- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Lalikiraly #113657 üzenetére
Arra, hogy sikerül e az ajánlott progival hűvösebbé tenned a processzort.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Lalikiraly #113646 üzenetére
Majd írhatnál róla, nekem is 8645HS proci van a laposban, csak nekem nincsen dedikált GPU, az integrált 760m küzd meg - meglepően jól - a jàtékokkal.
-
I'mNotOkay
újonc
válasz
Lalikiraly #113615 üzenetére
Erre volt az, hogy megbontási engedélyt kellett kérni az Albacomptól, amit megadott a szériaszám alapján, alapból.
De a Katana és több más modell is tervezési hibás, mert a második SSD-t nem lehet belerakni [link] . Ezt a kitet külföldön ingyen megkapod, nálunk 12k+. Most ezért nem lehetne zaklatni a fogyasztóvédelmet ? De kinek van erre ideje és energiája.
Azóta én már kikerültem a garancia alól, mert szétszedtem darabokra a gépet és újra összeraktam.
Zoli1222: Win frissítés után egy device manager képre még kíváncsi lettem volna. Tényleg lehet, hogy hibás a modell. Az érdekes az egészben, hogy a BT-t felismerte. Meg kellett volna nézni, hogy a Windows Update Realtek vagy Meaditek BT drivert rakott-e fel.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113329 üzenetére
A TUF A14-es széria a 40xx-es videokártyákkal jött be, nem szerelték RTX 3050-el. SSD-vel valóban könnyen bővíthető, de memóriával nem, abszolút nincs benne RAM foglalat.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113323 üzenetére
Ennyibe fognak kerülni a megfizethető Acer gamer laptopok
Kb annyi lesz mint a TUF A18-asok. Vagy talán kicsit olcsóbb, kicsit gyengébb videokártyával.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113321 üzenetére
Ez is gen 4-es SSD-vel jön, Thunderbolt nélkül. Várható volt hogy ezek csak a felsőbb kategóriás gépek kiváltságai lesznek, kb a Raider/Vector szériáktól.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113318 üzenetére
8040s a Ryzen AI Max Pro 380-ban van
8050s a 385 meg a 390-es procikban
8060s a 395-benDe ezek ritkábbak mint a fehér holló, és nagyon nagyon drágák. Olcsóbban veszel majd 5060-as gépet is.
8020s-ről még nem tudok.
Ami földi halandó számára is elérhető, és már egész jó teljesítménye van, az a 780M, esetleg a 880M, de már utóbbi sem olcsó.
Létezik 890M is, de az megint a ritka és nagyon drága kategória. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113316 üzenetére
A 1060 szinthez integrált GPU-ból legalább egy Radeon 780M kell. Újonnan az kb 300.000 körül indul, használtan is drágábbak mint a 1060-as gépek. 17" méretben elég ritka az ilyesmi, V17-est nem szerelnek vele.
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113310 üzenetére
egyébként ezek a TB5-ös portok mikor/kinek jók, én még nem használtam soha? thx.
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113310 üzenetére
igen azt én is néztem, de vajon egyből 5. genes ssd-t kapnak, vagy aki akarja egyből/később cserélheti? durván gyorsak (15Gb/15Gb), de nagyon nem olcsók még most..
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113289 üzenetére
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113304 üzenetére
ez lesz még jó, aki jó IPS kijelzőt szeretne, csak ez se lesz olcsó nálunk.
Legion Pro 5 16ADR10 500Nit-es kijelzővel. 5060, 5070 széria is lesz.
Mondjuk rakhattak volna legalább 12G ramot a v.kártyához. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #113289 üzenetére
Így már érthető.
Akkor még jól is tudod akár cserélni, újítani arra akár... -
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #113287 üzenetére
hh nem 5060-as gépet vettél?
Én akkor már kivártam volna egy jó dealre... -
Gergello
addikt
válasz
Lalikiraly #113279 üzenetére
Nem sokáig húzzák nálad a gépek.
-
conexke
tag
válasz
Lalikiraly #113272 üzenetére
nem lehet csak ha lenne olyan monitorom ami késöbbiekben várható lesz
beallitás sincs rá -
FőDudu
veterán
válasz
Lalikiraly #113264 üzenetére
Nem tularam. Tulfeszultseg.
Mert a sok napelemes feltolja az inverteren a feszultseget, ugyanis csak akkor tud be-taplalni a halozatba, ha az o rendszerenek a feszultsege nagyobb.
Na ezert pusztul meg Mari neninek a mosogepe, meg peldaul neked a fozo lapod eleg gyakran.
Ha sok lyen napelemes van egy utcaban, akkor ott gondok lesznek.
-
Angelland13
tag
válasz
Lalikiraly #113251 üzenetére
Classic WoW/Civ 7 meg ehhez hasonló játékokkal szeretnék néhanapján játszani is. Úgy tudom a Pro jobb ilyen felhasználásra.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113247 üzenetére
A Leonovo LOQ meg az Asus TUF gépekben már ebben az árkategóriában is 100% sRGB kijelzők vannak.
A TUF-nál arra kell figyelni hogy RTX 40xx kártya legyen benne, mert az RTX 30xx-nél még tényleg ergya a kijelző ebben az ársávban. -
Angelland13
tag
válasz
Lalikiraly #113247 üzenetére
Akkor valszeg jó lesz nekem a Macbook Pro M1 egyelőre.
-
peet05
aktív tag
válasz
Lalikiraly #113241 üzenetére
Ha nincs UV lehetőség, akkor lehet "mókolni" a 90-99%-kal, hogy legalább a turbot kilőve alacsonyabb legyen a hőfok (4800H-nál ehhez még a reg-ben is külön sort kellett csinálni, hogy Win alatt elérhető legyen ez az opció).
Egy L5 Pro társaságában van ilyen procim (12500H), 95 fokot csak CB23-nál láttam, játékok alatt nincs ennyi, de nincs is értelme hasonlítani egy 14900HX-hez - utóbbihoz, ezek szerint gyártó függő, hogy mennyire engednek hozzányúlni, akár saját, gyártói programon belül is.
-
válasz
Lalikiraly #113224 üzenetére
A szétszerelés előtt szintetikus teszttel hajtottam meg a gépet; 95 foknál állítottam le, mert még ment volna feljebb is, féltettem az APU-ba integrált RadeOn HD-t.
Az újrapasztázás után ez az érték 83 fokra ment fel.
A gép a szerelés előtt is szép tiszta állapotban volt mert gondos gazdája van.
Tavaly a galliumtasakos pasztát alkalmaztam, idén tiszta Indium került rá és lett építve a flipchip köré egy szigetelőkeret:Ilyesmi megoldás...
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Lalikiraly #113226 üzenetére
Az előző is fém volt, úgy emlékszem, csak lehet más típus. Vagy valami elegy.
Ez valóban fém.
Ha arra jártok, érdemes kipróbálni. Amúgy mutatta is, hogy a CPU-t körbemaszkolta, és közé "öntötte" be a cuccot. Úgy tette rá a heat sink-es berendezést.
Amikor kész lett, mondta, hogy ne nagyon rázkódtassam (khm... M0-s M5 felé innen is szeretlek), meg ne nagyon ütögessem, mert elmozdulhat.
Mivel desktop replace gép, és hétvégén használom játékra (közben fekve pihen hét közben), így nem lesz baja.
Csak ajánlani tudom - idén is! -
Adrian1111
csendes tag
válasz
Lalikiraly #113224 üzenetére
Részletek. Gép: Legion 5, 5800H, 3070. Fotók nincsenek
Tavaly a gyáriról lett lecserélve valamire KillHates-nél, meg nem mondom már, mire pontosan.
Az akkori értékek pasztázás után sem voltak rosszak, sőt, de a hot spot néha bekóstolt 100 C-be is néha. Tartotta egy évig szépen azért, aztán azt vettem észre, egyre jobban hangoskodtak a cooler-ek. A gép nem volt koszos, de volt benne por. Mindig takarítom, de csak ecsettel, levenni a hűtőrendszert nem szoktam.
CPU 95 C, szinte ahogy elindítottuk az AIDA-t. A GPU hot spot 89 C, a GPU átlag 89 C volt God of Ragnarok közben. Nem volt szép, az idő múlásával sajnos romlott, ahogy megjósolta a Mester.
Most tegnap bekente valamivel, ami új.
Konkrétan kurvajó lett.
A fenti eredményeket hozta. A GPU 75 C-t sem éri el, még hot spot esetében sem.
Nyilván ennek is lesz kifutási ideje, de kb. 20 C-t behozni több, mint durva. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113219 üzenetére
Most épp a 4060/4070-ről ment a diskurzus, de igen, a 4050-ről érdemes lehet, főleg ha visszafogott verziót használ az ember.
-
Chiller
őstag
válasz
Lalikiraly #113202 üzenetére
Egyáltalán nem érdekel a 5050 vagy az 5060, azt a teljesítményt most is gond nélkül megkapom, olcsóbban. Az agyonreklámozott strix halot szeretném megvenni, legalább 16" méretben.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113207 üzenetére
Igen, elég furcsa hogy 3 kategória lesz ugyanannyi VRAM-al.
Most van Ti verzió az 5070-ből, mint a 30xx-es szériánál, az kapott több VRAM-ot.
Úgy néz ki az 5070-ig egész vállalható lesz a dolog árazásban is, de aztán nyílik az olló, több százezres különbséggel jön az 5070Ti. Megkérik az árát a több VRAM-nak sajnos. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113205 üzenetére
Hát, még semmi sem hivatalos, de elvileg a 4050-hez képest 96bit helyett 128 bit lesz, 192GB/s helyett meg 224GB/s.
És igen, az 5050-től 5070-ig 8GB lesz. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113202 üzenetére
A 3. negyedévben várhatóak itthon
-
válasz
Lalikiraly #113160 üzenetére
15 colos M2 Air user here.
Semennyire nem melegszik netezés alatt (Safarit használom, mint böngésző).
Football Manager 2024-et nyomom rajta, ott azért néha "kalkulálgat" a proci, amikor bajnokságok meccs eredményeit kell kiszámolnia, az alatt sem meleg.Ami eddig megizzasztotta az az xCode volt, amikor gyakorlatban teszteltem a kódot egy szimulált közegben, valamint egy 3D-s app (most nem jut eszembe a neve).
Akkuidő valid, nekem ilyen 12-14 órákat megy el egy töltéssel.
-
BalageK
tag
válasz
Lalikiraly #113166 üzenetére
Asus-nál van az AC-ben egy power mode sync gomb - az tud ilyen varázslatokat. MSI-m még nem volt, így azt sajnos nem ismerem ilyen téren (sem)
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly #113105 üzenetére
Játékon belül állítsd be a display settings-ben primary kijelzőnél, hogy melyik legyen. Nem tudom, melyik játékról van szó, de ezt általában be lehet állítani a játékokban.
-
válasz
Lalikiraly #113100 üzenetére
Srácok, hogy lehet azt beállítani, hogy a noti képernyője a fő képernyő, de pl a játek a nagy monitoron menjen?
-
válasz
Lalikiraly #113097 üzenetére
Ilyen egyszer nekem is volt. Nem kapcsolt be a monitorom aztán átdugtam egy másik konnektorba és jó lett.
-
FőDudu
veterán
válasz
Lalikiraly #113090 üzenetére
Nvidia driver USB-C meghajto progit is tartalmaz. Gondolom drivert frissitettel.
Nekem elkurta ugyanigy a Razeren.Ha bedugtam a TB toltot a gep atvaltott akkus uzemmodba (eltunt az akku jelrol a villam ami a halozati toltot jelenti).
Rakd vissza a regit.
-
válasz
Lalikiraly #113088 üzenetére
Na valami van vele az előbb fekete fehér lett a kép is a monitoron is. Meg váltogatja az AC DC módot de akksira vált át még trafóról is valami nem oké, most már tényleg megy vissza.
-
Chiller
őstag
válasz
Lalikiraly #113062 üzenetére
Nem szükséges.
Ideális esetben a felső részen normál folyamatosan éles képet kellene látnod, alul pedig akadozó, tearing-elő töredezett képet.
Legalul pedig szépen zölden írja hogy READY.Windowsban be van kapcsolva a VRR? (változó frissítési gyakoriság a magyar neve)
Nyilván állóképen nem látszik ez eléggé, de csináltam egyet szemléltetésként. Ha van valami FPS játék, akkor jobbra balra nézegetve lehet legjobban ellenőrizni még. (nem elfeledve hogy a freesync kisebb hatókörben dolgozik, mint a Gysinc az általános a 40-75Hz közötti. Tehát 30 vagy 200FPS-el nem fogsz látni semmit.
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113065 üzenetére
fene tudja, az 5080-on is 16 gddr7 van, csak elég lesz 2,5k-ra egy darabig...
ha vki külső monitorozik, és fölé megy esetleg 4k-ig vagy low1%8k, vagy több monitoros setupok, ami azért szűkebb gamer réteg, akkor ott arra is kell figyelni igen... -
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly #113047 üzenetére
Mert tök felesleges és csak növelné az árát, miközben a többségnek elég a jóval butusabb verzió is.
-
FőDudu
veterán
válasz
Lalikiraly #113047 üzenetére
Visszavitted vegul?
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #113015 üzenetére
+1 csak az Asus.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Lalikiraly #112971 üzenetére
Webcam driver/szoftver nincs a géphez? Nálam AW-be szoftver nélkül volt ilyen a kép mint nálad.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
Lalikiraly #112974 üzenetére
Vajon gari vesztés nélkül megoldható?
-
Moretimer
aktív tag
válasz
Lalikiraly #112962 üzenetére
Kár, hogy nem fotóztam le, de én ugyan azt a zöldes-fehéres lapot láttam a széleken amit a GPU memóriákon is.
-
válasz
Lalikiraly #112963 üzenetére
Tudásának megfelelő így kép alapján.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112963 üzenetére
2,5m Ft laptopban is gyengébb a webcam mint egy 100k Ft telefon kjelzőben a kamera. Okkal árulnak jobb webkamerát.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112926 üzenetére
A Gamer laptop esetén soha nem lesz opció csak USB C töltés. Ez, mint korábban mondtam nem erre való. Mobil eszközök, ami tudja is a 200W, ez nagyon ritka, ott is a teljes töltési idő max 20%-át teszi ki a közel maximális töltési sebesség. Nem tudná elviselni a töltőfej, kábel és a csatlakozó sem tartósan. Ezért is alkalmazzák csak ultrabook-nál. Nekem van kettő ilyen Asus, 65W USB C és így is elég vaskos a kábel és csatlakozó is. Van Belkin 240W (48V, 5A) USB C kábelem és az Asus gyári 65W töltő kábele vastagabb pedig az max 3,25A-t tud leadni. Fogadd el, hogy gamer környezetben nem lehet csak USB C töltés. Sok gépben van ilyen opció, de ilyenkor nem teljes értékű a gép. Én a ROG gépemmel bohóckodtam ezzel néha, 100W-ra képes USB C-n és 140W töltő mellett is alig töltött használat közben, mivel a gépet nem csak tölteni kell, hanem etetni használat közben. Ez vész megoldásnak jó, esetleg kikapcsoltan tölteni egy gamer laptopot.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112919 üzenetére
Én még csak ultrabookban láttam USB-C gyári töltést, 65W táppal de van nagyobb is 90W meg Apple 140W a max amiről tudok. Szerintem maga az USB-C foglalat és a kábel hozzá nem jól viselné tartósan a gamer laptop fogyasztását. Nekem is támogatja a ROG 100W USB-C töltést, volt hogy bohóckodtam vele de ilyenkor csak netezős gép lesz a gamer laptopból.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #112919 üzenetére
Mert azokban gyenge, visszafogott videokártya van. Egy nem visszafogott, teljesen átlagos RTX 4050/4060 önmagában meg tud enni 115-140W-ot.
Egy 4090/5090 175W-ot is. És akkor ez még csak a videokártya. A proci, kijelző, meg a többi még csak ezután jön.Egyébként az USB-C power delivery szabvány maximuma jelenleg 240W. Szóval az ilyen vágott teljesítményű gépeknél akár működhetne is a dolog, mint az MSI Thin, Cyborg, vagy bizonyos Acer Nitro szériák. Általánosságban viszont sajnos még nem.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112917 üzenetére
Az még kevés. USB C kevés még egy "gamer" Zephyrusnak is aminek alapból csak 200W a tápja. A komolyabb gépek 300-400W most.
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112898 üzenetére
Ó. Az Acershop oldalan csak 4050-el van, azért gondoltam.
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112889 üzenetére
Elírás ugye a 3050 és 4050 az, nem?
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112815 üzenetére
Már a Cyberpunk 2077 is 5 éves játék
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #112815 üzenetére
Én mind2 laposomba 2TB SSD-ket használok!🤭😀
8TB laposonként. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #112813 üzenetére
10 éves Game
Érdekes is lenne, ha maxon kihajtaná a 4060-as gép lelkét. -
Skyhunter
őstag
válasz
Lalikiraly #112799 üzenetére
A másik meg az optimalizálatlanság (milyen szép magyar szó :p) mellett az, hogy a Titan-nak 4k a kijzője ( mi az úristen bögyörőjének kell 18 collon 4k, azt nem tudom). Az nagyon-nagyon sok pixel. Az 5090 mobil verzió mellé elég lenne az 1440p vagy akár az 1080p is.
-
válasz
Lalikiraly #112796 üzenetére
((Ez olyan mint a nem rég vett (még úton van) portable kerti akkus kemping lámpák. Korábban már vettem ilyet Kínából 100 és 150W meghatározással (fényerőre és méretre utal, led panel van benne). Most már 450W is szerepel a kínálatban ugyanabból, de lefogadom az történhetett hogy mondjuk a 150-est átnevezték 450-re. Optimalizáltak rajta
, 450W, de nem lesz erősebb fénye, sem méretben sem fog nagyobb búrát kapni, ami az árából is simán lejött nekem. Kell a szám csalogató.))
Legközelebb újból nézek valami bekapcsológombos, fordulatszám állítós, vagyis panellel együtt, nem is egy szerver ventilátort. A nyári melegre már előre készülni kell. Amilyen meleget jósolnak nem lesz elég a vízhűtésem önmagában, mivel nincs klímám.
Na ezért kell a kamu fps, ne dolgozzon teljesen a laptop, se a külső vga mert lefő. Beállítom fix 30fps-re és nosztalgiázom képkocka szám tekintetében egész nyáron.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #112796 üzenetére
MSI Titan, az új, RTX 5090-el. Kb 2.8 millió forint itthon. Ha mindent teljesen maxra húzol a Cyberpunkban, nem lesz stabil 30 fps-ed
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #112772 üzenetére
Az úgy elég tré, de lehet az nem is rossz megoldás...de lehet megéri "maszek" szaki általi megtekintés, állapot felmérés, esetleges javítás is.☝️
A hivatalos szakszerviz meg bek*ph*tja....!
-
Tuco78
aktív tag
válasz
Lalikiraly #112755 üzenetére
Szia!
A TB4 ugyanolyan sebességű mint a TB3.
I5-ös proci biztosan előrelépés lenne nekem az i7 után?
Itt többen mondták, hogy az erősebb proci nem hozna javulást mert a TB a szűk keresztmetszet.
A type c nekem nem szempont.
Köszi most már végképp fogalmam sincs, hogy mitévő legyek. -
válasz
Lalikiraly #112755 üzenetére
Nem a teljesítménnyel van baja az fps dropp a gond. Bevallom még most sem értem egészen ha van is az miért baj, vagy pedig olyan amitől pillanatra megakad a menet az ok, ami meg ugyancsak nem proci erő, mag/száll, inkább a cpu belső vezérlőkéje ami mikro laggokat generálhat a programja miatt, bár minden együtt ad mindig egy egészet hardverileg, hangolódik össze, pl van-e elég ram a gépbe, vagy mindig olvasgat, töltöget, mi a leggyengébb láncszem és az hogyan érvényesül a gépezetben, lesz-e törés vagy sem passz stb....
Sosem próbáltam ebbe beleásni magam, talán mert esélyem se lett volna soha annyira kínai a téma.
De azért próbálkozom.
És még nem is piáltam, száraz vagyok.
-
LG01
csendes tag
válasz
Lalikiraly #112741 üzenetére
Akkor valoszinu a lenovo loq korul nezegetek. Megis csak a lenovo egy komoly laptop marka. Vagy asus tuf
Dell inspiron gepem volt amibe ati 8850 vga volt. Annak idejen nagyon megerte. Mudrunner is elfut meg a gta 5 de hat a mudrunner neha kiakad. Meg persze full minimum grafikan. Tobb ismerosomnek volt ilyen. Nekik 5-6 ev utan tonkre ment. Nekem a mai napig megy kb 2008 ota. Persze jobban kimeltem mint ok 😊
-
Semin
őstag
válasz
Lalikiraly #112703 üzenetére
Elvileg bármivel működik, de sokkal rosszabb eredménnyel mint a gyári megoldások. Tesztelgettem, de megvárom a gyári global DLSS-t. (Csak 40xx - től lesz elvileg elérhető).
Ha nincs más az FG miatt talán megérheti, már ha meg tudsz barátkozni a ghosting+artifact kombóval. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #112686 üzenetére
Mikor az MSI GT73VR-m volt akkor az volt a számomra legjobb, de kétségtelen a Clevo X170 széria az MSI-re köröket ver...!
A KM-G verzió, vizes blokkal még jobb! ☝️🤭😄
Ezen Thermal Grizzly Kryosheet lapkákat használok, eddig bevált. -
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly #108211 üzenetére
De ezen akarj szerintem akkuidőt nyerni, minél nagyobb, annál kevésbé fárasztó a szemnek.
-
válasz
Lalikiraly #108211 üzenetére
Nincs olyan, hogy kevés refresh rate, mester. Minél magasabb annál jobb. Szemeid is hosszútávon meghálálják.
Szóval én hagynám 165 Hz-en. -
Raymond
titán
válasz
Lalikiraly #107839 üzenetére
"Tényleg 2 csatornát támogat, de a modulok eleve két csatornásak modulon belül."
Ezt teljesen mindegy. A CPU-nal a "csatorna" a klasszikus ertelemben annyit jelent hogy 64bit. Ezert van a 7640HS-nel ket csatorna mert 2x64bit = 128bit. Egy DIMM vagy SO-DIMM modul (mindegy hogy DDR5 vagy DDR4) 64bit szeles. Teljesen mindegy hogy belul mit csinal vagy hogy nevezik, a klasszikus PC-s elnevezessel ez 1 darab 64bit csatorna. Ha 4 DIMM/SO-DIMM-nek van hely a lapon az akkor is ket csatorna, csak csatornankent 2 modult tud kezelni. Ettl meg mindig csak 128bit (2x64bit) lesz a savszelesseg.
"Tehát a 8as modul maradna (single channel módban ami az esetemben dual 128, és a 16 os modul meg dual channelben menne?"
Nem a modulok mennek X modban hanem a cimezheto memoriat eri el a rendszer igy. Az egyik csatornaban van 8GB modul a masikban pedig 16GB. Igy 16GB-it tud a rendszer ketcsatornas modban elerni (csatorna A-ban a 8GB es csatorna B-ben 8GB a 16-bol) es 8GB-ot egycsatornas modban (a maradek 8GB a csatorna B-ben a 16GB-bol).
-
Raymond
titán
válasz
Lalikiraly #107837 üzenetére
"256 bit quad channel lenne két modullal."
Nem lesz hacsak nem Threadripper vagy valamelyik Xeon platformod van, de a 8GB-bol gondolom hogy nem
-
Raymond
titán
válasz
Lalikiraly #107833 üzenetére
"Ha bővítem alapból nyilván egyértelmű lenne még egy 8 as bele. Így akkor 256 bit quad channel lesz."
Nem lesz!
Emberek, mi van itt??
A konzumer platformoknal 2 csatornas a memoriavezerlo a CPU-kban. Mindegy hogy desktop vagy mobil. Ez 2x 64bit (128bit) es laptol fuggoen 1 vagy 2 DIMM van csatornankent. Ha egyet teszel bele akkor 64bit lesz (single-channel), ha kettot akkor vagy dual-channel (128bit) ha jol csinaltad es a megfelelo slotba raktad vagy meg mindig single-channel 64bit csak nagyobb kapacitas ha rosszul csinaltad es nem a megfelelo slotba raktad. Az hogy hova kell rakni platformtol fugg (AMD vagy Intel) es az alaplap/lapos kezikonyveben van benne. Ha 4 DIMM slot van es 4 modult raksz bele az meg mindig dual-channel 128bit lesz.
Szerk:
a nem egyenlo kapacitasu moduloknal pedig ha egye-egyet teszel a ket csatornaba akkor flex modban mukodik. Peldaul 8+16 eseten van 24GB osszesen amibol az also 16GB (8+8) dual-channel modban mukodik a felso 8GB pedig single-chanel modban. -
Csandi
őstag
válasz
Lalikiraly #107833 üzenetére
Tudtommal igen, ugyanúgy működik ddr5-nél, gb-tól függetlenül
-
Csupati
őstag
válasz
Lalikiraly #107809 üzenetére
Vagy 2X16 ot vegyél vagy 1X8 at mellé , mert nem fog dualban menni a 8+16GB .
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Lalikiraly #107809 üzenetére
1db 8-as+ 1db 16-os dual lesz.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Lalikiraly #107569 üzenetére
Amikor nem játszol csak olvasol/netezel a magasabb a jobb a szemnek állítsd 144-re,ha meg játszol állítsd fix 60-ra ha az van megszokva.Az a két kattintás nem nagy meló.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #106694 üzenetére
A Nitroban is elég vacak a hűtés sajnos, ezzel az egymás mellé rakott ventielhelyezéssel. Ezt a többi gyártó már rég elengedte.
Ebben az árkategóriában a TUF, vagy a LOQ széria az ami normálisabb. -
peet05
aktív tag
válasz
Lalikiraly #106694 üzenetére
Én nem bohóckodnék ezekkel a Cyborg, Nitro és társaival, pláne ha árban már ott (vagy alatta) a TUF A15, RTX 4060-nal: [link]
-
Semin
őstag
válasz
Lalikiraly #106689 üzenetére
Manapság egy gaming laptopban egy CPU 35-65W egy GPU pedig 80-150W-al dolgozik. Ezt képtelenség lehűteni egy ventivel, így ezeket a modelleket kerülni kell.
Sajnos a két ventisek között is akadnak olyanok, aminél lespórolták a hűtést. (Throttling gyárilag)
A Notebookcheck-en van tényleges összehasonlítás a hűtés hatékonyságáról/hangjáról, elkerülvén a meglepetéseket. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #106689 üzenetére
A Cyborg meg a Thin egy kutya, hűtésben is, teljesítményben is. Gyakorlatilag csak a designban van eltérés. A ventiprofilon múlhat a különbség hangban.
A kijelzővel kapcsolatban amúgy sok mozgástere nincs a boltnak. A backlight bleeding nem garanciális probléma, így le nem garanciáztathatják. A gyártói szervizek egyszerűen nem foglalkoznak ilyesmivel a gari keretein belül. Ilyenkor tényleg a 14 napos elállás marad, ők meg kénytelenek lesznek majd újraértékesíteni, nyomott áron.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #106685 üzenetére
Nála a képen látható "35W" össz. fogyasztás (CPU+GPU) látható, így az mellett (be is b*szna) ha maxon mennének a ventik...az nagy gond lenne!
Venti vezérlő program/profil változtatás, vagy külön változtatás biztos van MSI gépeknél is. (hőfok vagy kihasználtság alapján %=os venti használat..stb...)
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #106685 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #106678 üzenetére
Játék közben igen, viszont idle állapotban csak akkor kapcsol be, ha eléri a 70 fokot. De én max. 60 fps-sel játszok, így egyes játékok alatt alig megy a ventilátor. [kép]
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #106679 üzenetére
Vannak jó tesztek notebookcheck-en.
Ott a hűtés és ventik hangja is szokott lenni. -
ZsoltGoku26
junior tag
válasz
Lalikiraly #106662 üzenetére
Vigyázz garanciális nem vonatkozik kijelzo hibásra (pl. Pixelhiba, foltos)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #106674 üzenetére
Mindegyik hangos!
Az erős hardvert le is kell hűteni... legtöbb gép így is 100c fok közelébe megy... -
törölt tag
válasz
Az enyém ilyen, de nekem elég homogén megvilágítású a kijelzőm, nem igen vettem észre játék és filmezés közben. Szoktam nézni a notebookcheckes tesztekben, ennél az új ThinkPad-nél "medium" minősítését kapott a backlight bleeding. Nem tudom igazából mi számít: a kiterjedés ? Az erősség? A kettő kombinációja ?
-
válasz
Amivel fényképezted cseréld le.
Az MSI embléma az itt sárga lenne? Elég furcsa. Fényképezés hatására azért eléggé más szokott jönni itt a bejelentkezésnél, néztem én is ennyire közel csak belevitt olyat amit szabad szemmel nem is látni sötét háttérnél sem.
Nekem most ilyen amit használok.
Ez sem tökéletes. Vagy rosszul készült. Nem volt teljesen sötét.
Ez itt a másik clevom kijelzőjének régebbi fotója. A tartalom nem fontos. Magamnak készült.
Ez meg itt megint, nem sikerült valami jól.
Szóval lehet jobbat és rosszabbat is készíteni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #106672 üzenetére
😯🤔🤨
Nem a legjobb így...de ha nincs más!?!? -
Csupati
őstag
válasz
Kérdezz rá MSI Supportnál hogy ekkora Bleeding nél érvényesíthető e garanciális igény...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Lalikiraly #106665 üzenetére
& Ubul86:
Másik X170 alá is csináltam volna egy ilyen Noctua ventis változatot, de az akkor elmarad..
Helyette lesz más! -
MaxxDamage
félisten
válasz
Az kemény!😯🤔
Nekem tutira nem lenne elfogadható, főleg ha a laptop kijelzőt használnám. -
Csupati
őstag
válasz
Lalikiraly #105231 üzenetére
Az elég lehangoló hogy a 2 db Type C csatibol egysem TB
.
Amúgy pofás kis bemutató lett! -
válasz
Lalikiraly #105227 üzenetére
Jól hangzik.
Csekkolgatom a Logout oldaladat, hogy mikor jön ki a bejegyzés.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Lalikiraly #105227 üzenetére
Érdekes dolog ez a BIOS frissítés. Amikor megvettem decemberben, véletlenül elfelejtettem átállítani a Vantage-t, hogy ne automatikus legyen az update. Eredetileg akkor a gkcn49ww-n volt, aztán fogta magát és befrissítette a 60-ra. Az meg azt csinálta, hogy visszafogta a GPU TDP-jét, és kilőtte a boost-ot és az értékek is visszaestek a játékokban.
Mivel a Lenovo törölte az összes frissítést és csak az 59-eset hagyta meg, csak azt tudtam downgrade-elni, azzal újra jó lett. De hogy miért kellett törölnie az eddigi BIOS frissítéseket a gyártónak, azóta filó...
-
válasz
Lalikiraly #105188 üzenetére
A szokásos teszt majd jöhet logout-ra. Kedvelem a contentjeidet.
-
válasz
Lalikiraly #105188 üzenetére
Kend majd újra! Csak óvatosan a matricával mert ugrik a gari (ALZA)
-
válasz
Lalikiraly #105184 üzenetére
A Gigabyte procija bír melegedni a gyári ablakgitt alatt, de lehet rajta alakítani. Ez egy alapvetően TongFang kínai laptop, közepes anyaghasználattal. Normális V dizájnnal rendelkező hűtéssel:
Az Acer-el alapvetően itt van a baj:
azaz soros (szegénygyuribácsi) hűtése van, a CPU fűti a GPU-t és úgy tudja csak lehűteni a hűtőborda:
-
Smithy87
senior tag
válasz
Lalikiraly #103489 üzenetére
Most a15 van r7 6000H és 3050Ti vel. De még nem volt meg hajtva.
-
Smithy87
senior tag
válasz
Lalikiraly #103485 üzenetére
F15 öm volt i7-el meg 3050Ti vel ráadásul a dash ami véknyított. Silent mód be és néma netezgetés közben. Játék közben hmm hát ott hangos. Fülest nem ordította túl de ágyban ne. Játszottam vele mert oda már nekünk hangos volt.
-
Ukraan
aktív tag
válasz
Lalikiraly #103315 üzenetére
Csatlakozom Blusummers-hez.
Nekem egy időben a Legion 7-em produkált hasonló tüneteket.
Próbáltam én is mindent, a végén Memtest-el derült ki, hogy RAM hiba áll a dolog hátterében... -
válasz
Memóriatesztet futtass.
https://www.memtest86.com/Nagyon sokáig el lehet vele szórakozni, akár órákig is tud futni, ha mindenre kiterjedő tesztet kérünk. Egyszer gondoltam nekiállok, mivel volt 100+ db memóriám tesztre, végül feladtam, mert nagyon hosszú ideig végzett volna velük.
A random restart pont ennél jön elő. Amikor nonstop terhelted, akkor "csak" egyféle folymatot csinált, mást nem, de aztán amikor random dolgokat csinálsz, pont akkor fagy be.
Ha ki tudod nyitni, és ha 2db RAM modul van benne, egyiket vedd ki, másikat hagyd benne. -
formula01
senior tag
válasz
Ha nem babráltál vele, hűtés miatt nem kellene egy gépnek kékhalált kapni, csak simán throttlingolni. Nem tudom, hogy mi, de szerintem szinte biztos, hogy nem a hűtés lesz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest