Aktív témák
-
gyilkos répa
tag
-
gyilkos répa
tag
válasz
GeniusHU #2098 üzenetére
Köszi a választ (nem tudom, hogy Veled beszéltem-e az előbb).
Azóta tovább teszteltem, leírom egyben:
- ha a hangkártyára csak az erősítőt tartalmazó hangfalat dugom rá, még nincs zaj, minden rendben.
- ha rádugom a bal hangszórót, azonnal beindul a búgás
- ha az erősítőt tartalmazó hangfalat, VAGY EGYSZERŰEN AZ AUDIO KÁBELT (hangkártya-hangfal) elkezdem mozgatni, "kifeszítem", gyengül, megszűnik a zaj (nem teljesen), mintha egy "antennát" mozgatnék.
- ha a 220 aljzat föld részéből egy kábelt vezetek az erősítőt tartalmazó hangfal egyik hátlapi csavarjához (felső), a zaj megszűnik (persze ha a kábel mozog, akkor serceg, stb, tehát ez nem megoldás). Ez egyébként ugyanaz az aljzat, amibe be is van dugva az eszköz.
- direkt ezért villanyszerelővel bemérettem az aljzatokat: minden rendben és föld is van rajtuk.
- két másik hangfalszettnél (egyszerű genius és logitech 5.1) nem jelentkezik semmi gond.Csak arra tudok következtetni, hogy valami a hangfalszettben nem megfelelően árnyékolt, testelt, vagy a jó ég tudja, hogy mi a szakszó.
Probléma, hogy a boltban nem jön elő a hiba, ezért nem veszik vissza. Ha azonban bárkivel megnézetem, elvész a garancia...irtó bosszantó.
A fentiek alapján nincs esetleg még ötlete bárkinek?
köszi,
gyr -
gyilkos répa
tag
sziasztok!
tegnap vettem egy Genius SP-HF 800 Pro 2.0 szettet, de van vele egy kis problémám. ha bedugom az erősítót is tartalmazó hangfalt, minden rendben. ha azonban rádugom RCA-val a bal hangszórót, mikor a gépemtől hangot kap, azt mindkettő enyhén (interferenciaszerűen) torzítva adja ki. Idővel ha hangjelet nem kap, alaphangként is megmarad ez a gerjedés.
Van egy túlfeszültségvédős elosztóm, ha abba dugom, akkor egyenesen hangos a gerjedés (csak akkor, ha a bal hangszórót csatlakoztatom) és akkor hallgat el, ha az erősítőt is tartalmazó hangszóró fém hátlapjához hozzányúlok és ott is tartom az ujjam.
Kipróbáltam ugyanitt, ugyanilyen körülmények közt két másik szettel is:
egy alap genius-szal, illetve egy logitech 5.1-essel is, semelyik esetében nem jelentkezik a gond.
a boltban bedugva nem produkálta a jelenséget (bár ott a környezet hangosabb és csak percekig próbáltuk), ezért természetesen nem is cserélik.
mi lehet a gond? hogy tudom megoldani?
egy villanyszerelő ismerős azt mondta, hogy lehet, hogy a bal hangszóró rca kábele nem megfelelően árnyékolt és ez okozza. szabad, hogy ez előforduljon?
gyanakodhatnék, hogy az aljzattal van valami (220), de egy drágább és egy olcsóbb eszköz se produkál ilyet. bosszantó.
van esetleg ötletetek, javaslatotok?
előre is köszönöm szépen.
gyr
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest