Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
fsb1000 #30019 üzenetére
Velemenyem szerint nagyon fontos tenyezo a Amper maximalis felvetele.....ez Feszultseg es MHz fuggvenye. Enyem 1.36V 4 Ghzen 60A-t vesz fel az alaplap szerint ha a prime95 CPU testet nyomom....Vagyis mi lenne ha a Max 1.55Voltot adnam neki?
.....
A biztonsagos feszultseg ezekenk MAX 1.36125V....ami ha negyon jo peldany es birja a 4.5ghzet ezen a feszen akkor meg 75 A alatt lesz.......
Homserseklet: a magok ne erjek el a 80 fokot, vagyis a CPU ilyenkor 70 fok korul van....
KB ennyi. De nagyon jo kis tablazat.
-
twine
veterán
válasz
fsb1000 #29890 üzenetére
Sajnos közvetlenül az írásom után megtörtént ez is....A Helyzet változatlan...
(De még ha a Jack ki be dugdosása vagy valami hasonló fizikai Kontaktus után történt volna, azt mondom "valahogy" csináltam egy rövidzárat és attól! De ami elkeserítő hogy hozzá sem nyúltam a csatikhoz)
Amitől viszont menten magamhoz nyúlok az az, hogy a szerencsétlen Vista A rögzítő eszközöknél egyszer két Mikrofon bemenetet lát, + egy vonalbemenetet, mindkettőt inaktívan, aztán egyszer csak egy mikrofon, + egy vonalbemenetet,,,,meg ilyenek....persze mindezt működő gép és oprendszer alatt,, ujrainditás nélkül....Fasza
Azért a segítséget köszönöm... -
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29838 üzenetére
Kösz!
Azért annyira nem fontos, h még vegyek egy ilyen fogyasztásmérőt is.
Készüljetek fel ez fájni fog: Régebben úgy mértem le, h mennyit fogyaszt a gépem, h kihúztam mindent a konnektorból, csak a gépet hagytam bedugva. Ezután lemértem a villanyórán hány másodperc alatt fordul egyet. Az órára rá van írva, h1kWh=600 fordulat.
Na akkor leírom nekem mennyi lett: 1 fordulat=31,2 sec, ebből kiszámoltam, h 600 fordulathoz 18720 sec tartozik, ami 5,2 h. Vagyis 5,2 óra alatt használok most el 1 kWh-át. (Mármint, ha így ki lehet számolni
)
Forintosítva: 1kWh=36ft Napi 5 órai gépezés mellett kb. 1 kWh-át használok el naponta, akkor 30 nap alatt 30kwh-át. 30 kWh*36 ft=1080ft-ot használok el egy hónap alatt.MOD: Csak anyám meg ne tudja, még kirak itthonról!
-
fsb1000
nagyúr
-
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29775 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, h nincs felrakva a gépem oldallapja, mert a Hyper212 nem engedi, gondolom ez is rontja a hőfokokat.
Ja meg, h a Hypert 5 v-on megy (még a noctua ventikhez adtak ilyen ellenállásos bizbaszt és azzal csökkentettem a fordulatszámot, mer 12 V-on igen hangos
)
A prime-ot, h kell használni? Innen töltöttem le (nem vmi friss): [link]
Hol kell elindítani?Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29740 üzenetére
Hello!
NA lefuttattam az everest stabilitás tesztjét: 2,5* Ram multipliizével+450-es FSB-vel (4050 MHz).
1 óra teszt után ezt kaptam. Jónak tűnik?! Esteleg mással még teszteljem le a biztonság kedvéért, vagy nem lesz nagyobb differencia mással sem?
Sajna nálam is előfordul, h visszaállítja alapra a bios beállításokat.
-
Bandee2
tag
válasz
fsb1000 #29725 üzenetére
most jut eszembe.. ha már p35, abból is van ds3L verzió.. na és akkor utolsó kérdés, ezután már eldöntöm melyik kell..
szóval.. ha tuningolok, mennyivel jobb a P35-DS3L alaplap a P31-DS3L-hez képest? megéri a +4k-t? (E2180 cpu + Kingmax 1066mhz 2GB memóhoz) ..mégiscsak 3k-val olcsóbb, mint a DS3..
-
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29735 üzenetére
Eddig működik ezekkel a beállításokkal. Mondjuk annyi eltéréssel, h a System Memory Multiplier 2,5-re állítottam, mert nem volt 2,66. Próbáltam 3,2-vel , meg 9*-es szorzóval, de nem bootolt be.
Mellesleg pár napja pont azt a tuning beállításokat kerestem, amit linkeltél.Isten fizesse meg jóságodat Neked is!
Most nézem a hőfokokat az Everest 4.5-össel. lap:51(ez nem magas?), proci:37, a cpu magok 48
-
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29731 üzenetére
Köszi, az FSB-t első újraindítás után felvittem 400-ra, így most 3600 MHz-en van. A ram multiizét azt hiszem annyira állítottam, mintha ahhoz írta volna a 1066 MHz-et, érdemes még feljebb vinni? A fesszel nem játszok, azt írtátok h azzal óvatosan kell bánni.
Leszedem az új Everestet vhonnan. Esetleg, ha van még vmi fontos beállítás, akkor elmondanád?
Köszi még1*
Ja és az első hszban írta vki, h ne a telepítőlemezről rakjuk fel a drivereket. Honnan szedjek akkor? Eddig úgy telepítettem, h volt egy NVIDIA Driveres csomag és azt telepítettem, szedjek le ilyet vhonnan?! (Hű de profi vagyok
)
-
SOAD19
addikt
válasz
fsb1000 #29725 üzenetére
Akkor az normális jelenség, h ugrál a szorzó 6 és 9* közt és nem lehet vhogy megszüntetni? Ma pakoltam össze a gépet: E8400+Hyper212(jó nagy dög, emiatt vennem kell egy házat is, mondjuk számítottam rá), CSX 1066 MHz 2*1 gb. BIOS-ban tudnátok nekem segíteni: Miket állítsak be a M.I.T.-ben (sajnos nagyon hülye vagyok a bios beállításkokhoz).
Ja és lenne még egy olyan kérdésem is, h az Everestben(4.00.976) az alaplapra ismeretlent ír. Az alaplaphoz adott drivereket feltelepítettem. Please help me!
Köszi!
MOD: és az everest a cpu hőfokát se írja, csak vmi Aux-ot.
-
marsu
veterán
válasz
fsb1000 #29522 üzenetére
Szia!
Köszi az infót ...
Már összeraktam a gépet, de kipróbálni még nem tudom. Csak holnapra érkeznek meg a memóriáim, (A-Data Vitesta 800+ Extreme Edition)
Nem vagyok nagy tuning bajnok ... nem is akarok 8000MHz-et kihozni belőle.
Inkább csak legyen stabil, megbízhatő gépem és akkor meg leszek vele elégedve.
-
Laraxior
titán
válasz
fsb1000 #29525 üzenetére
itt fórumon vette haver.
DS3ban,neki X38a van,de megnézzük az enyémben is
E6750től kicsit nagy kívánság a 4G 24/7re3840 mondjuk már nagyon jónak mondható emberi 1.5Vos fesszel.
-
TopaMo
aktív tag
válasz
fsb1000 #29459 üzenetére
Na kezdek megnyugodni, hogy másnál is ez van!
De ez elég gáz szerintem! Lehet megválok tőle!Giga P35-DS3-at valaki? Garival 15k?
Lenne hozzá egy Giga 8800GT VF830-al. Garival 32k?
Ha csak a proci, esetleg ház hiányzik 2140, TX2 hűtő
és csavarmentes plexis Casetek Hector is akad.
Lehet privizni! -
Bordoi
őstag
válasz
fsb1000 #29342 üzenetére
Nos a Ciclo izé
úgytünik végzi a dolgát, nélküle a RAM-ok 5-10mp múlva elviselhetetlenek voltak, most nyugodtan lehet fogdosni őket .
Viszont kezd nagyon tele lenni a púpom a gépemmel .
Full alapon minden, a COD4 1440x900-on 5 perc játék után, hirtelen vissza váltok a Win.asztalra és az egész monitor vizszintesen hullámzik
Mintha víz alatt lenne . Aztán 1-2 perc és megszűnik . COD4 vissza, de 5 perc után ugyanaz . Sőt időnként le is fagyik az egész gép .
Kb. 2 hete használom ezt a konfigot, egyszer csinálta már, de akkor hűtőt cseréltem a VGA-n és megszűnt .
Létezhet, hogy kicsi a tápom ?
Ráadásul PCIE csati sincs a tápon, a VGA-hoz adott átalakítót használom .
A konfig a következő : Giga EP-35DS3-R rev.2.1
E6300
4x 1GB A-Data 1066Mhz
2x Sata HDD
1x ODD
Gainward 8600GTS
4-5 venti
A táp egy 350W-os FSP -
sz.j
nagyúr
válasz
fsb1000 #29308 üzenetére
Ha igazán csendeset akarsz akkor ajánlom figyelmedbe a 2,5" 5400rpm, 120 GB/8MB-os Samsung HM121HI sata noti-vinyot! Teljes csend, egyszóval Király!
Bővebben itt olvashatsz róla. -
Termi16
őstag
válasz
fsb1000 #29303 üzenetére
[OFF]Ajánlott, mással nem érdemes. Egyrészt nem gyorsul szinte semmit, másrészt meg könnyen széthullhat, ami megintcsak elég problémás tud lenni.
(típus/márka nem feltétlen kell, hogy azonos legyen, de a kapacitás igen, ill. a cache is, mert ha nem azonos, akkor minkettő csak a kisebb cache-méretet tudja használni.)
Laraxior: Én még nem láttam 6-os vagy annál nagyobb értéket. [/OFF]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #29266 üzenetére
OK, valószinüleg azoknak van igazuk, akik szerint 3pin-es ventit sehogy sem szabályoz az Ep35 alaplap.
Kipróbáltam a funkció ki/bekapcsolását, meg a proc. felfűtését is 60 fok fölé (levettem a ventit...) mindvégig azonos fordulaton pörgött a venti.ez van... azért ez hiányossság.
-
KMT
addikt
válasz
fsb1000 #29218 üzenetére
32 bites OS a PAE-val már korlátlan memóriát ad 1 alkalmazásnak. Amúgy megy a /3gb boot.ini kapcsoló megnöveli 3 GB-ra azt a 2 GB-ot.
64 bitesnél eleve nincs ilyen korlátozás ha jól tudom.A vista nem zabálja a memóriát, hanem előre lefoglalja, hogy gyorsabban kapják meg az alkalmazások.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #29184 üzenetére
A ROSSZ hir:
Ha a DDR3 nem kapott elég feszt, vagy manuálisan túl alacsony időzítést kapott (vagy az esetek 80%-nál a turbo modnál is!!!) akkor az egész rendszer lassult, egér akadt. Nyögvenyelősen ment. De kékhalált nem produkált.A másik új és negatív jelenség:
DDR3 túlhajtásnál (csak extrém CL-nél) hiába volt 30-40 percig primstabil és ment minden szépen kikapcsolásnál jött a hiba: gép nem akart leállni.
Ilyesmit utoljára Win98-nál tapasztaltam....Nem hiba, de kényelmetlenség, hogy a gyárilag CL7-es OCZ ram CL9-re áll be, ha nem kézzel álítjuk.
(és 1066-ra! de ez megbocsátható, mert a DDR2-es meg 800-ra, gondolom a szabvány miatt, meg az SPD adatok miatt) -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #29181 üzenetére
A JÓ HIR:
DDR3 probléma mentesen megy 35c-DS3r lapban.
Semmivel sem lassab vagy akadósabb, mint DDR2 társai. Hibát nem észleltem.
Nincs mérhető lassulás DDR2_1066_Cl5 vs DDR3_1066_CL5 vagy CL6 esetén.Igen... azért kellett a tuningos DDR3 hogy CL5-nél is meg tudjam nézni.
Egy esetben tudott az Everest majdnem 5% különbséget mérni a DDR3 javára (csak olvasásban) amikor 1333Mhz-nél 4x szorzóval elvileg szinkronban ment a 2.66-os procival.
A winrar itt sem volt 5%-val gyorsabb.... mint DDR2_1066.Még egy jó hír:
A giga p35-ös lap nem csak 1333-ig birja a DDR3-at (gyári OC specko). Simán ment 1600-on a gyári RAM beállításokkal és 1700 fölé is tudtam még hajtani.
Természetesen 1333 felett csak cpu tuning melett ment, mert a legnagyobb RAM szorzó 4x.
1700 Mhz RAM.. ilyet se láttam még saját gépben... Na.. itt a tRFC már 72 volt és a PL 10. de stabilan ment.
Eddig úgy tünik fsb475-nél 3.2x szorzóval tudtam lérni a leggyorsabb ram műveleteket: olvasás 10K főlé ment. Ez több mint 10%-val meghaladja a DDR2 tuningos eredményeket hasonló fsb mellet a magasabb RAM szorzó miatt. Az időzítések sajna rontanak a dolgon. -
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000 #28936 üzenetére
? Nem állítottam hogy hibásan kezelné. A 965-P35 között nem igen van difi, leszámítva a tRD állításának lehetőségét. Ebben is? Az egyetlen dolog ahol az X38 villant (az X48 pedig még inkább) az a DDR3, DDR2-vel egy kategória. Éppen ezért érdemes összevetni az X38-as DDR2 1066-os eredményeket -hiszen ezek P35-el is ekörül alakulnának- a P35-ös DDR3 1333-as eredményekkel.. másolásban még le is marad, a valós alkalmazásokban elhanyagolható előny, vagy egál.. Szvsz. P35-be egyszerűen nincs értelme DDR3-at tenni, ha még annak a kis előnynek amit nyerhetnék vele, annak is csak a töredékét kapom.
-
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000 #28928 üzenetére
nem konkrétan a P35C-re gondoltam. Ebben a tesztben hasonlítsd össze az X38-as P5E3 deluxe és a P35-ös Blitz extreme eredményeit.. Szvsz. ha már ilyen drágán veszek memóriát akkor menjen is úgy ahogy mehet, ne a lap fogja vissza..
sereef: A CAS Latency time-tól lefelé a 4 időzítést állítsd be, mint a képen
-
yako
tag
válasz
fsb1000 #28883 üzenetére
Szevasz!
Engedj már meg egy kérdést!
Nekem is CSX 1066-os ramjaim vanak egy EP35C-DS3Rben, de mind az Everest mind a CPUID 800asnak látja. Jelenleg ugyan 1110en mennek, ami egy 800astól szép lenne, de nem tudom, hogy valóban 1066osak-e!
Van másnak is ilyen gondja?
Mi lehet az oka?Előre is köszönöm!
-
KMT
addikt
válasz
fsb1000 #28816 üzenetére
De az jött le a hsz-edből, hogy szerinted az orthos miatt csökken a fogyasztás, tehát kevésbé jó tesztelő.
Megnéztem, 1-es prioritáson az orthos ugyanannyit kap a prociból, mint a prime. A fogyasztás ugyannyi, amikor az egyik megy, mint amikor mindkettő.
Indítsd el a prime-ot. Nézd meg a fogyasztást. Aztán indíts mellé egy orthost 9-en. Nem fog csökkenni a fogyasztás. Ha 1-es priroritáson indítod, akkor sem.
Persze kell egy kis idő, amíg paging-gel az orthos. Blend teszten ezt nem is vártam meg, elfogyott a ram, és a vinyót kezdte használni... De large/small teszten jól látszik. -
Gorneck
legenda
-
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000 #28815 üzenetére
Azért a CL7 és a CL5 között nagyobb a difi annál a 266MHz-nél ami a DDR3 1333 mellett szól.. Az FSB ráadásul keményen korlátoz (333FSB-nek kb. 10600 MB/s az áteresztőképessége, ami elég kevés -ráadásul ez csak elméleti.. próbáld csak ki, hiába szorzod fel a RAM-od, írásban majdnem ugyanannyit fog hozni mint 1:1-ben)
-
KMT
addikt
válasz
fsb1000 #28803 üzenetére
No hát én is méricskéltem.
Ahogy én látom:
-Everest kevésbé terheli a dolgokat, mint az orthos, vagy a prime, kb 2 W-tal kisebb a fogyasztás, mint o/p esetén. A benchmark.exe mellett érdekes módon sokat eszik az everest.exe is, talán emiatt nem olyan hatékony.-Viszont az everest prioritása erősebb, mint a prime-é, ha mindkettő megy, "eleszi" előle a procit. Everest + orthos esetén az orthos 9-es prioritáson kap ugyanannyit a prociból, mint az everest. 10esnél mindet ő kapja, 8-asnál már az everest.
-9-es orthos és a prime alatt ~ ugyanannyi a fogyasztás, egészen addig, amíg el nem indítok valamint, mondjuk a firefoxot. Amíg az bejön, addig a prime kevesebbet kap a prociból, és a fogyasztás is csökken. Ezen az sem segít, ha a feladatkezelőben magas prioritást kap a prime.
Szóval szerintem, ha magára van hagyva a gép, akkor jó lehet a prime is, de ha közben használja valaki, akkor orthos 9... Persze lehet, hogy más prociknál a prime hatásosabb.
Esetleg úgy érdemes belőni az orthos prioritását, hogy fele-fele arányban osztozzanak a cpu-n. De ez már szőrszálhasogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged