Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #11231 üzenetére
Te ezt komolyan gondoltad? 5-5-5-15-ben potom 2,3V-al 1506MHz-en járatsz egy DDR2-es modult és csodálkozol hogy kifagy az orthos?
Vedd vissza a memóriaszorzót vagy 2 lépéssel ha nem csak 1-el!
Ha nem csak bug a memset ablakában hogy ennyit megy a RAM-od akkor le a kalappal hogy egyáltalán bebootoltál! -
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #11225 üzenetére
Az mért baj ha bírja? Próbáld memsetben átállítani 8-re és nézd meg változik-e az everest olvasása, lehet csak a memset olvassa ki rosszul. Ha lassul memsettel 7-ről 8-ra rakva akkor BIOS hiba (próbáld a performance enchancet extrémről vagy turbóról standardra tenni, hátha az állítja kissebbre, de ez önmagában is lassítja majd a dolgokat), de miért akarsz lassabb memóiakezelés, nemhiszem hogy az a RAM ne bírná ezt el.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #10627 üzenetére
persze hogy nő.
amugy a trd. maga perf. level.
csak itt lehet biosban is állitani..annyi már biztos hogy 1100-on nem indul el CL.4-ben 2,3V-al.lehet lazább trd.-vel elindulna de nem akarom kinyirni a memot rögtön első nap.szóval marad a nagypapis 8x450/1125mhz teli5 trd7.(auton)
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #10421 üzenetére
Engem 3 dolog érdekelne ha meg akarnék ítélni egy RAM-ot (fontossági sorrendben:
- Max hány Hz-ig megy el 5-5-5-15-ben (vagy 18-ban, ha a bios azt szereti, az már részlekérdés)
- Olyan 910-290Mhz körüli értéken 2.0-ás RAM szorzón (egy olyan kellemes 450-460-as FSB körüli érték ameddig úgy általában elmennek a C2-es procik magas szorzóval) meddig lehet leszorítani az időzítéseket.
- Tökmindegy milyen időztéseken vagy Hz-eken, lényeg hogy mennyi a max kisajtolható teljesítmény (everest memóriaolvasás + esetleg egy winrar)
Mindhárom esetben a garanciás feltételekben megengedett legmagasabb (de 2,4V-tól nem nagyobb) feszen tesztelném a RAM végét (ha lehet inkább multiméterrel kimérve, de legalább everestel utánnanézve mennyit ír ki terhelés közben)A performance levellel pedig vigyáznék, hogy giga lopoknál figyeltem én is hogy F8-as BIOS-al a CAS latency függvénye a rtd. Tehát ha le akarsz menni perflevel 7-re akkor a CAS-t is le kell tenni 5-ről 4-re, ezt az én RAM-om nem is bírta a procimnak megfelelő FSB-ről felszorozva. 2.3-as szorzón erre nincs szükség, megy a 7-es trd cas 5-ön, viszont f5f BIOS-al itt még ment a trd 6-is (igaz, teljesítményben ugyanott van a két helyzet)
Szóval inkább f8-al tesztelnék, mert a piszkálható változók számértékében ott hamarabb fog meghalni a RAM, de talán ezzel éred el a legjobb benchmark eredményeket.De 1100-re én még nem lennék büszke ilyen RAM-okkal, én fél éve vettem egy 800+-os A-data kit-et (23k-ért boltban) amivel megcsinálok 9920 mp/s everstes olvasást 1094Hz-en, 5-5-4-14-ben, peflevel 6-on, bios-ból 2,3V-ot beállítva. Ha visszaveszem a CPU szorzót akkor kifutja ez a RAM is az 1110Mhz-et ugyanezekkel az értékekkel (csak FSB-t emelve) és megdönti a 10000 mb/s everest olvasás.
F8-as BIOS-al viszont még sehol se sikerült stabilizálni a cuccot, tegnap azt hittem stabil a 910Mhz, 4-4-4-12, perflevel 7, de ~15 perc után elhasalt az ORTHOS kétszer is (ekkor everest kevesebbet mért, mint a fent említett ~9900, de a winrar majdnem ugyanannyi) ha viszont leveszem 5-4-4-12-re ott csak perflvel 8-on hajlandó bootolni, ami már nagyon nem éri meg. Még +0,1 volt (mch-ra és memre) se segített. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #10378 üzenetére
széép eredmény!
azért mostmár összedobhatnál egy listát milyen órajelen/időzitéssel/feszen megy stabilan a memod.
itt össze vissza irogatsz mindenféle eredményt és már elvesztettem a fonalat.
persze csak minimum fél óra blendstabil érték érdekel!
a tracer jobban megy átlagban mint a sima?
lehet hamarosan valamit én is veszek. -
tlac
nagyúr
válasz
Laraxior #10168 üzenetére
azt mondom, hogy ha majd kapsz egy stabil beállítást, akkor nézd meg hogyan reagál a reset-re, ha a géped elején megnyomod
nekem nem csak simán resetel, ha nem ki és be kapcsolja a gépet, beállítások megmaradnak (többnyire)Adamka3kerék:
Proci 9es szorzón 350et tud de 6os szorzón sem megy 380-385 fölé....ez lapbaj,nem?
procibaj, ha nagyobb feszen sem megy
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #9973 üzenetére
nekem az 1-3ban jobban mennek a memok.igaz most a 2-4ben vannak.
az hogy memtesztel tesztelsz és ott hiba nélkül fut x %-ig az nem jelenti azt hogy komolyabb terhelésre is hiba nélkül reagál.
a blend a leggyilkosabb progi erre.
ha valami ott nem hibázik akkor tutira stabil a mem-lap-proci trio...mindenkinek::haverom a DS4-es deszkájába vett egy sata2-es samut.miért nem megy neki sata2-ben?sima satára volt jumperolva és ha lehuzza a jumpert akkor lassabb a vinya mint amugy.valami driver vagy biosbeálltás szükséges hozzá?
egyáltalán miben lehet észrevenni ha egy HDD sata2 ben megy?(már amelyik az) gyorsabb a másolás? -
pojakcs
senior tag
válasz
Laraxior #9827 üzenetére
Erre már én is gondoltam. Van itt a fiókban egy Philips kártya. Csak már szépen bepaszíroztam mindent a helyére ,kábelerdő elrendezve, és nincs nagy kedvem újrakezdeni az egész műveletet. Gonodolom nem azért rakták a lapra ezt kis hangkeltőt, hogy ne lehessen hangot kicsiholni belőle?! Vagy tévednék?
-
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #9351 üzenetére
teszt-teszt-teszt!
csak te mondhatod meg minek mennyi feszkó kell.
nem vagyok guru.skat vacakoltam vele és ennyi.
látod tlac olyan memoja mint az enyém sokkal jobban megy..
az egész egy jó kis játék.még több is lehet az olvasás.ha ment neki a 3,6ghz akkor akár mehet neki a 7x510 is.feltéve ha megy a memodnak az 1225mhz.
szóval lehet tesztelgetni.tlac.te kis mohó
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #8584 üzenetére
azért nem hegyekben halnak nálam a memok.
ugye nem baj hogy borotvaélen probálom használni a memoimat és nem egy biztonsági hajtásban.
ha igy használoda tracert neked is benne van a pakliban hogy bedöglik.
az meg kinek kell hogy 1200 trd. 1000?de hu dejo megy ám az 1200 neki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest