- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
GeniusHU #1993 üzenetére
Nem is tudtam, hogy tesztelitek is az új összeállításokat, termékeket.
Igen, meglepődtem Én is, hogy van hozzá vezeték nélküli távirányító, de ahogy a leírásából láttam ez azért van, mert első sorban TV mellé ajánlja a cég, bár PC mellé is hasznos lesz.
Első látványra azt hittem, hogy valami combosabb 2.0-ával előjöttek, de a méreteit látva kicsit elvette a kedvem. Nem reméltem tőle jobb hangot, mint az 1800A-tól, mert ebben már csak 3 colosak a mélyek és a közép. De a digit. bemenet bizalomra adott okot.
Egy optikai bemenettel ellátott, kicsit minőségibb (és persze drágább) rendszer pedig elég ütős lehetne, mondjuk egy akkora, mint pár éve az 1250x, 3000A volt. Csak hát ugye a kereslet és a kínálat nem fedi teljesen le a piacot.
-
Patice
nagyúr
válasz
Peater10 #1982 üzenetére
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy megjelent egy új aktív sztereó hangfalpár a Genius kínálatában: Genius SP-HF2020.
Lehet valamit tudni a magyarországi érkezésről/elérhetőségről?
Kíváncsi leszek az árára és a minőségére, mert először látok Genius-on digitális bemenetet!
Bár méretre nem olyan nagy (picit karcsúbb és magasabb az 1800A-hoz képest), de érdekes lesz majd a tudása.
-
Patice
nagyúr
válasz
roberto211 #1914 üzenetére
Szerintem használtan egy 5005-ös. Nézz szét Hardveraprón.
-
Patice
nagyúr
válasz
mVik85_2 #1872 üzenetére
Szerintem ha belecsavarozol saját akasztókat, abba már beleköthetnek gariztatás esetén.
Bár Én is ezt tettem, de nem azért vettem a hangcuccot, hogy később eladjam.
Akasztókat hangtechnikai boltban pár százért kapsz, filléres dolog.
Kábel: Kácsa-Audio - Expert Line 2x0,75-ös, 170 Ft/m.
vagy
2x1,5-es, 320Ft/m ugyanebből a szériából.
-
Patice
nagyúr
válasz
xlestatx #1804 üzenetére
Használhatod 2.1-nek is, de egyszerűbb, ha egy jack-2RCA csatlakozóval arra a bemenetre kötöd, ami kikeveri a sztereót 5.1-re. Így akár egy analóg kimenetes DVD-t vagy Blu-rayt is ráköthetsz a későbbiekben.
A hang minősége itt inkább a Realtek kártya minőségétől függ. Esetleg egy külső, pölö USB-s hangkártyával egész jó hangminőséget is elérhetsz.
-
Patice
nagyúr
Esetleg jól működhet ez az RCA hosszabbítós téma, de csak gondolj bele.
Szerinted azt a kábelt kifejezetten hangjelek átvitelére találták ki?
A legegyszerűbb, ha keresel valakit akinek van forrasztója, veszel pár száz forintért hangfalkábelt, meg egy RCA csatlakozót és ráforrasztjátok.
-
Patice
nagyúr
A régebbi sztereó HF rendszereket max. használtan tudod megkaparintani, ha valaki úgy dönt, hogy megválik tőlük. (Én is így tettem szert egy második pár 1250x-re.
)
Szerintem 1255A, mert megörökölte az elődök magashangszóróját, de a mélyközép és a doboz összement. Ettől függetlenül jó választás. A mélyközép elég agilisnak tűnik, hogy szépen szóljon.
Esetleg írj majd tapasztalatot, ha beszerezted.
Üdv.
-
Patice
nagyúr
Ha a hangkártya vezérlő programját megnyitod (általában ott van a jobb alsó sarokban), akkor elméletileg a főnézetében már át is tudod állítani a "hangszóró konfigurációt".
Itt beállítod 5.1-re (6 csatornára). Így mind a 3 jack csatlakozó használva lesz kimenetként.
A hangkártya kimeneteit meg megfelelően összekötöd. A center és a sub azért szól, mert valószínűleg azt dugtad be a zöld színűbe. A másik két csatlakozó lesz a frontoké, és a hátsóké. Lehetséges, hogy akár ezt is tudod állítani a kezelő programban, hogy melyik melyik legyen, ha már össze van kötve mind a 3 jack csatlakozó a hangcuccal.
Ha meg nem állítható, akkor leteszteled. Erre is van lehetőség a kezelő programban. Mutatja, hogy melyiknek kell éppen szólnia, ha nem az szólal meg akkor még cserélni kell.
Üdv.
-
Patice
nagyúr
válasz
baligeri #1444 üzenetére
A gond a műsor forrása. "Csak" sztereó, azaz csak két csatorna, és csak ennyi is fog szólni.
Ha filmet nézel, akkor program függő, hogy kiküldi-e mind a 6 csatornát.
Okosabb programok ezt automatikusan megteszik, vagy abban is be kell állítani, hogy 5.1-ben szóljon. (pölö Media Player Classic, ebből is van 32 vagy 64 bites).Zenénél ha jól emlékszem a Realtek drivere támogatja a Bass redirection-t, azaz a mély hangokat a driver átirányítja a mélyre és akkor az is szól majd.
Ha azt akarod, hogy a sztereó zene 5.1-ben szóljon, akkor ahhoz vagy olyan lejátszó kell ami ezt tudja, vagy egy másik hangkártya (és annak a szoftvere). (Realtek driver nem tudom, hogy ezt is tudja-e, de nem hiszem, vagy ha igen, akkor már sokat fejlődött.)
-
Patice
nagyúr
válasz
baligeri #1439 üzenetére
Legvalószínűbb szerintem, hogy nem lett Win7 telepítés után semmilyen driver felrakva a gépedre, csak az OP-rendszer.
Vagy ha lett is a legtöbb nem kompatibilis Win7-tel. Ez sajna a Te munkád lesz, vagy kérd meg azt az embert erre aki felrakta neked a Win7-et.
Hangkártyádhoz itt van a megfelelő driver:
http://www.ipon.hu/utils/tag/driver_realtek
Kiválasztod, hogy melyik kell neked (32 v. 64 bit), letöltöd, install, restart.
Ezután szerintem simán mennie kell majd. Egyszer beállítod magadnak ahogy szeretnéd és többet nem is nagyon kell hozzányúlni.
-
Patice
nagyúr
válasz
tibor21 #1269 üzenetére
Szia!
Az írásod alapján gondolom sikerült jól összekötni az 5.1-es analóg bemenetet a gépeddel. Azt jól látod, hogy ha a sztereó jelet mind a 6 csatornán szeretnéd hallani, akkor kell neki egy hangkártya. Gondolom most egy integrált alaplapin van. Ha esetleg van olyan rész a szoftverében, hogy "virtuális térhangzás" vagy valami hasonló, akkor akár azzal is ki tudod küldeni 5.1-re a sztereót.
Vagy eszembe jutott egy megoldás, ami akkor lehetséges, ha az integrált zajkeltőd 7.1-es (8 csatornás). Pölö Realtek integráltnál meg lehet csinálni, hogy a jack aljzatokat olyanra adod meg amilyenre akarod. Konkrétan az 5.1-et meghagyod úgy ahogy van, az utolsó jack csatlakozót meg átállítod "Front" állásba. Még egy jack-2RCA kábellel összekötöd a hangkártyát és a hangcuccnak azt a bemenetét ami alapból kikeveri a sztereó jelet mindig. (Asszem ezeken a Genius hangcuccokon mindig van legalább egy ilyen sztereó bemenet is).
Így elméletileg megúsznád az új hangkártyát, max. egy új kábel kell, de az meg filléres dolog, meg csak egy átkapcsolás kellene mindig a hangcuccon másik forrásra.
Bár ha igazán jó hangminőséget akarsz elérni, akkor egy külön hangkártya nem árt. Valamelyik Creative vagy az Asus Xonar sorozatból tökéletesen megteszi és ezeket megúsznád már 20 000 alatt.
Remélem tudtam segíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Automata kávégépek
- Spórolós topik
- Konteó topic
- Witcher topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest