Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #29501 üzenetére
első ránézésre,két feltűnő dolog:
DS4ből van lite verzió?Szerintem hót feleselges.
A másik hog a DQ6 felett van egy extreme nevű apróság,ez viszont pozitív hír, gondolom ugyanaz mint aDQ6,csak éppen vizesblokk van az északi hídon.
Ma gyün egy E8400alapfeszen 3650et ment...470x9en volt hajtva 24/7ben (4230) 1.4 alatt volt a fesz bőven,egy P35-DS3 lapban....ma belehányjuk az enyémbe,aztán megy az X38ba... remélem a legjobbakat.
Sok sikert a vizsgához -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #29494 üzenetére
nahfater,mi a helyzet a P45el? Hogysmint mennek benne a dolgok?
Mán akartam kérdezni hogy P45ben is olyan memória multiplier van mint az x38nál?
Nálam csak sima számok vannak,de x38nál már betűk is vannak mellette.
2.5c,de van belőle kétféle 2.5a (asszem ez a két szám van) ezekkel mi a helyzet?
Láttam a biosképet,hogy beállítási lehetőségből kismillió vanJavult a helyzet jelentősen a P35 óta? Melegedés?
Bocs ha így letámadtalak
-
marsu
veterán
-
Bordoi
őstag
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #29294 üzenetére
a raid0ra nem adna több pontot? gyorsabb mint a raptor...
Nem tudtam megcsinálni a raidet,mert csak egy winyot tudtam letakarítaniŰ
Vettél új lapot? Köszöntelek a DS4esek köztEredményeket....
fsb1000
ltimate64-et tettem fel.most már láSSa mind a 4GöBö ramot
és tényleg betyárgyors lett
-
-
MEKK
aktív tag
-
KMT
addikt
válasz
Gorneck #29162 üzenetére
Ha a ram végét keresem, nem az lenne a cél, hogy minden más hibaforrást kizárjak? Ezért volt a legalacsonyabb a szorzó.
Most raktam fel a legújabb bios-t, tényleg eltűnt az az opció. Egy gonddal kevesebb.
Holnap (azaz ma, miután felkeltem) megpróbálom mit megy így a ram.
Viszont megjelent a loadline calibration opció. Jól tudom, hogy ez enabled-re állítva kikapcsolja a drop-ot? Nem mintha élni szeretnék ezzel a lehetőséggel.
mod: Most nézem, úgy tűnik eltűnt a drop, pedig auto-n hagytam. Ezt gyorsan át is állítom akkor disabled-re, nem akarom, hogy emiatt károsodjon a proc...
-
KMT
addikt
válasz
Gorneck #29160 üzenetére
M.I.T menü
Robust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------6
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency---------------312
PCIe Frequency----------------------100
CIA 2--------------------------------------disabled
System Memory Multiplier--------3.33
Performance Enhance------------- Standard
Dram Timing Selectable------------manual
Cas Latency Time--------------------5
Dram Ras to Cas---------------------5
Ras Precharge-------------------------5
Precharge Delay----------------------15
Act to Act Delay----------------------auto
Rank Write to Read Delay--------auto
Write to Precharge Delay---------auto
Refresh to Act Delay----------------auto
Read to Precharge-------------------auto
trd------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment--------------auto
System Voltage Control-----------manual
DDR2 Overvoltage Control--------+0,4V
PCIe Overvoltage Control----------normal
FSB Overvoltage Control-----------normal
GMCH Overvoltage Control--------normal
Loadine Calibration-------------------auto
V Core------------------------------------1,37V kbFSB-re nem emlékszem pontosan, de több fsb-szorzó párrossal is 1040 körül már nyűglődik.
Meg a high speed dram dll settings option 1-en volt. Ezt mit csinál valójában? -
Zenador
csendes tag
válasz
Gorneck #29144 üzenetére
Úgy tűnik, hogy stabil. Lefuttattam több stabilitástesztet és nem volt probléma. A mem x86-ot 6 pass-ig futtattam, nem jelzett hibát. Másik memóriatesztet is kipróbáltam, de ott is jó volt a memória.
Sajnos nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja az akadozást. Az is érdekes, hogy igen ritkán jön elő, kb. 10 bekapcsoláskor egyszer. Van amikor még ritkábban jön elő a hiba. A BIOS-ban mindig jó a gép, csak Windows XP-nél jön elő.
-
Prego
senior tag
válasz
Gorneck #29148 üzenetére
Hát a modemes-fagyásos dolgot akkor csinálta legelőször amikor összeszereltem a gépet és beregisztráltam a UPC-nél, szal az nem lehet Win probléma. Ez az utóbbi már idegesítőbb. Most csináltam neki egy chipset és LAN driver frissítést, és már csak felpörgeti a lemezt. Szal ez sztem nem Win probléma lesz. Törölni viszont tud.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #29064 üzenetére
4.1 GHz-en a 4. Orthos teszt behibázott, de RAM-ok +0.3V-tal 1094-en mentek. 4 GHz azért mintha meglenne. Kell neki a kerek szám? (9x450), csak mert azt adtam meg, amit mondtál, az 4.05 volt, 4.1-hez viszont nem kerek. Megnézem még ezt 1:1-ben is. Proci még mindig csak 1.35V-ot kap.
Laraxior: Szorzót és feszt is visszavesz, nem olyan meleg, mintha nem tenné.
-
katt777
félisten
-
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #29020 üzenetére
Próbálkozom, köszi (még nem volt időm, de mindjárt).
Akkor az 1130 egész jó volt a Dominator-októl? Kár, hogy csak alacsonyabb FSB-vel tudták.Az Auto beállításoktól el fogok szállni sebességileg, ha egyáltalán elindul a rendszer. Majd írom, mik vannak most.
Elég a másodlagos RAM beállításokat írnod, + FSB-t és feszt, ha kell, a többi úgy van.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #29008 üzenetére
Köszi, próbáltam (+0.4 is ment a RAM-oknak). Az auto beállításoktól lassult be a Dominator (meg a KM is, csak nem annyira). Ilyen 7-7-8-68-8-7 értékekre állítva sem boot-olt a gép (az alacsonyabb értékekről nem is szólva). Szerencsére visszacserélték, most KM van bent ismét, ez még 5-5-6-42-5-1 (vagy most 7? - nem tudom) beállításokkal megy gond nélkül 1058 MHz-en, é a memóriakezelésem több száz ponttal javult. De nálam az auto beállítás totál bukás. Amúgy 2 db 2GB-os Dominator volt, RAM-osok azt mondták OCZ-t ne. Ezzel ki is fújt itt a választék. (Amúgy neked nem EP35-DS3-ad van, tehát a lap lehet a hunyó.)
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28994 üzenetére
Ha a másodlagos RAM-időzítéseket megpróbálom fixre állítani, nem bootol. Ha auto-n hagyom, lassabb (jóval), mint a Kingmaxok. Ha 9X423 fölé megyek, megint instabil, RAM-szorzótól függetlenül. Prociteszt továbbra is OK 4GHz-en is. Befonom a félcentis hajamat, komolyan. Vagy visszatérek AMD-re... Jaj ne, mik jutnak eszembe!
800-on kis tuning, 3.3GHz-en próbálkoztam (10%). Nem az a gáz, hogy ez EPP-s RAM?veber: A szünetmentest.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28978 üzenetére
Kösz a tippet. Csakhogy a proci, mint írtam, 4GHz-en sem hibázik (ráadásul E8400). Vagy milyen lap kéne nekem??? P5Q-król olvasom, hogy bugzanak, mint a tavaszi nyúl, Giga meg megint nem fog nekem ventiket szabályozni, ha P45-re váltok. RAM meg lassú lesz.
tata21: A Züvöltésen is? Másik mikrofonon is? (Ill. ezt próbáltad másik gépen?) Akkor sajna nem tudom. Nálam TV-tuner szokta elnémítani a többi bemeneti csatornát. Gondolom, felvételhez megadtad, hogy honnan menjen. Valamilyen hangszerkesztővel nem próbáltál felvenni?
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #28974 üzenetére
No, akkor a problémám a következő:
A Corsair RAM-ok alacsonyabb FSB-vel simán mennek 1130 alatt (na jó, ez nem sok, de több, mint a Kingmax). 3.8 GHz-en (423x9) csak 1058-on mennek, és teljesen stabilak (5-5-5-15). 3.9GHz-en már kapásból elszáll az Orthos hibával, míg ha csak a procit tesztelem, akkor 4GHz-en is teljesen stabil. Procit 1.265V-ig vittem (de 423-as FSB-vel 1.237-en stabil), RAM-ok 2.2V-ot kapnak. Mi a fenét kéne állítanom, hogy 3.8GHz fölött is stabil legyen a gépem? Vagy lapcsere? Másoknál állítólag nincs ilyen gond a tuinggal. Mindenütt csak azt látom, hogy 4.2-n is mennek ezek a procik hibátlanul.
Az apróbb értékeket muszáj valami fixre állítanom, különben (auto-n) leesik a memória másolási sebessége. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck #28819 üzenetére
Én nem játékról írtam (ott azért inkább a VGA teljesítmény számít), hanem átlagos alkalmazásokról.
De biztos túl becsültem a gyorsulást. 5% alatt az ember nem nagyon veszi észre,De gondold végig: a mai sebességhez is csak kis lépésekben jutottunk el.
Igazad van, a freki növelések a RAM tipusváltások kis lépésekben nem sokat számítanak.... van még P3-as gépem 100Mhz-s SD ramokkal és az XP meg a Word/Excel nem sokkal lasabb rajtam, mint a mostani középkategóriás konfigomban. pedig 3x akkora proc sebesség és 10x akkora Ram freki.
Ez van. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck #28811 üzenetére
Öööö... izé.. Hogyhogy a platform nem használja ki?
Tételezzük fel hogy azonos RAM frekvencián és beállítások mellett a DDR3 lehetséges sávszélessége nem kevesebb mint a DDR2-é.
Elvileg igaznak kell lennie, hogy nagyobb frekvencián (ua. RAM beállításokkal) nagyobb lesz a sávszélesség is egy adott RAM-nak.
Frekvencia növeléssel mindaddig növekszik a sávszéleség amig a rendszer valamely más eleme nem korlátozza. Pl a P35 vagy maga a proci.
Ezekből az következne, hogy egy 1066-os DDR2-nél gyorsabb az 1333-as DDR3.
Mondjuk mindkettő fsb333-mal hajtva és csak a RAMszorzó más, CL7 beállítva mindkettőnél meg egyebek is azonosak.Nem jól gondolom ezt?
Elvileg 25% sávszélesség növekmény, de ha ez leromlik a szorzók/időzítések miatt, akkor is marad talán 15-20% többlet.
Ez nem kevés szerintem, egy átlagos alkalmazást 5-7%val is gyorsíthat. -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #28706 üzenetére
majd ha sokat értetlenkedek...majd akkor
Lehet a hétvégén sort kerítek rá,bár ha meglesz akkor is csak a rendszer és a játékok lesznek rajta.80as és 160as Samsungon, a 250esen meg marad a többi cuccos.Egyébként ha biosban beállítom hogy raid,ki lehet választani hogy melyik winyokból akarok raidtömböt? Legjobb lesz ha lehúzom addig a 250est,erre lesz átmentve minden adat.Aztán ha megvan a tömb akkor visszatolom...ha így lehetséges. Azért jobb élni mint megijedni
-
Vagany
őstag
válasz
Gorneck #28608 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog. Hátha másnak is előjön ez probléma, erre is érdemes figyelni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck #28649 üzenetére
Igen, az lement!
De megoldottam a dolgot!!!
Clear Cmos + Load Bios Safe (nem default/optimized!!!! - eddig csak ez volt.)
Aztán beállítgat mindent, kivéve proci fesz és lön csoda. DES nélkül is lemegy 1.1V-re!Sajnos újra kell méregessem, mert a RAM fesz eddig auton volt és rájöttem, hogy ezt változtatja az alaplap különböző beállításoknál és ez akát 2-4Watt eltérést is okozht
Most fix +0,2-re teszem és ismétlem a méréseket. -
yako
tag
válasz
Gorneck #28554 üzenetére
Bocs a külön hozzászólásért, az előbb elsikklottam felette...
Van rajta egy 12cm-es, viszont a SB felé nem sokat ér, mert a csipszet pont a VGA hűtő bordáival van egy magasságban, így légáram nem nagyon jut oda.28557: én sebbenzit szoktam. a NB nem vészes, leginkább langyosnak mondanám, így az nem izgat annyira, a déli az amin filózok...
-
tata21
tag
válasz
Gorneck #28533 üzenetére
Most a ide winyóval megcsinálta csont nélkül azokat a dolgokat amik eddig kiakasztották. De a gyerek most teszteli játékkal is. A sata2 vinyónál fenn volt a chipset driver is okkor is gyengélkedett.
Lan driver a legutolsó.
A chipset hűtő viszont süt. Ettől nem lehet bizonytalan a Lap? -
-
-
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck #28468 üzenetére
Miert van az, hogy 1066-os memobol en alig talaltam meg 2gb sticket?
Amit te mondasz abbol letezik ilyen? Mert itt PH-n pl nincs szinte semmilyen, talan a Dominator, de lehet az is 4*1 kit.
Amugy miert jobb a 2*2 a 4*1el szemben? Csak a kesobbi bovithetoseg miatt vagy gyakorlati haszna is meg is mutatkozik a sebessegben?Ja es a DS3-on a feteknek a hutes nelkul maradasa mennyire egszseges dolog? Foleg, hogy lehetoseg sincsen felhelyezni ra semmit barkacs nelkul. ( Azert nem furnam meg a lapot vagy ragasztanek oda egy bordat
)
--> Jut eszembe ide is jo lehet a ramsuniknel alkalmazott hovezeto-matrica? -
-
atika88
senior tag
válasz
Gorneck #28417 üzenetére
Áha, van egy kicsike kis vorda a PCI sín végén, annak semmi forrósága! érdekes! De mióta a TX2es hűtő a procin van azóta van ez! Le is ment olyan 28-30fokra a CPU, viszont a magok ugyanúgy 45-50 fok közt vannak! Az gond lehet h a hűtőt nem úgy tettem fel, ahogy pl a kép beszerelés mutatta? Mert ott úgy volt h a venti a ramok felé nézet, de én megfordítottam a hűtőt és most a venti a házhűtővel szembe van...az gond? mert így hátra amit kinyom a TX2es a memókat hűti! Rem érthető voltam!
FEszek állítva: proci még csak éppen hogy, 8*350en megy,! Sztem ez még semmi! Memó viszont 1120MHz megy! Eddig gond nélkül és nem is melegszik és 5-5-5-15 időzítéssel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged