Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cs.zs. #99780 üzenetére
Csak érdekelt a véleményetek a jelenségről, mert érdekel miért vannak ilyen találatok. Miért nem törlik ezeket az eladókat? Ez bűncselekmény kategória ha nem igaz, és mint tudjuk hamis minden. Sok ilyen van egy másik ilyen linken jól van írva a sebesség és még egy tesztelés utáni fotó is igazolja egy vásárló részéről. Teljes a káosz.
[link]
Na ezért!
-
zsolti75
senior tag
válasz
cs.zs. #99610 üzenetére
Már megbocsáss! Én nem beszéltem bolti matricáról, vannak/voltak gyári matricák megbontás ellen.
Ismétlem, van olyan gép, amin ramot, ssd-t és portalanítást sem eszközölhetsz szerviz engedély nélkül.
Ilyen pl. az MSI, de a többiek majd mondanak más példákat.
A bolt által bővített gép egy másik, és nagyon ingoványos terület, amit most nem fejtenék ki. -
-
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #99453 üzenetére
En csak hw info alapjan szedegettem ki,meg a proci specnek olvastam utana mit tamogat.Bios-t is neztem,de ott nem irnak semmit.Magaban a biosban meg ugyan ugy semmi nincs,elcseszettek ezek a zart biosok.
Amugy olvasgatom most az asus forumot,ott is ezt irjak amit te,meg mas gyartok a tesztelesekrol.
Ugy tudnek biztosra menni,ha bevinnem egy boltba es ott egybol ki lehetne probalni,hogy mennyit enged max. -
válasz
cs.zs. #99453 üzenetére
Ugyanez a helyzet pl ennél is, mi ezt is 32GB-tal használtuk, pedig itt is csak 16-ot ír a gyártó --->> Az csak egy "tájékoztatás" (gyártót megkérdezve ez lenne a válasz, meg ők ezzel a méretekkel tesztelték, ezért az szerepel...) mert az SSD-nél is megeszi az xTB-t is, hiába 512GB meg 1TB van írva
-
válasz
cs.zs. #99304 üzenetére
Amit itthon használok az teljesen jó egy FHD Lenovo gaming monitor(LEN Y27gA), és a már nem kapható portable 60hz ADS is fasza, szépek a színei, le nem cserélném másra, főleg mert már nem is kapható tök egyedi
. A szemem soha nem szokott fájni bármennyit nézem. Úgy hogy nekem ez most tökéletes. Erre pénzt csak akkor fogok áldozni, ha eldöntöm hogy 2 vagy 4k-t akarok, addig minden marad.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #99255 üzenetére
A bal oldali TB vagy USB-C port nalam is musthave.
Es tolteni is arrol kell. Szoval dokkolo.Nejemnek vagy a gyereknek viszont jo lenne.
Igaz a nejem most szokik ra a Macbook Pro-ra.
Az utan minden mas szar... Kiveve az Oled kijelzo.Gyereknek meg jo a Hp 840. Annak is kurva jo hangja van, B&O nem viccelt.
-
-
válasz
cs.zs. #99192 üzenetére
Azt honnan tudom meg, hogy az én G14-em mini ledes-e?
Azt tudom, hogy ez a 144hz-es kijelzővel szerelt, 6800hs és 6800s-el szerelt változat.
Mondjuk laptophoz képest szerintem parádés kijelzője van, egyelőre még nincs otthon asztalom, amire rá tudnám rakni a monitorom, így én pl csak egeret kötök hozzá, a laptopon játszok meg annak a billentyűzetét használom
Minden nap hozom-viszem magammal, melóba is gyakran előveszem, egyáltalán nem érzem meg súlyát.
Elég nagy gamer-nek érzem magam, még mai napig építek gépeket (meg végül páromnak is egy asztali gépet raktunk össze), de úgy érzem, ezzel a laptoppal megérkeztem.
Egy negatívumot sikerült csak összeszednem (de ez sem a laptop hibája), hogy a céges type c-s töltők csak 65w-ot tudnak, és ugyan tölti a laptopot, de netezéssel is le tudom meríteni nap végére -
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #99166 üzenetére
Csak az első képen kapásból látszik ez, aki nem veszi észre ebből, az a leírásból sem fogja. Amúgy adom, nekem nem jönne be ez így. qwertz vagy qwerty mindegy kb., de ez...meh.
Kelvin: nálunk itthon háromból hárman nem használunk külső billentyűt (igaz, ebből csak kettő gamer cucc).
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #99163 üzenetére
Valoszinuleg en is letojnam a nyelvet - a mostani Razerem is nemet Amazonrol szarmazik.
Es pesze US english amit hasznalok, szoval nem is szamit.Akkoriban - a Covid mizeria kozepen valosagos csoda volt, hogy egyaltalan volt elerheto gep. Senki nem akart szallitani es senkinek nem volt RTX kartyas gepe raktaron.
(a banyaszbekak miatt)Az a gep 1700-2000 Euro kozotti aron megloheto, valoszinuleg a 32GB memoria tobbet szamit a 4070/4080 kulonbsegnel... A kijelzo meg mindenkinek egyeni dontese. Tbh, en a fenyerot letojom, ha 300 nit megvan akkor boven jo. Az 1100 nites paraszt vakitas az nalam nem rug labdaba. Nem akarom en kulteren hasznalni - kulterre egyebkent is eleg 500 nit, csak ne legyen glossy. (van olyan gepem jelenleg is ami kulteren hasznalhato, 500 nites kijelzo ezert boven eleg).
-
surgyi
senior tag
válasz
cs.zs. #99077 üzenetére
Samsung RAM és ugyanaz a 8Gb-os kiszerelés,mint amilyen gyárilag volt benne. Sajna nem volt nagyobb kapacitású. (Az a fényes levonó a gyari RAM modulon mi célt szolgál? Mert ugye az üres sloton értelemszerűen nem volt olyan.)
Western Digital Blue 1Tb került bele az alap 512 Gb mellé.Tiger Warzone-ban szerintem dobott rajta, s minimum 11Gb felhasznált memóriától indul a kihasználtság.
-
Zyrius
aktív tag
válasz
cs.zs. #98929 üzenetére
Nem vagyok sem fiatal sem ficsúr, de csak almás cuccok vannak itthon.
Szóval de, le kell szedned a drivert.Az, hogy drivert vagy telefont fel kell rakni a gépre telepítés közben kurvagaz, régen magától azért egy telepítés eljutott odáig, hogy ment a Windows és legalább látta a meghajtót és volt ha nem is gyors de alap szintű hálózat, milyen volt a hardware.
Ezt a VDM setupot , mint megoldást nem találtam meg, amikor problémába ütköztem, cserébe a driver hozzaadas, amit én is írtam mindenhol feljött mint megoldás és a kommenteket elnézve nem voltam egyedül ezzel a problémával. -
surgyi
senior tag
-
-
-
surgyi
senior tag
válasz
cs.zs. #98761 üzenetére
Na ezért jó ha hozzá értők megírják véleményüket!
Nézd, ennyit találtam a gyártói oldalon:Tested Speed (XMP/EXPO) 4800 MT/s
Tested Latency (XMP/EXPO) 34-34-34-76
Tested Voltage (XMP/EXPO) 1.10V
SPD Speed (Default) 4800 MT/s
SPD Latency (Default) 34-34-34-76
SPD Voltage (Default) 1.10V
Features Intel XMP 3.0 (Extreme Memory Profile) ReadyAkkor ez elvileg tudja 1.1V-on a megadott értékeket?
-
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #98607 üzenetére
Persze.Azert irtam,hogy igy is nagyon jo arban van.Mostani laptopomnal is ugyan igy volt,kb 2 honap kellett neki mire sikerult idoben elcsipnem.Amint keszleten volt es jelzett, beleptem mar meg sem volt.Hiaba volt a legdragabb.Ezt meg a jo ar,hardver miatt lesz nehez megvennie annak akinek itt kell.
Bezzeg a mekkbukot nem viszik igy -
MacEdm
tag
válasz
cs.zs. #98599 üzenetére
A két gép közül melyiket érdemes választani?
Az én keretem is 500ezer Ft körül van. A notebook.hu oldalán ezt a kettőt néztem ki, hogy ezek jó vételek lehetnek.
Vagy esetleg valami más ajánlás? -
Juhaszatti
addikt
válasz
cs.zs. #98470 üzenetére
Ebben az ársávban talán az Asusnál kapni a legjobbat, ha a kijelzőt vesszük alapul. Ennyiért már OLED-et adnak.
[ASUS VivoBook M3502QA] -
válasz
cs.zs. #98462 üzenetére
Azért üzleti gépet másra is használjuk mint Word meg Excel, de ok, értem.
A lényeg, hogy ne akarjon valaki pontosan úgy kinyomtatni valamit színben, azt más jelenik meg.
De ez a panel úgy sz&r, ahogy van. A probléma, hogy egyáltalán gyártanak sz&rt, és el is tudják adni a sz&rt. De hát ... én nem sz&rozok
-
válasz
cs.zs. #98435 üzenetére
Hát igen, gamer notiba ez szánalmas közel fél millióért, sajnos volt régebben ilyet látnom, Legion 5-ben (nem Pro), RTX 2060-osak voltak azt hiszem. Azonnal lemondtam róluk, csak nagyon kivételes esetben, külön kérésre kerestem kliensnek ilyet.
15.6" FHD (1920x1080) IPS 350nits Anti-glare, 45% NTSC, 144Hz, G-SYNC®, FreeSync™
Üzletibe ez amúgy elmehet (még). -
-
Speedy007
őstag
válasz
cs.zs. #98383 üzenetére
Vicc az hogy a mostani genereációs PC-k kezdik a laptopokat beérni hőmérséklet terén. Ryzen 7000-s széria esetén főleg az X-sek teljesen normális hogy 95C°-n teker minden nemű probléma nélkül. Az viszont meg döbbentő hogy a 4-500W-ot bekajáló 7900XT(X) ennek ellenére "hűvös" a kártya
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
cs.zs. #98194 üzenetére
Maga a 4050 vga nem rossz, szerintem 75 watton is üti a 3050ti-okat. Nem pontos az összehasonlítás, de nagyjából látszik itt.
Az igazi baj a Tongfeng alapokkal van. Nekem kb. full ugyanebben a házban, csak 17"-ben van Schenker Media 17 (M22). Azt meg 3050-el szerelték, de az is 75w-ra van méretezve. Egyszer már az egész hűtést cserélték, de semmit nem ért, annyira alul van méretezve. De mondjuk csak a procit nem bírja lehűteni, a vga-t ha küzdve is, de megoldja. Volt disassembly videó, és látom, hogy ugyanaz a gép, csak újabb vga-t tettek bele. A Gigabyte nem tudom milyen bioszt csinál, de az enyém olyan buta, hogy consumer legalja gépekben is több mindent lehet állítani, ebben kb. semmit. Egyébként belépő kategóriaban nem lenne rossz, de a hűtés és a biosz elég gyenge. Azt a 380-at megéri annak, aki csak bekapcsolja és játszik vele, mindenki más lépjen tovább rajta szerintem. -
Zoolee1976
aktív tag
válasz
cs.zs. #98194 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Lenne itt még kettő, belinkelem és megköszönném ha megnéznéd(tek)!
Az elsőről hiányzik a monitor alatti műanyag fedőlap de más hibája nincs 17" és 330 euró
A másodikba meg kellene még 8gb ram és a kijelzőn van egy alig látható karcolás!15" 425 euróhttps://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/lenovo-gaming-laptop-705952569/
Will teilen:
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/asus-tuf-gaming-697489085/
-
-
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #98170 üzenetére
Azt tudni kell a telekomos értesítésekről, hogy a készlet megjelenése után pár órával megy csak ki az email, erre ne építs. Tapasztalat pár évvel ezelőtti telekom-coop kuponőrületből. Ha kell a cucc, tegyél rá egy böngészős figyelőscript-et, ami jelez, ha megjelenik a készlet.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #98061 üzenetére
Nekem is jo lenne pl. a Zenbook S13 cegesben a maga 1 kilos tomegevel - csak az ugye nem business gep es semmifele ceges policy nem enged meg hasonlot sem.
Igy lesz helyette a mar tesztelt (es cegesben engedelyezett) Apple/Dell/Hp triobol valami.
(privatban meg annyira nem izgat, hogy a Razer elleneben kiprobaljam - minosegben azert a Razer eleg eros.) -
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #98003 üzenetére
sivítás és süvítés között is sok különbség van. Nekem mélyebb a Legion 5-ösnél, de volt jóval sivítósabb ventivel szerelt gépem is.
Természetesen a mostani se jó ilyen téren, épp Dead Island 2-t tolom, szeret a gpu 85-88 közé menni, ott már azért a 3500 rpm környékén mozog a venti, hiába 65 fokos a cpu
de hja, fejhallgató mellett alig hallható...éjszaka meg most megy a légkondi, nem hallatszik be sehova semunka mellett viszont kb 0 hangja van, mert nem veszem annyira igénybe attól, hogy webfejlesztek...sokszor el se indul a venti.
-
gyépés
aktív tag
válasz
cs.zs. #97954 üzenetére
Értem, hogy úgy rakják össze, de miért nem lehet akkor 24-et vagy 40-et választani? Mert ha a 8 GB a forrasztott, akkor ezek egész valós alternatívák szerintem. Mondjuk lehet a 40-et már nem kezeli a lap mondjuk, de 24 még biztos lehetne, vagy az csúnya szám?
Meg mondjuk asszem 5200 alatt nincs is 24-es modul, de főleg 5600-asban van. Betennek ezt a 4800 mellé? Szerintem csak szar a mysoft honlapja, nem adjak ezeket a forrasztott 8-asokat id + 24GB 5600-assal, csak hogy 32 legyen.Bár ki tudja? -
törölt tag
válasz
cs.zs. #97954 üzenetére
Nekem ez trükközés, írják le frankón a dolgokat, ne basszanak át senkit, mert mondom pl a 32GB-os gépek esetén megtévesztő, írják le hogy mennyi forrasztott, mennyi nem, bár átlag jóskát ezek nem érdeklik úgy sem
SSD-t is cserélgetik mindenhol, az még belefér, meg a lényegen nem változtat, na de aki pl forrasztott 16 GB-osat keres annak legyen már egyértelműen, tisztán leírva...
A másik az, ha új gépet vesz az ember ne nyúljanak már bele, talán @echterion írta épp hogy digiprimetől rendelt és bontottat kapott még úgy is, hogy az emailben bontatlannak nevezték?
EDIT: most nézem a mysofton a linkelt gép specifikációját, mindent szépen kimásoltak a gyártó oldaláról, csak a memóriákat nem... gratulálok
-
törölt tag
válasz
cs.zs. #97950 üzenetére
[CRUCIAL 24GB Notebook DDR5 5600MHz CL46 CT24G56C46S5] (mondjuk nem is 4800MHz-es, mint a laptopba kéne, hanem kicsit több
)
Hát figyelj, máshogy nem jön ki a matek, valaki trükközik, vagy az Asus, vagy a bolt, bár nem hiszem hogy az Asus oldalán írnák le helytelenül az adatokat, de már én is belezavarodtam így a végére
-
törölt tag
válasz
cs.zs. #97947 üzenetére
[Általad linkelt GA402RK-L4089]
[G14 összes specifikáció] - > innen kikeresed a GA402RK-L4089-t, legörgetsz a memóriához:
Memória
8GB DDR5 az alaplapon
8GB DDR5-4800 SO-DIMM
Azt meg kell hagyni hogy ügyesen trükköznek pl az oldalukon lévő 32GB-os gépekkel, mert nem mindegyik 32-es gépük alapból forrasztott 16-os, hanem a 8-as forrasztott mellé belepakolnak egy 24-eset a külön foglalatba, ha valaki nem néz alaposan utána akkor simán azt fogja hinni hogy aha, ez a 32 biztos 16 forrasztott meg 16 külön foglalatos, holott nem nagyon…. -
törölt tag
válasz
cs.zs. #97944 üzenetére
De, urak, benéztétek mindketten, a 16 GB lapra forrasztott + külön foglalatos modellekről volt szó, amiket ti néztek mind 8 GB lapra forrasztott + külön foglalatos gépek.
Tehát:
- ha 16 GB van a lapra forrasztva, a külön foglalatba is 16 GB raknak gyárilag, és a külön foglalatost tudod cserélni nagyobbra
- ha viszont 8 GB van a lapra forrasztva, a külön foglalatba is egy 8 GB-ost raknak gyárilag, itt is a külön foglalatost tudod nagyobbra cserélni, a forrasztott az fix, az nem megy sehova
Csak úgy tűnik mókolják a mysoftnál is őket ezerféleképpen
-
-
törölt tag
válasz
cs.zs. #89941 üzenetére
Ezek LPDDR5 ramok, nem DDR5.
XMG-sek azt írták, hogy jelenleg két gyártóról tudnak, akiknek vannak 6400Mhz működő ramjai: Kingston (Kingston Fury Impact) és a GEIL.k-adi: HX-es AMD-s gépről nagyon nem is tudok. Számunkra egyedül a ASUS TUF A16 AA lesz érdekes, 7940HS + 7700S. Ezt tuti lehet majd kapni, nálunk is.
ambushka: Ez a Mediatek RZ608 ? Gondolom nem RZ616. RZ616 már egy igen jól sikerült kártya, több tesztben verte az AX210 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- HP Compaq 610. CPU T5870 2 Magos. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapot. Töltővel.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest