- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #39216 üzenetére
a habzó szájú fröcsögés után már nem szívesen válaszolok...
ha a tuningot nem nézzük, akkor nem igazán van különbség a két lap között, de ha figyelembe vesszük, akkor jobb a p35, a magasabb fsb-kkel sokkal könnyebben megbirkózik és a memóriát is jobban lehet benne tuningolni
plusz még az is ott van, hogy a p35-ös giga lapnál már lecserélték a feteket hűvösebbekreE8500 E0 cpu-m van, ahhoz kell a legújabb bios a 965P-ben, viszont ott a memóriaszorzók beállítását elk*rták gigabyte-ék
ez a probléma szerintem csak az ilyen újabb procikkal jelentkezik, ha jól tudom valami trükköt alkalmaznak, ahhoz, hogy menjenek benne és ez bizony lehet a mellékhatása
fájlrendszer hibáim keletkeztek OC alatt
ebből eléggé egyértelműen következik, hogy akkor nem stabil a géped, ha oc nélkül meg ok
Valamiért úgy tűnik, hogy a legutolsó BIOS-ok, amiben az Intel AHCI 1.20E modul került már, tönkretettek más beállításokat.
csak az ahci miatt nem érdemes újabb biost feltenni, ha a régiben jobban megy a tuning
de egyébként a régi biosokban is ki lehet cserélni az ahci-tFSB-t növeljük meg 1-2-3-al pl. És nem bootol.
tedd fel újra a bios-t a bios-os q-flash-sel, úgy, hogy a keep dmi-t disabled-re állítod előtte
aztán bios-ban load optimized, save, és csak majd a restart után állítgassCMOS reset volt, értek a témához, de nincs most fél napom, főleg nem több napom, kibogarászni, miért nem megy RENDELTETÉSSZERŰEN az OC. A hócipőm tele van már azzal, hogy fel kell FEDEZNI egy BIOS-t.
hahaha, tuning nincs ingyen...
kíváncsi lennék, hogy mi lenne akkor a véleményed a p45-ös gigáról...Pl. a 965P-nél arra kellett rájönni, hogy a "Legacy USB"-t DISABLED_re kell tenni, ha OC-zel.
nekem nem kellett
emlékszel a P965 OC eseténi állandó fájlrendszerhibákra? OC Club Hungary-től kaptam egy tippet: AHCI nem megy jól bizonyos FSB felett.... Szerintem ez volt a gond!
visszanéztem és látom, hogy szenvedtél vele, én meg próbáltam tippeket adni
a fél óra blend-re még most is azt mondom, hogy kevés...főleg raid-em volt a 965p-nél, de az ahci is volt később és nem vettem észre, hogy emiatt lenne gond (csak a raid hullott szét néha, ha nagyon nem volt stabil a gép)
-
brd
nagyúr
válasz
CyberJedi #39220 üzenetére
Most is igaz, csak úgy látszik, megetették veled, hogy az "jár". A reklámok mind erről szólnak, nem tűnt még fel? Mennyiért is kapod a "tuningbarát" alaplapot a boltban? Mehetsz panaszkodni, ha mégsem bírja az ígért tuningot? Naugye.
Az eredeti kérdésedre meg senki nem tudja a választ valószínűleg, ezért nem válaszolnak, mivel ezt neked kell kitalálnod vagy, ha szerencséd van, másnak is így nem működött a tuning, és kitalálta, hogy nála melyik részegység/alkatrész készült kisebb tűréssel és talán nálad is az (lásd: az általad is írt AHCI-s példa).
Alkohollal, fűvel, gyógyszerrel meg lehetőleg nem mérgezem magam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
CyberJedi #39221 üzenetére
nem csak az volt a gond.
a gond ott kezdődik, hogy p965ös chipset. ami tud 1066os FSBt, az intel által gyárilag. pont.
a giga azt mondja, hogy a rev3.3 tud FSB1333mat is, OC nélkül. na ez az ami nem igaz, a p965ös chipset mindenképpen felül lesz járatva, max az user felé nem tranziens módon. de attól még a chipset 25%os OCvel kezd onnantól, hogy be lesz pattintva egy 8x00ás. tehát, 25%os OCről indult a lapod, ami már korántsem a 3%os turbo szint.
valamennyit lehet javítottak a lapon, ill állítottak a Bioson, hogy 1333mas FSB mellett se legyen gáz, de attól még a lap sose fog úgy menni, mint egy natív 1333mas, esetleg 1600as lap (p35nek 1333 volt a gyárija, wall kétmagossal olyan 2000-2100körül volt, p45 1600 gyárilag, OCvel 2400 kétmagossal még reális).
OCnek reklámozzák? igen. az asus p5k is papíron egy quad támogató középkategóriás tuninglap volt, ami igaz is volt. mármint a quaddal elindult, sőt beállítások meg is voltak az OCre, csak éppen a feszszabályzása volt elégtelen quad tuninghoz. középkategóriás procikkal, mármint az 6x00ás szériával meg nem is ment rosszul, kis és közepes tuninggal. és a beállítások egy része konkrétan az égvilágon semmit sem csinált. marketingnek nem szabad hinni. specifikációknak inkább.
zárójelben: egyébként a speciikációtól alul eltérés is probléma lehet. egyik barátom próbált p35ben d805öt járatni, 533mas FSB (lap 800/1066/1333), alapon indult, aztán tuningra azonnali hatállyal beőrült.
-
brd
nagyúr
válasz
CyberJedi #39218 üzenetére
Valami hiba van a világnézetedben.
Az OC pontosan arról szól, hogy a gyárilag stabil (ezt jegyezd meg, fontos) órajeleken tökéletesen működő cuccot rá tudod-e venni arra, hogy magasabb órajelen is ugyanolyan üzembiztosan működjön. Ha igen, szerencséd van (és talán értesz hozzá), ha nem, nincs szerencséd. Az, hogy ehhez mit kell az alaplapon letiltani, állítgatni, hogy (figyelj, most jön) a gyárilag stabil órajelek fölötti működés problémamentes legyen, nos, ez a tuningolás. A BIOS-nak ehhez legfeljebb annyi köze van, hogy bizonyos beállításokat, időzítéseket úgy állítanak be benne, hogy könnyebb legyen a tuningolás (de nem azért, hogy ez könnyebb legyen, hanem mondjuk hibajavítás céljából). De igazán nem hibáztathatod az alaplapgyártót (BIOS-készítőt), hogy a te tuningolási vágyaidat nem tesztelgeti előre (van ilyen is mondjuk, de annak meg is kérik az árát).
-
sz.j
nagyúr
válasz
CyberJedi #39216 üzenetére
"...válthatnék 965P-DS4-ről P35-DS4-re......P35 lap itt van, benne 1 E8400, és a legutolsó F14es bios-al nagyon gagyi módon hagyja magát OC-zni (enyhe OC-t sem igazán hagyja). Döbbenet, hogy még itt tartunk. De itt legalább már az F13as bios felismerné az E8500-amat....."
Hát erre mit mondjak ....?
Talán csak annyit, hogy P35-DS4 rev2.0-ás/F14 lapom van, benne egy E8400 E0 (olykor egy C0) proci, és a Te szavaddal élve ilyen "gagyi" eredményeket tud (lásd pl. a második táblázatot).Esetleg nem másban lehet a hiba?
-
JaniS
senior tag
válasz
CyberJedi #38737 üzenetére
Gondolom azt tesztelted, hogy stabil-e a géped (pl. jónéhány óra prime, nincs-e véletlenül hibás memóriád stb.).
Ha esetleg használnál (gondolom használsz) valamilyen boot managert (pl. System Commander), akkor meg tudnád adni, hogy az egyes oprendszerek mely partíciókat lássák és melyeket ne. Mivel az említett program az elrejtést úgy oldja meg, hogy a partíciós táblában az azonosítóját állítja át az elrejteni kívánt partíciónak, ezért függetlenül attól, hogy mi okozza a problémát, annak meg kellene szűnnie, mert hozzá sem férne egyik oprendszer a másik partíció fájlrendszeréhez. (Persze ez csak akkor jó neked, ha nem akarsz köztük adatokat mozgatni.)
Szerintem ha ezek után is problémáid lennének, akkor az inkább hardver.
JaniS
(Az öli egymást SZVSZ marhaság
. Természetesen ahhoz, hogy ez működjön nem árt ha az oprendszerek szeparáltan lettek telepítve, mert különben a boot fájlok mind az aktív partíción lesznek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest