Aktív témák
-
G-Za
csendes tag
válasz
VIPowER #1798 üzenetére
Köszönöm!
Az aggodalmam az, hogy ha kicserélem, akkor megint csak pár évet fog menni?
Ha ugyanolyan alkatrészekre cserélem a meghibásodottakat, akkor az csak tüneti kezelés szerintem...
Mivel elég sok ilyen hiba fordul elő ezeknél (a korábban olvasottak alapján), nem lehet hogy konstrukció hibáról van szó? Lehet valahogy tuningolni rajta, hogy tovább bírja?Félignél fentebb soha nem volt felvéve a hangerő, és a túlfesz védelem is meg volt/van oldva a nagyobb értékű elektromos berendezéseknél.
-
potkem
aktív tag
válasz
VIPowER #1283 üzenetére
Továbbá kérdésem tegnap ment kb 4 órát, ma is kb 4 órát szépen halkan azért hogy a tekercsek szépen lassan álljanak be.
Meddig legyek vele kíméletes?
Továbbá problémám kikapcsolás után bekapcsolva a hangerő 45 skálán van.
Valami memória? Hogy megjegyezze, a kikapcsolási hangerőt. -
speedernet
aktív tag
válasz
VIPowER #1211 üzenetére
Értem h garancia de azért szedjem szét az egész rendszert, keressem meg a dobozt (fogalmam sincs hol van) , cipeljem be a boltba, mert ahol vettem mindent vissza kell vinni! Azt majd talán 3 hétmulva viszakapom egy uj távirányítóval xd! Ezért gondoltam h inkább ha nem tul drága akkor rendelek egyet hozzá!
-
-
INFINITY80
csendes tag
Hello!
Tudnál segíteni, hogy milyen hangszorót keressek?
Alu kónuszos volt benne, gondolom ez hűtés miatt is jobb, van valami ötleted?
Az igaz, hogy a hangszoró teljesítményét a végfok kb.:kétszeresére kellene méretezni?
Mert ha igaz akkor ezt a geniusék nagyon elszúrták..?
Az eredeti belső átmérő 145mm/165mm külső méretü volt 8 Ohm / 75W. AFJ16
Genius-ék küldenének 7140.- FT-ért olyat ami benne volt, de nagyon elgondolkodtam hogy érdemes-e annyiért ugyanolyat... (Az összes gagyi cuccot kicseréltem már benne.. diódákat, táp kondikat, stab ic-ket, nem szeretném, ha a végfok ismét egy alulméretezett hangszóró miatt menne zárlatba és emiatt füstölne el.
Igaz, hozzá kell tennem, könnyen lehet hogy korábban a tápegység hibája miatt égett le a végfok. -De minél kevesebb lehetőséget szeretnék adni egy lehetséges meghibásodásra.Köszi.
Üdv.
-
INFINITY80
csendes tag
igen SW-HF5.1 5000-res
Hát nemtudom, de nem valószínű, hogy a hangszóróval van a gond, mert bármilyen hangszóróval is hasonlóan viselkedik. Szerintem eredetileg is hasonló hiba miatt mehetett tönkre a Sub, hogy így járatták..
Nem csak a hangszóró égne meg ha hagynám, hanem elég hamar torzít is. De ki volt cserélve mindkét műveleti erősítő is a végfokkal együtt, illetve a végfok süketitő áramkörében is kicseréltem azt az 1 db diódát 1n4148-ra, mivel az itt található két asszem 10uf kondi is szét volt pukkanva, így már ezt is cseréltem.Az adatokat egy gyári ajánlott kapcsolásból szereztem.. kérdés jó-e, vagy ha jó akkor mégis hol lehet a hiba?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged