- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyg
senior tag
válasz
Gorneck #38200 üzenetére
Mondtam hogy 4-re állítottam és az XP nem jön be.
Ráadásul nem +0.1-et hanem +0.2-őt kellett adnom plusszba,hogy 1.7V-on menjen.
Gyárilag 1.7V van írva a címkéjére. Az everestel megnézve pedig csak 1.612V-ot kap.A gépem 2 éves annak idején mikor vettem a ddr3 nagyon drága volt.
Meg akartam a lehetőséget hagyni,hogy mikor a ramok ára lemegy akkor olcsón meg tudjam venni. És ne kelljen alaplapot,procit,tápot cserélni.Sajna nem jött be.
-
Alex123
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #38120 üzenetére
köszi. valószínűleg lesz HyperPI 4M is.
ok annyi, hogy érzésre FSB limites vagyok multitaszkolás közben. a quadom alul nagyon kultúrált, szóval +10% alapórajelen jelent 4-5Wt full load alatt (amit mondjuk elég nehéz vele elérni), ami a jelenlegi táppal és hűtéssel sem jelentene problémát.
valamint van egy olyan érzésem, hogy a q9300 azért hozta a q6600 tempóját a jóval kisebb cache ellenére is, mert az FSB sávszálessége 25%al nagyobb a q9es esetén (órajelben volt vagy 4% a különbség, viszont a q66os cacheje a duplája). ez a teória indokolná azt is, hogy a q9770es miért verte agyon a mezőnyt (a 12megás cache mellett a 4x400as FSB sem volt gyenge).
olvasnivaló meg remélhetőleg lesz.
-
-
poczabence
tag
válasz
Gorneck #37930 üzenetére
Eddig az egyik pirosban volt a régi ram, szóval az tuti jó... Utána a régi ramot kivettem és a másik pirosban hagytam az új ramot, úgy nem volt jó. Ha most így a sárgában működik, akkor nem akarom bántani...
Maximum, mielőtt lejárna a gari a lapra (ha addig meglesz), akkor cseréltetem...
Szerk.: Ha hibás mégis az egyik és nem használom, abból károm nem keletkezhet, igaz?
-
poczabence
tag
válasz
Gorneck #37791 üzenetére
Nos próbálgattam a dolgot. Elvettem a faszt az MCH-tól és csak a ramnak adtam, fokozatosan csökkentve, aminek az lett az eredménye, hogy bejött a bios recovery... Megvártam, amíg csinál valamit, majd nyomtam egy restarot. Visszanyomtam a MCH +0,1V-ot és a RAM +0,2V-ot, erre megint előjött, hogy nem akarja elmenteni, csak, ha restartolok közben... Na mondom, akkor visszanyomom mindkettőt normálra, hátha csinál valamit. Most megint megy így, tehát nem kell nekem restartot nyomni közben. Ki érti ezt?
-
bivalyolo
őstag
válasz
Gorneck #37798 üzenetére
okés. eddig csak úgy néztem, h külön beállítottam először +0.1v-ot a ramoknak, úgy nem volt jó..akkor megnéztem +0.2v-al is, azzal se (ekkor még mch +fesz nélkül..). na akkor most megnézem a mhc +0.1v-os és ramoknak is a +0.1v-os beállítást hátha
pcie-t már első tuningnál 100-ra állítottam -
poczabence
tag
válasz
Gorneck #37787 üzenetére
Fúú, tényleg segített.
Már egyből újraindul kb 3x, majd már látszik a BIOS képernyő!
Köszi a helpet!
Amúgy az MCH-nál csak simán 0.100 volt írva, nem pedig 0.100 Volt.
Fú ez picit fura lett így, szóval az első 'volt' az a múlt időt takarja, a második 'volt' pedig a feszültséget.
-
poczabence
tag
válasz
Gorneck #37787 üzenetére
Semmihez sem nyúltam.
Minden alap beállításon van, csupán a boot sorrendet, illetve a floppy meghajtót lőttem le. Most csak simán 2GB, mert rendeltem egy másik 2GB-os modult, de sajnos hibás volt, mert, amint beraktam csak újraindulgatott tőle a gép, aztán átvittem haverhoz és nála is, így visszaküldtem. Most meg itt volt az ünnep, így várhatok kb keddig az 'új' ramra.
-
bzs73
őstag
válasz
Gorneck #37739 üzenetére
Persze.Ezt mondom én is nekik hogy én se azért csináltam hogy a laphő változzon mert ahoz nem sok köze van az nb és sb -nek,de az átpasztázással biztos hogy jobban leveszi a borda a hőt,mert tényleg rossz volt már nekem is.Én amugy úgy vettem észre hogy jobb lett hogy az nb borda is eddig langyos volt most meg jóval melegebb ami azt jelenti hogy jóval több hőt levesz és lead.
-
Mappa
addikt
válasz
Gorneck #37649 üzenetére
Gyárilag a win7-ben ilyen van már? ...hát mondom nagyon le vagyok maradva
Gigabyte hibája nem hibája... egy ASUS alaplaphoz és MSI vigan találtam az oldalukon..félre értés ne essék ..nincs én nekem semmi bajom a Gigabyte-al...
Szerk:: csak érdekes hogy 2007 óta nincs frissebb chipset driver pl az én alaplapomra se
-
fanti
addikt
válasz
Gorneck #37384 üzenetére
Lehet hogy neked sikerült a gyári lemezzel, nekem nem.
Mármint én a cd-röl beszélek, illetva annak a megfelelő könyvtárában levő Inteles cuccokról.Pedig még külön beszereltem egy 1.44fdd-t is, hogy hátha az nlite nem csinál valamit jól a beintegrálás során, de mégsem.
És bármilyen Inteles iastor.sys kombót próbáltam ki (kivéve a hackelt drivert), megette a winxp telepítő, de miután megvolt a betöltésével és eljutott oda, hogy felismerje és kilistázza a partíciókat, kékhalál..... közölte hogy futtassak chkdsk/f-et, meg távolítsam el a lemezvezérlőket stb.....Én is furcsállom a dolgot, mert legalább a gyári cd-n levő inteles 32 bites cucctól elvártam volna hogy megegye, de nem. Azután meg az intel honlapján levő legújabb 2009.07-havi szettet is kipróbáltam, de ugyanaz.....
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Gorneck #36980 üzenetére
ha a procim meg a ramom kap elég feszt, nem fagy ki soha..
viszont, van hogy ibt szerint adott fesszel stabil, gta fagy, prime elhasalmod: visszatérve a biosra, ha az tényleg normális, hogy az újabb bios majdnem 10% sávszél visszaesést okoz a ramoknál, akkor elég nagy fekete pont a gigának..
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #36907 üzenetére
A Program Files mappában a HP_IZE help-nél egy sárga kérdőjelet találtam.
-
brd
nagyúr
válasz
Gorneck #36589 üzenetére
Ez így nem igaz. Ér valamit, mérhető (nem a progira gondolok, amit kiírogat számokat, parasztvakításnak, hanem a gép elé kötött UPS-szel). Persze nem sokat, mert amúgy sem fogyaszt sokat pl. egy 45 nm-es Core2-es, ill. magától is kikapcsolgatja a részeit, ha nincsenek használva (én pl. nem tudtam kimérni különbséget az 1.125 V és az 1.3 V között, fogyasztásban, idle-ben persze). Tehát szerintem inkább az alaplap áramkörei fogyasztanak ilyenkor kevesebbet.
-
-
Sgor
tag
válasz
Gorneck #36540 üzenetére
Első körben semmit nem állítottam, jól működött, minek!
Mikor elkezdett szarakodni, csináltam resetet, mikor ez sem használt, akkor frissítettem ( F6-ról F10-re)
Biosban amivel próbálkoztam, az a sata port0-3 natíve mode állítgatása, jelenleg enable-n van, változás semmi, a hard disk boot priority-t is végig zongoráztam, szintén semmi.
A lod def.-t nem próbáltam, mindjárt csinálom!
Mint írtam letiltottam a hdd-t, de úgy is az bootolt! -
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #34429 üzenetére
Oké, csak feltünt, hogy auto-n pl tRFC és tWR alacsony a megadott értékhez képest.
Mellesleg Performance level is túl alacsony 2Gb-os modulhoz mérve.Dehogy ügyezem, csak a windows legnagyobb újítását próbálgattam ala paint.
Próbálok tippeket adni, aztán vagy bejön, vagy nem. -
Bocaa
senior tag
válasz
Gorneck #34398 üzenetére
hát a 4gb-os és 16gb-os A-DATA volt ugyan olyan tipusú a 2gb-os OMV power 3éve nyertem
Nem tudom mi lesz vele mfélek beledugni pendrive-ot
nem kéne megint hazab*szni még1-et
szerinted ilyen problémával lehet menni gariba??hogy megmakkannak a pendriveok vagy hagyjam és éljek ennek tudatában
-
quasarus
tag
válasz
Gorneck #34168 üzenetére
Az ok, hogy az írás olvasás, kevesebb, de a másolásnál, miért tesz a sor legvégére, és az érték, miért "0" ?
Nem húztam, még semmi hardvert, de mivel ezt az intelest azért lehet valamennyire, ezért szeretném. a deszkához mellékelt easy tuning progival, (sajnos e progi működését sem sikerült megértenem) 4270mhz-t ért el, és működött a windows, de gondolom előnyösebb beállítani biosból a dolgokat, mint ezeket az előre gyártott progikat használni. Hozzá kell tennem, nem értek a nagyon a bioshoz, ezért kérném a segítségeteket. Hogy állítsam be? úgy hogy jó legyen.
gondolom Cpu-z kell, az ellenőrzéshez ?!
Vagy egyáltalán hogy kezdjek hozzá, én mint laikus?Köszönettel: amatör, kezdő tuning user
-
Bla82
tag
válasz
Gorneck #34149 üzenetére
Akkor ezek szerint van egy 4 pines csatim amit csak sima ventivel használhatok, mert azokat gond nélkül indítja. Pedig az AC gyengéb, csak 0,13 amperes még a proci 0,2 amperes. És 400-1500-ig pörög normális szabályzással elvileg.
Na mindegy. Akkor nem megy.
Köszönöm a segítséged! -
Bla82
tag
válasz
Gorneck #34138 üzenetére
Kipróbáltam és a procihűtő gond nélkül elindul ott is. Ha sysfan2-ön sorba rakom vele az AC-t szint csak a prociventi megy, AC meg sem nyikkan. De ha CPUfan csatira rakom sorba a kettőt akkor gond nélkül indul mind a kettő csak alig pörög az AC. Rádugtam az AC-t egy sima 3pinesre és ott gond elindult max fordulaton, csak ugye nem lehet szabályozni, már kicsit hangos. Megfigyeltem most azt is, hogy ha csak az AC van a sysfan2-ön akkor be be ráng de nem tud elindulni. Olyan mintha az AC-nak nem tudna elég kakaót adni a sysfan2. Lehetséges ez?
-
Bla82
tag
válasz
Gorneck #34136 üzenetére
Lehet rosszúl fogalmaztam, a procival és a rammal minden ok amit beindul a proci rendesen. A kiegészítő 12centis venti nem nyikkan meg.
A gyári procihűtő az szabályoz rendesen. Csak ez a fránya 12centis AC meg sem nyikkan a PWM-es systemfan2-ön. Most kipróbáltam, hogy rákötöttem a prociventi elé és így megy és szabályoz is, csak 600 rpmmel ami kicsit kevés. Terhelésnél sem megy 800rpm felé. A vinyó így terhelés alatt 40-42 fokos. Ezt szerettem volna 30-35 fokon tartani a pwm-es ventivel de mivel nem pörög föl eléggé a venti ezért sok értelme nincs. Azt nem értem a pwm-es systemfan akkor minek van ha nem mükődik. -
barnam_
nagyúr
válasz
Gorneck #33944 üzenetére
Nem panaszkodom, nekem a 475-s FSB is jó, sokkal több mint amin az E2160 ment.
Amúgy is 8x400-t alapfeszen használom, nem a minél nagyobb OC a lényeg nekem.
Egy kérdésem lenne: érdemes minél lejjebb szorítani a tRD-t? Most 9-re állította be az alaplap, a ramok 1000 CL5-n mennek. Everest és WinRAR-on kívül gyorsabb lenne? -
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #33911 üzenetére
van olyan fater,hogy azért ne megy a "magasabb" FSB,és órajel mert 4x1 ram van a masinában? Lehet hogy két modullal stabil lehetne az az érték? 518x8,5ről van szó.
530x8,az sima ügy volt..ez meg istennek sem akar menni...
az FSB ugyan alacsonyabb,de az órajel magasabb...ez lehet problem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged