Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

Köszi mindenkinek. Ezt most valószínűleg nem adom tovább, mert szerintem is csodaszép, nehezen válnék meg tőle.

Most jöjjenek a tapasztalatok:

1. Nehéz, mint a sár. Bár ezen nem csodálkozom, hisz sima kőrisből van, nem mocsáriból. Engem nem zavar, a hátam bírja. Az pedig tudományosan bizonyított tény, hogy minél nagyobb a tömeg, annál jobb a sustain. Kisiskolás koromban mindig lusta voltam esténként a következő napra bepakolni a könyveket, füzeteket, ezért úgy jártam iskolába, hogy állandóan benne volt a táskámban az összes könyv és füzet. Emlékeim szerint ez érettségiig kitartott. Emiatt olyan nyakam lett, mint Henry Rollinsnak, nagyjából a fejemmel megegyező szélességű szemből nézve. :DDD Emiatt nem is tudom begombolni a máskülönben méreten lévő ingek legfelső gombját általában.

2. A pickupokból nem tudtam értelmes tiszta hangszínt kihozni, bár ismerve a Quantum pickupok paramétereit (18K/15K), ez nem meglepő. Mondjuk a húrok is totál döglöttek, valószínűleg segítene egy kicsit a cseréjük. Az mondjuk érdekes, hogy 8K-t mérek bridge pozícióban multiméterrel kívülről, bár ez lehet az ötállású kapcsoló fura bekötése miatt is. Valószínűleg úgyis ki fogom cserélni Donlisokra, majd akkor jobban ránézek. A torzított hangja viszont nem rossz, van közép-középmagas tájon valami élesség benne, amilyet eddig nem hallottam a saját gitárjaimnál. Talán ez lenne az Ibanez sound? :D

3. Pár perc játék után megfájdult a csuklóm, bár ezt betudom a nagyon magas actionnek, amit gondolom azért állítottak ilyen magasra, mert a nyak totál laposra van állítva, nem adtak neki egy kis ívet. Vagy hozzá sem nyúltak, mert gyárilag 10-es húrok voltak rajta, amivel lehetett íve, de 9-est raktak rá, amivel kiegyenesedett a nyak, és fel kellett emelni a húrlábakat, hogy ne zörögjön alsó fekvésekben.

Egyelőre ennyi, bár már most tudom, hogy megtartom, hiszen a szépségével levett a lábáról. Jó pickupok, rendes beállítás, és istenkirály lesz! :D

Új hozzászólás Aktív témák