múltkor megint elszakadt a D húr. Egyenlőre azt az ötletet kaptam, hogy rakjak rá eggyel vastagabb húrkészletet, ez meg is történt, viszont ha meg feljebb hangolnám, akkor lehet megint úgy járnék mint múltkor.
-
Berreh
tag
válasz
kemotox #31812 üzenetére
Szia!
Én egyszerűen úgy szoktam megoldani, hogy a debian származék rendszereken a Tuxguitar nevű programot telepítem. Synaptic (grafikus csomagtelepítő, nem kell terminállal vesződni) programban az összes megjelenő fájlt telepíteni kell (5-6 fájl) + elfogadni a függőségeket. Ezek után azt tapasztaltam, hogy a jack hangfájlokat nem hiányolta többet.
Remélem, sikerül, ha nem segítek megoldást keresni -
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Aurát vált a Vivo V60
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R5
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest