Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Volband #109064 üzenetére
Még nem láttam azt a posztod, mikor komponáltam az enyém.
Az a baj, hogy a manual-ban benne van, hogy mi a CRU, és hiába ír neked ilyet chat-en, ha ki kell cserélni egy ezer eurós alaplapot, akkor simán mondhatja azt, hogy köszönjük a jelzésed, majd elbeszélgetünk a munkatárssal (vagy rosszabb esetben azt mondják, hogy szerkesztetted a képet...), de a hivatalos verzió még mindig a manual. Aztán mehetsz hadakozni a békéltetőhöz, ami majd biztosan nem a 4iG-nek fog igazat adni.... -
pidzse4
aktív tag
válasz
Volband #109059 üzenetére
Bocs hogy beleszolok a beszélgetésetekbe de nekem volt 4090 es msi laptopom és felhivtam az msi szervizt és mondták hogy ha megsérül vagy leesik vagy el lett távolitva a külső csavarmatrica akkor a garancia elveszett. Tilos volt kinyitni és cserélni benne memoriát vagy m.2 meghajtót. Csak a szerviz cserélhette vagy máskülönben buktam a garit. Szóval ezért is választottam inkább az asust ott nincs ilyen szivatás . Az asus laptopon nincs csavarmatrica csak belül van matrica a csavaron a hűtésen. Igy nyugodtan cserélheted az asus laptopban a memoriát és az m.2 meghajtót . Arra kell csak vigyázni hogy ne essen bele a csavar a gépbe ha az m.2 ssdt cseréled. Az asus szerviz mondta hogy mielött cserélnék benne bármit is huzzam ki az akkumulátort és akkor nem lesz gond. A lenovo és az MSI ezért szivás. Ezért nem is veszek soha többet olyan márkát. Razert meg azért nem veszek mert azt csak németországban tudják javitani csak ott van szerviz oda kell kiküldeni ha baja van. Az se jó.
-
echterion
nagyúr
válasz
Volband #109051 üzenetére
Azért van némi ellentmondás a support, a szervíz meg a manual által közölt adatokban. Te ugye kérdezted a support-ot, ők mondták, hogy bővítsd bátran. A magyar hivatalos szervíz, ahová minden hazai gép fog kerülni, azt mondta, hogy nem szabad ilyet, csak velük. A manualban ennyi van, mint vásárló által cserélhető dolgok:
Számomra még mindig az a konklúzió, hogy mindenki saját felelősségére cserberéljen, mert lehet, pechje lesz és beleköt a szervíz és ki tudja, mikorra fog a rossz gépe javításra kerülni, költségmentesen. De lehet, hogy simán megy majd minden és mindenki happy.Az általam linkelt LOQ úgy tűnik, premium care-es, a psref szerint:
-
peet05
aktív tag
válasz
Volband #109051 üzenetére
Feltünteti a Radium is, ha van premium care.
Vagy 3. opció, hogy csak a szerviz bővítheti hivatalosan.
Azt se felejtsd el, hogy a szervizt nemrégen vette át a 4iG.
Azok, akik addig megtették maguk a bővítést, és használják a gépet, vagy nem volt még szükség szervizre, vagy már lejárt a gari.Mindegy, írtam egy levelet külön a standard és külön a premium care címre (RAM/SSD csere ügyben). Majd jelzek, hogy mit válaszoltak.
-
peet05
aktív tag
válasz
Volband #109048 üzenetére
A linkelt LOQ-nál standard, legalábbis én nem látom feltüntetve a Premium Care-t.
Akitől az info jött, ide linkelte be, hogy mit írtak Neki válaszul. Van, aki ezt cáfolta.
Mivel nem hallomás alapján jött ez az egész, igen, ha mély nyomot nem is, de egy homlokráncolást azért okozott.
Echterion-nak írtam az 1x16GB RAM-ot, illetve Ő is reagált a múltkor a szervizes történetre, ha úgy érzi, hogy megér egy érdeklődést (ha egyáltalán az LOQ lesz a befutó), akkor megkérdezi. -
echterion
nagyúr
válasz
Volband #109048 üzenetére
Ez egy levél volt emlékeim szerint a 4iG-től, plusz asszem a manual-ban is ez van benne. A francnak sincs kedve ugye a magyar szervízzel hadakozni, egyszerűbb nem megmondani nekik a cserét, hiba esetén meg kiszedni visszaküldés előtt (a csavarokra kell csak vigyárni, hogy a festék ne kopjon le róluk). Csak ugye nem árt, ha ez is megjelenik itt, nehogy valaki az itt megjelent téves infók alapján vegye le arccal a betont, majd jöjjön ide, hogy hát azt írtuk, ezt lehet. Nyilván, javasolt mindenkinek, hogy legyen kedves a szervíznek írni szétszedés előtt vagy saját felelősségre csinálja meg magának úgy, ahogy szeretné.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Volband #108704 üzenetére
Abban igazad van hogy mindig azt kell nézni ár érték arány megéri e ? Ugyan igy van a 4080 gpu és a 4090 gpu között a 4090 tul van árazva ezért akcioban érdemes csak venni, ahogy én is vettem. Ha ezt nézzük nem éri meg a 4070 megvenni mivel nem sokkal jobb mint a 4060. Attól függ mire kell 1080p re a 4060 jó de ha 2K ra kell akkor 4070 kell vagy fölötte. Jó persze érték arányban nem jösz ki jól ezért érdemes használtan vásárolni laptopot. Meg az se mindegy ki mit szeret a 60 hz is jó vagy 100 kell. Bár 1080p ben ne akarjon az ember tul sok fpst.
-
Semin
őstag
válasz
Volband #108685 üzenetére
Bocsánat, az AHP-s amd proci valóban nem gyengébb, én szerintem megragadtam a 7535HS-nél (TUF), amiket verték az intelesek, de ezt már nem.
Van egy egész jó Ryzen analízis cikk, ajánlom figyelmedbe (itt volt róla szó) : [link]
Nemcsak hogy lassabb az intel, de adott teljesítmény szinten 30%-al többet zabál.A 4070-es pedig kerek perec nem éri meg a jelenlegi (magyar) piaci árain. 400 alatt kapsz már stabil 4060-as gépet
Igen, 15-ös fronton ez a helyzet.
Viszont ha valaki 17-es gépet szeretne, akkor ott már más az árazás.
A pontos konklúzió, hogy ha meg tudod venni a 4070-et 20-30%-os felárral, akkor megéri. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Volband #108685 üzenetére
Azért ezt megcáfolnám hogy az msi hulladék volna. Nekem volt ,asus,razer,lenovo, és most van egy MSI 4070 laptopom és egy Vector GP 78 4090-es laptopom . Egyáltalán nem hulladék. A cpu és gpu 70 fok alatt van a 4070 es .
Aztán a 4090 MSI pedig ugyan olyan jó hőmérséklete van. Az asus nem hűt olyan jól sőt a rezer 4080 as sem. Az egyik legjobb hűtés az MSI nek van.
Szóval nagyon jó az MSI laptop . Van tapasztalatom velük. Egyedül annyi a bajom vele hogy kivülre rakják a csavarmatricát, de hajszáritóval megoldható a probléma. Szerintem egyáltalán nem drága az MSI. A lenovo és az asus árában vannak. -
Semin
őstag
válasz
Volband #108672 üzenetére
“akkor az AMD-s változat talán nagyobb megnyugvást ad, még ha gyengébb is, “
Semmivel sem gyengébb, cserébe sokkal energia hatékonyabb, és könnyen leszabályozható.
itt egy felhasználó említett valami negatívat a lenovo szervízzel kapcs., amit ha jól rémlik, inkább csak olvasta, nem pedig átélte
Konkrét levélben válaszolta a Lenovo, hogy ha SSD vagy RAM bővítés miatt megbontja a gépet ugrott a gari. Ez azért nem kis negatívum.
A 40-es szériában a 70-es az, ami a leginkább mostohagyermek a többihez képest, és nem igazán éri meg a felárat
Ezt így kerek perec kijelenteni elég merész, tekintve a nem túl régi fórumos konverziókat és eredményeket…
Az enyém 20%-al került többe mint egy 4060 és ~20%-al erősebb. Szerintem ez jó deal -
Juhaszatti
addikt
válasz
Volband #108558 üzenetére
Az Anno 1800 egy 5 éves játék, toltam én anno Full HD-ban a GTX 960-as laptopomon is.
Nyilván nem ultrán, de közepesen teljesen játszható volt, 16GB RAM mellett. Mennie kell annak a 3050-en is szépen, azért az jóval erősebb mint a 960 volt.
Ettől függetlenül azért nem tartom kizártnak, hogy akad olyan játék ami profitálhat a 32GB RAM-ból gyengébb videokártya mellett is.
-
törölt tag
válasz
Volband #108400 üzenetére
Maradjunk a nem szerencsés modellválasztásnál.
Maingear ML-16 MK2 laptop review
KillHates kedvenc hűtésével (Ultra 7 155H + 4070)
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Volband #106722 üzenetére
A 4060 mellé bőven elég ez a proci, kihajtja ez is.
A fényerőt valóban érheti kritika, akinek az szempont annak ez tényleg nem a legjobb választás. Én speciel a mostani gépem is kb 50% fényerőn használom úgyhogy ez nem lenne gond. De szerencsére már ez a TUF is megkapta a jobb, 100% sRGB kijelzőt. -
laychi
veterán
válasz
Volband #106400 üzenetére
Én csak magamból indulok ki, ne legyen dobozhang, legyen valamennyire használható a gyári hangszóró is.
Filmezéshez, zenehallgatáshoz esetleg párosítható BT hangszóró. Szvsz egyik laptop hangszóró sem fogja megváltani a világot, se hangminőségben, sem hangerőben.
Bár én nem vagyok laptopos, csak nemrég vettem egyet, hogy legyen min pötyögni utazáskor, ha az idő engedi.
De jól jött pl. tegnap(előtt) melóhelyen is, 2 órát eljátszogattam a god of warral, amég éppen semmit se kellett csinálni.#106402Volband
Az attól is sokban függ, hogy milyen gpu van mellette, egy gyengébb gpu esetén kb tök mindegy, mert a proci szotyizni fog.
Lényeg, hogy bizonyos órajelet tartson.
Kicsit szórakoztam XTU-val a cpu tdp limitet állítgatva. Bizonyos szintre redukálva a teljesítményt még a nyamvadt 3050 6GB-nál is észrevehető volt teljesítmény romlás. Látszólag ki volt hajtva a gpu, de fps beesés volt. Illetve nem is az, hogy beesés, hanem az aktuális megjelenített is kevesebb volt. Terhelés függvényében változóan. -
echterion
nagyúr
válasz
Volband #106400 üzenetére
Manapság már nem írnak egyszálas játékokat (még a legendás WoT is többszálas már, pedig ott aztán húzták-halasztották, amíg csak lehet), a régiekkel meg azért az AMD cpu-i is elboldogulnak. Legalábbis AAA szinten. Azért szépen nézne ki pl. egy MS Flight Sim vagy egy Cyberpunk akár egy 4c4t cpu-n.
-
Rathrol
senior tag
válasz
Volband #106398 üzenetére
Aki játékra használja a laptopot az inkább fejhallgatóval játszik, mert nèmelyik laptopnál hangos a hűtés(e). De filmnézésnél és zene lejátszásnál igenis jól jön a laptopban lévő jobb minőségű hangszóró. De ember válogatja hogy elsősorban mire fogja használni leginkább és mennyi pénzt áldozna rá, de jól ki van balanszolva a lenovo loq akár hogy is szeretnéd besározni.
-
hotian
tag
válasz
Volband #105976 üzenetére
Ott a pont, köszi!
A vantage sem enged power-t állítani tehát ez fullra le van tiltva nálam, viszont az NV experiece-hez képest kézzel enged frekvenciát állítani GPU + 200, MEM + 400. Feltoltam mind a kettőt maxra és 3dmark alatt megjött a fogyasztás 80W fölé (85 volt a max amit láttam). Ez dobott egy ezrest a 3DMARK time spy ponton ami 8764 lett így.
BTW az afterburner úgy, hogy csak monitorozásra használom durván belassítja a gépem, leesik az fps játék alatt 40-70 közé 80-100-ról. -
hotian
tag
válasz
Volband #105936 üzenetére
[Igen] i5, 4050.
A vantage-et még nem raktam fel de a GPU-Z azt mondja power limit van (perfCap reason). Az Afterburner-t felraktam és nem enged power-t állítani csak a curve editor az aktív (a settingsben beállítottam az unlock voltage és voltage monitor-t).
Ami nem is nagyon izgat, mert nem akarom overlock-olni, csak arra akarok rájönni, hogy miért csak 60W-ot hajt ki a 80 helyett.
Hajlok arra, hogy az E-core-ok kavarnak be, de mivel ez nem gaming laptop (nem HX-es a proci) ezért a biosban nem lehet letiltani őket, szóval nem tudom megmérni, hogy E Core-nélkül mit tolna. De lehet, hogy simán bejátszik az A Core is, mármint hogy kevés neki a 4.
Amikor futtattam a háttérben az afterburner-t, akkor az E-core görbe elég egyenes volt és 50% körüli mindegyikre az A-core-ok terhelése meg 70% feletti. -
wanted5
őstag
válasz
Volband #105878 üzenetére
Nem a technológia ellen vagyok, ezzel foglalkozom és használom is. De úgy hasonlítani a csoda masinámat másokéhoz, fellengezve, hogy milyen jó, hogy közben megy a DLSS + FG kissé kérdőjeles.
De hagyjuk, párszor töröltem már a topikot, főleg mert sok jó tag is elment, a szakmaiság már rég nincs jelen. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Volband #105604 üzenetére
"A 4050-est nagyon barátságosan lőtték be azok számára, akik nem hardcore gamerek, mert jócskán túlteljesíti azt a szintet, amit egy belépő videókaritól elvárna az ember. A 40-es széria energiatakarékossága sem utolsó szempont."
Ez így van, a 4050 egy teljesen élhető opció, elég nagy ugrás a 3050Ti-hez képest, árban meg már kezd oda lecsúszni ahol az volt.
Ha tud az ember kompromisszumokat kötni, és nem akar mindent fullon futtatni, Full HD-n évekig kiszolgálhatja.Amire viszont figyelni kell hogy nem mindegy milyen az a 4050-es. Egy TUF vagy egy LOQ teljesen jó választás lehet a 105-140W-os kártyájával, de egy MSI GF Thint vagy Cyborgot 45W-os kártyával senkinek sem tudnék jó szívvel ajánlani, ha a játék az elsődleges cél.
-
hotian
tag
válasz
Volband #105161 üzenetére
Nem raktam még fel rá semmit a cod mw2, warzone-n kívül, a gépet meg úgy vettem hogy előtte néztem youtube videót a 4050-es kártya alatt játszott cod-ról, tehát tutira mentem.
De a leírás alapján a folytatást is bírni fogja, szóval nem aggódom.
Valamint ha jól értem még van overlock lehetőség is, de egyelőre nem merült fel. -
-
hotian
tag
válasz
Volband #105062 üzenetére
Utánanézve a te procid többet tud felvenni: MTP 157 W + 115 W -os GPU (a többi komponensről nem beszélve), szóval gondolom ez az oka a battery drain-nek ha maxxon tekered.
Elvileg nálam is fel kellene lépnie, mert ugyan az én procim csak MTP 95 W de ugyanazzal a GPU-val (115 W) így is több mint a 170-es táp. -
hotian
tag
válasz
Volband #105042 üzenetére
Szia,
Lenovo IdeaPad Pro 5 16IRH8, i5 proci, 4050-es nvidia, 32GB RAM.
Nekem is tökre elég a 4050 amire használom: Cod MW2, Warzone.
Amit én állítottam: kézi Nvidia driver felrakás, NV Control panel->physx->4050.
Valamint a játékban beállítottam a V-SYNC-et ami FPS limitet ad, mert 75Hz-es monitort használok FHD-ban így 75 korlátozza az FPS-t. A GPU 60 fok körül megáll, a CPU megy 60-80 között amit gondolom a GPU miatt ennyi (felfűti), mert a terhelés nem indokolná.
A game-ben a recommended settings-et használom (DLSS on).
Hűtésnek simán csak megemelem a hátulját.
A spec szerint a Cod MW3 is fog futni rajta, szóval nem aggódom a jövő miatt, el leszek vele jó darabig. -
válasz
Egy notebookcheck-et megszégyenítő élménybeszámoló! Köszönjük! Bátorkodom javasolni, hogy dobd fel a Logout-ra is
és akkor be tudjuk majd linkelni a Lenovo LOQ felől érdeklődőknek utólagos engedelmeddel
A hűtésén egyébként nagyon sokat segít a gyári gitt lecserélése. Már járt nálam több LOQ is, és teljesen rendben van a hűtésdizájn, csak a kence alatta nem az igazi -
patyil
tag
válasz
Köszi szépen a részletes összefoglalót, nálam végül kikerült a gép a jelöltek közül, de az utókornak sztem hasznos lesz, szépen esnek a loq gépek árai, keresett széria lesz
Külön tetszik hogy nem csak nálunk elsőszámú szempont a sims 3-4 elfuttatásavégül messzire kanyarodtam az eredeti tervtől és egy használt 2022-es Slim 7i Legion mellett tettem le a voksom, nagyon megtetszett hogy kinézetre elkanyarodott a gamer vonaltól és nekem az esport címekhez bőségesen elég a kakaó benne (12700h/3060 a 1080p kijelzőhöz) amíg ki nem fekszik jó barátok leszünk
-
echterion
nagyúr
válasz
Volband #105004 üzenetére
Nem fekete mágia ez. Azonos áramerősség mellett kevesebb a volt, így kevesebb a watt, szimpla fizika.
A teljesítmény azért javul egyes esetekben, mert a kevesebb fogyasztás kisebb hőtermeléssel jár, így kevésbé melegszik a gép, magasabb turbo órajelet enged így a cpu-nak a gép. -
-
bendikeee11
tag
válasz
Volband #104798 üzenetére
notebook.hu, 3 hete vásároltam, így nem volt gond a garanciával, viszont a drága Lenovo úgy küldte a csere hűtőmodult, hogy a hűtés egy műanyag csomagolásba volt rakva, a rajta levő pasztákat semmi nem védte, így szétvolt kenve minden is pasztával..
.
A gép egyébként 2023 októberben gyártott.@Dhampir: Egyenlőre nem szeretném eladni, nagy bukó lenne rajta..
Vásárlás előtt alaposan szétnéztem és dicsérték a LOQ-Legion családot hűtés szempontjából (lehet ez csak a korábbi generációkra érvényes, ez még nagyon új), sajnos nem jött be. Egyébként egy kaptafa az összes, kivéve az Alienware-t, de arra nincs szükségem.
-
Csupati
őstag
válasz
Volband #104681 üzenetére
A 6gb os 3050 is nagy átverés, 5 fps el hoz többet (10% 45 helyett 50fps el fut pl a gow, rdr2 stb) mint a 4gb verzió, azzal hogy adtak 2gb vramot elvettek a busz szélességből .
Vagy 2070-2080 akkor inkább vagy 4050, ha már előrébb lépne az ember natív teljesítményben. -
baro32
aktív tag
válasz
Volband #104686 üzenetére
Akkor szerencse mivel nem kell elsietned nehogy a későbbiekben megbánd a döntésed.
Igen sajnos igazad van kinézel egy típust és akkor mindig az van ha hozzáraksz ennyit meg annyit akkor jobbat kapsz és a vége a csillagos ég meg a pénztárca mérete.
Én aszt javaslom neked ha megfogadod hogy próbálj 4050/4060 vonalat megcélozni.
Nekem a márkák közt a Lenovó hagyott egy kis kellemetlen nyomot a múltban egy szervíz alkalmával ami nem ment zökkenőmentesen (TELEMAX) de ne jussunk el odáig hogy igénybe kellene vennünk.
Nekem az idők folyamán több Gamer-nek mondott laptop is megfordult nálam ezekből a tanulságokból tudok meríteni ilyenkor , ezekből az jött le hogy a nyerő párost mindig egy INTEL+GEFORCE páros alkotja habár a mostani Ryzen procikról is ódákat zengenek. -
tutis
őstag
válasz
Volband #104686 üzenetére
kb ugyanez a dillemma, ötletelés van nálam is. LOQ széria nekem is bejövős, de 370ezret kiadni úgy hogy laptopot se akartam igazából venni...
A mostani is kiszolgált volna még évekig, de mondom akkor veszek újat. Elkezdtem nézni a 140ezer körüli laptopokat, na hát bővíthetőség szempontból kb mindegyik kuka, mostani laptopban 2 ram modul, 1 nvme foglalat, egy sima ssd/hdd foglalat, szóval annál rosszabbat nem akartam. Így ment felfelé az keret, ahogy nézegettem a lehetőségeket, mert ugye mindennél van jobb. Ott tartottam hogy 220ezer lett végül. Aztán jött pár kellemetlen észrevétel amit fent írtam,de alakítom. Aztán jött az ötlet a gamer laptopra, na akkor még egy alap gép árát kellene rátenni. Szóval így már eléggé túllőttem az alap célon.. Szóval ha azt nézem 280ezer örül is van gamer gép, akkor ugye még plusz 100ezer a jobbért már húzós.. de ugye nem hiába drágább.. -
törölt tag
válasz
Az még semmi. Mert a legfontosabb az, hogy a CPU+GPU mennyit tud együtt. Mert az oké, hogy tud 65 Wattot 3050, de ha az a max teljesítmény, az játékok alatt 30-45 Watt lesz, mert kell a processzornak is működnie
. Pl a Bravonal a 4060 tud 105 Wattot, de a CPU+GPU együtt viszont 125-öt, így minden játéknál 100 Watt körül tud mennyi a GPU, ami ennél a típusnál a teljesítmény közel 100%-a.
-
baro32
aktív tag
válasz
Szia én néztem gameplay videót erről az Acer laptopról : [link]
Ugye erről van szó most : Acer Nitro V - RTX 3050 6GB + Intel i5 13420H ?
Véleményem az hogy hozza a gtx 1070-en teljesítményét így a videó alapján.
A CPU meg rosszabb mint egy i7-8750H teljesítménye ezt kizárólag a videó alapján.
Az ára ~290ezer től van ahogy látom akinek megfelel a FULL HD játékra még és nincs lehetősége jobb/drágább gépre annak ez is megoldás lehet játszogatni csak nem tudni meddig lesz ez időtálló megoldás már mint a hosszabb távlatát (3-5év) érteném ez alatt. -
peet05
aktív tag
válasz
Volband #104434 üzenetére
Semmi gond nincs, hogy egy cikk képeit teszi be, de ha én úgy hirdetek valamit, hogy bontatlan, akkor minimum a dobozról is teszek be képet. Mindegy.
Én írtam 379-ért a 13450HX-es LOQ-t, a 420-ast Te linkelted.
Azt is írtam, hogy ha majd kevésnek érzed a 16GB RAM-ot, akkor cseréled, nem kell egyből költeni rá még. Az 512-es SSD-t nem értem, hogy miért számolod, hiszen alapból 1TB-os van benne (1000GB).
Nem csak a proci jobb, hanem kapott végre tisztességes kijelzőt is.Nem is kell aggódni, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk. Ha a "számháború" után elfogadod a kapott tanácsot/ötletet/véleményt, akkor ok, ha nem, hát nem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Volband #104439 üzenetére
A gaming lapos mindig is a kompromisszumokról szólt.
CPU terén nem azt kell nézni elsősorban, hogy melyik hoz töpp pontot, hanem hogy egyrészt adott gépben mennyit tud az a proci (a hűtés és a gépspecifikus bios/ec beállítások jelentős különbségeket hoznak gép és gép között), illetve azt, hogy arra, amire kell, elég-e neked az az 5800H által hozott sebesség abban a gépben.
A 60% és a 100% közötti különbség látványos, nem kell hozzá papír, hogy lásd. Ha egymás után nézed a kettőt, akkor többé nem akarsz a gyengébb kijelzővl gépet venni, annyira látványos a különbség. Ha sose láttál még 100%-ost és nem akarod ezt, akkor ne is nézz meg olyat, mert mindig ott lesz benned, hogy azért ez a 60% elég szar ahhoz képest. -
-
Csupati
őstag
válasz
Volband #104395 üzenetére
A #104386peet05 által írt Lenovo LOQ 15 IRX9 (83DV0056HV): i5 13450HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050 ~379k
15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 100% sRGB, 144Hz, G-SYNC®
Igaz csak 300 nit , de sztem élhető. Itt tudod a Lenovo gépeket cikkszám szerint lekérdezni, ez pl a LOQ [link] és igen késöbb a ramot bővíted aztán kész . -
peet05
aktív tag
válasz
Volband #104385 üzenetére
Ennyire azért nem kell rágörcsölni.
Asus TUF Gaming A15 FA507NU (FA507NU-LP045): Ryzen 7 7735HS, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4050 ~399k
Lenovo LOQ 15 IRX9 (83DV0056HV): i5 13450HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050 ~379k
Lenovo Legion 5 17ACH6H (82JY00JSHV): Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 3070 ~444k
RAM-ot később bővíted.
A 3050-es pirulára ne harapj, mert keserű lesz. -
válasz
Volband #104378 üzenetére
Játéknál a vga a fontos. Ha nem akarsz nagyon lemaradni akkor min. 8 magos cpu, mert 8 magra optimalizálnak manapság és minél jobb vga mellé. A ram is fontos. A képernyőfotóim is mutatják eszik szépen a hardver ha tud. A legfontosabb szempont a vga és a minél több vram a fedélzeten.
-
Csupati
őstag
válasz
Volband #104378 üzenetére
A 3060 és a 4050 natív teljesítményben hasonló, viszont a 40xx nél az újabb DLSS sokat számíthat.
Az Intel a 12-13-14 gennel nagyon elhúzott, az baromi sokat hozott a teljesítményben hogy mellé csapták a Celeron/ N szériás magokat. Mikor kijött a 6-7 gen Intel és megjött a Ryzen a 2X annyi maggal akkor előnyben voltak több szálas teljesítményben.
Lehet idén olyat gurít az AMD hogy csak lesünk... Pl a normál H széria mellé bedobja az U szériás magokat. 8+8mag és 16+16szál.
Én inkább az Intel ARC GPU széria fejlődésére leszek kíváncsi. -
válasz
Volband #104326 üzenetére
Mondok valami olyasmit ami miatt a többiek pokolra fognak küldeni.
Szóval 2020 decemberében mikor kijött a Cyberpunk 2077 játék, talán ismered egy Intel 4.genes 4 magos procival játszottam végig. A quadro vga nem fontos. A belvárosi részen komolyan megdolgoztatta a procit is a játék, mert előtte sosem láttam 90%-ig futni a kihasználtságot. A 30fps néha esett be azon a helyen, a külváros az rendben volt 40-50fps. A belváros is használható az olyan igényteleneknek mint én vagyok/voltam. Le tudtam játszani. Ott van bennem a kérdés mi lehet az ezek után ami mondjuk egy i9-9900k-t térdre tudna tenni. Biztos van ilyen, szerencsére nem találkoztam még olyannal.
Ezt az után mondom ami abban a játékban található mint CPU feladatkör.Saccolásnak betájolni bátorkodtam ezt a meggondolatlan történetet.
-
Csupati
őstag
válasz
Volband #104354 üzenetére
Inkább keress YT-n teszteket, kinézel egy gépet és kikeresed ott, hogy
mennyire melegszik, mennyire hangos, mivel bővíthető , a benne lévő hardver hogy teljesít, anyaghasználat stb. Komoly CPU igényes játékhoz, programhoz minnél több magot/szálat tartalmazzon a proci . -
Juhaszatti
addikt
válasz
Ha mindenképp újat szeretnél, és a proci az elsődleges szempont, akkor ezekre érdemes ránézned, ebben az árkategóriában:
ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP031
Ha használt is szóba jöhet, akkor biztosan találsz jobbat is.
-
válasz
Ha használt is játszik az elvárások között, akkor egy desktop procis Clevo-t kellene venned. Az öreg csataló i9-9900K még mindig sokkal erősebb mint sok mobil procis gép amit 400 ezer alatt meg tudsz szerezni.
Lehet, hogy egy szálas teljestményben már jobb egy új i5-ös, de amilkor egyszerre kell muzsikálnia az egész zenekarnak, akkor már nem lesz elég hangos a zene.... -
Csupati
őstag
válasz
Szia, akkor az ideapad gaming et engedd el az nem gamer laptop.
CPU igényes játékhoz sok magos teljesítményre lesz szükséged, pl Ryzen 7 vagy 9 , illetve Intel oldalon 13gen i7 pl 13700hx , azok viszonylag jól bírják a sok magos és szálas terhelést.
Valami hasonló [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged