-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibizzz
junior tag
válasz
benedekco #59910 üzenetére
Kb ez. Új gitárokat kapott...Lehet hogy Goose-T ol ?
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59291 üzenetére
Én se kérek ezekből a megoldásokból, de mégse változik semmi a "nagy" gyártóknál. Marshall ugyanúgy elhagy olyan dolgokat mint pl a hangerő állítás olyan fejeknél ahol kellene hogy legyen, mert kurva hangos alapból otthonra. Gitárgyártók nem képesek jobb csatlakozókat, potmétereket tenni a gitárokba, jobb helyre tenni a Jack csatlakozókat, miközben filléres tétel lenne. Gibsonoknál elkúrják gyárilag az összes bundot a PLEK géppel. Teljesen mindegy mennyi pénzért vásárol az ember hangszereket, erősítőket. Aztán megy a panaszkodás itt, nem a boltba, vagy a szervízbe, gyártó ügyfélszolgálatánál...ahova ez való, mert mindenki interneten vásárolgat, jellemző hogy nem megy le a boltba megnézni/kipróbálni semmit...
Amire én emlékszem ezzel a csatlakozóval való vergődésed kapcsán hogy már a 3eFt-os szállítási költséget is sajnáltad egy 400Ft-os alkatrésznél, ami érthető is, elvihetted volna egy boltba ott megcsináltatni ha ennyire nyűgös neked most foglalkozni ezzel...A Fendernél is van 3 féle jack rögzítési mód(ami sose volt ipari szabvány), a basszusgitároknál simán koptatóban van a jack, egy stratonál akkor miért is nem lehet ezt használni, minek a külön süllyesztés a testbe meg a fém lemez? Nincs benne logika, ne is keress...
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59280 üzenetére
Egy ilyen egyszerű átalakítást nem tudsz megcsinálni és én vagyok utána a hibás? Nevetséges.
Ajánlottam egy stabilabb jack csatlakozót ami nem lesz kontaktos hosszú távon sem, amit lehet aranyozott érintkezővel is vásárolni. Nem véletlenül vannak ezek a típusú csatlakozók erősítőkben, én is ezeket használom. Persze hogy át kell alakítani, a gitároknál az ezeréves jack aljzat van használva(nem az új fajta neutrik),nem fejlesztenek a gyártók semmit se. Venni kellett volna fáradtságot és leméred az alkatrészeket, megnézed a dokumentációt. Fél órás munkával tudtál volna csinálni egy másik jack alaplemezt a gitárhoz, nem kellett volna átalakítani se a gyárit ha később elakarod adni. Ez is jól mutatja mennyi időt vagy hajlandó rászánni 1-1 dologra, hogy normálisan megcsináld. Én 4-5 hónapig építettem egy erősítőt(kényelmes tempóban) kézzel csináltam rajta mindent, fúrtam meg reszeltem a sasszit a kábelátvezetéseknek a trafók alatt, hangfoglaláson senki nem hitte el hogy azt én építettem mert úgy megvolt építve mintha gyári lenne. Ennyit arról hogy házi barkácsolok. Tegnap láttam Lukács Peta fellépős cuccát, 2db apukája által épített Mesa Thiele láda másolatot használ fellépésre EV hangszórókkal Diezel VH4-erősítővel, az AXE FX3 csak az effekteknek van...arról se lehetett megmondani hogy épített, szépen megvolt csinálva, először azt hittem hogy a HB Thiele ládák, de gyanús volt mert fehér volt a bőrözés, direkt rákérdeztem és ő írta nekem hogy épített. Mi Magyarok megoldunk ilyen dolgokat, külföldön nem ez a szokás.
Különösebben nem érdekel gondolsz az én soundomról gitározásomról, egy egyszerű youtube videó alapján amit nem is abból a célból vettem fel hogy itt bizonyítsak bármit is, hanem csak szórakozásból. Teljesen lényegtelen hogy ki mennyi éve gitározik ha szeret gitározni. Attól még hogy nem vagyok UK top chart tetején még szerethetek gitározni ahogy Peta is.
Én sem gitározok 20 éve folyamatosan, azért írtam így, mert így kontextusba helyeztem hogy kb mikor kezdtem el gitározni, milyen erősítőket használtam az évek alatt, és mennyi erősítőt kipróbáltam amióta elkezdtem gitározni, nem ma kezdtem.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
benedekco #59280 üzenetére
kb 20 éve van gitárom, de Ctrl+Alt~Del biztosan többet játszott gitáron mint én a 20 évem alatt
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59232 üzenetére
LORD-Time to Fly c szám DAW-ban így néz ki:
75 sáv, plusz még ~45 sáv automatika...
Ebben is csak ritmus gitár ,bass, dob, billentyű, szóló gitár ének van. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59214 üzenetére
Nekem régen egyik gitártanárom mutogatta az előnyeit egy E-MU hangkártyának, amikor már a ~48-adik felvett sávnál tartott és simán le is játszotta/közben fel is vett az akkori gépe(még XP-n) az elég impresszív volt...
Ha elkezdesz otthon komolyabb demót összerakni, vagy megnyitsz bármelyik DAW-ban egy komolyabb projektet láthatod hogy ma már a 16 sáv az kevés...amit a 60-as években 16 sávos csöves keverőn felvett a Beatles azt nehezen csinálod meg hogy úgy hogy meglegyen a hangosság érzés amihez ma már mindenki hozzá van szokva, eleve csak a dobra ha szétpakolok mindent külön sávra az 8+ sávot minimum elfoglal, gitársávokat double trackelni/quad trackelni szokták. Nem nagyzenekarról beszélünk most hanem csak egy 3-4 fős zenekarról...pár vst hangszerrel, semmi extra. A technikát meglehet venni a tudás/tehetséget/gyakorlást viszont továbbra se lehet pótolni.Érdekességképpen:
Ugyanilyen dedikált Analog Devices Shark DSP-k vannak a gitáreffekt processzorokban is, a Fractal-AX3-ban, az Amperoban(1db), A Mooer GE200-ban(2db) található, csak az UAD-on a 8db 400eFt-ba kerül.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59210 üzenetére
100G Gigabit Ethernet is hasonlóan működik, full duplex, oda-vissza dedikált útja van a csomagoknak a sebesség miatt, napi szintű megoldás, még nem is a létező leggyorsabb, hatékony.
Talán azért nem mindegy maga a megoldás mert eleve 0ms késleltetést szeretnénk elérni(audio/video), ebbe meg nem fér bele már az sem hogy nem hatékony csomagkezelési módot használunk...sávszélességgel lehet kompenzálni de nem a legjobb megoldás. Ez is egy olyan dolog hogy labor körülmények meg extrém szituációkban biztos kijönne az előnye, mondjuk egy 48+ sávos felvételnél ahol mennének valós időben az effektek a DSP-n és vissza is kellene hallani valós időben a dolgot egy énekesnek mondjuk...erre persze lett alternatív megoldásként a teljesen analóg jelút a mostani audio interface-eknél monitorozásra. -
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #59141 üzenetére
Igen, ahogy doc írja, a műfaj neve THrash metal, amiben a thrash szó azt jelenti, hogy csapkodni, verni. Arra utal, hogy a dobosok csapkodják benne a hangszerüket, mintha nem lenne holnap.
A trash meg annyit jelent, hogy szemét, legalja.
Ettől függetlenül még lehet szándékosan ez lett a neve a pedálnak, mert valóban szarul szól.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #59104 üzenetére
A 24 bundos gitárok története az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. Az egyik első híres gitárgyártó, amely 24 bundos gitárt készített, a B.C. Rich volt. A hosszabb menzúrás gitárok gyakran 24 bundosak, de nem kizárólagosan. Az Ibanez, az ESP és a Jackson például gyakran készítenek hosszabb menzúrás, 24 bundos gitárokat. Azonban nem minden hosszabb menzúrás gitár rendelkezik 24 bunddal; vannak olyanok is, amelyek 22 vagy 21 bunddal készülnek, különösen a vintage és klasszikus stílusú modelleknél.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #58991 üzenetére
Ha zavar hogy folyamatosan erről megy a diskurzus akkor be kell írni összefoglalóba valamit a kezdőknek ahelyett hogy itt állandóan egymásnak esünk az eltérő use case-ek, nézetek miatt. Jobban kellene ezt csinálni. Nem tudom hogy vagytok vele de engem nem kicsit irritál amikor nekem kell kitaláljam hogy mi az ami a kérdezőnek a legjobb erősítő/láda/stb. a saját felhasználásához, stílusához, élethelyzetéhez, stb. úgy hogy nekem teljesen más körülmények,ízlésem,tapasztalataim vannak. Elhiszem hogy az én use case-m teljesen irracionális lesz másoknak. A másik meg hogy azt hogy kicsit sem nézett utána semminek a kérdező, nem ad meg se árat/felhasználást...szóval ez nem egyszerű dolog hogy vadidegen embereknek akiktől 1 hangot se hallottam soha gitározás címen ajánljak valamit, ami neki hosszútávon is tetszeni fog, és nem lesz neki nehéz/kínlódás használni(mert mondjuk jóval több mindent tud az adott eszköz mint amit az átlag kihasznál belőle)....ezek a dolgok nem processzorok/videokártyák, hogy pár grafikonnal egyszerűen összehasonlítod, inkább olyan mintha bemennél a szőnyegboltba/ruhaboltba és választanod kellene 50 féle szőnyeg/nyakkendő közül 1-et... Lehetne kezdeni mondjuk ajánlott erősítők/multieffektek listával 0-1millióig, 30eFt-os lépcsőkkel...készíteni EXCEL listát kinek milyen eszköze van, és mellé kommentelni hogy mi a jó/nem jó benne, esetleg felvételeket belinkelni mellé.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #58988 üzenetére
Volt róla 4-5 hsz, ha ennyire zavar nem kell olvasni a gitáros topikot ahol rendszerint gitározással vagy vásárlással kapcsolatban kérdeznek, sajnos inkább az utóbbi megy.
Hinni pedig a templomban kell. Ne nekem tessék hinni hanem elmenni mindent meghallgatni. Tudom h sokaknak már a könyökén jön ki ez a téma itt. Nem is én hoztam fel a témát, nekem sincs kedvem szórakoztató itt feleslegesen ezzel kapcsolatba hszeket gyűjtögetni, de ha azt látom hogy megy a ferdítés rendszeresen azt nem szeretem. Azt viszont látom hogy a nagy átlag gitárosnak fogalma sincs semmiről ha erősítőkről van szó(amivel nincs is semmi baj kezdőként, nyilván honnan tudja egy kezdő gitáros), ennek is utána kell járni, sokat olvasni, kipróbálni. Ezt tudom javasolni mindenkinek aki kérdez, ahelyett hogy mások ajánlására vásárolgatnánk drága cuccokat. Vannak itthon is boltok ahol többféle erősítőt is ki lehet próbálni, szerencsére viszonylag egymáshoz közel ha Pesten jár az ember(vintage52, Mezzoforte Custom Shop)arnyekxxx-basszuserősítőkhöz és hozzátartozó hangszórókhoz én nem értek, úgyhogy ebben majd más aki ért hozzá megmondja.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #58976 üzenetére
persze, ezt írtam is neki a Whitesnakes videoja után (én max 3kvintes kísértett tudok ilyen lazán előadni, szólózni meg soha nem is tudtam), de szerintem Guszti zenekarra gondolt nem olyanokra akik "csak" jól gitároznak.
Gusztiékkal (meg egy harmadik csapattal) volt már ilyen egymásnakzenélős bulink pár éve, persze az eredetileg rendes koncertnek indult de 0db nézőt sikerült becsábitanunk, így maradt az édeshármas
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco #58976 üzenetére
Vannak helyek ahol adott hangszer, cucc, estébé, le lehet menni és dzsemálni, divat ez most, egy ilyenbe benne lennék én is. Cuccokkal elvágódni valahová körülményesebb, abból kb az lenne h mindenki a saját cuccán nyekeregne, vagy egymás cuccait próbálgatná
ami nem gond, csak az nem közös zenélés lenne. Tapasztalat h ilyenkor a legcélzerűbb, legegyszerűbb, legpraktikusabb az akusztikus gitár, mellé mindenki hoz egy tálca sört, azt hajrá, hangulat garantált.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #58973 üzenetére
De most akkor mi legyen, hagyja az ember szó nélkül, hogy valaki berak két minden mozzanatában különböző körülménye között készült videot és közli, hogy hát ezek ugyanazok és mégis mennyire hallatszik a különbség?
Nekem gyanús, hogy aki érintett az már reagált Guszti kérdésére.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco #58391 üzenetére
Huszonéves koromban az Ernie Ballra esküdtem, mert hangszerészről még nem is hallottam, hogy létezik olyan, ezért be sem volt rendesen állítva a gitárom. Jó magasan voltak a húrok, azt volt könnyű lefogni. Mivel pénzem sem volt, ezért egy húrkészletet addig használtam, amíg el nem szakadt valamelyik húr, és az Ernie Ball volt az akkor kaphatók közül a legtartósabb ebből a szempontból.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #58151 üzenetére
Jogos, neked van igazad. Nem szándékosan nyomtam le rajta a hangolót, de tényleg az volt, azért a pengetésekre reagált.
Ettől függetlenül ami tény: tegnap nem szólt a nyak, sokszori próbára se. Kinyitottam az elektronikát, távvezérléssel próbáltam multiméterrel méregetni, kicsit megpiszkáltam a vezetékeket, utána ment. Jelenleg jó.
Ettől függetlenül a Spark tényleg rosszalkodik, a volume és master potikkal valami nem oké.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #58053 üzenetére
Tiszta az nem a cold clipper miatt szól úgy ahogy, egyszerűen csak akkor jól eltalálták '87-ben. Cold clipper csak a torz csatin van, 3. erősítő fokozat a kapcsrajzon(ahol 39K-s ellenállás van). Az se elhanyagolható hogy a hangszínszabályzásnál a slope ellenállás 47k, a marshallos 33k és a fenderes 56k helyett...
Ma már persze nem ilyen értékekkel tervezik ezeket az erősítőket, egy modernebb kapcsolásban más értékek vannak. De ez a kapcsolás hozza Mötley Crew féle hangzást rendesen. -
X2N
őstag
válasz
benedekco #58051 üzenetére
A Soldano védjegye ez a zsizsikes magas freki
A cold clipper miatt van. Mindenki a hi-gain csatornáról beszél amúgy nagy általánosságban ha Soldanoról van szó, "mert ez volt az első hi-gain erősítő" pedig a crunch és a clean is büntetősen szól benne....az új astro már pl nem is szól úgy mint egy SLO mert 22k-s a cold clipper, nem 39k.
-
freelanced
addikt
válasz
benedekco #58032 üzenetére
Köszönöm, megnézem ezeket.
arnyekxxx
Köszi neked is.
Valaki esetleg hallotta már a tonexet és a hx stompot egymás mellett?
Más:
Elektromos gitárhoz és basszusgitárhoz akár a Tonex akár a HX Stomp mellé melyik megoldás lehet a legjobb hangzás terén? Ezeket látom opciónak
Fender Tonemaster FR-10
Harley Benton GPA-100 + Harley Benton G112
Valamilyen erősitő és annak a Power Amp csatlakozója (de milyen, Boss Katana?)Ami nekem itt kérdéses, hogy hangban mi szolgál legjobban ki, főleg halkan, no meg, hogy egyáltalán basszusgitárral megszólalna-e értelmesen, okozna-e gondot bármelyiknek. Pl a Fender csak 75Hz-ig megy le.
-
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57727 üzenetére
Úgy jött le neked h a saját cuccaimat fényeztem? Én nem árulok semmit. Eddig mindent saját használatra készítettem. Mert érdekel is a dolog. Ha kellene valakinek hasonló cucc tudok építeni olyat amit szeretne ennyiben tudok segíteni, de nem tervezem jelenleg hogy erősítőket készítsek sorozatgyártásban, van elég így is a piacon, van nem egy magyar készítő is. Azért egy erősítő az nagyon nem tonewood kategória(A fával nem tudsz mit csinálni, az egy szerves anyag) remélem ezt te is tudod. Ha nem értesz hozzá akkor lehet annak tűnik de nem az. Multit meg nem fikáztam csak helyén kell kezelni a dolgokat. Eleve az eltérő technológia(digitális modellezés/félvezető vs analóg jel, elektroncső) nem fog ugyanúgy szólni ezt még a Hifisek is tudják...
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57630 üzenetére
Akkor le kell gyártani egy cliff aljzat kompatibilis lemezt ha azzal szeretnéd használni.
Interjú Steven Fryette-el, VHT, Fryette Amps, érdemes megnézni....
-
impalaman
aktív tag
válasz
benedekco #57503 üzenetére
Érdekes. Ránézésre pedig nem jó, pl. a hídi hangszedőnél is látszik, hogy szélesebb a húrtávolság, mint lennie kellene.
Azt mondjuk még mindig tartom, hogy ameddig nem okoz problémát, addig mindegy hogyan néz ki.
Nálam pl. így néz ki a húrtávolság. Az elektronikát kivéve teljesen gyári '18-as mexikói Strat.
-
impalaman
aktív tag
válasz
benedekco #57464 üzenetére
Jók azok a TUSQ babák, de ügyelni kell az E-E távolságra, mert van 55,35 mm-es és 52,73 mm-es változatban is. Ami a képen van az szvsz. nem a helyes spacing, oda a keskenyebb kellene.
Mondjuk ameddig nem okoz problémát, hogy eléggé közel van a mély és magas E a fogólap széléhez, addig nincs belőle probléma. -
Moleman
addikt
válasz
benedekco #57450 üzenetére
Nekem ilyen LSR nyereg van az épített stratomon, eddig egyszer eltépte a vékony E húrt egy nagyobb nyújtáskor, de ezt leszámítva nem volt vele probléma, működik.
Húrleszorító vagy staggered kulcsok mindenképp kellenek hozzá, legalábbis nálam túl lazán feküdtek fel rá a húrok.Összességében nekem csalódás volt, 14 éven át vágytam egy ilyen nyeregre (köszi Fender katalógus
), aztán a katarzis elmaradt.
#57453 fattyu
Nagyon erősítőfüggő is, hogy mi mivel szól jól, pl a fenderes hangú Koxomban Seventy80 volt eredetileg, de sokkal jobban szólt V30-cal. A Laney CUB12 viszont nekem nem tetszik a V30-cal, annak pont a Seventy80 áll jól, ki is cseréltem rá a gyári HH1265-öt. -
cucka
addikt
válasz
benedekco #57391 üzenetére
Ha több sustain-re van szükséged, akkor használhatsz kompresszort.
A torzítás szintén kompresszál, lásd pont a Gary Moore videót, amit linkeltél.(Ez az ultimate parasztvakítás, megpenget egy hangot, ami sokáig szól, mert hát egy nagy sustain-ű gitár torzítva, a közönség meg megőrül, hogy mekkora gitározást hall éppen
)
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57352 üzenetére
Körbenéztem ma mit lehet most kapni superstrat formával normális tremolóval metál gitár néven, hát a made in china Jackson Floyd Rose 1000-es tromolóval 400eFt-ért az odab@sz
Aprón találtam egy gitárt ami érdekes lehet úgyhogy kedden megyek seftelni
Beszélgetés egy hangszerésszel, milyen fát preferál, melyik márkát ajánlja, mi a különbség a mai a 2010-es és a 2000-es évek hangszergyártása között, stb. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #57350 üzenetére
Én őszintén nem tudom elképzelni hogy egy olyan embernél aki nem tud gitározni mit tud ez elvenni a kedven. Úgyis rég volt már flame a topikban, szóval kezdem most én, szerintem az ilyen ember nem is akart megtanulni gitározni, valószínűleg amúgy is abba hagyná.
100% hogy a kezdeti lépésekben az akkordok lefogása/váltása az ami a legnagyobb problémát fogja okozni, minden kezdő szorítja a húrokat mintha nem lenne holnap, vágják az ujjbegyeit a húrok, ha túlerőlteti akár vérzik, úgysem tud 30mp-en belül 2 akkordot lefogni, de majd az fogja zavarni hogy a húrok pár mm-el magasabban vannak?Addig se zörögnek be legalább a bundokon (klasszikus gitárosok pl. egyáltalán nem minimális actionnel szoktak játszani profi korukban sem, pont hasonló okokból)
Majd barré akkordoknál, vagy ha gyorsítani akarja a skálákat, stb, persze, de ha addig eljut valaki akkor az már tudja hogy gitározni akar. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco #57337 üzenetére
Egy olyan embernek viszont tök mindegy lesz, mert azzal lesz elfoglalva hogy egy bundot lefogjon úgy hogy megszólaljon. Szerintem durván el vannak ezek a hibák tulozva egy abszolút kezdő esetén, nyilván ne vegyen senki szart, de ha 60-80ezre van akkor hiába van más 130 vagy 170ért. Majd nem ezen fog megtanulni 2-3 év múlva sweep pickingelni.
Azt már nagyon halkan teszem hozzá hogy amúgy léteznek olyan gitárosok akik a létező legalacsonyabbnál magasabb actiont szeretnek. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #57284 üzenetére
En a fejlodesem dokumentalom, azert veszem fel, amit jatszom. Ennek meg szerves resze a benazas. Ha 500 ezren latnak, vagy 2 millioan, akkor is pont ugyanigy benaznak, es nem zavarna, hiszen tanulok gitarozni.
A YT majerek nem azert posztolnak, hanem azert, mert ebbol akarnak penzt keresni, es a magas nezettseghez meg kell a pompa es varazslat, az agyonszerkesztett, vagott video, a ripacskodas. -
válasz
benedekco #57206 üzenetére
Az új sajátok közül pl. Silk Road, Samba Party, Falcon Flight és Drop-D nekem mind tetszik.
Standardokból pl. Giant Steps, What is Your Name (csak szólók), Room 335 szintén jók. Meg van még jópár... Mondjuk stílusra mind elég precíz, "clean", igazi blues / dög kevés van benne, ez lehet, hogy sokaknak túl steril, ez igaz.Bónusznak egy zseniális Scoefild
-
válasz
benedekco #57203 üzenetére
Érdekes, én pont fordítva látom Matteót. Szerintem elsősorban zenész, és csak másodsorban virtuóz gitáros. Elég sok jazz felvétele van a YouTube-on, ahol nem is a kiemelkedő technikai tudás az izgi (természetesen megvan ott is), hanem a komplex, de ismert akkordmenetekre játszott újszerű szólók, újragondolt frazeálás a lényeg.
Nemrég jelent meg a saját trióval az albuma, amiket eddig hallottam, azok szerintem elég jó dalok saját jogon is (nemcsak a virtuozitást tekintve).
-
cucka
addikt
válasz
benedekco #57180 üzenetére
A kemencébe a nyers fahasábokat rakják, a gitárnyakat a más megsült fából faragják ki. Szóval ha túl keveset tölt a kemencében és nem egyenletes a végeredmény, azt észre fogod venni a végterméken.
Nyilván drága hangszernél valószínűleg minőségibb a faanyag, és arra is odafigyelnek, hogy színben passzoljanak a nyak darabjai. De a sütés az sütés.
-
Goose-T
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #57168 üzenetére
Nem azt írtam, hogy egyforma hanem, hogy a drágán is elkopik. Max később. Nem tudom mennyire jó ötlet 300ezres gitárokkal jönni példaként arra, hogy azokon kopik a bund mig a drága gitárokon nem
Egyébként ezt az egészet azért tettem be mert visszatérő érv, hogy "Jó-jó nem szól igazából jobban de a JÁTÉKÉRZET hát az valami hatalmas különbség, a drágát megfogom és INSPIRÁL mig az olcsót inkább bevágom a sarokba mert nem OLYAN és nincs is kedvem gyakorolni rajta" és ezt az érvrendszert löki hanyatt a vakteszt amikor kiderül, hogy úgy szól, olyan a játékérzet, 60(75)ért a lenézett legalja szaron mint 400ért A Nagy Márkán.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #57156 üzenetére
a többi beállítása tök mindegy, a 60 (ma 75) ezres gitárt be tudták úgy állitani (amit a 400ezressel is meg kell csináltatni hogy jó legyen), hogy végigtaperolva, játszva rajta, meghallgatva a hangját azt hitte, hogy egy 400ezres hangszer. Kidolgozás, játékérzet, hang. Mi lesz vele 5 év múlva? A testével nyilván semmi, a nyaka pirított juhar, az nem fog vetemedni, a vasak meg ha elkopnak lehet cserélni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #57153 üzenetére
Kórodi Tamás vakteszt.
Ez az új Fender Player sorozat 400ezer = Stagg strat 60ezer
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57109 üzenetére
Egy lerúgott Fender champ-ért elkérnek 3300Eurót. Gondolom ha neked most lenne egy mert anno megvetted olcsóért 300dollárért annyira nem sajnálnád eladni
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57089 üzenetére
Ez a gitár ami 1 millió Forint fölött van jelenleg és a második véleménynél azt írják hogy nincs bekötve megfelelően az életvédelmi földelés(rázza őt) a gitáron? Ilyen hibák még a 30eFt-os gitárnál is elfogadhatatlanok. Milyen QC volt? Vagy csak úgy elsiklott a dolog?
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57079 üzenetére
Hiába építették meg új anyagokkal mégse szólt úgy? Talán azért mert az már 70 éves pickup. Vagy más a huzal, mágnes összetétel
Én biztos nem pazarolnák erre pénzt,időt erőforrást, mégis hányan vannak akik egy 63-as másolat pickupért nagy összegeket fizetnének? Ez a baj a zenészekkel,gitárosokkal h marhára irracionálisak tudnak ám lenni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco #57079 üzenetére
amilyen igénybevételnek ki van téve egy bund, szvsz tök mindegy, hogy milyen, lehet a legszarabb is, még mindig erősebb lesz mint a húr anyaga tehát nem fog kopni. Késnél szempont, hogy mennyire tartós az élszalag meg mennyire lehet megfenni. Egy bundnál ez teljesen lényegtelen mert nem kell mikronnyi éllel kemény dolgokat elvágni
a jó nikkelbundok nem a 100ezres árkategóriájú hangszereken vannak és azok is elkopnak.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #57064 üzenetére
Az mekkora kutatás már hogy letekersz egy meglévő hangszedőről 15-20e menetet megállapítod a menetszámot, meg hogy hogy milyen mágnes/ huzal van rajta?
Nem véletlen nem történtek jelentősebb fejlesztések hangszedők terén az utóbbi ~70 évben.
Szerintem olyan nincs hogy '63as sztrat hangzás. Anno akkora szórásokkal dolgoztak a hangszedőknél is hogy 2 egymás után készültnek is lehetett más hangja ahogy az 59-es LP hangszedőknél is nem ment ritkaságszámba több száz menet eltérés. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #57064 üzenetére
Látom felrobbant a topik.
Jellemző. Amikor meg valaki segítséget kér, hogy adott gitárral mi lehet a gond, akkor a sok nagyokos hallgat, mint aki beszart.
Szeretnék én is egy Custom Shop Strat-ot, de nem gondolom komolyan, nem vagyok elköteleződve. És ebben PRS-nek igaza is van. De nem is várja el, hogy el legyél köteleződve.
Pontosan, ennyi. Semmi mást nem mondott. Azért van itt egy-kettő ember, aki még ért magyarul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged