- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
azannya...nem is tudtam ezt az Abitról....
Lehet Crysis bench...de melyik? CPU? vagy GPU?
aszonta a csávó hogy 4050en lefutott a 3dmark,1.6V...szal ezzel nem lesz gond...majd a memóriát is megerőltetem amennyire tudom..ennek már úgyis mindegy.
De jól beszippantotta,mert nForce-os lapja va,abban nem megy ennyitP5N32 sli
én leszek a nyerő,tutko.
szakad a hó itt...hol kisüt,hol szakad...
nem kevés az az eredmény? nekem annyi lett kb. 1280ban... szintén full high.
-
Laraxior
titán
de Te nem játszol ha jól tudom
Én igen,ezért van úgy ráncigálva a kártya
Nekem elég lenne a procira 6k körüla többit majd melléhányom a videokarival. Mellesleg érdekes,hog ytaláltam a listában majdnemhogy egy órajelen járatott quaokat és van aki 57xx van aki 59 és 60xx et is láttam. közel azonos órajelen.... Ennek nicnen köze a VIDhez ugye?
Lehet a mark szórakozik? addig úgysem nyugszom míg 6000et nem kapok procira.Lehet hogy a Q9x50-et meg kell hozzá várnom...
1.65-nél már fől rendesen a kicsike ugye?BIOS maradjon F8 vagy lökjek fel másikat? Neked van quadod,még jobban tudod melyikkel ment jobban.
Mellesleg: 25k: 2x2GB Crucial. Eredmény is van tőlük. 2V: 1140MHzbeszt buj
-
Laraxior
titán
G0 VID:1.3125 procit fogok kapni,már csak a tápra és a postára várok...
Ölég gyengus eredmény fater....nem sokkal vagyok lemaradva.
Szerintem a héten,beficcen valami G80 rekordféle,Quad megjön hétvégére,a táp nem biztos,Chieftecel nem állok neki,maxa proci végét nézem meg,ha sikerül, a videkarit majd kímélőre fogom.
-
Gorneck
legenda
-
XaraX
addikt
Instabil volt 4 gigával?
Én csak és kizárolag 4 giga rammal használtam mostanában minden lapomat(DS4,X38 DQ6,DS5,Abit X38 Quad GT,most megint DS4),és semmi gond nem volt velük.
Először 2x2 giga 800-as kingmax,de 1000 fölött nem mentek,azért lett 4x1 giga 1066 kingmax.
Ami tezsteket linkeltem,mind 4 giga rammal volt.
[link]
Napi használatban így állítja a lap,ha extreme-re teszem biosban. -
Bile Demon
őstag
Nekem meg 4 db 1066-os Kingmax-al 5-5-5-18 TURBO-n ezt lövi:
MCH =+0.05V (hogy ne állítson be még többet magától)
MEM=+0.1V (1.93V)
FSB=400MHzfreki standard turbo
400*2 TRD8 TRD8
400*2.5 TRD9 TRD9A TURBO látszólag nem hoz semmilyen változást, kézzel letettem TRD6-ra és az már elég jól megy... (ki mihez van szokva... TRD9-et vitték a régi ramjaim 2x400-on)
Úgy látszik a "performance enhance" beállítás 4db modulnál ez semmit nem állít... a memória időzítéseken és a mért sávszélességen sem látszik meg a hatása.
-
Sárpac
nagyúr
Sajnos 2x2GB esetében már nem ilyen okos a Giga auton ideig óráig stabil aztán előáll a nem tudtam olvasni címet hiba persze nagyon ritkán.
1TRD-t visszább kell venni 6-7-re és így tovább!
Viszont a linkelt képet nézve érdekes 1000en 6os trd mellett 2x2GB OCZ DDR2 54ns latencyt hoz és nincs turbó sem!Igaz olvasás csak 8600körül írás 7500körül van. -
Laraxior
titán
bakke fater úgy mondod mintha többet nem lenne vizem
veszek egy DDC Plust.
Nagyon jó dolog,megbízható ha az ember körültekintően összeszereli baj nem lehet.Csak nem szabad spórolni rajta. Meghálálja. Ahogy a tuningeredményem is mutatja. Én bátran mertem használni 1.488V-on a procit,nem melegedett. Sajnálom ezt az apró affért,de hát előfordul. -
_ak_
addikt
Ettől nem lettem boldogabb..
Majd rájuk küldök egy memtestet, azt kiderül bírják-e még.
(bár per pill alul vannak feszelve (+v-0.35), nyitott a ház oldala is, és ott pörök az intel hűtő is
) Amióta levettem a ház oldalát nem emlékszem, h resetelne, de igaz azóta restart is ritkábban volt.
-
Psytróger
tag
Sör az soha sincs... Mindig megiszom
De ha arról van szó bevásárolok
Amúgy már default biossal sem stabil a dolog... Minden alapon van, mégis egy sima windows újraindítás után nem jön be a win, hanem amikor meg kéne jelennie az egérmutatónak, resetel a gép. Majd bootolásnál jön a "Nem tudott elindulni a win... Legutóbbi helyes beállítások vs. windows normal indítása" szöveg. Még jó hogy másodszorra már betölti.
-
DjKoxi
senior tag
-
bim
veterán
-
Arnold2
őstag
Egy 500 Wos táppal eddig (10-15 perce) még minden ok.Akkor lehet,hogy az lesz a leggyengébb láncszem.
Egy PCmarkot lefuttatok rajta s egy picit (ésszel) húzom is a procit s meglátjuk.
De már ketten nem értjük,hogy ha minden alapon van,akkor az én 410-esem miért nem viszi.A vidi kártya egy 7600GT ami valjuk be nem egy erőmű.De még hosszú este elé nézünk.
Minden esetre bim nem győzök köszönetet mondani a sok segítségért.
S persze a többieknek is Gorneck mester, mobal stb. -
_ak_
addikt
Emlékeztet a 6600gt-mre... noha annál csendesebb, de ezt is egyszerűen képtelenség úgy járatni, h csendbe legyen, van egy konstans búgása amit vagy hangosabb vagy csendesebb, de egyértelműen az viszi a pálmát. Egészen addig amíg fel nem tekerem a 3 8centist, mert miután azok beindultak semmi mást nem hallok.
(2 első hihetetlen zajt csap, köszönhetően a rácsmaszknak, szal nyáron én is passzintom a vizecskét, vga-ra S1, azt remélem csöndbe lesz
-
Arnold2
őstag
Hőfok rendben.
Táp: csak elégnek kéne lennie ehhez.Ráadásul csak a legfontosabb eszközök vannak bedugva.Még hangkártya sincs (a mínőséggel sem lehet gond: anno a Sirtec volt a Chieftec beszállítója,ha minden igaz).
De megnézem a barátom 500W-osával is.Annyinak meg már csak elégnek kéne lennie.Meg sakkoztunk,hogy mi okozhat ilyen hirtelen halál hibát.Ha winyó lenne,akkor kifagyna.Esetleg megpróbálom egy másik winyóra egy új Win-t hátha,de nem hinném.
Proci okozhat ilyen hibát?Meg az is gyanús,hogy nem rendszeres időközönként indul újra.Hol fél perc, hol 10 perc. Volt olyan, hogy hagytam a Wint betöltődni,hozzá sem nyúltam s fél perc és bum.
Mindegy,keddig ráérek kitalálni mi a szar (Gianni addig van szabin). -
-
Arnold2
őstag
A leges leg elején mikor raktam össze a gépet,akkor alapból a 2-4-be tettem,hogy távolabb legyen a provihűtőtől.Úgy el sem akar indulni.
Most hoz egy barátom egy 800-as 2gigás memót.Meglátjuk úgy sípol e ill újraindul e.
De addig kipróbálom a 2-4-et hátha.Mod: most alapon 1.87V a DIMM (mily meglepő
)
-
Arnold2
őstag
Azt hiszem megvan a megoldás: megszálta az ördög a gépem. Ennyi.
Akkor kezdem a kálváriát.Nagyon sanszos,hogy a memó a szar,mert az említett újraindulásokat csak 1066-on produkálta.Most 800-on semmi gond (még).
Szóval:1066-on +0.2V-vel memtest. A 6. teszelési fázis alatt csak úgy ontotta a hibákat.Úgy pörgött mint egy 100-as lanpartyn a villanyóra.Gép kikapcs.Biosba minden alapra. Majd egyesével teszteltem a modulokat. Semmi hiba.Mind a kettő dettó.
Akkor mondom,ok.Vissza a biosba 4*266,+0,2,+0,1 és restart.Megint újraindulgat.(ekkor vált gyanussá,hogy valszeg az 1066-ossal van baj).
Mint most kiderült csak rev. 2.0-ás lapom van F7-tel.Az Everestban az 'SPD' alatt a "Modul feszültsége" alatt van a hogy mennyi kakaót kap,igaz?
Most: 'SSTL 1.8'Mod: na 800 alat is csinálja,de kicsivel több idő után.
Most olvasom a könyvben,hogy ha induláskor egy hosszút és egy rövidet sípol,akkor lap vagy memó hiba.Nos nálam azt hiszem így sipol.Van egy hosszabb ám mélyebb sípolás és egy magas rövid. -
libus
őstag
Aha, tényleg!
Erre is tudsz valami okosságot? Mert ezzel küzdök, ill. próbálom kideríteni , hogy miért?!
63 fokos mind a két magom és arról nem is mozdul, max. 1 fokot!
Ahogy bejelentkezik a Win már 63 fokos, és később sem lesz se kevesebb se több.
Igaz, terhelni nem akarom, ha alapon ennyi!
A Cora Temp és az Everest is enyinek látja, de a SpeedFan 34/16 fokonak érzékeli.
Ha gyorsan kilépek és megnézem biosban, akkor a ~ SpeddFan értéket mutatja a bios.
A legújabb F3-as bios van fent. -
Arnold2
őstag
Nemrég belinkeltetek egy képfájlt ami egy csomó dolgot tesztel.Ha arról bootolok s futtatom a tesztereket,akkor az kiszürheti,nem?
Amúgy nem,nem adtam meg a +0,2-t.Akkor lehet,hogy ez a baj? Csak beállítottam,hogy 1066-on menjenek az 1066-os ramok,de a feszhez nem nyúltam. Ha hazaérek,akkor mind a kettőt megnézem.
Köszönöm a tanácsokat!! -
Silenzio
addikt
A tavalyi P35 nagyteszt szerint jól teljesít. Szerintem korrekt.
DS4-gyel összehasonlítva a sima MSI Neo-t: DS4: 505 Mhz FSB E6750-nel. 500 Mhz MSI-vel.
Q6600: 470 Mhz DS4-gyel, 465 Mhz MSI-vel. És még a DS3-nál is olcsóbb. Utóbbi a tesztben a Q6600 esetén már alulmaradt az MSI-vel szembenEngem meggyőzött.
-
-
Zsoo21
aktív tag
Okés de most 9*445 ön van akkor is 2,5 el próbáljam meg meg adja +0,2-őt a ramnak?És ugy néz ki ezen is hagyom.A prime 95 több mint 1 órája megy és semmi hiba.A memtestnél 2 db ot kell elinditani és mind 2 nél 512-őt beirni.
Jelenleg 1 ramom van csak de a héten veszek még 1 et. -
-
Pancsermeste
őstag
Jó ez a P95!
"Levettem" az MCH feszét "normal"-ról (X + 0.025 V)-ra, és így teljesen stabilnak hittem. (Orthos megunásig, minden progi, játék OK)
Indítom a prájmot, és 15 perc után fagyi. Most nekiállhatok tesztelni. ... de lehet, hogy visszarakom normálra, aztán kap amennyit kap.... -
Gorneck
legenda
Ha a procinak nem kell több, mint egy 18k-s lap akkor minek vennék drágábbat alá? Ez nem presztízskérdés...
2,1V-ot leadja...ennél több nem is kell...lsd a példád...2,1 felett Én már nem is nagyon merek adni a ramomnak...
Mennyi feszt kapott max a Kingmax?Quaddal lehet...de wolffal nem tapasztaltam ilyet...kb uannyi...
Loadline-ra meg nőtt a droop/drop...akkor most mi van?
Olcsóbb/jó lapot előbb visznek el...mivel az emberek többségének erre fussa...
-
Gorneck
legenda
Khhm...8400 alá S3 is elég...a smart bigyó meg nem értem miért nincs benne mikor az uccsó trágya első rev-es lapokba is benne van...
Mint írtam anno DS4 és a lapom között semmi pluszt nem véltem felfedezni ami miatt meg kellett volna azt tartanom...droop/drop is annyi volt.
Ha az nyugtat a cuccaim DS4esbe se mennek többet...550 felett az is instabil volt a procimmal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 1 / 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest