- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
leviske #4806 üzenetére
Hétköznapi használat során semennyire nem fog vissza. Egyik tényező sem. És a mostani konfigurációdból ítélve se nem fogsz időjárást szimulálni, se nem fogsz adatközpontot üzemeltetni vagy mondjuk egész nap filmfeldolgozni, ahol kiütközne a PCIe 2.0 vagy a SATA2 gyengesége. 1-2 év múlva meg ha nagyobbat akarsz dobbantani, az SSD úgyis a kukában vagy a HardverAprón fogja végezni a SATAe miatt, ha meg nem, akkor is átörökítheted mindkét eszközt egy újabb alaplapba és kiszolgál még pár évig.
Nem. Ungangedbe akkor kell vágni a memóriákat, ha te eszméletlenül többszálasítasz, mert abban a környezetben jobb felállás a 2 x 64 bit, mint az 1 x 128. Ennek nem szabadna befolyásolnia a gyári órajeleket és a kompatibilitást. Ha ilyen gondom lenne, én először a BIOS beállítások között turkálnék, miután frissítettem azt, esetleg más modulokkal is megpróbálkoznék.
-
törölt tag
válasz
Nyirike #4802 üzenetére
Lap: 5-6k, RAM (1600): 9-10k, CPU: 7-8k, ha feloldható stabilan a negyedik mag, akkor talán 12-13k, de van erre megfelelő topik is.
-
törölt tag
válasz
Nyirike #4800 üzenetére
Revíziótól függetlenül a legerősebb processzor, ami belemegy a lapba, az a Phenom II X6 1100T. Az más kérdés, hogy a 4+1 fázisnak mennyire egészséges egy 125 wattos CPU. Ha én emellett döntenék, biztosan megoldanám a VRM környékén az erőteljesebb hűtést, de nem biztos, hogy áldoznék még pénzt és időt ebbe a platformba. Talán vennék egy SSD-t, amit később átörökíthetek az új gépbe.
-
törölt tag
válasz
realmadrid92 #4796 üzenetére
Vagy POST-oláskor nyomsz egy End billentyűt és Q-Flash-sel betölteted merevlemezről vagy pendrive-ról az új BIOS-t, vagy letöltöd a Utility közül a @BIOS programot és Windows alól megcsinálod. Csak arra figyelj, hogy melyik revízióhoz töltöd le pontosan a BIOS-t! [link]
Másrészről, nekem nagyon úgy rémlik, hogy hozzám F5-tel került egy ilyen lap és a Samsung 64 gigás SSD-t benyelte frissítés előtt, AHCI móddal együtt. Nézd meg, hogy tudod-e állítani, mert emiatt nem muszáj frissíteni: Integrated Peripherals > OnChip SATA Type és OnChip SATA Port4/5 Type.
-
törölt tag
válasz
Martin094 #4789 üzenetére
Award BIOS-nál pedig erre utal a rövid, végtelen csipogás. Az lehet, hogy a RAM-nak semmi baja, de mi van, ha inkompatibilis az alaplappal?
Szerezz bele másik memóriát és próbáld meg vele. [link]
Ha idegesítően magas tartományban van a pittyegés, akkor megnézheted még a processzort (hűtést) is.
-
törölt tag
válasz
gregus021 #4718 üzenetére
A nagyobbakat, vagy a hosszabban átnyúlókat újjal össze lehet nyomni és ki lehet tolni. Máskülönben műszerész csipesz. De szerintem ne aggódj ez miatt. Nekem már évek óta megy ez a gép így és még nem főtt meg a chipset. Mérj egy hőfokot mondjuk AIDA-val is, hogy megnyugodj.
-
törölt tag
Nekem ugyanígy az 1.0 revíziós lapom van ebből és nem tapasztaltam ilyen problémát vele.
Bár minket nem hiszem, hogy érintene, azért megpróbálhatod felnyomni rá az F12-es BIOS-t, mert az F10-esnél azt írják: Support new version of LAN chip.Utána tégy egy friss Windows telepítést, rögtön a Realtek-es meghajtóval kezdd, ha nem jó, próbáld a Gigabyte-ossal. Ha utána sem jó, passzolom tovább, mert ilyen körülményesnek nem szabadna lennie egy kábel- és switch-cserének. Nálam kicsit több, mint 1 éve van gigabites rendszer kiépítve, s ha jól rémlik, Windows telepítés után azonnal 1000 Mbiten működött a hálózat.
Esetleg még nézd meg szemmel a hálókártyának az érintkezőit, nincs-e valamelyik beragadva vagy eloxidálódva...
-
törölt tag
válasz
#40935168 #4704 üzenetére
Igen, valószínűleg levált 2T-re 4 modul esetén, de ez nem túl nagy érvágás a gép használatának ismertetése után. A RAM-os topikokban bátran ajánlgatják a 2 x 8 GB kiszerelést Phenom 2-esekhez, de sikerült a minap belefutnom egy olyanba, hogy nem vitte se a Kingstont, se a G.Skillt ilyen felállásban, míg a hivatalos 4 x 4-et igen. Ezért én továbbra is javaslom mindig áttanulmányozni vásárlás előtt a felhasználói kézikönyvet, és ha ott 16 GB-ot írnak, akkor leosztani a DIMM-ek számával, s megvan, mekkora modul mehet a foglalatba. Ez a biztos. Ha meg bele is van írva, nincs miről beszélni.
-
törölt tag
válasz
hovika81 #4700 üzenetére
És ha kihalásznád a lapból a mostani RAM-okat? A 2 x 4 GB meg mehetne a CPU-tól távolabbi foglalatokba. 8 GB sok mindenre elég lesz még egy ideig. Vagy ott vannak a low profil memóriák. Azok arányaiban beférnek a nagy hűtők lamellái alá. Nem annyira fontos a RAM-on az a hűtőborda sem, mint amennyire azt sokan hiszik.
-
törölt tag
válasz
Ger_man #4693 üzenetére
Ez nem annyira alaplapkérdés, mintsem inkább processzor. Ebből a szempontból pedig már az 1600 MHz is marketing, mivel a CPU-d IMC-je hivatalosan 1333 MHz támogatással bír. A gyakorlat azt mutatja, hogy szokták vinni az 1600-at, de ha mégsem menne stabilan, ez miatt nem okolható a proci, részben a szerencsén is múlik a dolog. No, meg amúgy sem lenne sok különbség köztük teljesen hétköznapi alkalmazások mellett.
Én a HyperX-re szavazok, mert ilyeneket hajtok egy GA-MA770T-UD3P-ben, de a Vengeance-ekkel sem szokott gond lenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CYBORG 15 A13V
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest