- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
hamazsa #41746 üzenetére
Az, hogy Kimgmax matrica van rajta, az nem olyan furcsa, az már inkább, hogy a memória Chip-eken is Kingmax van.
De erre is megvan a magyarázat.
"A gyártó a RAM chipeket a Nanya Technologytól szerzi be, ám a darabolástól a tesztelésen át a tokozásig és a modul összeállításáig az összes többi műveletet saját technológiájával és gyártósorain végzi."
Tehát szó szerint csak a Chip Nanya, de mivel Kingmax tokozza, így a felirat is Kingmax rajta. -
Pancsermeste
őstag
válasz
hamazsa #41743 üzenetére
Hát, a sztógépnek a RAM a legkényesebb pontja. A legtöbb nem indulás, vagy instabilitás erre vezethető vissza.
Ezért szoktam mindig azt ajánlani, hogy egyforma modulok legyenek a gépben. Sokszor azonos gyártó különböző moduljai se mennek rendesen együtt. Aztán léteznek sajnos dzsunkán hegesztett hamisítványok is...
Az a Nanya chipses RAM is elég furi, mert bár az előfordul, hogy egy nagy gyártó más gyártótól is vesz chipet, mert így olcsóbb lehet a cucc, de ha ezek valóban Nanya RAM-ok, akkor miért Kingmax van ráírva?
Hmmm... érdekes.... -
Bernyó84
aktív tag
válasz
hamazsa #41741 üzenetére
Nekem volt valami hasonló problémám a DDR1-es korszakból. Az volt a gond, hogy az egyik modul hibázott. Nem votl teljesen rossz, mert amikor a gépet elindítottam, akkor látta a rendszer, de egy idő után leállt. Egy idő után már a gép bekapcsolása után sem ismerte fel a gép... szépen lassan a kilehelte lelkét.
Próbáld meg azt, hogy először beteszed az egyik pár memót, futtatsz egy memóriatesztet, majd a másik pár ram és azzal is memteszt. -
Pancsermeste
őstag
válasz
hamazsa #41734 üzenetére
Szerintem mindent jól csináltál, memória behelyezésnél nincs nagyon mit elrontani 4 modul esetén, hiszen mindegyikbe kell raknod.
Amire nagyon kell figyelni, hogy a RAM biztosan bepattanjon a foglalatban a helyére. Ha kicsit ferdén áll, akkor gond lehet. A rögzítő füleknek könnyedén rá kell menniük.
Mivel ha jól látom 2 féle RAM-od van, így azt javaslom, hogy az egyformákat tedd az azonos színű foglalatokba. Elvileg mindegyik CL5-ös, és 1.8V a feszültségük, tehát nem lehet probléma.
Azért, ha a RAM fesz +0.2V sem javított a helyzeten, akkor vegyél vissza 1 tizedet, 1.9V-nak elégnek kell lenni.
64bit-es win-nél nem kell trükközni semmit a speciális beállításoknál. Nekem is megy a 8GB mindenféle windows mókolás nélkül.
Azt próbáltad már, hogy egy modullal egyesével kipróbálod mind a 4 RAM Slotot? -
-
hamazsa
csendes tag
válasz
hamazsa #41734 üzenetére
Beraktam a ramokat és mind a 4gb-ot látja, de csak 2-t kezel és nem értem miért...
x64 rendszer - pipa
msconfig \ rendszerindítás \ speciális beállítások \ max. memória 4096 - pipa
BIOS-ban DDR2 OverVoltage és MCH-nak +0.2v - pipaNem értem... [Sajátgép]
Érdekesség viszont, hogy akárhányszor msconfig-ban beállítom a maximális memóriát 4096-ra, az újraindítás után megint beáll ilyenre: [link]
Mellesleg próbáltam már úgy is, hogy egy KingMax DDR2 800mhz 2GB-os modult tettem be és még 2x1gb ramot ugyanazzal a márkával és akkor is ugyanez... nem értem már tényleg... MIT CSINÁLOK ROSSZUL?
-
Pancsermeste
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest